Overzicht brokers Nederland

Bekijk het overzicht van alle brokers in Nederland of vergelijk direct alle partijen.Overzicht brokers in Nederland

Bent u op zoek naar een broker of beleggingsrekening? Wij vergelijken op dit moment alle online brokers en beleggingsrekeningen die hun diensten aanbieden aan consumenten in Nederland. Elke partij wordt gratis opgenomen en geven wij een beoordeling van de rekeningvoorwaarden. Wanneer u een geschikte partij heeft gevonden opent u direct een rekening. Hoe kan ik brokers vergelijken?

Waar moet u op letten als u op zoek bent naar de beste broker? U kunt terecht bij grootbanken, maar er is ook een breed aanbod van online brokers. Finner geeft u een aantal tips die u helpen om tot een juiste keuze te komen. 

  • Wees kritisch met gratis of goedkope brokers
  • Kijk goed naar de overige kosten 
  • Bekijk de mogelijkheden van het handelsplatform en bepaal welke u nodig heeft
  • Lees de voorwaarden goed door


Als uw uitgangspunten helder zijn dan kunt u uw online broker vergelijken. Op Finner bieden we een compleet beeld van de kosten, voorwaarden, handelsmogelijkheden en tools van de diverse Nederlandse brokers:

  • kosten vergelijken

De goedkoopste broker hoeft zeker niet de beste online broker te zijn. De kosten van brokers vergelijken doet u door te kijken naar transactiekosten, service fee, valutakosten, fondskosten en andere kosten. Hierbij speelt ook een rol wat voor type belegger u bent. Wilt u actief beleggen, of bijvoorbeeld beleggen in etfs?

  • beleggingsplatform vergelijken op handelsmogelijkheden en tools

Sommige brokers bieden een beperkt aanbod. Wat zijn de extra mogelijkheden of diensten die een platform biedt? De meeste brokers bieden fundamentele analyse en educatie, sommige hebben daarnaast keuzetools. Als u weet wat uw wensen zijn en in welke producten u wilt beleggen, kunt u uit de brokers kiezen die wij daarop selecteren. Beleggingsplatform vergelijken doet u eenvoudig op Finner.

  • voorwaarden (online) vergelijken

Het is vooral opletten bij buitenlandse brokers, die staan vaak niet onder toezicht van de AFM. Bij sommige brokers loopt u extra risico, omdat zij uw effecten uitlenen (securities lending). Of zij brengen kosten voor bepaalde diensten in rekening. Daarom controleert Finner de belangrijkste voorwaarden in de vergelijking brokers.


Verschillende soorten brokers

Er zijn verschillende soorten brokers in Nederland. Veel brokers bieden een breed aanbod in financiële producten, zoals beleggen in aandelen en etfs. Anderen zijn weer gespecialiseerd in bepaalde producten, zoals cfd brokers of crypto brokers.


Broker betekenisEen broker is een financiële instelling waar u zelf in een breed aanbod van financiële producten kunt handelen. Via het handelsplatform van de broker kunt u zelf online beleggen.


Het bekendste type broker is de aandelenbroker. Aandelen kopen en verkopen, maar ook obligaties kopen verloopt via zo’n online broker. Beleggen via een broker betekent dat u zelf kiest waarin u belegt. U stelt zelf een beleggingsportefeuille samen. Meer weten? Lees: Waarin beleggen - alle opties op een rij.


Bekende online brokers zijn FlatexDegiro, Saxo Bank en Lynx. Andere partijen die ook een brokerdienstverlening hebben zijn bijvoorbeeld de grote banken. Doorgaans bieden deze partijen ook een mobiele app waarmee u kunt handelen.


Daarnaast is er een aantal fondsenplatformen in Nederland. Ook hier geldt dat u zelf uw portefeuille van fondsen samenstelt. De beleggingsfondsen of indextrackers die u kiest worden wel voor u beheerd. Hierbij kunt u denken aan partijen als Robeco, Centraal Beheer en Brand New Day. Dit kan een laagdrempelige manier van beleggen voor beginners zijn.


Ten slotte is er nog de categorie van CFD brokers. CFD’s zijn complexe producten met een hoog risico, met name gericht op actieve beleggers. Finner acht dit type brokers niet geschikt voor beginnende beleggers en particuliere beleggers. Beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg verliezen. Maar ongeveer 80% van de particuliere beleggers lijdt verlies met handel in CFD’s. Voorbeelden van een CFD broker zijn IG Markets en Etoro. Kan ik mijn broker vergelijken bij Finner?

Op Finner.nl kunt u eenvoudig alle brokers vergelijken, dus ook uw huidige broker. Op basis van uw wensen en handelsprofiel selecteren wij de beste brokers voor uw situatie. Dat hoeven niet de goedkoopste brokers te zijn, maar kan heel goed een andere broker zijn met meer mogelijkheden. 


Hoe werkt onze broker vergelijking? U voert uw uitgangspunten en wensen in. Onze software berekent direct de kosten van de aanbieders en geeft u inzicht in alle opties, voorwaarden en mogelijkheden van het platform. Wij doorzoeken het aanbod waar u kunt beleggen en geven u een overzicht van de meest geschikte brokers of beleggingsrekeningen aan de hand van uw wensen en onze beoordeling. Wij tonen alleen de brokers die aan uw wensen voldoen. 


De volgorde van de top 10 brokers Nederland wordt bepaald door uw keuzes voorafgaande aan de vergelijking. Is er sprake van een minimum inleg, dan leest u dat ook op Finner. U kunt van drie brokers een gratis persoonlijke analyse aanvragen waarin wij de informatie voor u op een rij zetten. U ontvangt dan direct een analyse per email met o.a. een review van het handelsplatform, een persoonlijke kostenberekening en een beoordeling van de voorwaarden. Een beleggingsplatform vergelijken doet u eenvoudig op Finner.


Finner beoordeelt de voorwaarden bij brokers op 14 onderdelen op het gebied van organisatie, veiligheid en kosten. Heeft een partij de juiste vergunningen en registraties? Finner controleert het. Maar ook of de betreffende broker uw aandelen of effecten uitleent. De broker verdient hieraan, maar u kunt daardoor extra risico lopen. Finner beoordeelt verder de kosten en voorwaarden van onder andere realtime koersinformatie en afhandeling van uw opties en dividenden. Mogelijk adverteert een broker met lage tarieven, maar berekent daarnaast hoge kosten voor extra diensten. U kunt per aanbieder een gratis informatiepakket aanvragen met een uitgebreide beschrijving van de beoordeling.


Bij sommige brokers is het mogelijk om eerst een demo account te openen. Dit is een gratis account waar u kunt oefenen met fictief geld. Ideaal voor beginnende beleggers. Brokers hebben daarnaast soms kortingsacties of gratis startgeld als u een nieuwe klant bent. Ook bij het openen van een rekening via Finner kunt u daar gewoon van profiteren. 


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement