Brand New Day Pensioen Beleggen

Brand New Day is opgericht in 2010 en biedt verzekeringen, pensioenoplossingen en beleggingsdiensten aan. Als belegger kunt u bij Brand new day zelf beleggen middels de online beleggingsrekening. 


Wilt u als zzp’er of werknemer (extra) pensioen opbouwen? Met een pensioenrekening bij Brand New Day belegt u zonder omkijken voor later. Brand New Day biedt een selectie van eigen indexfondsen aan die beleggen in indextrackers van Vanguard en Northern Trust. U heeft zo zelf weinig omkijken naar uw beleggingen én betaalt hiervoor lage kosten. Bij het openen van een rekening belegt u standaard in één van de 5 modellen met een vaste fondsverdeling, bestaande uit 4 aandelen- en obligatiefondsen. De modellen variëren van zeer offensief (100% aandelenfondsen) tot zeer defensief (10% aandelenfondsen, 90% obligatiefondsen). Wilt u afwijken van die modellen en zelf uw fondsverdeling kiezen? Dat is dit mogelijk. Bij Brand New Day belegt u standaard via automatische risicoafbouw. Uw gaat dan - naarmate het moment dat u het geld wilt opnemen dichterbij komt - steeds veiliger beleggen (meer in obligatiefondsen, minder in aandelenfondsen). Automatische risicoafbouw is gratis en u kunt zelf instellen via uw account.

U kunt van de pensioenrekening gebruik maken als u een pensioentekort heeft, geen pensioen opbouwt bij uw werkgever of zelfstandige bent bijvoorbeeld. Het geld is geblokkeerd tot de pensioendatum, maar u zit niet vast aan Brand New Day. U kunt altijd switchen naar andere aanbieders van pensioenbeleggingsrekeningen. Bovendien bent u vrij te bepalen wanneer u wil storten, en hoe veel, zolang u de jaarruimte niet overschrijdt. De pensioen dienstverlening is execution only, dat wil zeggen dat u zelf kiest in welke fondsen u belegt. 
Brand
Naam aanbieder
Brand New Day
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Brand New Day Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 0,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbiedersBeleggingsbeleid Brand New Day


Brand New Day zegt het volgende over haar beleggingsbeleid: "Onze beleggingsaanpak is wetenschappelijk. Lage kosten, lange termijn, spreiding en niet gokken maar de markt volgen met indexfondsen. Oersaai maar effectief. Want daar gaat het om: rendement op lange termijn.

U belegt bij ons niet in losse aandelen of obligaties, maar automatisch in heel veel aandelen of obligaties tegelijkertijd. Indexbeleggen heet dat. Uiteraard heeft u de keuze tussen verschillende fondsen: u kunt bijvoorbeeld beleggen in de grootste bedrijven ter wereld, in bedrijven uit opkomende landen of juist in ons duurzame fonds. De voordelen van indexbeleggen in bulletpoints:

- Gemak: u hoeft niet op zoek naar de ‘beste’ aandelen of obligaties.
- De kosten voor indexbeleggen zijn laag (en dus blijft er meer rendement over).
- Automatisch een grote spreiding van uw vermogen: u bent niet afhankelijk van enkele aandelen of obligaties."

Geen
Passief
ModelportefeuilleIndextrackers van Vanguard
Groei
Indextrackers
Ja
CaceisKAS Trust & Depositary Services B.V.
JaOprichters Kalo Bagijn en Thierry Schaap hebben een belang in Brand New Day.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Brand New Day


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee-
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.

Brand New Day belegt uw geld in onderliggende fondsen. Die onderliggende fondsen kopen en verkopen dagelijks aandelen of obligaties. De transactiekosten die daarmee zijn gemoeid, gaan ten koste van het totale fondsvermogen. Transactiekosten zijn bij indexfondsen meestal zeer gering: bij een fonds dat 0,04% aan transactiekosten rekent, betaalt u bijvoorbeeld €0,40 per jaar als u €1000 in dat fonds heeft belegt.
ServicefeeU betaalt bij Brand New Day 0,44% aan service kosten. Die kosten betaalt u overigens alléén als u ook echt belegt. Staat er wel geld op de rekening, maar is dat geld (nog) niet belegd? Dan betaalt u dus helemaal niets.
Kosten ProductenDit zijn de kosten die jaarlijks binnen het beleggingsfonds in rekening worden gebracht. Deze kosten betaalt u over het totale bedrag dat u in een bepaald fonds belegt. De fondskosten die u betaalt, worden dagelijks naar rato verrekend in de koers van het fonds. De getoonde kosten zijn op basis van de modelportefeuille en zijn gemiddeld 0,17% per jaar

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille0,5% stortingskosten + EUR 45,- eenmalig bij het openen van de rekening. Indien het gaat om een overboeking dan betaalt u eenmalig EUR 199,- per polis. Hier komen nog de instapkosten (maximaal 0.15%) van de beleggingsfondsen bij.
Kosten afbouw portefeuilleTot 0,15%.


*Ook als ZZP’er bent u bij Brand New Day een rekening openen. U heeft dan de mogelijkheid om gebruik te maken van de ZZP-kostenstructuur. Hierbij betaalt u 60 euro per jaar aan servicekosten en beheerkosten van 0,40% over het totale vermogen dat u in de fondsen heeft belegd.  De stortingskosten en afsluitkosten blijven gelijk aan de reguliere pensioenrekening. Wenst u deze kostenstructuur? Dan kunt u dit bij bij Brand New Day aangeven. In eerste instantie betaalt u dan gewoon de normale kosten die voor een pensioenrekening gelden. Jaarlijks in januari bekijken ze vervolgens achteraf hoeveel kosten u zou hebben betaald met de ZZP-kostenstructuur. Het verschil tussen die kosten en de door u betaalde kosten worden daarna vergoed door Brand New Day. Mits dat verschil positief is voor u.De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Brand New Day rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Brand New Day biedt modelbeleggen aan sinds november 2020. De rendementen worden getoond vanaf het eerste volledige jaar (2021)

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2023*
2,5%
3,2%
3,9%
4,6%
5,7%
2022
-15,4%
-15,6%
-15,7%
-15,8%
-16,1%
2021
-0,3%
4,8%
9,9%
14,9%
22,5%


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement