Abn Amro Meespierson vermogensbeheer

ABN AMRO MeesPierson is de private banking tak van ABN AMRO en is ontstaan door een fusie tussen beide bedrijven in 2010. In Nederland is ABN AMRO MeesPierson één van de grootste partijen in het private banking segment. Hier is beleggen een integraal onderdeel van een breed pakket aan financiële diensten zoals financieren en betalen. U kunt gebruik maken van de private banking diensten vanaf een vrij besteedbaar vermogen van €500.000,-

ABN AMRO MeesPierson biedt uitgebreide mogelijkheden als het gaat om beleggen. U kunt kiezen uit vermogensbeheer, beleggingsadvies of zelf beleggen. ABN AMRO MeesPierson richt zich op particuliere beleggers, ondernemers, family offices en stichtingen. Bij vermogensbeheer is het mogelijk om in diverse portefeuilles(mandaten) te beleggen. Elke portefeuille dient een ander beleggingsdoel. Afhankelijk van uw wensen en uitgangspunten maakt een private banker een concreet beleggingsvoorstel, op basis van één van de volgende beleggingsportefeuilles:

Multi Manager Mandaat (v.a. €50.000,-): De portefeuille bestaat uit beleggingsfondsen van diverse fondshuizen.

Duurzaam Fondsen Mandaat (v.a. €50.000,-): De portefeuille bestaat uit duurzame beleggingsfondsen en individuele duurzame obligaties.

Comfort Inkomsten Mandaat (v.a. €50.000,-): De portefeuille bestaat uit indextrackers en aandelen gericht op genereren van inkomsten en dividend.

Duurzaam Klassiek Mandaat (v.a. €500.000,-): De duurzame portefeuille bestaat uit beleggingen in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Klassiek Mandaat (v.a. €500.000,-): De portefeuille wordt belegd in individuele aandelen en obligaties.

Speciaal Mandaat (v.a. €2.500.000,-): Maatwerk vermogensbeheer in een specifiek beleggingsmandaat voor bv bestuurders en organisaties.


BeoordeeldABN AMRO MeesPierson is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ABN
Naam aanbieder
ABN AMRO MeesPierson
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
ABN AMRO Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1720
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid ABN AMRO MeesPierson


Bij ABN Amro Meespierson vermogensbeheer maakt u de keuze uit een van de verschillende mandaten. In het Multi Manager Mandaat wordt uw portefeuille actief beheerd en uitsluitend belegt in beleggingsfondsen. In het Klassiek Mandaat wordt uw portefeuille actief beheerd en voornamelijk belegt in individuele effecten (aandelen en obligaties) aangevuld met specifieke beleggingsfondsen. Uw portefeuille bestaat uit ongeveer 45 bedrijven. De meeste daarvan hebben een bekende naam. Uw portefeuille is hierdoor herkenbaar. In het Comfort Inkomsten mandaat ligt het accent op beleggingen die inkomsten opleveren. In het inkomsten mandaat wordt voornamelijk belegt in index-trackers en indexfondsen, aangevuld met beleggingsfondsen die dividend uitkeren. Als u duurzaam wenst te beleggen heeft Meespierson heeft ook nog de keuze uit een Duurzaam Fondsen mandaat. De strategie is dan gelijk aan bovenstaande mandaten maar met een focus op duurzame fondsen en/of effecten. Vanaf 2.5 miljoen heeft u de mogelijkheid tot een mandaat die speciaal conform uw wensen wordt samengesteld.

Waarin onderscheidt ABN Amro in haar beleggingsbeleid van andere banken en beleggingsondernemingen?
- ABN Amro combineert haar interne expertise met externe expertise op deelgebieden (o.a. door ondernemingsanalyse, duurzaamheidsbeleid en technische analyse).
- ABN Amro gelooft dat een actief beleid waarde toevoegt bij de verdeling over de verschillende vermogenscategorieën. Op productniveau maakt ABN Amro gebruik van actief beheerde beleggingsproducten voor markten waar bewezen is dat deze waarde hebben kunnen toevoegen. Voor markten waar dit niet het geval is concentreert ABN Amro zich op passieve beleggingsproducten.
-Beleggingsbeslissingen worden genomen door een team van beleggingsspecialisten met een bewezen track record en een ruime ervaring.
- ABN Amro is ervan overtuigd dat een analyse van duurzaamheid factoren en bijbehorende duurzaamheidsscores helpt bij het beoordelen van de kwaliteit van individuele ondernemingen.
- Risicoanalyse en meting van de resultaten zijn standaard onderdeel van het beleggingsproces en helpt ABN Amro bij het maken van de juiste keuzes.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl heeft ABN Amro?
De beleggingsstrategie kan omschreven worden als actief en is gebaseerd op fundamentele gronden. Hierbij maakt ABN Amro gebruik van kwantitatieve analyses (zoals screening, risicoanalyses en technische analyses) in het beslissingsproces om een efficiënte en tijdige besluitvorming te borgen. In het beleggingsproces onderscheidt ABN Amro de volgende samenhangende stappen:
- Macro-economisch onderzoek: de analisten van ABN AMRO analyseren de onderliggende fundamentele ontwikkelingen en verkennen de impact op de toekomstige beleggingsomgeving.
- Tactisch beleid: actief inspelen op verwachte marktontwikkelingen op basis van de toekomstige beleggingsomgeving. Het ABN AMRO Beleggingscomité is verantwoordelijk voor de tactische vermogensverdeling en komt wekelijks samen.
- Modelportefeuille-constructie: samenstellen van concrete beleggingsportefeuilles per risicoprofiel door het selecteren van beleggingsinstrumenten in lijn met de gekozen verdeling van beleggingen over de verschillende vermogenscategorieën.
- Communicatie en implementatie: doorvoeren van de beleggingsbeslissingen in de beleggingsportefeuilles van de vermogensbeheerklanten en het geven van beleggingsadviezen aan de klanten die hebben gekozen voor het concept beleggingsadvies.

In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio's en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?
De vermogenscategorieën bij de ABN zijn: aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. In het beleggingsbeleid accepteert ABN Amro uitsluitend valutarisico's die voortkomen uit beleggingen in de vermogenscategorieën met een hoge volatiliteit (o.a. aandelen en onroerend goed). Dit doen ze om te

Best in class, Negatieve uitsluitingIn het Duurzaam Beleggen Mandaat worden beleggingen met bovengemiddelde ecologische, sociale en governance (“ESG”) prestaties geselecteerd. , Uitsluitingen en hierbij gehanteerde omzetdrempels zijn afhankelijk van het gekozen mandaat.
ActiefIn het Multi Manager Mandaat heeft ABN over het algemeen de voorkeur voor actief belegde oplossingen. Voor een aantal beleggingscategorieen geven zij de voorkeur voor een passieve oplossing. Ook geldt dat ze voor de overige categorieën altijd kunnen kiezen voor een passieve oplossing voor een korte of langer periode als marktomstandigheden hier aanleiding toe geven.
Maatwerk, ModelportefeuilleMogelijk vanaf 2,5 miljoen. , Voor de invulling van het Multi Manager Mandaat gebruikt ABN een modelportefeuille. Er is een modelportefeuille per risicoprofiel. Deze verschillen van elkaar in de invulling en de gekozen Mandaten en fondsen. Op deze manier kan volgens ABN beter worden ingespeelen op de risicohouding die de klant in zijn risicoprofiel heeft aangegeven.
Groei
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
JaABN AMRO heeft de beschikking over een eigen beleggingsfondsenplatform in Luxemburg. Via dit platform geven wij mandaten uit aan externe beheerders van over de hele wereld. Geen van deze externe beheerders staat bij ABN AMRO op de loonlijst. ABN AMRO is wel de juridisch eigenaar van de producten maar huurt de beleggingsexpertise in. Hiermee hebben we het beste van beiden werelden. De controle over de gelden gebeurd door ABN AMRO en op deze manier kunnen wij de beste beheerders van de wereld inhuren om deze gelden voor ons te beheren. Het zijn dus geen huisfondsen in de klassiek zin van het woord.
Abn Amro
NeeABN AMRO is een beursgenoteerde onderneming er is dus geen sprake van een partnerstructuur. Wel beleggen de meeste ABN AMRO medewerkers in de producten van ABN AMRO.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten ABN AMRO MeesPierson


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeAll-in beheer fee (incl BTW) per jaar afhankelijk van uw risicoprofiel;
Defensief (1.21%)
Matig Defensief (1.27%)
Matig Offensief (1.27%)
Offensief (1.39%)
Zeer Offensief (1.39%)

De volgende staffelkorting is van toepassing op de beheerfee:
Het meerdere boven 2,5 miljoen t/m 10 miljoen; 20%
Over het meerdere t/m 20 miljoen; 30%
Over het meerdere boven 20 miljoen; 40%
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ABN AMRO MeesPierson rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn van de modelportefeuille na aftrek van de kosten op basis van 1 miljoen euro inleg.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielDefensiefMatig defensiefMatig offensiefOffensiefZeer Offensief
2023*
1%
1,8%
2,5%
3,9%
4,4%
2022
-13,1%
-13,4%
-13,6%
-15,1%
-15,1%
2021
4,7%
10,2%
16,5%
23%
27,6%
2020
1,9%
2,6%
3,6%
5,9%
6,4%
Inzicht in alle rendementen van ABN AMRO MeesPierson?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team ABN AMRO MeesPierson


ABN AMRO MeesPierson biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

ABN AMRO MeesPierson

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement