Van Lanschot is in 1737 opgericht en is de oudste private bank van Nederland. Van Lanschot is sinds 1999 genoteerd aan de Euronext in Amsterdam en heeft kantoren in Nederland, België en Zwitserland. Bij van Lanschot Private banking is beleggen onderdeel van een breed pakket aan financiële diensten zoals o.a. financieren, hypotheken, verzekeren. Specifieke beleggingsexpertise ligt in de groep bij de dochteronderneming Kempen & Co.

Van Lanschot biedt uitgebreide mogelijkheden als het gaat om beleggen. Vanaf €500.000,- is het mogelijk om te beleggen bij Van Lanschot. U kunt dan kiezen uit Vermogensbeheer, Beleggingsadvies of Zelf Beleggen. Via Evi van Lanschot is het ook mogelijk om uw vermogen online te laten beheren vanaf €1.000,-.

Bij van Lanschot vermogensbeheer maakt een private banker op basis van uw uitgangspunten en wensen een concreet beleggingsvoorstel. De portefeuille wordt vervolgens belegd conform een afgesproken beleggingsprofiel. Het daadwerkelijke beleggingsbeleid wordt bepaald door de beleggingsexperts van Kempen & Co. Vervolgens is er periodiek contact met de private banker om de voortgang te bewaken. Bij vermogensbeheer bestaat de portefeuille voornamelijk uit beleggingsfondsen. Dit zijn zowel eigen beleggingsproducten (fondsen van Kempen & Co) als actieve- en indexfondsen van andere aanbieders.

Kiest u voor Beleggingsadvies dan kunt u volgens Van Lanschot rekenen op een stevige sparringpartner die u op koers houdt om uw doelen te bereiken. Bij Van Lanschot geloven ze in persoonlijk contact en de toegevoegde waarde van maatwerk. U krijgt bij van Lanschot beleggingsadvies dat is afgestemd op uw wensen. Daarnaast bieden zij u online toegang tot actuele fondsinformatie, beursnieuws, opinies en visies.

De vermogensbeheerdienstverlening biedt naast het beheerconcept ‘Duurzaam’ ook de variant 'Actief' aan. Deze twee concepten worden beheerd op basis van fundamentele analyse. Daarnaast zijn er twee modelmatig (op basis van Black Litterman) aangestuurde concepten, ‘Smart’ en ‘Index’.

Video Van Lanschot


BeoordeeldVan Lanschot is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Van
Naam aanbieder
Van Lanschot
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
Van Lanschot Kempen Wealth Management N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1737
Onderscheidingen
Incompany Award 2015 voor beste Private Bank

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Van Lanschot


De beleggingsstrategie van Van Lanschot is gebaseerd op fundamentele analyse. Van Lanschot maakt daarbij gebruik van een economisch 'centraal scenario';. Dit is het economische scenario dat Van Lanschot het meest waarschijnlijk acht. Het bevat haar langetermijnvisie op de wereldwijde macro-economische ontwikkelingen, zoals bevolkingsopbouw (demografie), arbeidsproductiviteit en inflatie.

Vanuit deze verwachtingen bepaalt Van Lanschot of beleggingen duur zijn of goedkoop (de waardering). De waardering is een belangrijk signaal voor haar langetermijnvermogensverdeling en stelt de vermogensbeheerders in staat koers te houden. Voor de middellange en korte termijn wordt gebruik gemaakt van economische ontwikkelingen (de cyclus) en sentiment als signalen om bij te sturen als dat nodig is. Samen vormt dit de dynamische vermogensverdeling, het 'hart' van iedere portefeuille.

Naast het centrale scenario houdt Van Lanschot rekening met onverwachte stresssituaties en de gevolgen hiervan. Achten de vermogensbeheerders de kans op deze stressscenario's groter dan normaal? Dan kunnen zij hier rekening mee houden in de portefeuilles.

Op welke beleggingsovertuigingen baseert Van Lanschot haar dienstverlening?

Selectief
Van Lanschot selecteert alleen actieve beleggingsfondsen waarvan zij de fondsmanagers persoonlijk kent en die zelf ook in het fonds investeren. Van Lanschot hecht veel waarde aan selectie door uitgebreid onderzoek. Hierbij zijn kwalitatieve factoren (zoals kwaliteit van het beleggingsteam, een consistente beleggingsaanpak, transparantie, verantwoord beleggen) minstens zo belangrijk als kwantitatieve (zoals behaalde rendementen uit het verleden).

Spreiden
Spreiding van beleggingen over verschillende beleggingscategorieën zorgt voor het verlagen van het risico van portefeuilles. Zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van het rendement op lange termijn. Door spreiding verhoogt u als belegger de kans dat u de gestelde doelen kunt halen. De samenstelling en gewichten van deze spreiding kunnen wisselen naar gelang de marktontwikkelingen.

Verantwoord Beleggen
Van Lanschot heeft verantwoord beleggen volledig geïntegreerd in haar beleggingsproces. De fondsen in de vermogensbeheerportefeuilles worden periodiek getoetst op milieu-, sociale en maatschappelijke criteria. Fondsen die niet aan het beleid voldoen worden hier op aangesproken.

Het toepassen van deze criteria gaat voor Van Lanschot hand in hand met het streven naar financieel rendement. Een gebrek aan aandacht voor milieu-, sociale en maatschappelijke aspecten vergroot immers het risico van de beleggingen.

De Vermogensbeheer dienstverlening biedt naast de reguliere Duurzame-portefeuille de mogelijkheid te beleggen in een Actieve portefeuille of een portefeuille gevuld met indextrackers en -fondsen (Smart).

Op aanvraag is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Best in class, Negatieve uitsluitingVan Lanschot selecteert alleen actieve beheerders van een aandelenfonds indien de fondsbeheerder gebruik maakt van een “best-in-class benadering”. Dit betekent dat ze zelf actief bedrijven selecteren op ESG-criteria en daarbij de minst duurzame bedrijven uitsluiten.
Actief
Maatwerk, ModelportefeuilleVanaf 5 miljoen, U belegt via de modelportefeuille van Van Lanschot. U hebt wel de mogelijkheid om voorkeuren aan te geven voor beleggingsproducten. Zo kunt u ook kiezen voor indextrackers in plaats van beleggingsfondsen en wel of niet te beleggen in alternatieve beleggingen zoals hedgefondsen.
Groei Bij het meest defensieve profiel ligt de focus op waardebehoud.
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers
JaEr wordt (ook) belegd in Kempen beleggingsfondsen. Kempen is een dochteronderneming van Van Lanschot.
Van Lanschot
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Van Lanschot


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:

0,57% tot € 500.000,-
0,51% over het meerdere tot € 1 miljoen
0,48% over het meerdere tot € 2,5 miljoen
0,42% over het meerdere tot € 5 miljoen
0,38% over het meerdere tot € 7,5 miljoen
0,31% over het meerdere vanaf € 7,5 miljoen

De beheervergoeding wordt per kwartaal achteraf in rekening gebracht.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Van Lanschot rendement


De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van de beheervergoeding van de portefeuille en na aftrek van indirecte kosten. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

De getoonde rendementen betreffen de modelportefeuille strategie Duurzaam.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalMatig OffensiefOffensiefZeer Offensief
2022
-15,3%
-15,6%
-15,4%
-15,9%
-16,6%
-16,4%
2021
4,2%
8,5%
13,7%
18,5%
23,6%
26,4%
2020
5,9%
5,4%
6,2%
5,9%
5,1%
4,9%
2019
9,6%
13,0%
16,7%
20,0%
23,0%
24,8%
2018
-1,6%
-2,9%
-4,6%
-5,0%
-6,3%
-7,4%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Van Lanschot


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Thijs van der Kevie
Executive Director PCS
Dhr. Jan van de Ven
Vice President PCS
Dhr. Ton Cremers
Vice President PCS
Mevr. Effi Bialkowski
Vice President PCS


Van Lanschot

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement