De Rabobank Groep is ontstaan in 1972 door een fusie van de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. En sinds 1980 wordt de bank alleen nog maar aangeduid als Rabobank. Rabobank is een van de 3 grote banken in Nederland en bestaat uit 139 zelfstandige aangesloten banken waarbij Rabobank Nederland de centrale coöperatie vormt.

Voor beleggers biedt Rabobank verschillende diensten aan. Met Rabobank beheerd beleggen biedt de bank vermogensbeheer aan. De Rabobank neemt dan het beheer van uw vermogen uit handen. U kunt kiezen voor beheerd beleggen basis (vanaf €1000,-) of beheerd beleggen actief (vanaf €20.000,-) Bij beide dienstverleningen wordt uitsluitend belegd in indexfondsen. Vanaf €500.000,- komt u in aanmerking voor de vermogensbeheer dienstverlening 'Exclusief'.

Beleggers die zelf willen beleggen kunnen kiezen voor Rabobank Zelf Beleggen. U stelt dan zelf een portefeuille samen en u doet zelf de beurstransacties.

Als u aanvullend pensioen wilt opbouwen, kunt u ook bij Rabobank terecht. Ze biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Ten eerste Rabo ToekomstBeleggen. Uw geld wordt belegd door specialisten en u bouwt aanvullend pensioen op met belastingvoordeel. Wat u inlegt bij Rabo ToekomstBeleggen mag u namelijk aftrekken van uw inkomen, waardoor u minder inkomstenbelasting betaalt. U dient zich hierbij wel te houden aan uw jaarruimte; uw pensioentekort van het voorafgaande jaar. Als u meer dan dat bedrag inlegt, vervalt uw belastingvoordeel. Als u Rabo ToekomstBeleggen afsluit dan wordt automatisch een rekening Rabo ToekomstSparen met variabele rente voor u geopend. Hiermee kunt u zelf de verhouding kiezen tussen beleggen en sparen en kosteloos bedragen tussen deze rekeningen overboeken. Naast deze rekeningen kunt u kiezen voor het afsluiten van Rabo ToekomstSparen met vaste rente. Op de website van Rabobank staan de actuele rentetarieven genoemd. Uw geld staat vast tot de door u gekozen einddatum (vaak AOW-leeftijd) en u spaart met belastingvoordeel.
Tenslotte kunt u via alle andere spaar- en beleggingsvormen bij Rabobank pensioen opbouwen. U profiteert dan niet van belastingvoordeel, maar daartegenover staat dat u uw geld altijd kunt opnemen en dat u geen rekening hoeft te houden met de jaarruimte.

Lees hier meer over zelf beleggen bij Rabobank.

BeoordeeldRabobank is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Rabobank
Naam aanbieder
Rabobank
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Coöperatieve Rabobank U.A.
Minimum inlegbedrag
€ 20.000,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1972
Onderscheidingen
-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Rabobank is een van de grootbanken in Nederland. Het is een bekende partij, met een cooperatieve cultuur. Maar past Rabo Beheerd Beleggen bij uw situatie? Hoe presteert de dienstverlening als we Rabobank Beleggen vergelijken met andere vermogensbeheerders

Finner zet alles rond Rabobank Beleggen overzichtelijk voor u op een rij.Rabo Beheerd Beleggen - Keuze

Bij Rabo Beheerd Beleggen wordt uw geld duurzaam belegd door de experts van Rabobank. U kunt direct starten met ieder bedrag. Rabobank Beheerd Beleggen biedt de keuze uit verschillende beleggingsvormen. Deze zijn allemaal duurzaam van opzet. Daarnaast kunt u bij Rabobank ook beleggen voor uw kind, als een onderdeel van Beheerd Beleggen Basis.


BeleggingsvormKenmerkenBeleggingenStartbedrag
Rabobank Beheerd Beleggen BasisEenvoudig van opzet, tegen lagere kostenIndexfondsen (wereldwijd gespreide aandelen- en obligatiefondsen)Ieder bedrag (geadviseerd wordt te starten met minimaal €2000,-)
Rabobank Beheerd Beleggen ActiefExtra aandacht voor de beleggingenIndexfondsen + beleggingsfondsenVanaf €20.000,-
ToekomstBeleggenFiscaal vriendelijke opbouw vermogen voor pensioenSparen en beleggenJaarruimte
Rabobank Beheerd Beleggen Exclusief (Rabobank Private Banking)Individueel vermogensbeheerMaatwerk in vermogensmanagement, met persoonlijk adviseur of beleggingsspecialistVanaf €500.000,-

Vanaf 2020 introduceert Rabobank nieuwe duurzame beleggingsfondsen in de portefeuilles. Het zijn actief beheerde beleggingsfondsen die speciaal voor de Rabo-klanten worden opgezet. Voorheen werden reeds bestaande aandelen- en obligatiefondsen gebruikt. Nu wordt gebruik gemaakt van speciaal opgezette fondsen, waarbij Rabobank de criteria bepaalt. De focus ligt daarbij op duurzaamheid, beleid en kosten. Daardoor komt Beheerd Beleggen Actief Duurzaam te vervallen.


Via de Rabobank website en met de Rabo App kunt u uw beleggingen beheren. U kunt online bijstorten of opnemen, maar ook eenvoudig automatisch of periodiek inleggen instellen. Verder hebt u via online en met de Rabo App direct inzicht in uw rendement.


Rabobank Beheerd Beleggen werkt met 4 risicoprofielen:


BeleggingsprofielAandelenObligatiesLooptijd
Zeer offensief90%10%>15 jaar
Offensief70%30%10-15 jaar
Neutraal50%50%5-10 jaar
Defensief30%70%2-5 jaar

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Beleggingsbeleid Rabobank


Het beleggingsbeleid richt zich voornamelijk op de spreiding over de verschillende beleggingscategorieën (de beleggingsmix). De beleggingscategorieën bestaan uit aandelen en obligaties en worden ingevuld met beleggingsfondsen (actief) en indexfondsen (passief). Binnen de aandelencategorie wordt een spreiding aanbracht over regio’s en sectoren. Binnen obligaties doen zij dat onder meer over staatsobligaties, bedrijfsobligaties en obligaties van financiële instellingen. De beleggingsmix wordt aangepast wanneer er veranderingen optreden in uw risicoprofiel door bijvoorbeeld veranderde marktomstandigheden. Lees hier meer over bij risicobeleid.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de Rabobank?

Bij beleggingsbeslissingen maakt Rabobank gebruik van fundamentele analyse. De beslissingen zijn gericht op de lange termijn, waarbij ze uiteraard wel inspeelt op de actualiteit. Rabobank gelooft echter niet in het kunnen timen van de markt: in- en uit de markt stappen kost de klant uiteindelijk alleen maar geld. Dit doet ze daarom niet. Technische analyse of marktgevoel maken geen onderdeel uit van het proces. Ook gebruikt Rabobank geen kwantitatieve modellen om beleggingen te vinden.

In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten belegt de Rabobank?

Rabobank vindt het belangrijk dat haar klanten hun beleggingen optimaal kunnen spreiden en daarmee hun risico’s verkleinen. Daarom biedt ze de mogelijkheid om in aandelen en obligaties over de gehele wereld te beleggen. Ze heeft een ruim assortiment beleggingsfondsen en index trackers van een groot aantal zorgvuldig geselecteerde aanbieders wereldwijd. Rabobank maakt geen gebruik van gestructureerde producten of alternatieve beleggingen in haar beleggingsadvies en vermogensbeheer. Alternatieve beleggingen biedt ze wel aan als een klant hier specifiek om vraagt.

Hoe bouwt Rabobank een portefeuille op voor haar klanten?

Voordat Rabobank de portefeuille gaat samenstellen, vindt er een inventarisatie gesprek plaats met de klant. Daarin achterhaalt Rabobank onder andere de doelstellingen en de voorwaarden waarmee de klant wil beleggen. Ook brengt ze het risico in kaart dat de klant wil nemen. De basis voor haar vermogensbeheerportefeuilles en voor haar beleggingsadvies is de strategische allocatie. Deze hangt af van de doelstelling en de risicobereidheid. Het beleggingskader geeft aan welke regels Rabobank hanteert voor de spreiding van risico’s over de verschillende soorten beleggingen. Dit kader geeft de uiterste bandbreedtes voor de opbouw van uw portefeuille. Bij klanten die beleggen via een adviesconcept gebruiken ze dit kader om samen de portefeuille op te bouwen. Daarnaast is er ook ruimte als klanten willen kiezen voor eigen beleggingskeuzes bij de samenstelling van hun portefeuille. Rabobank monitort voortdurend of de portefeuille in lijn blijft met de afspraken en of de risico’s binnen de grenzen blijven.

Negatieve uitsluiting
ActiefVoor beheerd beleggen actief en duurzaam wordt actief belegd.
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Rabobank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersRabobank Beheerd Beleggen - Ervaringen

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

Finner heeft een eigen beoordelingsmethode ontwikkeld. Elk jaar reviewen wij de dienstverlening van Rabobank Beheerd Beleggen. Wij beoordelen Rabo Beheerd Beleggen op organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Daar krijgt elke partij een aantal sterren voor. Het totaal aantal sterren geeft aan hoe Rabobank Beheerd Beleggen scoort in onze review. Finner waardeert Beheerd Beleggen Rabobank met 3 sterren.


U kunt op Finner vrijblijvend een analyse aanvragen van de partij van uw keuze. U krijgt dan inzicht in onze Rabobank Beheerd Beleggen review. Op deze manier is het eenvoudig om online vermogensbeheer bij Rabobank te vergelijken met andere partijen.

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Rabobank


Doorlopende kosten
Periodieke kostenDe jaarlijkse kosten van de basisdienstverlening bedragen (btw- vrij):
0,24% tot €100.000
0,12% over het meerdere tot €500.000
0,04% over het meerdere tot €2.000.000
0,01% over het meerdere vanaf €2.000.000
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg (minimum €200):
0,64% tot €100.000
0,56% over het meerdere vanaf €100.000
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse


Beheerd Beleggen bij de Rabobank gaat met kosten gepaard. Finner wil vergelijken eenvoudig maken. Daarom zetten wij de totale kosten van Rabobank beleggen voor u op een rij. Rabo Beheerd Beleggen Basis maakt gebruik van indexfondsen, waarbij de kosten relatief laag zijn. Rabobank rekent een bedrag voor de basisdienstverlening. Die jaarlijkse kosten betaalt u voor administratie en toegang tot systemen en beurzen. Daarnaast worden kosten in rekening gebracht voor portefeuillebeheer en kosten in beleggingsproducten. De laatste kostenpost wordt verrekend met de waarde van het fonds.


De kosten Rabobank Beheerd Beleggen worden voor uw situatie inzichtelijk gemaakt in uw persoonlijke analyse. Als u deze aanvraagt, kunt u vermogensbeheerders beter vergelijken op kosten. Finner maakt gebruik van de TCO-methodiek om de totale kosten helder te maken.


Wilt u meer lezen over kosten bij beleggen of kosten vermogensbeheer vergelijken?

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Rabobank rendement


Het getoonde rendement is het bruto rendement van de modelportefeuilles. Dit is voor aftrek van de beheervergoeding, transactiekosten en service fees.

Dit betreft het rendement van de echt-geld portefeuilles voor Rabobank Beheerd Beleggen Actief. Alle portefeuilles worden gespiegeld aan de modelportefeuilles. De Rabobank portefeuille is dus vergelijkbaar met een klantportefeuille. Portefeuilles kunnen slechts minimaal afwijken van de modelportefeuilles. De rendementen zijn dus representatief voor alle klanten in dit concept.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielZeer defensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-14,3%
-14,6%
-14,5%
-14,3%
-14,0%
2021
2,4%
8,1%
13,6%
19,3%
25,9%
Inzicht in alle rendementen van Rabobank?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Op Finner vindt u een overzicht van de meest recente jaarlijkse rendementen van Rabobank Beheerd Beleggen. Rendement vergelijken wordt zo een stuk eenvoudiger. Er is bij beleggen een samenhang tussen risico en rendement. Een hoger rendement gaat doorgaans gepaard met een hoger risico. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Rabobank


Rabobank biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Vergelijk Rabo Beheerd Beleggen met andere partijen!

De beste partij vinden om uw geld te laten beleggen? Dan wilt u vergelijken op o.a. kosten, rendementen, risico’s en beleggingsbeleid. Finner maakt het eenvoudig. U kunt Rabobank Beheerd Beleggen vergelijken met andere vermogensbeheerders door een gratis analyse aan te vragen op basis van uw wensen en persoonlijke situatie. In uw analyse vindt u Finner’s beoordeling van Rabo Beheerd Beleggen, inclusief kosten en rendementen, helder op een rij. Zo kunt u de juiste keuze maken of Rabobank Vermogensbeheer bij u past. 


Of kijkt u liever verder naar een andere online vermogensbeheerder om te starten met beleggen? Finner helpt u op weg.

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement