Brand New Day Pensioen Beleggen

Brand New Day is opgericht in 2010 en biedt verzekeringen, pensioenoplossingen en beleggingsdiensten aan. Als belegger kunt u bij Brand new day zelf beleggen middels de online beleggingsrekening, kiezen voor vermogensbeheer vanaf €250.000,- of een kinderrekening openen. 


Zelf beleggen bij Brand New Day kunt u in een selectie van zeven indexfondsen van Brand New Day. Dit zijn eigen fondsen die onderliggend beleggen in indextrackers van Vanguard. Ter ondersteuning van uw beleggingsbeslissing kunt u bij de online rekening gebruik maken van voorbeeldprofielen. De voorbeeldprofielen bestaan uit een mix van de eigen indexfondsen. De profielen variëren van zeer defensief t/m zeer offensief. Daarnaast biedt Brand New Day voor het opbouwen van pensioen de mogelijkheid tot lifecycle beleggen aan. Dit houdt in dat u beleggingsrisico afbouwt naarmate u de pensioenleeftijd nadert. Voor deze service worden geen extra kosten gerekend. 


U kunt van deze dienstverlening gebruik maken als u een pensioentekort heeft, geen pensioen opbouwt bij uw werkgever of zelfstandige bent bijvoorbeeld.. Het geld is geblokkeerd tot de pensioendatum, maar u zit niet vast aan Brand New Day. U kunt altijd switchen naar andere aanbieders van pensioenbeleggingsrekeningen. Bovendien bent u vrij te bepalen wanneer u wil storten, en hoe veel, zolang u de jaarruimte niet overschrijdt. De pensioen dienstverlening is execution only, dat wil zeggen dat u zelf kiest in welke fondsen u belegt.  
Brand
Naam aanbieder
Brand New Day
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbiedersBeleggingsbeleid Brand New Day


Bij Brand New Day kiest u standaard voor een 50/50 verdeling in aandelen- en obligatiefondsen. Onderliggend worden daarin Vanguardfondsen gekocht. Daarnast heeft u de mogelijkheid extra fondsen aan te kopen bij Brand New Day. Let op: de fondsen worden maar één maal per maand verhandeld, dus de prijs waartegen de order wordt uitgevoerd kan verschillen van die op het moment waarop u de handelsorder indient.

Strategie Obligaties:

Het BND Euro Obligatie Indexfonds belegt haar vermogen in twee indexfondsen van Vanguard: de helft in het Vanguard Euro Government Bond Index Fund (ongeveer 700 staatsobligaties van diverse eurolanden) en de helft in het Vanguard SRI Euro Investment Grade Bond Index Fund (ongeveer 1.000 wereldwijd gespreide in euro genoteerde bedrijfs- en andere niet-staatsobligaties). Het BND Euro Obligatie Indexfonds belegt dus in ongeveer 1.700 verschillende obligaties. Er wordt alleen in euro-genoteerde obligaties belegd, zodat de belegger geen valutarisico loopt. Beide fondsen van Vanguard zijn indexfondsen: ze hanteren een passieve beleggingsstrategie die erop gericht is hetzelfde rendement te behalen als de index die gevolgd wordt. Beide fondsen volgen de index op basis van 100% fysieke replicatie (marktgewogen), er wordt geen gebruik gemaakt van derivaten en er worden geen obligaties uitgeleend.

Het Vanguard Euro Government Bond Index Fund volgt een marktgewogen index van in euro’s genoteerde staatsobligaties uit de eurozone. Het Vanguard SRI Euro Investment Grade Bond Index Fund volgt een marktgewogen index van in euro’s genoteerde ‘investment grade’ obligaties (uitgezonderd staatsobligaties en overheidsgerelateerde effecten). Investment grade verwijst naar de kwaliteit van de obligaties. Deze obligaties moeten minimaal een kredietrating van BBB- (Standard & Poor’s) hebben en kennen dus een lager kredietrisico dan obligaties die niet als investment grade worden aangemerkt.

Strategie Aandelen:

Het BND Wereld Indexfonds-Hedged belegt haar vermogen in het Vanguard FTSE Developed World II Common Contractual Fund (euro-hedged) (ISIN: IE00BVVQ9K69). Dit fonds is een indexfonds: het hanteert een passieve beleggingsstrategie door het rendement van de wereldwijd gespreide FTSE Developed Index te volgen (total return, netto dividend en euro-hedged). Het fonds belegt (per juni 2018) in de 2152 grootste bedrijven die in 24 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië / Pacific aan de beurs genoteerd zijn. De aandelen in het fonds zijn dus niet alleen in euro’s, maar ook in andere valuta genoteerd. Hierdoor bestaat er een valutarisico. Dit risico wordt binnen het fonds afgedekt. Er wordt belegd op basis van volledige fysieke replicatie, oftewel er wordt in alle aandelen van de index belegd en niet slechts in een kleine selectie van de index. Door de fiscale structuur van het fonds en van de beleggingen kan ingehouden dividendbelasting worden verrekend.

Geen
Passief
ModelportefeuilleIndextrackers van Vanguard
Groei
Indextrackers
Ja
KasbankKAS Trust & Depositary Services B.V.
JaOprichters Kalo Bagijn en Thierry Schaap hebben een belang in Brand New Day.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Brand New DayDe beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Brand New Day rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2019
7,1%
11,0%
14,9%
18,8%
22,8%
2018
-1,1%
-3,2%
-5,2%
-7,2%
-9,2%
2017
2,0%
5,4%
8,8%
12,2%
15,6%
2016
3,4%
4,4%
5,4%
6,3%
7,3%

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement