Rabobank Zelf Beleggen

Rabobank biedt een breed scala aan financiële diensten. In dit artikel leest u onze professionele review van het handelsplatform van Rabobank Zelf Beleggen. Bij Rabobank kunt u ook terecht voor vermogensbeheer met Rabobank Beheerd Beleggen of voor pensioenbeleggen via Rabobank ToekomstBeleggenBeoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLRabobank is een bank en valt daarmee onder het depositogarantiestelsel.
AFM vergunning NLOnder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).
KIFID registratie Geregistreerd bij het KIFID en de uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NL
Niet uitlenen effecten
GRATIS realtime koersinformatie / Alleen Euronext Nederland. Voor overige beurzen zijn de koersen 15 minuten vertraagd.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend€0,25 + 0,5% over de waarde (met maximum van €100). Daarnaast maximum van 50% over de waarde van de transactie.
GRATIS uitoefening / toewijzing van optiesBij exercises en assignments van opties Euronext Amsterdam en Brussel gelden de aankoopkosten aandelen Euronext. Bij cash settlementsvan opties Euronext Amsterdam en Brussel gelden de aankoopkosten opties Euronext Amsterdam en Brussel.
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effectenVoor ontvangsten en leveringen gelden de tarieven: Binnenland: € 22,50 per effect. Buitenland: € 55 per effect.
GEEN betaalrekening verplichtDe goedkoopste betaalrekening kost 22,80 euro per jaar. Een betaalrekening is niet verplicht maar wel noodzakelijk om online te kunnen beleggen/bankieren. Zonder betaalrekening kan je alleen offline en komen er extra kosten bij voor papieren output.
Geen CFD broker
Overige kosten
Overige voorwaarden /

BeoordeeldRabobank is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

                                                                          


Rabobank Zelf Beleggen - Kosten

De tarieven van Rabobank zijn afhankelijk van uw handelsgedrag en de producten die u kiest. Gebruik onze vergelijkingsmodule en bereken direct de kosten voor uw situatie.


                                                                       


Rabobank Zelf Beleggen - Handelsplatform

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Rabobank voor Zelf Beleggen. Mocht u het beleggen liever uit handen geven danleest u hier alles over Rabobank Beheerd Beleggen. Het platform is getest op ruim 25 variabelen, onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. Onze review dateert van 2021.

Bijzonderheden:

-De beleggingsrekening is direct gekoppeld aan de betaalrekening. U moet een betaalrekening hebben of openen om te kunnen beleggen.
-Qua mogelijkheden is het platform beperkt; fundamentele analyse en een fondsenselectietool zijn aanwezig, terwijl zaken als technische analysemogelijkheden en educatie beperkt zijn. 
-Gericht op gebruiksgemak
-Via rabobeursinfo.nl wordt nieuws en data geboden om handels beslissingen op te baseren.


Algemeen: Het handelsplatform van Rabobank is eenvoudig en biedt weinig functionaliteiten. Voor informatie zoals nieuws en bedrijfsprofielen, wordt er doorgelinkt naar rabobeursinfo.nl. Het handelsplatform is makkelijk in gebruik en is er op gericht om transacties te doen. Analysemogelijkheden en tools zijn er wel, maar zijn niet de focus. De beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw (verplichte) betaalrekening in het online overzicht. Rabo Zelf Beleggen is daarom met name geschikt voor de belegger die gemak zoekt en alle financiële zaken onder één dak wil hebben.
1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
Voor fundamentele analyse zijn er voldoende mogelijkheden. Van veel aandelen is een profiel beschikbaar met nieuws, een agenda, adviezen, de duurzaamheidsscore en kerncijfers. Gerealiseerde bedrijfsresultaten als omzet, nettowinst en winst per aandeel, worden weergegeven. Ook afgeleide producten als opties en turbo’s, kunt u hier direct terugvinden. Al deze informatie is echter niet beschikbaar op het handelsplatform zelf, maar wordt getoond op rabobeursinfo.nl. U wordt naar deze pagina geleid via de tab ‘ koersen en nieuws’. Aandelen worden hier weergegeven per index of land, maar een zoekfunctie om aandelen direct te kunnen zoeken, ontbreekt.

Technische analyse: Er worden geen mogelijkheden geboden voor technische analyse. U kunt alleen een koersgrafiek inzien die maximaal 10 jaar koershistorie toont.

Analistenadviezen: In het bedrijfsprofiel van een aandeel kunt u via de tab ‘Opinie’ alle analistenadviezen en koersdoelen terugvinden.
Aandelenselectietool: Geen. Er is wel een zoekfunctie beschikbaar waarmee u kunt zoeken op naam of ISIN, daarna komt u direct in het scherm om een order in te voeren.

