MeDirect Bank (Malta) plc begon in juni 2004 als Mediterranean Bank en werd een jaar later een volledig gelicentieerde Maltese kredietinstelling. Het hoofdkantoor en de enige kantoren op dat moment waren in Valletta, Malta. In juli 2009 werd de bank overgenomen en geherkapitaliseerd door AnaCap Financial Partners LLP, een Britse private equity firm. De bank werd uitgebreid met nieuwe kantoren in het centrum van Londen en groeide zowel in Malta als in het buitenland.

Via een overname verwierf Mediterranean Bank een handelslicentie in 2018. Dit stelde MeDirect in staat om beleggingsadviesdiensten aan te bieden, evenals zakelijke bemiddelingsdiensten aan lokale en internationale bedrijven. De bank groeide in Malta, creëerde filialen in Sliema en Gozo en nam Volksbank Malta Limited over in 2014. In 2013 lanceerde MeDirect zijn Belgische activiteiten als een online bank die spaar-, beleggings- en vermogensbeheerdiensten aanbiedt.

MeDirect NV werd in 2015 een Belgische bank met een volledige vergunning. In 2014 was MeDirect de op twee na grootste bank van Malta. MeDirect staat onder rechtstreeks toezicht van de Europese Centrale Bank en de Malta Financial Services Authority. Het hoofdkantoor is gevestigd in The Centre – Tigne Point, Sliema op Malta.

In 2023 vernieuwde MeDirect zijn merk en begon MeDirect haar beleggingsdiensten in Nederland aan te bieden via haar Europese paspoort. In het kader van deze nieuwe merkpositionering en verdere expansie wil MeDirect de kloof tussen de oude en nieuwe modellen van de banksector overbruggen.


Lees hier meer over zelf beleggen bij MeDirect.

BeoordeeldMeDirect is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
MeDirect
Naam aanbieder
MeDirect
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
MeDirect Bank (Malta) plc
Minimum inlegbedrag
€ 2.000,-
Vestiging(en)
Slima (Malta), Brussel (Belgie), Instanbul (Turkije), Utrecht (Nederland)
Jaar actief
2004
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid MeDirect


MeDirect heeft een beleggingsproces dat gericht is op het systematisch vastleggen van rendementspremies, terwijl ze tegelijkertijd risico's en kosten beheren door middel van een geoptimaliseerde portefeuilleconstructie.

Ze zijn van mening dat superieure beleggingsresultaten het beste kunnen worden bereikt door een gedisciplineerd, objectief beleggingsproces dat voortdurend verder wordt ontwikkeld. Het beleggingsteam heeft gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het ontwikkelen en beheren van beleggingsstrategieën met behulp van deze wetenschappelijke en bewezen aanpak.

Het rendement wordt bereikt door middel van fundamenteel gebaseerde, top-down macro-economische analyse. Het risico wordt beheerd door eigen portefeuille- en risicobeheersystemen die zijn ontworpen om gediversifieerde portefeuilles te produceren die alleen gecompenseerde risico's nemen. Kosten worden beheerd door handelskosten te integreren in de portefeuilleconstructie met behulp van eigen transactiekostenmodellen. De beleggingsportefeuilles worden geclassificeerd als artikel 8 conform SFDR.

Het voornaamste onderscheidende karakter van MeManged is dat de portefeuilles opgebouwd worden en beheerd worden middels een VaR (Value at Risk) model ten opzichte van een meer traditionele asset allocatie aanpak. Door deze dynamische aanpak zijn de portefuilles van MeManaged goed in staat zo dicht mogelijk bij het daadwerkelijke en actuele risico te blijven dat overeenstemt met het gekozen risicoprofiel. In tijden van lage volatiliteit kan een hogere blootstelling aan aandelen wenselijk zijn. Terwijl in tijden van hoge volatiliteit het tegenovergestelde waar is en de portefeuilles wellicht bij een lage blootstelling gebaat zijn. Door dynamisch naar de asset allocatie te kijken is er ruimte om mee te bewegen met de volatiliteit en de daadbij behorende risico's.

MeDirect heeft voor MeManaged 4 beleggingsstrategieën bepaald, met verschillende risico/verwacht rendement verhoudingen op lange termijn. MeDirect kiest voor het invullen van deze strategieen voor Managed Index Portfolios-fondsen van Blackrock

Video MeDirect


Negatieve uitsluitingAlle portefeuilles worden opgebouwd uit artikel 8 producten
Actief
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Niet van toepassing
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten MeDirect


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse managementfee van 1,03% (incl. btw)
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


MeDirect rendement


Het getoonde rendement is het bruto rendement van de modelportefeuilles. Dit is voor aftrek van de managementfee.

Dit betreft het rendement van de fondsen waar MeDirect mee werkt voor MeManged. Alle klanten beleggen in 1 van de vier multi asset fondsen. De fondsen zijn daarmee representaties voor de portefeuilles van de klanten.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielConservatiefGematigdGroei
2023*
2,4%
2,3%
5,2%
2022
-14,6%
-14,1%
-18,2%
2021
8,4%
12,5%
19,1%


Team MeDirect


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Rafael Iborra
Lead Portfolio Manager
Rafael Iborra is Managing Director in de Multi-Asset Strategies groep bij BlackRock. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van een reeks BlackRock-modelportefeuilles, waaronder resultaatgerichte en total return assetallocatiestrategieën. Voordat hij in 2012 bij BlackRock kwam, werkte Rafael als Equity &Fund Derivatives Structurer bij Bank America Merrill Lynch en was hij in 2008 toegetreden tot het Merrill Lynch Global Markets Graduate Program. Rafael is afgestudeerd aan de EDHEC Business School (programma Grande Ecole).
Dhr Christopher Downing PhD
Head of Model Portfolio R
Christopher T. Downing, PhD, is managing director in de multi-asset strategies groep. Dr. Downing leidt een team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van strategisch en tactisch asset-allocatie onderzoek. Dr. Downing's dienst bij BlackRock dateert uit 2007. Hij heeft beleggingsonderzoeksteams geleid in Scientific Fixed Income, de Global Market Strategies Group en MPS, voornamelijk gericht op alfa-onderzoek en portefeuillebeheer. Voordat hij bij BlackRock kwam, hield Dr. Downing de Gerald D. Hines-leerstoel aan de Jones School of Management van Rice University en gaf cursussen op MBA-niveau in financiën. Daarvoor was hij stafeconoom bij de onderzoeksafdeling van de Federal Reserve Board in Washington, DC, met verantwoordelijkheid voor verschillende sectoren van de kapitaalmarkten. Dr. Downing heeft een BA in economie en wiskunde van de Universiteit van Wisconsin - Madison en een PhD-graad in economie van de Universiteit van Californië - Berkeley.
Dhr Stephen Walker
Head of the Index Asset A
Steve Walker, is een directeur en portfoliomanager bij BlackRock. Hij is lid van het Beta Strategies team. Binnen Beta Strategies geeft hij leiding aan het EMEA Index Asset Allocation team. Walker's dienst bij het bedrijf dateert uit 2007, inclusief zijn jaren bij Barclays Global Investors (BGI), dat in 2009 fuseerde met BlackRock. Bij BGI was hij portfoliomanager in het Client Solutions-team. Voordat hij bij BGI kwam, was hij portefeuillebeheerder in het discretionaire beleggingsteam bij Coutts private bank.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement