Finner

Hét nummer 1 vergelijkings­platform voor beleggers

Finner helpt u bij het maken van de slimste keuze in vermogensbeheerders, brokers, banken en pensioenaanbieders.

Wij maken de financiële wereld transparant en de mogelijkheden vergelijkbaar. Beoordelen voor u de kleine lettertjes. Én zorgen dat u in het enorme aanbod altijd de best passende oplossing vindt.

Zo behaalt u een beter rendement en bouwt u met meer rust en vertrouwen aan een financieel gezonde toekomst.

Onze 3 beloftes

1

Een sterkere positie als belegger

Finner is de enige partij in Nederland die beschikt over alle relevante data van alle beleggingsaanbieders. Wij vertalen onze “big data” naar praktische inzichten in (on)mogelijkheden van beleggen. Zo maakt u altijd een onderbouwde keuze waarbij uw belang voorop staat.

2

Onafhankelijk en eerlijk zaken doen

Finner is onafhankelijk. We hebben geen eigen producten en zijn aan geen enkele financiële organisatie verbonden. Alle partijen kunnen kosteloos worden opgenomen op ons platform. Uiteraard voldoen wij ook aan de beleidsrichtlijnen van de Autoriteit Financiele Markten (AFM)

3

Deskundige hulp voor de beste keuze

Wij geloven in de combinatie van slimme technologie en persoonlijk advies. Bij Finner heeft u toegang tot deskundige hulp van onze vermogenscoaches. Dit zijn hoogopgeleide, onafhankelijke experts, in het bezit van de benodigde (DSI) opleidingen.

Voor beginners en ervaren beleggers

Of u nu start met beleggen, een nieuwe broker zoekt, pensioen gaat opbouwen of vermogensbeheerders wilt vergelijken: wij hebben alles in huis om u volledig onafhankelijk te informeren en adviseren.

50.000

Klanten geholpen

97%

beveelt ons aan

8,7

Beoordeling

Een team van experts

Slimmer beleggen vraagt om een combinatie van expertises. Daarom werken bij Finner economen, data scientists, IT’ers en adviseurs met een jarenlange ervaring in de wereld van beleggen. Kiest u voor Finner, dan kiest u voor de kracht van technologie, een breed team van deskundigen en een slimmere manier van beleggen.

Onze specialisten hebben één gezamenlijke missie: het aanbod van banken, brokers, vermogensbeheerders en pensioenaanbieders transparant en vergelijkbaar maken. En met behulp van slimme technologie en persoonlijke begeleiding iedereen de slimste keuze laten maken.

“Het is onze missie om de financiële wereld te veranderen, door de sector transparant te maken en de consument een sterkere positie te geven. Met Finner helpen wij beleggers een beter rendement te realiseren en om met meer rust en vertrouwen te bouwen aan een financieel zekere toekomst. Het is onze overtuiging dat iedereen dat kan met de juiste tools, onafhankelijke informatie en begeleiding.”


Stephan Freelink – Founder & CEO

Veelgestelde vragen

Finner is het grootste vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers in Nederland. Het aanbod van banken, brokers, vermogensbeheerders en pensioenaanbieders: wij maken het transparant en vergelijkbaar.

Via Finner kunt u zelf binnen enkele minuten beleggingsdienstverleningen vergelijken om de beste partij te vinden om vermogen op te bouwen. Hiervoor vult u een aantal gegevens en wensen in. Wij tonen vervolgens alle aanbieders die hier bij aansluiten. De vergelijking komt tot stand op basis van uw wensen, kosten en onze beoordeling. U kunt de details van de dienstverlening bekijken en zelf vergelijken met alle andere opties.

Daarnaast bieden wij persoonlijke ondersteuning met Advies op Maat. Wij maken dan een selectie van geschikte partijen voor u en helpen u dan bij de keuzes voor een partij om bij te beleggen. Lees hier alles over Advies op Maat
Met zoveel adviseurs, finfluencers en producten is het lastig om nog goede keuzes te maken. Objectieve informatie en transparantie zijn daarvoor essentieel; kernwaarden die de hoeksteen vormen van Finner's beleid. Daarnaast volgen we natuurlijk de volgende beleidsrichtlijnen van de toezichthouders:

- Beleidsregel informatieverstrekking (AFM)
- Normenkader voor vergelijkingssites (AFM)
- Leidraad Bescherming van de online consument (ACM)
- EU-richtlijn Key principles for comparison tools
Wij zijn geheel onafhankelijk. Finner is van ons. Eigen producten doen we niet aan en we zijn niet gelieerd aan welke financiële organisatie dan ook. Als u via Finner een keuze maakt om met een partij in contact te treden, dan ontvangen wij van die partij een éénmalige vaste contactvergoeding. Met al deze aanbieders maken we dezelfde (prijs)afspraken. Het maakt voor ons dus niet uit welke beleggingsdienst of aanbieder u uiteindelijk kiest. Zo waarborgen we onze onafhankelijkheid. Vanwege deze onafhankelijkheid worden wij ook aanbevolen door de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).
Maakt u via Finner contact met een partij, dan ontvangen wij een eenmalige vaste vergoeding. Met alle partijen maken we dezelfde prijsafspraken. Het maakt daarom voor ons niet uit welke partij u kiest. Ook staat deze contactvergoeding los van de keuze of u daadwerkelijk gaat beleggen. In geen geval wordt de vergoeding aan u doorberekend. Door deze heldere en uniforme afspraken kunnen we deze dienstverlening gratis en onafhankelijk aanbieden. De Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bevelen ons als onafhankelijke vergelijkingssite aan. Finner hanteert een aantal richtlijnen om de onafhankelijkheid te borgen:

  • Financiële partijen hebben geen belang in Finner. Wij zijn 100% onafhankelijk.
  • Finner verkoopt geen financiële producten.
  • Alle partijen met een AFM-vergunning zijn opgenomen in onze vergelijking.
  • Alle partijen kunnen zonder kosten beoordeeld worden.
  • Met alle partijen maken wij dezelfde prijsafspraken.

Uiteraard voldoen wij daarbij aan de beleidsrichtlijnen van de toezichthouder, waaronder de Beleidsregel informatieverstrekking (AFM), Normenkader voor vergelijkingssites (AFM), Leidraad Bescherming van de online consument (ACM) en de EU-richtlijn Key principles for comparison tools.
Nee. In het verleden was het gebruikelijk dat de vermogensbeheerders en banken een aanbrengvergoeding aan tussenpersonen betaalden wanneer zij een klant aanbrachten. Deze provisie - een beloning voor verleende diensten die wordt berekend als percentage van de relevante omzet - kon oplopen tot duizenden euro´s per klant. Tussenpersonen hadden daarom vaak een financiële prikkel om klanten door te verwijzen naar de partij waar zij zelf het meest aan konden verdienen. Echter is vanaf 2014 alleen nog een ´lead´- vergoeding toegestaan voor de NAWTE-gegevens van de klant. De ‘lead’-vergoeding is een éénmalige vaste vergoeding die Finner krijgt als een klant via Finner in vrijblijvend in contact wil treden met een aanbieder en Finner het contact mag faciliteren. Deze vergoeding is voor alle partijen gelijk.
Finner beantwoordt graag uw vragen. Maar ook suggesties voor verbeteringen van Finner zijn welkom. U kunt contact opnemen via info@finner.nl

Bent u niet tevreden over de dienstverlening van Finner? Dan kunt u een klacht bij ons indienen door te mailen naar info@finner.nl met het onderwerp "Klacht". Nadat we uw klacht hebben ontvangen, wordt deze meteen toegewezen aan een medewerker die de klacht behandelt. Hij of zij neemt binnen twee werkdagen telefonisch contact met u op en laat weten hoe lang het duurt om uw klacht af te handelen.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief met elke maand handige tips en inzichten.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement.

©2023 Finner.nl. Alle rechten voorbehouden.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief met elke maand handige tips en inzichten.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement.

©2023 Finner.nl. Alle rechten voorbehouden.