De Rabobank Groep is ontstaan in 1972 door een fusie van de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. En sinds 1980 wordt de bank alleen nog maar aangeduid als Rabobank. Rabobank is een van de 3 grote banken in Nederland en bestaat uit 139 zelfstandige aangesloten banken waarbij Rabobank Nederland de centrale coöperatie vormt.


Voor beleggers biedt Rabobank verschillende diensten aan. U kunt bijvoorbeeld zelf op de beurs handelen met Rabo zelf beleggen. Met Rabobank beheerd beleggen biedt de bank vermogensbeheer aan. De Rabobank neemt dan het beheer van uw vermogen uit handen. Deze vorm van vermogensbeheer is ook te gebruiken voor uw pensioen. 


U kunt samen met Rabo ToekomstSparen een Rabo ToekomstBeleggen rekening openen. Uw inleg is fiscaal aftrekbaar indien u een pensioentekort heeft. Op de einddatum is dit tegoed te gebruiken voor periodieke uitkeringen. De beleggingsrekening is gekoppeld aan de spaarrekening met variabele rente. U kunt elk moment stoppen met beleggen en het vermogen laten staan op de Rabo ToekomstSparen rekening. Het tegoed mag uiteindelijk alleen voor een pensioenuitkering gebruikt worden. Er wordt in mixfondsen van BlackRock belegd, waarbij aan het begin uw risicoprofiel wordt vastgesteld aan de hand van onder andere uw ervaring met beleggen en het risico dat u zou willen nemen. Het risico wordt na verloop van tijd afgebouwd door de risicovollere fondsen te verkopen en minder risicovolle fondsen aan te kopen.


 
Rabobank
Naam aanbieder
Rabobank
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Coöperatieve Rabobank U.A.
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1972
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbiedersBeleggingsbeleid Rabobank


Als u pensioen opbouwt bij Rabobank Toekomstbeleggen legt u geld in tot de afgesproken einddatum (niet meer dan 5 jaar na uw AOW-leeftijd). Als uw pensioendatum dichterbij komt worden de beleggingsrisico's afgebouwd volgens het lifecycle principe.

Het beleggingsbeleid richt zich voornamelijk op de spreiding over de verschillende beleggingscategorieën (de beleggingsmix). De beleggingscategorieën bestaan uit aandelen en obligaties en worden ingevuld met indexfondsen. Binnen de aandelencategorie wordt een spreiding aanbracht over regio’s en sectoren. Binnen obligaties doen zij dat onder meer over staatsobligaties, bedrijfsobligaties en obligaties van financiële instellingen. De beleggingsmix wordt aangepast wanneer er veranderingen optreden in uw risicoprofiel door bijvoorbeeld veranderde marktomstandigheden.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de Rabobank?
Bij Toekomstbeleggen kiest de Rabobank voor een passieve beleggingsstrategie. Bij de beleggingsbeslissingen maakt Rabobank gebruik van fundamentele analyse. De beslissingen zijn gericht op de lange termijn, waarbij Rabobank uiteraard wel inspeelt op de actualiteit. Rabobank gelooft echter niet in het kunnen timen van de markt: in- en uit de markt stappen kost de klant uiteindelijk alleen maar geld. Dit doet Rabobank daarom niet. Technische analyse of marktgevoel maken geen onderdeel uit van het proces. Ook gebruikt Rabobank geen kwantitatieve modellen om beleggingen te vinden.

Rabobank maakt geen gebruik van gestructureerde producten of alternatieve beleggingen in haar beleggingsadvies en vermogensbeheer.

-
Passief
Modelportefeuille
Groei
IndextrackersEr wordt uitsluitend belegd in indexfondsen
NeeBlackrock Mixfondsen
Rabobank
Nee
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Rabobank


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:

0,40% tot € 100.000
0,36% over het meerdere vanaf € 100.000
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
ServicefeeService fee met een minimum van €20 per jaar. (btw-vrij)
< € 100.000 = 0,24%
< € 500.000 = 0,12% over het meerdere
< € 2.000.000 = 0,04% over het meerdere
vanaf € 2.000.000 = 0,01% over het meerdere
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0,10% en 0,15% per jaar

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleHet afsluiten van Rabo ToekomstBeleggen inclusief de daaraan gekoppelde Rabo ToekomstSparen met variabele rente kost eenmalig € 35,00. Er worden geen transactieprovisies gerekend bij de start maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
Kosten afbouw portefeuilleEr worden geen transactieprovisies gerekend als u stopt maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Rabobank rendement


Bruto rendementen zijn omgerekend naar netto rendementen o.b.v. 0,69% kosten (beheer, bewaarloon en transactiekosten) o.b.v. 25.000 inleg

De getoonde rendementen zijn netto na aftrek van de kosten.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer defensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-17,3%
-16,5%
-15,7%
-14,9%
-14,3%
2021
-0,9%
4,5%
10,5%
16,9%
23,4%
Inzicht in alle rendementen van Rabobank?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement