Stoic (voorheen Blu Asset Management) is actief sinds 2012 en gevestigd in Amsterdam. De aanbieder is een internationale vermogensbeheerder en leverancier van beheer- en adviesdiensten aan instituten, intermediairs en individuele investeerders. Stoic streeft naar eenvoud en een efficiënte werkwijze.De vermogensbeheerder is ontstaan omdat het familiekapitaal van de partners moest worden belegd. Sinds 2012 maakt Stoic het voor haar klanten mogelijk om mee te investeren in dezelfde portefeuille. Zo kunnen beide partijen profiteren van eventuele schaalvoordelen. De beleggingsfilosofie van Stoic komt voort uit de wezenlijke overtuiging dat spreiding en lage kosten de sleutel zijn tot succesvol vermogensbeheer. Het voorspellen van het gedrag van financiële markten is volgens de vermogensbeheerder onmogelijk en hierdoor is spreiding de enige juiste manier om het risico van de investeringen terug te brengen. Vermogensbeheer bij Stoic is mogelijk vanaf € 500.000,-.

BeoordeeldStoic is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Stoic
Naam aanbieder
Stoic
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Stoic Capital B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 200.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam, Soest
Jaar actief
2011
Onderscheidingen
Winnaar Gouden Stier 2017: Beste vermogensbeheerder van Nederland.

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Stoic


Per oktober 2019 heeft Blu Asset Management haar naam veranderd in Stoic.

Het beleggingsbeleid van Stoic komt voort uit hun overtuiging dat het bijna onmogelijk is om consistent te bepalen welke beleggingscategorie 'duur' is en welke 'goedkoop' is en daar beslissingen op te baseren. Dit geldt ook voor het voorspellen waar de economie naar toegaat. Met deze overtuiging in het achterhoofd stellen zij portefeuilles samen die de markt volgen en gespreid zijn over verschillende beleggingscategorieën. Dit noemt men ook wel een passieve beleggingsstijl. Stoic koopt en volgt de markt.

De vermogensverdeling wordt gedurende de beleggingshorizon nauwgezet gevolgd door periodieke herbalanceringen. Stoic monitort periodiek of de strategische vermogensverdeling nog passend is voor hun cliënten en waar nodig (door gewijzigde levensomstandigheden of veranderende kans op behalen doelstelling) zal in overleg een aanpassing op strategisch niveau doorgevoerd kunnen worden. Stoic gelooft dat juist hierbij een proactieve opstelling van de beheerder noodzakelijk is en de klant kan helpen op koers te blijven om de doelstelling te behalen.

Welke principes vormen de basis voor het beleggingsbeleid en de inrichting van het beleggingsproces van Stoic?

Dit zijn de leidende principes voor hun beleggingsbeleid:

-Beleggen levert op termijn een positief rendement op
Een belegger moet risico nemen om rendement te genereren. Anders gezegd, voor het nemen van risico wordt de belegger beloond met rendement. Dit klinkt misschien simpel, maar het is eigenlijk vrij logisch. Als een belegger meer rendement kan behalen door het geld cash aan te houden, stroomt al het geld naar cash en kunnen overheden en bedrijven geen investeringen aantrekken en krimpt de wereldwijde economie. Op termijn zal de belegger beloond moeten worden door bedrijven en overheden voor het nemen van beleggingsrisico. Hoe hoog dit rendement is, is afhankelijk van onder andere de economische groei en inflatie.

-De markt laat zich niet voorspellen
Financiële markten zijn grillig en laten zich moeilijk voorspellen. Toch zijn er heel veel vermogensbeheerders die dit proberen te doen door portefeuilles in te richten op basis van voorspellingen. De praktijk heeft veelvuldig laten zien dat het zeer lastig is om over een lange periode deze voorspellingen keer op keer goed te doen. Stoic denkt dat actieve strategieën, waarbij beheerders de markt proberen te verslaan door de toekomst te voorspellen en de portefeuille dus actief te beheren, op de lange termijn beleggers geen optimaal rendement opleveren.

- Spreiding van risico's maakt portefeuilles beter bestand tegen wisselende economische omstandigheden
Het vermogen kan belegd worden in verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen etc. Elke beleggingscategorie heeft eigen karakteristieken die in bepaalde economische omstandigheden goed presteren. Onder andere economische omstandigheden kunnen echter ook periodes van verlies voorkomen. Door te spreiden over meerdere beleggingscategorieën kunnen negatieve uitschieters van de ene categorie gecompenseerd worden met positieve uitschieters van een andere belegging. Daardoor kan met hetzelfde risico een hoger rendement behaald worden.

-Kosten maken het verschil
Wat de rendementen in de toekomst zullen zijn is en blijft onzeker. Kosten daarentegen zijn er elk jaar weer. Stoic doet er volgens eigen zeggen alles aan om de totale kosten voor hun cliënten zo laag mogelijk te houden en zijn transparant over deze kosten. Het verdienmodel is volgens Stoic simpel en helder. Ze rekenen een beheervergoeding voor hun werkzaamheden en aan alle overige kosten die gemaakt worden (transactiekosten, bewaarloon en fondskosten) verdienen zij niets. Zij hebben er, net als hun cliënten, alle belang bij om die kosten zo laag mogelijk te houden.

Negatieve uitsluiting
PassiefOnze beleggingsovertuiging is dat het bijna onmogelijk is om consistent te bepalen welke beleggingscategorie ‘duur’ is en welke ‘goedkoop’ is en daar beslissingen op te baseren. Dit geldt ook voor het voorspellen waar de economie naar toegaat. Met deze overtuiging in het achterhoofd stellen wij portefeuilles samen die de markt volgen en gespreid zijn over verschillende beleggingscategorieën. Dit noemt men ook wel een passieve beleggingsstijl. Wij kopen en volgen de markt.
Modelportefeuille
Groei
Indextrackers
Nee
Binck Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Stoic


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeJaarlijkse beheervergoeding van vast: € 1210,- (incl. btw) plus variabel van 0,30% over het vermogen (incl. btw)
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe servicefee is afhankelijk van het inlegbedrag maar kost gemiddeld 0,05% (incl. btw) per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Stoic rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielZeer defensief (Stoic 10)Defensief (Stoic 30)Neutraal (Stoic 50)Offensief (Stoic 70)Zeer offensief (Stoic 90)
2020
1,2%
3,6%
5,1%
5,9%
5,8%
2019
7,4%
12%
17,7%
21,9%
25,5%
2018
-0,9%
-2,2%
-3,3%
-4,4%
-5,5%
2017
1,1%
2,5%
4,2%
5,8%
7,7%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Stoic


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Henk Kras M.Sc. RBA
Directeur
Henk (1981) is na zijn studie bedrijfseconomie aan de UVA te Amsterdam aan de slag gegaan bij een grote internationale vermogensbeheerder. Na een aantal jaren het vak te hebben geleerd en de postdoctorale studie gerelateerd aan beleggen te hebben afgerond, deed zich de mogelijkheid voor om familiekapitaal te beheren. Heel fijn was daarbij dat er écht naar de beste oplossing voor de familie kon worden gezocht, zonder rekening te houden met andere belangen dan die van de familie. Heel snel werd duidelijk dat er weinig professionele partijen in de markt waren die enerzijds niet lopen te worstelen met de verschillende belangen en anderzijds gelijke beleggingsovertuigingen hebben dan de partners en werd besloten de dienstverlening ook aan te bieden aan retail en (semi-) institutionele partijen.Henk is binnen Stoic verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van het bedrijf en maakt deel uit van de beleggingscommissie.
Dhr. Freddy Forger M.Sc.
Directeur
Freddy (1975) kwam na een studie bedrijfseconomie aan de UvA te Amsterdam in 1997 terecht op de Amsterdamse beursvloer als hoekman bij AOT. Hij is in de afgelopen 19 jaar werkzaam geweest binnen de actieve kant van de financiële wereld als handelaar en fondsmanager en weet als geen ander hoe moeilijk het is om de markten te verslaan. Tijdens zijn postdoctorale opleiding aan de VU te Amsterdam kwam hij meer te weten over beleggen voor de lange termijn en raakte hij steeds meer overtuigd van het feit dat de benadering van de institutionele beleggers nog veel te weinig beschikbaar was voor de particuliere markt. De particuliere markt was nog veel te veel een markt waarin verkoper (de vermogensbeheerder) tegenover koper (de belegger) stond en de belangen duidelijk niet op 1 lijn lagen. Toen hij Henk leerde kennen tijdens deze studie werd er al regelmatig gebrainstormd over hoe het anders kon en moest. Nadat Henk en Christian in 2012 in Nederland startten met deze andere benadering werd Freddy meteen enthousiast en in 2013 is Freddy bij Stoic begonnen. Freddy is verantwoordelijk voor de sales binnen Stoic en maakt onderdeel uit van de beleggingscommissie.
Dhr. Christian Armbruester MBA
Directeur
Christian (1969) is al ruim 20 jaar actief in de financiële wereld en hij kan oprecht zeggen dat hij in alle ‘keukens’ van de vermogensbeheerwereld heeft kunnen kijken. Christian en Henk werken sinds 2009 samen, in eerste instantie bij een gerenommeerde internationale vermogensbeheerder en sinds 2011 bij Stoic. Christian is afgestudeerd in bedrijfseconomie aan de universiteit van Miami en heeft een MBA behaald aan de Columbia Business School.Christian is binnen Stoic de managing partner van de vestiging van Stoic in Londen en maakt deel uit van de beleggingscommissie.
Dhr. Paul Snoek M.Sc.
Vermogensbeheerder
Paul (1982) heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de UvA te Amsterdam en kwam tijdens zijn studie terecht bij een vermogensbeheerder in Amsterdam. Hier heeft hij het vak geleerd en alle facetten van het vermogensbeheer gezien. Paul hield zich voornamelijk bezig met de operationele activiteiten inzake Portfolio, Fund en Risk Management. Paul heeft tijdens deze periode ook kort samengewerkt met Henk. Na bijna 11 jaar bij dezelfde vermogensbeheerder werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en die heeft Paul gevonden bij Stoic.Paul is binnen Stoic verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van het bedrijf en maakt deel uit van de beleggingscommissie.


Stoic

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement