Over Finner

Over Finner

Finner is er om de financiële wereld te veranderen. Deze sector mag voor u geen geheimen meer hebben. Wij maken voor u de financiële markt transparant en vergelijkbaar. Dit doen we door u onafhankelijk en helder advies te geven over brokers, vermogensbeheerders en pensioenaanbieders. Wij zijn onafhankelijk en niet gelieerd aan welke financiële organisatie dan ook. Uw belang moet voorop staan bij elke keuze die u maakt.


Wilt u een sterkere positie? Dan is het belangrijk dat uw keuzes goed onderbouwd zijn. Daarvoor maken wij gebruik van big data. Alle relevante informatie van alle spelers en oplossingen nemen wij mee. Finner helpt u daarbij kiezen met slimme algoritmes en innovatieve tools. Bovendien staan onze bekwame en vriendelijke adviseurs u desgewenst graag te woord. Zo werkt u met een gerust hart aan uw financiële toekomst.Ons verhaal 

Finner is opgericht door Stephan Freelink en Bart Spronk. Deze twee Rotterdammers beginnen in 2013 aan hun missie. Ze willen de financiële wereld veranderen door de sector transparant te maken. Het is hun doel om de consument een sterkere positie te geven. Dit leidt tot de introductie van Beleggingsmatch: de eerste onafhankelijke vergelijkingssite voor beleggers in Nederland.


Het werkt. Beleggers zijn blij met alle nieuwe inzichten. Daarbij ziet ook de financiële wereld steeds vaker de waarde in van transparantie. Toch is er meer nodig dan een vergelijkingssite om de missie te laten slagen. Met slimme inzet van big data, technologische innovaties en een team van toegewijde professionals wordt er meer mogelijk. En zo is het in 2019 tijd voor een nieuw platform. Het leidt tot het platform waar u zich nu bevindt: Finner.


Met Finner maken we de financiële wereld transparanter, zodat u betere beslissingen kunt maken. We helpen u bijvoorbeeld kiezen uit aanbieders. Ook stellen wij jaarlijks een artikel op waarin we vermogensbeheerders beoordelen aan de hand van 25 onderdelen en 80 punten. Bovendien geven we regelmatig inhoudelijke updates en tips. Zo blijft u als klant goed op te hoogte van de relevante ontwikkelingen, bijvoorbeeld in turbulente Corona-tijden. 


Onze dienstverlening is sinds de introductie van Finner continu blijven ontwikkelen. De vergelijkingsmodules kregen zo meerdere upgrades en ook introduceerden we de pensioenvergelijker. En heeft u tips om de consument nóg beter te helpen aan een stevige positie in de financiële wereld? Laat het ons weten.


Hoe wij vergelijken 

Finner is een uitkomst voor wie wil beleggen met inzicht in de markt. Wij vergelijken namelijk alle aanbieders aan de hand van een serie objectieve criteria. Iedere partij in Nederland met een AFM-vergunning kan deelnemen. Zij worden gratis opgenomen in de vergelijking en dus uitvoerig beoordeeld. Er bestaan geen commerciële drempels om mee te doen. Onze ranking komt daarbij geheel onafhankelijk tot stand.


In de media wordt regelmatig een beroep gedaan op de expertise en onafhankelijkheid van Finner. Lees hier meer over de inhoudelijke bijdragen van Finner in de media


Onze dienstverlening

Finner vergelijkt drie productgroepen: brokers, vermogensbeheerders en pensioenaanbieders. Brokers maken het mogelijk om zelf uw vermogen te beleggen. Vermogensbeheerders nemen dit werk uit handen: professionals beleggen voor u. Bij pensioenaanbieders belegt u met belastingvoordeel en staat uw geld vast tot u met pensioen gaat. We vergelijken op de drie gebieden alle aanbieders. Dit doen we voor consumenten, ondernemers  en vermogende particulieren, families en stichtingen. 


Onze dienstverlening stemmen we af op individuele voorkeuren en situaties. Bij vermogensbeheer focussen we bijvoorbeeld op de kosten en het rendement. Ook bepalen we de risico’s en geven we inzicht in de organisatie en het beleggingsbeleid. Bij de brokers spelen daarbij de voorwaarden een rol die gelden voor het openen van een rekening. We bieden een review per platform en kijken naar de ervaringen van klanten tot nu toe.


De meest recente vergelijkingsmodule van Finner, namelijk die van de pensioenaanbieders, geeft inzicht in de kosten en voorwaarden. Ook geven we informatie over de vermogensopbouw en het rendement. Wilt u bouwen aan uw pensioen? Wij geven u een duidelijk beeld van het beleggingsbeleid van de aanbieder en de organisatie in het algemeen. Wel zo fijn als u op de lange termijn iets op wilt gaan bouwen.


Ons team 

Sinds de oprichting van Finner groeit het aantal klanten. We werken daarom met steeds meer vermogenscoaches. Prettige gedachte: al onze vermogenscoaches zijn bekwaam, vriendelijk en zij hebben hun DSI-examen behaald. Dit wil zeggen dat zij allen getoetst worden op hun integriteit, kennis en vakbekwaamheid. Alle adviseurs van Finner zijn dus gegarandeerd juist opgeleid en houden zich aan de codes die gelden binnen ons vakgebied. 


Goed voor de klant

Ambitieus, Rotterdams en Samen. Dat zijn onze kernwaarden. Het betekent dat wij er alles aan doen om uw positie in de financiële wereld sterker te maken. Daarbij zijn we eerlijk, duidelijk en to the point. Bovendien willen we het samen doen. Wij nemen de tijd voor u en laten de selectie en nazorg zo goed als mogelijk aansluiten op uw voorkeuren en doelen. Daarbij verzorgen wij desgewenst periodiek een evaluatie. Zo blijft u goed op de hoogte.  


Onze partners

Finner is uniek in zijn soort, maar niet de enige organisatie die zich ervoor inzet om de positie van zijn klanten te verbeteren. Wij werken samen met partners die ook de beste oplossingen voor consumenten voor ogen hebben. Voorbeeld: de VEB (Vereniging van Effectenbezitters); deze partij is er voor aandeelhouders. Ook de Consumentenbond mogen wij rekenen tot onze partners, net als de onafhankelijke vergelijkingswebsite Independer. 


Bekijk hier de partners van Finner


Hoe wij geld verdienen

Maakt u via Finner duidelijk om met een partij in contact te treden? Dan ontvangen wij van die partij een éénmalige vaste vergoeding. Met alle aanbieders maken we dezelfde prijsafspraken. Het maakt voor ons dus niet uit welke aanbieder u kiest. Deze contactvergoeding berekenen wij nooit aan u door en staat er bovendien los van of u ook echt gaat beleggen. Zo blijven we gratis én onafhankelijk. 


Hoe wij onze onafhankelijkheid borgen

Finner is niet gelieerd aan welke financiële organisatie dan ook en wij verkopen geen eigen producten. Omdat wij onafhankelijk zijn, stellen wij de vragen die u nergens anders hoort. Wij vergelijken alle partijen in Nederland (met AFM-vergunning). Er zijn daarbij geen commerciële drempels om mee te doen. Zo blijven wij onafhankelijk.


Uw privacy

Uw privacy is voor ons een serieuze zaak. Persoonlijke gegevens slaan wij daarom altijd veilig op. Finner deelt uw gegevens daarbij nooit ongevraagd met derden. Uw contactgegevens geven wij alleen met uw toestemming door, zodra u in contact wilt komen met een aanbieder naar keuze. In alle gevallen houden we ons aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Lees ook ons privacy statement.


Finner keurmerk

Gecontroleerde vermogensbeheerders kunt u herkennen aan ons keurmerk. Wij beoordelen partijen op organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Ook kijken we naar vergunningen, niveau en voorwaarden van de kosten en de onafhankelijkheid. Is een partij volledig transparant over rendement, risico, kosten en beleid? Dan wegen wij dat mee als belangrijk voordeel. Het aantal sterren (1-5) zegt hoe goed de dienstverlening is.


Reviews over Finner

Zoals wij alle partijen in Nederland beoordelen, krijgen wij ook beoordelingen. Maar liefst 97% van onze klanten beveelt onze hulp aan. En daar zijn wij heel trots op. De objectiviteit, professionaliteit en het serviceniveau zijn daarbij veelgenoemde punten waarop wij goed scoren. Het contact ervaren onze klanten als prettig en leerzaam, aldus de reviews. Het past bij wie wij graag willen zijn. Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement