Brand New Day is opgericht in 2010 en biedt pensioenoplossingen en beleggingsdiensten aan. Als belegger kunt u bij Brand New Day zelf beleggen of modelbeleggen middels de online beleggingsrekening. 


Wilt u als zzp’er of werknemer (extra) pensioen opbouwen? Met een pensioenrekening bij Brand New Day belegt u zonder omkijken voor later. Brand New Day biedt een selectie van eigen indexfondsen aan die beleggen in indextrackers van Vanguard en Northern Trust. U heeft zo zelf weinig omkijken naar uw beleggingen én betaalt hiervoor relatief lage kosten. Bij het openen van een rekening belegt u standaard in één van de 5 modellen met een vaste fondsverdeling, bestaande uit 4 aandelen- en obligatiefondsen. De modellen variëren van zeer offensief (100% aandelenfondsen) tot zeer defensief (10% aandelenfondsen, 90% obligatiefondsen). Wilt u afwijken van die modellen en zelf uw fondsverdeling kiezen? Dat is dit mogelijk. Bij Brand New Day belegt u standaard via automatische risicoafbouw. U gaat dan - naarmate het moment dat u het geld wilt opnemen dichterbij komt - steeds veiliger beleggen (meer in obligatiefondsen, minder in aandelenfondsen). Automatische risicoafbouw is gratis en u kunt zelf instellen via uw account.

U kunt van de pensioenrekening gebruik maken als u een pensioentekort heeft, geen pensioen opbouwt bij uw werkgever of zelfstandige bent bijvoorbeeld. Het geld is geblokkeerd tot de pensioendatum, maar u zit niet vast aan Brand New Day. U kunt altijd switchen naar andere aanbieders van pensioenbeleggingsrekeningen. Bovendien bent u vrij te bepalen wanneer u wilt storten, en hoe veel, zolang u de jaarruimte niet overschrijdt. De pensioendienstverlening is execution only, dat wil zeggen dat u zelf kiest in welke fondsen u belegt.

Naast pensioen opbouw is het ook mogelijk om uw pensioenproduct te laten uitkeren met de uitkerende rekeningen van Brand New Day. Als onderdeel hiervan biedt Brand New Day voor erfgenamen een nabestaandenlijfrente aan.


 
Brand
Naam aanbieder
Brand New Day
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Brand New Day Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Brand New Day


Brand New Day zegt het volgende over haar beleggingsbeleid: "Onze beleggingsaanpak is wetenschappelijk. Lage kosten, lange termijn, spreiding en niet gokken maar de markt volgen met indexfondsen. Oersaai maar effectief. Want daar gaat het om: rendement op lange termijn.

U belegt bij ons niet in losse aandelen of obligaties, maar automatisch in heel veel aandelen of obligaties tegelijkertijd. Indexbeleggen heet dat. Uiteraard heeft u de keuze tussen verschillende fondsen: u kunt bijvoorbeeld beleggen in de grootste bedrijven ter wereld, in bedrijven uit opkomende landen of juist in ons duurzame fonds. De voordelen van indexbeleggen in bulletpoints:

- Gemak: u hoeft niet op zoek naar de ‘beste’ aandelen of obligaties.
- De kosten voor indexbeleggen zijn laag (en dus blijft er meer rendement over).
- Automatisch een grote spreiding van uw vermogen: u bent niet afhankelijk van enkele aandelen of obligaties."

Geen
Passief
ModelportefeuilleIndextrackers van Vanguard
Groei
Indextrackers
Ja
CaceisKAS Trust & Depositary Services B.V.
JaOprichters Kalo Bagijn en Thierry Schaap hebben een belang in Brand New Day.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Brand New Day


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt bij Brand New Day 0,44% (incl. btw) aan jaarlijkse service kosten over het belegbaar vermogen.
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten o.b.v. de modelportefeuille van Brand New Day. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0,19% en 0,25% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-


*Ook als ZZP’er bent u bij Brand New Day een rekening openen. U heeft dan de mogelijkheid om gebruik te maken van de ZZP-kostenstructuur. Hierbij betaalt u 60 euro per jaar aan servicekosten en beheerkosten van 0,40% over het totale vermogen dat u in de fondsen heeft belegd.  De stortingskosten en afsluitkosten blijven gelijk aan de reguliere pensioenrekening. Wenst u deze kostenstructuur? Dan kunt u dit bij bij Brand New Day aangeven. In eerste instantie betaalt u dan gewoon de normale kosten die voor een pensioenrekening gelden. Jaarlijks in januari bekijken ze vervolgens achteraf hoeveel kosten u zou hebben betaald met de ZZP-kostenstructuur. Het verschil tussen die kosten en de door u betaalde kosten worden daarna vergoed door Brand New Day. Mits dat verschil positief is voor u.


De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Brand New Day rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Brand New Day biedt modelbeleggen aan sinds november 2020. De rendementen worden getoond vanaf het eerste volledige jaar (2021)

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-15,4%
-15,6%
-15,7%
-15,8%
-16,1%
2021
-0,3%
4,8%
9,9%
14,9%
22,5%
Inzicht in alle rendementen van Brand New Day?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement