Brand New Day Pensioen Beleggen

Brand New Day is opgericht in 2010 en biedt verzekeringen, pensioenoplossingen en beleggingsdiensten aan. Als belegger kunt u bij Brand new day zelf beleggen middels de online beleggingsrekening, kiezen voor vermogensbeheer vanaf €250.000,- of een kinderrekening openen. 


Zelf beleggen bij Brand New Day kunt u in een selectie van zeven indexfondsen van Brand New Day. Dit zijn eigen fondsen die onderliggend beleggen in indextrackers van Vanguard. Ter ondersteuning van uw beleggingsbeslissing kunt u bij de online rekening gebruik maken van voorbeeldprofielen. De voorbeeldprofielen bestaan uit een mix van de eigen indexfondsen. De profielen variëren van zeer defensief t/m zeer offensief. Daarnaast biedt Brand New Day voor het opbouwen van pensioen de mogelijkheid tot lifecycle beleggen aan. Dit houdt in dat u beleggingsrisico afbouwt naarmate u de pensioenleeftijd nadert. Voor deze service worden geen extra kosten gerekend. 


U kunt van deze dienstverlening gebruik maken als u een pensioentekort heeft, geen pensioen opbouwt bij uw werkgever of zelfstandige bent bijvoorbeeld.. Het geld is geblokkeerd tot de pensioendatum, maar u zit niet vast aan Brand New Day. U kunt altijd switchen naar andere aanbieders van pensioenbeleggingsrekeningen. Bovendien bent u vrij te bepalen wanneer u wil storten, en hoe veel, zolang u de jaarruimte niet overschrijdt. De pensioen dienstverlening is execution only, dat wil zeggen dat u zelf kiest in welke fondsen u belegt.  
Brand
Naam aanbieder
Brand New Day
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Minimum inlegbedrag
€ 0,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbiedersBeleggingsbeleid Brand New Day


Brand New Day zegt het volgende over haar beleggingsbeleid: "Onze beleggingsaanpak is wetenschappelijk. Lage kosten, lange termijn, spreiding en niet gokken maar de markt volgen met indexfondsen. Oersaai maar effectief. Want daar gaat het om: rendement op lange termijn.

U belegt bij ons niet in losse aandelen of obligaties, maar automatisch in heel veel aandelen of obligaties tegelijkertijd. Indexbeleggen heet dat. Uiteraard heeft u de keuze tussen verschillende fondsen: u kunt bijvoorbeeld beleggen in de grootste bedrijven ter wereld, in bedrijven uit opkomende landen of juist in ons duurzame fonds. De voordelen van indexbeleggen in bulletpoints:

- Gemak: u hoeft niet op zoek naar de ‘beste’ aandelen of obligaties.
- De kosten voor indexbeleggen zijn laag (en dus blijft er meer rendement over).
- Automatisch een grote spreiding van uw vermogen: u bent niet afhankelijk van enkele aandelen of obligaties."

Geen
Passief
ModelportefeuilleIndextrackers van Vanguard
Groei
Indextrackers
Ja
KasbankKAS Trust & Depositary Services B.V.
JaOprichters Kalo Bagijn en Thierry Schaap hebben een belang in Brand New Day.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Brand New Day


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeU betaalt als vergoeding aan BND een service fee en de kosten van hun eigen fondsen.
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
Servicefee0,44% servicekosten berekend over het vermogen belegd in fondsen, dus niet het deel dat cash staat.
Kosten ProductenAfhankelijk van de fondsen die u kiest betaalt u 0,15% tot 0,26% fondskosten. In ieder geval dient u de BND Euro Obligatie en BND Wereld Hedged indexfondsen te kopen à 0,15%. Inclusief transactiekosten binnen de fondsen zijn de kosten 0,17. In onze voorbeeldberekening gaan wij uit van deze producten. Indien u andere fondsen koopt kunnen de kosten afwijken.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille0,5% stortingskosten + EUR 45,- eenmalig bij het openen van de rekening. Indien het gaat om een overboeking dan betaalt u eenmalig EUR 199,- per polis. Hier komen nog de instapkosten (maximaal 0.15%) van de beleggingsfondsen bij.
Kosten afbouw portefeuilleTot 0,15%.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Brand New Day rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Netto rendementen per profiel op basis van de standaardfondsen: het BND Wereld Indexfonds (aandelen, tot en met 25 februari 2016) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen, vanaf 26 februari 2016) en het Euro Staatsobligatiefonds Kort Inflatie (obligaties, tot en met 31 maart 2014) en het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties, vanaf 1 april 2014), ná aftrek van beheerkosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2019
7,1%
11,0%
14,9%
18,8%
22,8%
2018
-1,1%
-3,2%
-5,2%
-7,2%
-9,2%
2017
2,0%
5,4%
8,8%
12,2%
15,6%
2016
3,4%
4,4%
5,4%
6,3%
7,3%

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement