MeDirect - MeSolo, of zoekt u MeManaged?

MeDirect MeSolo is het zelf beleggingsplatform van MeDirect. Naast zelf beleggen kunt u bij MeDirect uw vermogen laten beleggen met MeDirect MeManaged. Lees hier alles over op de vermogensbeheerpagina van MeDirect.


MeDirect MeSolo - Review in het kort  

  • Finner beoordeelt MeDirect MeSolo met een 4 sterren beoordeling.
  • MeDirect MeSolo voorziet de belegger van een overzichtelijk aanbod van producten en beurzen.
  • MeDirect MeSolo is ontworpen voor gebruiksgemak en biedt een select aantal producten, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF's. Daardoor is MeSolo vooral geschikt voor beleggers die een eenvoudige portefeuille van aandelen en fondsen willen aanhouden en minder voor actieve traders.
  • MeDirect is gevestigd in Malta en staat niet onder direct toezicht van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).


MeDirect MeSolo - Finner’s Beoordeling  

MeDirect is een nieuwe aanbieder in Nederland op het gebied van zelf beleggen en vermogensbeheer. Het handelsplatform biedt een overzichtelijk aanbod van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en trackers.  Afhankelijk van het type product zijn er ruim 16 beurzen beschikbaar. Belangrijk om te weten is dat MeDirect MeSolo werkt volgens het execution-only principe, wat inhoudt dat u zelf de beleggingen moet doen, en dat MeDirect hierin niet adviseert. 


Het handelsplatform van MeDirect is eenvoudig in gebruik, maar biedt beperkte tooling. Het handelsplatform is dan ook vooral gericht op de langetermijnbelegger en niet op actieve traders. Het handelsplatform is zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar.


MeDirect
Naam aanbieder
MeDirect
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Onderdeel van
MeDirect Bank (Malta) plc
Jaar actief
2004
Vestiging(en)
Slima (Malta), Brussel (Belgie), Instanbul (Turkije), Utrecht (Nederland)
Onderscheidingen
-


Hoe werkt MeDirect MeSolo?  

Als je wilt starten met beleggen bij MeDirect, dien je eerst een gratis standaard betaalrekening te openen. Met deze rekening krijg je toegang tot zowel het online handelsplatform van MeDirect als de mobiele app, die je kunt vinden in de App Store en Google Play Store. Daarna kun je in je onlineomgeving van MeDirect je beleggingsrekening activeren. Hieronder vind je een overzicht van de beleggingsmogelijkheden die de MeSolo beleggingsrekening biedt:

Aandelen, Obligaties, Trackers en Fondsen  JA
 Turbo’s, Speeders en Sprinters NEE
 Opties NEE
 Gratis dividend en coupon verwerking JA
 Gratis handelen in Trackers en Fondsen JA
 Gratis realtime koersen NEE*
 Effecten worden niet uitgeleend JA

*Alle beurzen hebben gratis koersen die 15 minuten zijn vertraagd.


Voor wie is MeDirect geschikt?  

MeDirect MeSolo is ingericht op gebruiksvriendelijkheid en heeft een beperkt assortiment van producten zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF's. Daarmee is MeSolo geschikt voor zowel beginnende beleggers als periodieke beleggers.


Voor wie is MeDirect MeSolo niet geschikt?  

Door de beperkte beleggingsmogelijkheden zoals het ontbreken van opties en uitgebreide fundamentele en technische analyse tools is MeSolo minder geschikt voor de actieve traders.


Mocht een zelf beleggen dienstverlening niet helemaal bij u passen. Overweeg in dit geval om uw vermogen te laten beleggen door een vermogensbeheerder. Twijfelt u, doe dan de test. Finner kan u helpen bij het vergelijken van vermogensbeheerders en oplossingen bieden voor het laten beleggen.


Tenslotte is het niet mogelijk om een zakelijke rekening te openen bij MeDirect. De broker is daardoor niet geschikt als u bijvoorbeeld vanuit een BV wil beleggen. Kijk voor alternatieven op finner.nl.  


Is MeDirect betrouwbaar? 

Hoewel MeDirect al sinds 2015 actief is in België, is het een vrij nieuwe speler in Nederland voor wat betreft het aanbieden van beleggingsdiensten. Als een Europese bank met een banklicentie in Malta, biedt MeDirect spaar- en beleggingsproducten aan. Dit betekent dat MeDirect onder het toezicht van de Europese Centrale Bank staat en in Nederland opereert op basis van een Europees paspoort, waardoor het niet onder direct toezicht van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) valt. In Nederland is MeDirect echter wel aangesloten met een bindend advies bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).


De kleine lettertjes - Toezicht en communicatie 

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLMeDirect is een bank gevestigd in Malta en heeft daar een bankvergunning.
AFM vergunning NLMeDirect is gevestigd in Malta en staat niet onder direct toezicht van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). MeDirect biedt de diensten in Nederland aan via een Europees Paspoort.
KIFID registratie Geregistreerd bij het KIFID en de uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NL
Niet uitlenen effecten
GRATIS realtime koersinformatieKoersinformatie is voor minimaal 15 minuten vertraagd.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividendVoor dividend op aandelen rekent MeDirect geen kosten. Voor Coupon op obligaties betaal je 5 euro.
GRATIS uitoefening / toewijzing van optiesNiet van toepassing
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effecten / Voor het deponeren vergoedt MeDirect de kosten die de andere partij bij de klant in rekening brengt tot een maximum van 0,5% van de totale waarde van de effecten die worden overgedragen.
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten Vaste servicefee van 0,3% per jaar.
Overige voorwaarden Geen transactiekosten voor beleggingsfondsen en indextrackers.
BeoordeeldMeDirect is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

MeDirect MeSolo – Kosten

Voor MeDirect MeSolo betaal je een jaarlijkse service fee van 0,30% per jaar over je belegd vermogen. Er worden geen transactiekosten gerekend voor de aanschaf en verkoop van beleggingsfondsen en trackers. Voor losse aandelen en obligaties betaal je wel 0,10% transactiekosten over je inleg met een minimaal bedrag tussen de € 3,- / € 4,- voor aandelen en € 10,- voor obligaties. De kosten voor valutaconversies zijn 0,50% en vallen hiermee hoger uit dan andere brokers die hier over het algemeen rond de 0,25% kosten voor rekenen.


MeDirect MeSolo – Handelsplatform

Bijzonderheden:
- Handelsplatform is gericht op gebruiksgemak en laagdrempelig beleggen.
- Met name geschikt voor startende beleggers of beleggers die een eenvoudige portefeuille van aandelen of fondsen willen aanhouden.
- Zeer geschikt voor fondsbeleggen of beleggen in aandelen. Indextrackers en fondsen zijn gratis verhandelbaar.
- Niet geschikt voor actieve en veeleisende belegger door het gebrek aan handels- en analysemogelijkheden.

Algemeen
MeDirect beleggen biedt een eenvoudige webtrader met basisfunctionaliteiten. Het handelsplatform is gebruiksvriendelijk en voornamelijk ontworpen voor het uitvoeren van transacties. De mogelijkheden op het handelsplatform zijn beperkt, met minimale tools en analysemogelijkheden om beleggingsbeslissingen te ondersteunen. MeDirect is daarom vooral geschikt voor beleggers die gebruiksgemak zoeken.1. Analysemogelijkheden
Fundamentele analyse: De beschikbare data voor eigen fundamentele analyse bij MeDirect is beperkt. Voor duiding van de markten kunt u de maandelijkse publicaties van het MeDirect lezen. Deze richten zich voornamelijk op ontwikkelingen in de gehele markt, en minder op specifieke aandelen. Daarnaast ontvang je momenteel (juli 2023) bij het openen van een beleggingsrekening een jaar lang gratis toegang tot een Basis-Abonnement van 'Markets are Everywhere'. Dit abonnement biedt toegang tot diverse online videocursussen, zoals aandelenanalyse en een mini-cursus ETF's. Bovendien is er maandelijks een live webinar over het huidige beleggingsklimaat en krijg je updates van een ETF watchlist die bestaat uit 50 ETF's die het waard zijn om in de gaten te houden.
Technische analyse: MeDirect biedt geen tools voor het uitvoeren van eigen technische analyse. Er is slechts een koersgrafiek beschikbaar met gegevens die tot maximaal 5 jaar teruggaan. Echter, je kunt je favoriete fondsen aan je persoonlijke watchlist toevoegen om ze gemakkelijk in de gaten te houden. Bovendien wordt bij elk beleggingsfonds de Morningstar-beoordeling weergegeven.

Analistenadviezen: Geen.

Aandelenselectietool: Via de aandelenselectietool binnen het MeDirect-platform kunnen gebruikers eenvoudig aandelen filteren op basis van vier criteria: valuta, beurs, sector of industrie.

Duurzaamheid: Er wordt geen aandacht aan duurzaamheid besteed.

Fondsenselectietool: Op het MeDirect-platform kunnen gebruikers met de fondsenselectietool meer filteropties benutten dan bij aandelen en obligaties. Hierbij kunnen ze kiezen op basis van verschillende criteria zoals: valuta, Morningstar-categorie, distributiestatus (oftewel, kiezen tussen herinvesteren of uitkeren van dividend), fondsaanbieder, risico, regio, Morningstar-beoordeling en de Morningstar Medaille-classificatie.2. Handelsmogelijkheden

Producten: Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties.

Aantal beurzen: Met een aanbod van ruim 16 beurzen wereldwijd heeft u toegang tot alle belangrijke beurzen.

Orderinvoer: Het orderinvoerscherm werkt makkelijk en spreekt voor zich. De verschillen tussen de ordertypes worden toegelicht. Koersinformatie is voor minimaal 15 minuten vertraagd.

Ordertypes: Je kan aandelen en ETF’s kopen of verkopen met behulp van marktorders of limietorders. Bij limietorders heb je vervolgens 3 verschillende mogelijkheden:
Fill or Kill: Direct volledig uitvoeren of geheel annuleren.
Immediate or Cancel: Direct volledig of gedeeltelijk uitvoeren; rest annuleren.
Good for the Day: Order geldt enkel voor die dag en verloopt aan het einde ervan.Shortmogelijkheden: Geen.

Handelen met marge: Niet mogelijk.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta geconverteerd. Hiervoor betaalt u een vergoeding van 0,50%.

3. Extra Functionaliteiten

Educatie: Ja, MeDirect biedt informatie via blogposts van beleggingsexperts. Bovendien publiceren ze regelmatig artikelen over de laatste trends en ontwikkelingen in de markt.

Agenda: Nee

Nieuws: De toegang tot nieuwsbronnen zoals ANP is bij MeDirect enigszins beperkt. Maar ze bieden wel eigen content in de vorm van blogs, video's en artikelen. Deze kunnen nuttige inzichten en inspiratie bieden voor nieuwe beleggingen.

Portefeuille: In het overzicht van je portefeuille op MeDirect kun je jouw beleggingen beheren en de prestaties van je beleggingen volgen.

Favorietenlijst: Ja, via zowel de app als de website.

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount: Nee

Autotrading: Nee

Handelsplatform: MeSolo van MeDirect is direct gekoppeld aan uw betaalrekening en mogelijk andere MeDirect producten zoals MeManaged en de MeDirect app.

Mobiel beleggen: Android App, iOS App, mobiele website 

Over MeDirect

MeDirect Bank (Malta) plc begon in juni 2004 als Mediterranean Bank en werd een jaar later een volledig gelicentieerde Maltese kredietinstelling. Het hoofdkantoor en de enige kantoren op dat moment waren in Valletta, Malta. In juli 2009 werd de bank overgenomen en geherkapitaliseerd door AnaCap Financial Partners LLP, een Britse private equity firm. De bank werd uitgebreid met nieuwe kantoren in het centrum van Londen en groeide zowel in Malta als in het buitenland.


Via een overname verwierf Mediterranean Bank een handelslicentie in 2018. Dit stelde MeDirect in staat om beleggingsadviesdiensten aan te bieden, evenals zakelijke bemiddelingsdiensten aan lokale en internationale bedrijven. De bank groeide in Malta, creëerde filialen in Sliema en Gozo en nam Volksbank Malta Limited over in 2014. In 2013 lanceerde MeDirect zijn Belgische activiteiten als een online bank die spaar-, beleggings- en vermogensbeheerdiensten aanbiedt.


MeDirect NV werd in 2015 een Belgische bank met een volledige vergunning. In 2014 was MeDirect de op twee na grootste bank van Malta. MeDirect staat onder rechtstreeks toezicht van de Europese Centrale Bank en de Malta Financial Services Authority. Het hoofdkantoor is gevestigd in The Centre – Tigne Point, Sliema op Malta.


In 2023 vernieuwde MeDirect zijn merk en begon MeDirect haar beleggingsdiensten in Nederland aan te bieden via haar Europese paspoort. In het kader van deze nieuwe merkpositionering en verdere expansie wil MeDirect de kloof tussen de oude en nieuwe modellen van de banksector overbruggen.De beste broker vinden?Vergelijk brokers

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement