Vermogensbeheer? Direct 140+ partijen vergelijken

Maak de beste keuze met een onafhankelijke analyse van uw top 3 vermogensbeheerders. Gratis en vrijblijvend.

Vermogensbeheer

Ontdek de mogelijkheden van vermogensbeheer

overzicht-vermogensbeheer

Overzicht alle partijen

Inzicht in de markt van vermogensbeheer. Bekijk de profielen van alle partijen in Nederland. kies uw partij om te vergelijken.

advies-op-maat

Advies op maat

Hulp bij uw selectie. Persoonlijke ondersteuning door onze experts en een uitgebreide analyse van uw top 5 partijen.

ebook-vermogensbeheer

Ebook met 7 tips

Lees meer over vermogensbeheer. Download ons ebook met 7 tips om uw vermogensbeheerder te selecteren.

Onze vermogensbeheer selectie wordt aanbevolen door:

Consumentenbond logo
VEB logo

Een betere financiële keuze in 3 stappen

Maak vanaf nu een betere keuze voor een vermogensbeheerder. In 3 stappen helpt de Finner Methode u daarbij.

Bepaal uw plan

U heeft een doordacht plan nodig om met vertrouwen financiële keuzes te maken. En dat begint met het stellen van de juiste vragen. Wat zijn uw doelen? Hoe lang kunt u beleggen? Welk bedrag leent zich hiervoor? Hoeveel risico bent u bereid te nemen? Samen vinden we de antwoorden komen we tot een plan dat past bij u.

vermogensbeheer-plan

Vergelijken en kiezen

Met een helder een plan is het tijd om uw opties te vergelijken en een keuze te maken. Kiest u voor online vermogensbeheer? Of gaat u voor een persoonlijke benadering? Welke criteria zijn doorslaggevend bij uw keuze? Wij maken in elk geval de opties transparant en vergelijkbaar. Zo kunt u met een gerust hart een goede keuze maken.

vermogensbeheer-vergelijken

Voortgang monitoren

Wanneer u gestart bent bij een vermogensbeheerder wilt u inzicht hebben in hoe het ervoor staat. Ligt u nog op koers om uw doelen te halen? Hoe zijn de rendementen? Hoe doen andere partijen het? Aan de hand van objectieve data toetsen wij uw voortgang. Zo houdt u controle en kunt u bijsturen als dat nodig is.

vermogensbeheer-monitoren

Onze klanten vertellen

De selectie van een vermogensbeheerder maken wij voor u graag zo eenvoudig mogelijk. Van onze klanten beveelt 97% onze vermogensbeheer analyse aan. Lees hier hun ervaringen

8

Gedetailleerd overzicht

Jack, Roermond

07 oktober 2019

07 okt. 2019

8

snelle service

Anoniem

03 oktober 2019

03 okt. 2019

8

Veel informatie

Cees, Sint Pancras

02 oktober 2019

02 okt. 2019

9

Helder overzicht van interessante opties voor mij om vermogen te beheren.

Anoniem

02 oktober 2019

02 okt. 2019

8

Direct telefonisch contact Prettig contact Snel aanbeveling per mail Advisering duidelijk

Anoniem

30 september 2019

30 sep. 2019

8

snel

Ruud, Borne

30 september 2019

30 sep. 2019

8

Goede informatie verstrekking

Anita, Amsterdam

27 september 2019

27 sep. 2019

9

Snelle reactie en goed advies. Vriendelijk.

Anoniem

26 september 2019

26 sep. 2019

8

Helder en eerlijk

Anoniem

26 september 2019

26 sep. 2019

9

ze nemen alle tijd voor je

Anoniem

23 september 2019

23 sep. 2019

8

Gedetailleerd overzicht

Jack, Roermond

07 oktober 2019

07 okt. 2019

8

snelle service

Anoniem

03 oktober 2019

03 okt. 2019

8

Veel informatie

Cees, Sint Pancras

02 oktober 2019

02 okt. 2019

9

Helder overzicht van interessante opties voor mij om vermogen te beheren.

Anoniem

02 oktober 2019

02 okt. 2019

8

Direct telefonisch contact Prettig contact Snel aanbeveling per mail Advisering duidelijk

Anoniem

30 september 2019

30 sep. 2019

8

snel

Ruud, Borne

30 september 2019

30 sep. 2019

8

Goede informatie verstrekking

Anita, Amsterdam

27 september 2019

27 sep. 2019

9

Snelle reactie en goed advies. Vriendelijk.

Anoniem

26 september 2019

26 sep. 2019

8

Helder en eerlijk

Anoniem

26 september 2019

26 sep. 2019

9

ze nemen alle tijd voor je

Anoniem

23 september 2019

23 sep. 2019

Liever persoonlijk contact?

Onze experts helpen u graag. Plan een afspraak of bel ons direct.

Bij vermogensbeheer laat u uw geld beheren door een professional. Dit kan een bank zijn, of een gespecialiseerde vermogensbeheerder. Een vermogensbeheerder kan u helpen uw doel te bereiken zonder dat u zelf veel verstand hoeft te hebben van beleggen.

Bij individueel vermogensbeheer spreekt u samen af wat uw doel is, de risico’s die u wel en niet acceptabel vindt en de kosten die u betaalt. Afhankelijk van o.a. uw wensen, uw doel en risicobereid, wordt volgens een bijbehorend risicoprofiel geselecteerd. Periodiek toetst een goede vermogensbeheerder of u op koers ligt om uw beleggingsdoel te behalen en waar er bijgestuurd moet worden. 

Bij online vermogensbeheer verloopt het gehele traject online. In sommige gevallen bepaalt u zelfs helemaal zelfstandig uw risico. Het voordeel van online vermogensbeheer is dat u daar ook voor lage bedragen terecht kunt.

Een vermogensbeheerder…

  • inventariseert uw doelstellingen
  • adviseert hoeveel risico u kunt nemen
  • bepaalt de beleggingsstrategie om uw doel te bereiken
  • opent op naam een beleggingsrekening
  • kiest de beleggingen binnen uw beleggingsportefeuille
  • verzorgt de koop- en verkooptransacties binnen uw beleggingsportefeuille
  • speelt eventueel in op veranderingen in de financiële markten
  • toetst periodiek of uw beleggingsprofiel en beleggingsdoel nog actueel zijn
  • herstelt regelmatig de verdeling binnen uw beleggingsportefeuille

Voor wie is vermogensbeheer interessant?

Bent u niet zo thuis in de financiële wereld? Vermogensbeheer is interessant voor particuliere beleggers die geen tijd, kennis of interesse hebben om dit zelf te doen. Vermogensbeheer is mogelijk voor ieder inlegbedrag. Wel hebben beleggers met grotere vermogens (100.000 euro of meer) de mogelijkheid tot individueel vermogensbeheer, hierbij kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met een eigen adviseur.

Wat kunt u verwachten aan rendementen bij vermogensbeheer?

Als u gaat beleggen bij een vermogensbeheerder wordt er een risicoprofiel gekozen. Uw rendement hangt af van het gekozen risicoprofiel. Deze profielen variëren van zeer defensief (weinig risico) tot zeer offensief (veel risico). U kunt de rendementen en risico’s per vermogensbeheerder opvragen in onze vergelijking.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar geven wel een goed beeld van het risico en rendement waar u rekening mee moet houden. Bekijk het rendement en risico daarom altijd over een lange termijn. U ziet dan ook de risico’s van beleggen in de slechte jaren. Ten slotte moet u ook scherp zijn op de kosten van vermogensbeheer. De waarde van uw belegging kan fluctueren, maar kosten betaalt u altijd!

Hoe helpt Finner u de beste vermogensbeheerder vinden?

Finner helpt u om binnen een paar stappen de vermogensbeheerder te vinden die het beste bij u past. Op basis van uw wensen en persoonlijke situatie selecteren we een top-3 van meest geschikte vermogensbeheerders. U kunt de top-3 en alle voor u geschikte vermogensbeheerders vergelijken op o.a. kosten, rendementen, risico’s, beleggingsbeleid, voorwaarden en onze beoordeling. Alle gegevens die u nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken zijn zo eenvoudig voor u beschikbaar. Komt u er niet uit? Dan helpen we u graag telefonisch of persoonlijk verder.

Beste vermogensbeheerders in Nederland

Finner wordt jaarlijks gevraagd om mee te doen aan de IEX Gouden Stier; een evenement waar o.a. de “Beste Keuzes” voor vermogensbeheerders door IEX worden bepaald. IEX stelt hiervoor een fictief beleggersprofiel op en wij leveren voor deze "klant" de 5 beste opties. De top 5 wordt zo op een onafhankelijke manier vastgesteld. IEX Gouden Stier maakt via een eigen proces de afweging voor de "Beste keuze". Let op dat deze partijen natuurlijk niet voor u de beste vermogensbeheerder hoeven te zijn. De partij die het beste aansluit verschilt per persoon. Finner kijkt hiervoor naar individuele doelstellingen, de situatie en de wensen van de klant. 

Vraag een analyse aan via Finner

Bij Finner vergelijken en beoordelen we partijen ieder jaar op 80 punten op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. De beoordelingen vindt u terug in onze vergelijking van vermogensbeheerders. Het aantal sterren geeft aan hoe goed de beoordeling is in vergelijking met andere dienstverleningen. 

U kunt in de vergelijking een analyse aanvragen van drie vermogensbeheerders. Met dit rapport bent u vooraf optimaal geïnformeerd.

Vergelijk vermogensbeheerders en vind de beste partij om uw vermogen te laten beleggen.


Finner stelt u in staat om binnen een paar stappen een selectie van meest geschikte vermogensbeheerders voor u te vinden. Vergelijk zelf vermogensbeheerders en vraag uw gratis analyse aan. Wilt u hulp bij het maken van een goede selectie? Kies dan voor Advies op Maat. Vertel ons meer over uw wensen en u ontvangt van ons een analyse met de beste partijen voor uw situatie. Kosteloos. Ook geven we u in ons gratis ebook tips in de zoektocht naar de voor u meest geschikte vermogensbeheerder.

U kiest uw inlegbedrag en het risicoprofiel. Daarna voert u eventuele wensen in. Wij doorzoeken het aanbod waar u kunt beleggen en tonen u de meest geschikte vermogensbeheerders aan de hand van uw wensen en onze beoordeling. Onze beoordeling is op basis van 80 criteria waar wij vermogensbeheerders op vergelijken. U kunt alle aanbieders vervolgens vergelijken op o.a. kosten, rendementen, risico’s en voorwaarden door middel van het aanvragen van een gratis persoonlijke analyse. In deze analyse zetten we de gekozen partijen voor u op een rij en maken we de dienstverleningen van deze partijen transparant en vergelijkbaar.

Wij beoordelen partijen op 80 punten op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Zo beoordelen we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van een partij. De partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendementen, risico’s en beleggingsbeleid scoren een hogere beoordeling. Het aantal sterren (1 tot 5) geeft aan hoe hoog de beoordeling is. Wij beoordelen alle vermogensbeheerders ieder jaar.

Wij maken onderscheid tussen verschillende soorten kosten:

Fondskosten: de lopende kosten voor het beleggen in fondsen, zoals de kosten voor het managen van het fonds.
Transactiekosten: kosten voor de aan- en verkoop van beleggingsproducten in de portefeuille, zoals aandelen.
Servicekosten: kosten voor de bewaring en administratieve afhandeling van de beleggingsportefeuille.
Periodieke kosten: periodieke terugkerende kosten zoals abonnementskosten, adviesvergoeding, etc.
Beheerskosten: de vergoeding voor het beheren van de beleggingsportefeuille.
Performance kosten: een vergoeding die u betaalt bij het behalen van een bepaald rendement.
in/uitstap kosten: Kosten die u betaalt voor de start en bij beeindiging van de dienstverlening.
BTW: alle kosten worden berekend inclusief 21% BTW.

Elke belegger zou vooraf inzicht moeten hebben in de totale kosten om een goede keuze te maken bij het beleggen van zijn of haar geld. Een goede vergelijking is pas mogelijk op basis van alle kosten. Veel partijen delen niet direct alle kosten. Daarom maken wij dit voor u transparant in een persoonlijke analyse.

U kunt vrijblijvend bij ons een gratis analyse aanvragen van uw top3 vermogensbeheerders. Met onze analyse maakt u een goede keuze voor een of meerdere partijen. U kunt bij uw aanvraag aangeven om van de vermogensbeheerder een gratis informatiepakket te ontvangen of na contact met een vermogenscoach een kennismakingsgesprek plannen. Als we u in contact mogen brengen met een partij dan ontvangen wij van de partijen met wie we samenwerken een eenmalige contactvergoeding. Met elke vermogensbeheerder waarmee we samenwerken hebben we dezelfde prijsafspraak, zo bent u verzekerd van een onafhankelijke selectie. Met sommige partijen hebben wij geen samenwerking. Wij ontvangen dan geen vergoeding. Wel tonen wij hun dienstverlening en kunt u elke partij toevoegen aan uw analyse. Zo zorgen we dat u altijd volledig en onafhankelijk wordt geinformeerd.

Selecteer samen met onze experts de beste vermogensbeheerder

Wat is vermogensbeheer?

Als een gecertificeerde professionale belegger uw geld beheerd dan spreekt men van vermogensbeheer. Vaak zijn dit gespecialiseerde beleggingsondernemingen of een bank. Een vermogensbeheerder belegt voor u op basis van uw wensen en doelen. U hoeft zelf geen ervaring of verstand te hebben van beleggen. U bepaalt samen de kaders en het risicoprofiel en de partij gaat dan voor u aan de slag..

Beste vermogensbeheerder?

Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen, maar welke vermogensbeheerder is de beste? Welke partij biedt u de laagste kosten en hoe haalt u het hoogste rendement? Het is lastig om hier in een keer een goed antwoord op te geven. De beste vermogensbeheerder is afhankelijk van uw wensen en persoonlijke situatie. Dit is voor elke belegger anders. Wij geven u daarom 3 tips om de beste partij te selecteren..

Kosten vermogensbeheer

Als u kiest voor vermogensbeheer is het natuurlijk belangrijk te letten op de kosten. Maar hoe krijgt u een goed beeld van wat u gaat betalen? Het is heel lastig om hier zelf een goed inzicht in te krijgen. Veel consumenten hebben onbewust jarenlang veel meer betaald dan verwacht. Met Finner maken wij de kosten transparant. U kunt bij ons eenvoudig alle vermogensbeheerder vergelijken op kosten. Wilt u een overzicht welke kosten u betaalt en waar u op moeten letten? Lees ons artikel over de kosten bij bij vermogensbeheer..

Rendementen vermogensbeheer

U kiest voor beleggen omdat u graag rendement wenst te behalen. Met vermogensbeheer schakelt u een expert in om dit voor u te doen. Het is verstandig om van te voren een goede vergelijking te maken van de rendementen van vermogensbeheerders. Maar hoe maakt u een goede analyse? En waar moet u extra op letten? Direct kiezen voor het hoogste rendement is meestal onverstandig. Bekijk ons artikel met tips hoe rendementen vergelijkt..

Vermogensbeheerders Nederland

Alle partijen in Nederland worden gratis opgenomen op ons platform. Zo heeft u een compleet beeld van alle vermogensbeheerders. Wanneer een partij voldoende informatie verstrekt geven wij deze een partij een beoordeling. Wij beoordelen via een uitgebreide systematiek van 80 punten op het gebied van kosten, organisatie, risicobeleid en beleggingsbeleid. Bekijk hier het overzicht van alle beoordelingen en partijen in Nederland..

Vermogensbeheer vergelijken

U vindt op finner.nl alle 140+ vermogensbeheerders in Nederland. Deze kunt u eenvoudig en onafhankelijk vergelijken. Alle partijen zijn op ons platform aanwezig en kunnen gratis deelnemen door hun gegevens aan te leveren. Wij valideren de gegevens en beoordelen vermogensbeheerders op meer dan 80 punten. Zo maken wij het voor u makkelijk om alle rendementen, risico’s en kosten van partijen te vergelijken. Zoekt u vermogensbeheerder? Vraag een analyse aan of maak gebruik van onze persoonlijke begeleiding. Zo maakt u een goede financiele keuze..

Wij helpen u graag bij de juiste keuze in vermogensbeheer

vermogensbeheer tips en hulp

Tips bij vermogensbeheer

Lees meer over de aandachtspunten en mogelijkheden van beleggen. Bekijk een van onze artikelen met handige tips voor een goede start met vermogensbeheer.

Advies op maat vermogensbeheer

Hulp bij uw keuze

Met advies op maat selecteert u samen met onze expert de beste vermogensbeheerders. Vertel ons meer over uw wensen en wij gaan voor u aan de slag.

Sparen of beleggen

Sparen of beleggen?

Twijfelt u tussen sparen of beleggen? U bent niet de enige. Lees onze tips voor een goede keuze

Wij helpen u graag bij de juiste keuze in vermogensbeheer

vermogensbeheer tips en hulp

Tips bij vermogensbeheer

Lees meer over de aandachtspunten en mogelijkheden van beleggen. Bekijk een van onze artikelen met handige tips voor een goede start met vermogensbeheer.

Advies op maat vermogensbeheer

Hulp bij uw keuze

Met advies op maat selecteert u samen met onze expert de beste vermogensbeheerders. Vertel ons meer over uw wensen en wij gaan voor u aan de slag.

Sparen of beleggen

Sparen of beleggen?

Twijfelt u tussen sparen of beleggen? U bent niet de enige. Lees onze tips voor een goede keuze

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief met elke maand handige tips en inzichten.

Inschrijven

©2019 Finner.nl. Alle rechten voorbehouden.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief met elke maand handige tips en inzichten.

Inschrijven

©2019 Finner.nl. Alle rechten voorbehouden.