Duurzaamheid:
Rabobank besteedt aandacht aan de duurzaamheid van bedrijven aan de hand van de Global Compact. Dit is een door de Verenigde Naties opgestelde standaard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Rabobank vergelijkt de score op deze standaard ten opzichte van het sectorgemiddelde. Of een bedrijf de standaarden van de Global Compact voldoende naleeft wordt beoordeeld door Sustainalytics.Fondsenselectietool:
Voor de selectie van fondsen of ETF's biedt Rabobank de Fondsselector, waarmee u op basis van een aantal criteria fondsen of ETF’s vergelijkt en kiest. U kunt fondsen en ETF’s selecteren op basis van regio, aanbieder, dividenduitkering, duurzaamheid, actief/passief en Rabobank of Morningstar Rating

Rabobank-review-fondsselector


2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, Beleggingsfondsen, Certificaten, Hefboomproducten, Indextrackers, Obligaties, Opties. 

Aantal beurzen: Met een aanbod van ongeveer 20 beurzen heeft u toegang tot alle belangrijke beurzen.

Orderinvoer
: Het orderinvoerscherm is vrij basic, maar wel gebruiksvriendelijk. U heeft de beschikking over een real time orderboek van 5 levels met bied en laat koersen voor Nederlandse aandelen. Voor overige (buitenlandse) effecten zijn de koersen 15 minuten vertraagd.

Ordertypes: 4 ordertypes - Limiet, Market, Stoploss, Stoplimit.

Rabobank-review-orderinvoerscherm


Shortmogelijkheden: Nee

Handelen met marge: Alleen als u in opties of turbo’s handelt.

Valutatransacties:
Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta geconverteerd. Hiervoor betaalt u een vergoeding van 0.25%.

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
Via de tab ‘uitleg en tips’ zijn er een aantal video’s en artikelen die u informatie verschaffen over de basis van het zelf beleggen. Dit is niet erg uitgebreid.

Agenda: Op rabobeursinfo.nl is een agenda te zien voor de komende dagen met de belangrijkste items.

Nieuws: Op rabobeursinfo.nl wordt gedurende de handelsdag veel nieuws gepubliceerd.

Portefeuille:
In uw portefeuilleoverzicht beheert u uw portefeuille en kunt u de rendementsontwikkeling terugzien. U kunt uw resultaat benchmarken met andere indices, zoals de AEX of een wereldwijde aandelenindex.

Favorietenlijst: Ja

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount: Nee

Zakelijke rekening: Ja

Autotrading: Nee

Handelsplatform: Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening en mogelijk andere Rabobank-producten.

Mobiel beleggen: Android App, iOS App, mobiele website

Overig: Voor actieve beleggers is er TraderMonitor. Met Rabo TraderMonitor beschikt u over beleggingsinformatie, zoals uitgebreid beursnieuws, profielinformatie van de belangrijkste bedrijven, technische analyse voor alle fondsen uit de AEX¬ en AMX¬-index en realtime streaming koersen van de aandelen die op Euronext Amsterdam verhandeld worden. De Rabo TraderMonitor kost 40 euro per jaar. In deze review is uitgegaan van het basis platform, zonder dat er kosten worden gemaakt voor extra dienstverleningen.

Rabobank Zelf Beleggen, een geschikte broker voor u?


Rabobank biedt een eenvoudig handelsplatform. Hoewel het aanbod niet bijzonder uitgebreid is, scoort Rabobank een voldoende op analysemogelijkheden en handelsmogelijkheden. Functionaliteiten als Technische Analyse en Educatie missen echter. Rabobank Zelf Beleggen is er met name voor de belegger die gemak zoekt en alle financiële zaken onder één dak wil hebben.


                                                               

 Toelichting
Meest geschikt voor:
Beginnende belegger (<1 jaar ervaring)
Specialiteit broker:-

 

De beste broker vinden?Vergelijk brokersOver Rabobank 

Rabobank is een van de grote banken van Nederland, met een hoofdkantoor in Utrecht. Rabobank biedt een groot pakket van financiële diensten Zo kunnen beleggers die zelf willen beleggen kiezen voor Rabobank Zelf Beleggen. U stelt dan zelf een portefeuille samen en u doet zelf de beurstransacties. Naast zelf beleggen biedt Rabobank vermogensbeheer aan. Deze dienstverlening vindt u op onze pagina over Rabobank Vermogensbeheer. Voor pensioenoplossingen is er Rabobank ToekomstBeleggen.


Lees hier meer over vermogensbeheer bij Rabobank.

                                                                       

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement