Vermogensbeheer vergelijken

Vergelijk alle 130+ vermogensbeheerders in Nederland. Ontvang uw persoonlijke rapport. En kies samen met Finner de beste partij.

  • Onafhankelijk
  • Uw eigen vermogenscoach
  • Gratis en vrijblijvend
vermogensbeheer vergelijken Rob van Finner

Selecteer de beste partij met Finner

+6%

Het verschil tussen het beste en slechtste rendement i Per jaar -voor een gemiddeld risicoprofiel- over de periode 2014-2023.

Klanten beoordelen ons met een 8.7 op basis van 2720 reviews

Zoals gezien in

Zo werkt Finner

In drie stappen naar een goed beheerd vermogen

vergrootglas icon

Ontdek

Ontdek welke vermogensbeheerders er zijn en wat u kunt bereiken, zelf of met een vermogenscoach.

vergelijken icon

Vergelijk

Op basis van onze data vergelijken we vermogensbeheerders op alle kenmerken die voor u belangrijk zijn.

duim icon

Kies

Bekijk en beoordeel de top 3 vermogensbeheerders uit uw vergelijkingsrapport. Maak kennis en maak daarna uw keuze. Uw vermogenscoach helpt u graag.

Over Ons

“De juiste keuze begint met het compleetste overzicht”

profielfoto Stephan Freelink

Stephan Freelink

Founder & CEO

De beleggingswereld is nogal ondoorzichtig, net als de wereld van vermogensbeheerders. Er zijn veel partijen die beloven dat uw geld bij hen in de beste handen is. Als onafhankelijke vergelijker helpen wij u bij het maken van de juiste keuze.

Over ons vergelijken Finner

Wat klanten vinden

Al ruim 10 jaar duidelijk, transparant én deskundig

8,7

Op basis van 2720 klantbeoordelingen

  • “Geduld en goede uitleg”

    A. Drost,

    25 november 2024

  • “snel en accuraat”

    Anoniem,

    25 november 2024

  • “Helder verhaal en komt afspraken na.”

    E. Hardorff,

    21 november 2024

  • “Ik heb duidelijke en uitgebreide persoonlijke informatie gekregen en men gaf mij alle tijd om het te laten bezinken en mijn eigen conclusies te trekken.”

    P. Knibbe,

    12 november 2024

  • “De snelheid van handelen en de kwaliteit van de rapportage.”

    Bas, Reeuwijk

    23 oktober 2024

  • “Duidelijk rapport, deskundige adviseur”

    Anoniem,

    16 oktober 2024

Meer weten

Alles over vermogensbeheer op 1 plek

Wat is vermogensbeheer?

Vermogensbeheer houdt in dat u uw geld laat beheren en beleggen door een vermogensbeheerder of een bank. De vermogensbeheerder stelt een beleggingsportefeuille voor u samen en mag namens u kopen en verkopen. Zo helpt de vermogensbeheerder u om uw doel te bereiken als u hiervoor zelf onvoldoende kennis of tijd hebt. Vermogensbeheer wordt ook wel beheerd beleggen of laten beleggen genoemd.

Bij online vermogensbeheer verloopt het gehele traject online. In sommige gevallen bepaalt u zelfs helemaal zelfstandig uw risico. Het voordeel van online vermogensbeheer is dat u daar ook voor lage bedragen terecht kunt.

Bij individueel vermogensbeheer spreekt u samen af wat uw doel is, de risico’s die u wel en niet acceptabel vindt en de kosten die u betaalt. Afhankelijk van o.a. uw wensen, uw doel en risicobereidheid, wordt vervolgens een bijbehorend risicoprofiel geselecteerd. Periodiek toetst een goede vermogensbeheerder vervolgens of u op koers ligt om uw beleggingsdoel te behalen en waar er bijgestuurd moet worden.

Een vermogensbeheerder wordt ook wel asset manager of investment manager genoemd. In de meeste gevallen is er sprake van discretionair beheer. Dan mag de beheerder namens u handelen binnen een van tevoren vastgesteld mandaat, zodat er niet voor elke transactie toestemming van de klant hoeft te worden gevraagd. Uiteraard wordt de klant wel op de hoogte gehouden via de online rekening en periodieke rapportages.

Waarom vermogensbeheer?

Omdat de rente op de bankrekening laag is willen veel mensen meer uit hun spaargeld halen. Beleggen is dan een vaak gekozen alternatief, alleen kan beleggen vrij complex zijn. Vermogensbeheer is dan een laagdrempelige oplossing. En door de komst van online vermogensbeheer is het steeds goedkoper geworden; daarom zijn er geen grote vermogens meer nodig. En daarom kunt u beleggen uitbesteden en meer rendement op uw spaargeld maken. Ook als u geen tijd of een groot vermogen heeft.

Voor wie is Vermogensbeheer geschikt?

Bent u niet zo thuis in de financiële wereld? Of ontbreekt het u aan tijd of interesse om te beleggen? Dan is vermogensbeheer een gemakkelijke oplossing. Dan hoeft u niet na te denken. over een goede spreiding, het bijhouden van de beurs of andere ingewikkelde keuzes  Daar zorgt uw vermogensbeheerder voor. De keuze voor vermogensbeheer is dus vooral een keuze voor gemak. Maar wilt u zelf de beslissingen nemen, of actief handelen op de beurs? Dan kunt u beter kiezen voor zelf beleggen via een broker.  Vier redenen waarom u kunt kiezen voor vermogensbeheer :

  • U hebt niet de tijd, kennis of interesse om actief te handelen
  • U wilt advies over de risico’s van beleggen
  • U heeft leukere of andere dingen te doen in uw leven
  • U besteedt het beheer van uw portefeuille liever uit

Twijfelt u tussen laten beleggen en zelf beleggen? Probeer onze keuzehulp Beleggen.

Wat kost laten beleggen?

U wilt uw vermogen laten beheren, maar dit mag niet te veel kosten. Elke euro aan kosten gaat ten koste van uw uiteindelijke rendement. Lage kosten zijn belangrijk om uw doel te halen. Gelukkig is dat mogelijk. Waar vermogensbeheer vroeger een duur woord was, is het nu voor iedereen mogelijk om uw geld online te laten beheren. En door de opkomst van robo advies kan het tegenwoordig ook via een aantrekkelijk kostenplaatje.

Welke kosten zijn er? 

Niet alles wat u betaalt aan kosten ziet u direct op de rekening of op de website van de beheerder terug. Er zijn ook kosten versleuteld in de beleggingsproducten en portefeuille. Het is belangrijk dat u volledig inzicht heeft in de totale kosten. Finner helpt u hiermee. Omdat we onafhankelijk zijn, kunnen wij u objectief bijstaan om echt alle kosten inzichtelijk te maken. In de vergelijking tonen we een totaal kosten % hiermee kunnen we alle partijen goed met elkaar vergelijken en zijn er geen verborgen kosten meer. In het vergelijkingsrapport vindt u alle details van de kosten.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder over de kosten van vermogensbeheer. Of bekijk ons overzicht met alle vermogensbeheerders in Nederland.

Hoe start ik?

Wilt u beginnen bij een vermogensbeheerder? Met een vergelijkingsrapport van Finner maakt u een weloverwogen keuze. Hierin selecteren we de partijen die het beste bij u passen en vindt u de volgende informatie:

  • Alle directe én indirecte kosten
  • De volledige netto-rendement historie
  • Het risico bij de partijen in goede én slechte jaren
  • 80-punts-beoordeling
  • Het beleggingsbeleid. Bijvoorbeeld hoe een beheerder gebruik maakt van actief of passief beleggen.
  • Of de beheerder oog voor duurzaamheid heeft. Wordt er gebruik gemaakt van duurzame beleggingen zoals duurzame fondsen?
  • De mate van persoonlijke aandacht en persoonlijke begeleiding.

Met dit rapport wordt vergelijken en kiezen een stuk makkelijker. Deze vergelijkingsrapporten zijn alleen bestemd voor particuliere beleggers. Voor financiële partijen of adviseurs hebben we zakelijke diensten, waaronder vergelijkingstools voor een vergelijking met concurrenten of andere beheerders.

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten vermogensbeheer. Welke soort bij u past hangt af van het type belegger dat u bent. Hieronder zetten wij de soorten vermogensbeheer op een rij.

Mixfonds
Met een mixfonds belegt u zelfstandig in een alles-in-één portefeuille waarvan een fondsmanager het beheer doet. Er is sprake van collectief vermogensbeheer. U kunt bij mixfonds dienstverleningen online een account aanmaken en met vrijwel ieder bedrag starten. De beheerder is hierbij niet verplicht om advies te geven over de producten of uw risicoprofiel. Doorgaans worden er risicoprofielen aangeboden oplopend van zeer defensief tot zeer offensief. U kiest zelf hoeveel risico u neemt.

Voorbeelden zijn:

  • Evi One
  • Fitvermogen
  • ABN AMRO Begeleid Beleggen

Online vermogensbeheer
Voor beginnende beleggers is online vermogensbeheer de meest laagdrempelige variant. Alles wordt voor u uit handen genomen, u kunt met vrijwel ieder bedrag instappen en u krijgt risicoadvies. Bij online vermogensbeheer verloopt de gehele dienstverlening online. Er is net als bij een mixfonds sprake van collectief vermogensbeheer; u heeft uw eigen portefeuille, maar deze portefeuille is gelijk bij iedereen met hetzelfde risicoprofiel. Het verschil met een mixfonds is dat een online vermogensbeheerder een zorgplicht heeft om u een passend risicoprofiel te adviseren en dit periodiek te evalueren.

Voorbeelden van online vermogensbeheerders zijn:

  • Evi van Lanschot
  • Rabobank Beheerd Beleggen

Individueel vermogensbeheer
Bij individueel beheer heeft u persoonlijk contact en een persoonlijk aanspreekpunt. U beschikt over een vaste adviseur. De meeste onafhankelijke en zelfstandige vermogensbeheerders vallen binnen deze categorie. Dit zijn partijen zonder directe banden met andere financiële instellingen of banken. Bij individueel beheer kan de portefeuille doorgaans beter op uw persoonlijke situatie en wensen worden afgestemd. Individuele beheerders verschillen onderling veel in hun beleggingsbeleid. Zo zijn er specialisten op het gebied van duurzaam beleggen, conservatief beheer en passief beleggen. Individueel beheer is mogelijk vanaf 100.000 euro.

Enkele voorbeelden van individuele zelfstandige vermogensbeheerders zijn:

  • Stoic Vermogensbeheer
  • Bank ten Cate
  • The Index People

Private banking
Private banks bieden naast individueel beheer een totaaloplossing voor vermogende klanten. U heeft een private banker die u kan helpen met andere financiële vraagstukken zoals vermogensplanning, estate planning en fiscaal advies. De private banker is een vertrouwenspersoon die de gehele situatie overziet. Soms wordt de persoonlijke begeleiding door een team van experts gegeven. Private banking is meestal mogelijk vanaf 500.000 euro.

Voorbeelden van private banks:

  • InsingerGilissen
  • Van Lanschot Bankiers
  • ABN AMRO Meespierson

Hoe beoordeelt Finner vermogensbeheerders?

Grote kans dat u ons beoordelingskeurmerk van vermogensbeheerders voorbij heeft zien komen. Wij vergelijken ieder jaar alle vermogensbeheerders van Nederland. Het aantal sterren (1 tot 5) geeft aan hoe hoog de beoordeling is. Hieronder vertellen we meer over de beoordelingsmethode.

Hoe komt de beoordeling tot stand?
Finner vraagt continu data op van alle vermogensbeheerders. Daarmee beoordelen wij partijen op 25 onderdelen en 80 punten op de categorieën organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. We kijken of partijen over de vereiste vergunningen beschikken, waarbij we kijken naar niveau en voorwaarden van de kosten, en naar de onafhankelijkheid van partijen. Wanneer een partij volledig transparant is over rendement, risico, kosten en beleid wegen wij dat mee als belangrijk voordeel. Zo weten wij dat de informatie waarop u een beslissing neemt volledig en correct is.

In de analyse van elke aanbieder vindt u de data waarop de beoordeling is gebaseerd. Vermogensbeheerders worden ieder jaar beoordeeld. Een gecontroleerde partij herkent u aan ons keurmerk. Aan het aantal sterren (1-5) kunt u zien hoe goed de dienstverlening is.

Organisatie

  • Aanwezigheid van de juiste (AFM) vergunningen
  • Registratie bij klachteninstituut Kifid
  • Aanwezigheid van een compliance officer
  • Registratie bij kennisinstituut DSI
  • Opleidingsniveau & certificeringen medewerkers
  • Aantal geschillen met klanten, bekend bij Kifid of elders
  • Communicatie met de beheerder en inzicht in het beleggingsteam
  • Rendementshistorie
  • Vermogen onder beheer (AUM) van de organisatie

Kosten

  • Transparantie van de directe kosten zoals de beheervergoeding en servicekosten
  • Transparantie in de kosten van de producten waarin wordt belegd zoals beleggingsfondsen, conform Mifid II
  • De hoogte van de kosten
  • Bijbehorende voorwaarden van de kosten
  • Extra inkomsten door gebruik eigen producten
  • Periodieke Informatievoorziening over alle kosten, ook op de eigen website en conform de laatste wetgeving
  • Is het verdienmodel begrijpelijk en conform AFM-beleid

Beleggingsbeleid

  • Inzicht in de uitgangspunten en borging van het beleggingsbeleid
  • Transparantie in de samenstelling en de transactiehistorie van de verschillende portefeuilles
  • Transparantie en betrouwbaarheid van gerealiseerde rendementen
  • Validatie rendement door Finner
  • Onafhankelijkheid beleggingsbeleid (o.a. toets op gebruik eigen producten)
  • Periodieke Informatievoorziening over beleggingsbeleid, kosten en rendementen

Risicobeleid

  • Inzicht in de verschillende risicoprofielen en bijbehorende assetallocatie
  • Inzicht in het gevoerde risicobeleid en de risicomonitoring, ook met betrekking tot kapitaalrisico
  • Periodieke informatievoorziening over risico’s en risicobeleid
  • Risico-inventarisatie en periodieke monitoring risico’s

Wat kan ik met de beoordeling?
In de praktijk zien wij dat het voor beleggers lastig is om vermogensbeheerders te vergelijken. Vaak wordt veel aandacht besteed aan historisch rendement en de hoogte van de kosten, terwijl bijvoorbeeld risico’s onderbelicht blijven. Dit kan leiden tot een verkeerde keuze.

Met onze beoordeling krijgt u een beter beeld van de kwaliteit van de organisatie en dienstverlening. Het biedt u inzicht in mogelijke voor- en nadelen van uw (potentiële) beheerder. Dit maakt de keuze voor een partij makkelijker. Bovendien krijgt u het totale kosten-, risico- en rendementsplaatje in beeld volgens de laatste wet en regelgeving.

Ten slotte ziet u of de informatie die de vermogensbeheerder communiceert klopt en volledig is. De beoordeling wordt gebaseerd op de vermogensbeheerdienstverlening; sommige partijen geven ook beleggingsadvies, maar dit is niet beoordeeld.

De beoordeling heeft geen voorspellende waarde over welke partij het beste zal presteren in de toekomst. Wij doen geen voorspelling van verwachte rendementen. De score op beleggingsbeleid en risicobeleid geeft een oordeel over de transparantie van informatie, de interne processen en borging van het beleggings- en risicobeleid in de organisatie. Een hoge score geeft wel aan dat u als klant een hogere kans heeft om goede resultaten en daarmee uw doelstellingen te behalen en dat de rendementen meer op vaardigheid dan toeval zijn gebaseerd.

Beoordeling vermogensbeheer 2024 – Meer transparantie in de markt

De beoordeling van vermogensbeheerders over 2024 is afgerond. Alle beoordelingen, kosten en gegevens zijn bijgewerkt in de vergelijking. Wat zijn de best beoordeelde vermogensbeheerders van 2024? Waarom scoren sommige beheerders een lage beoordeling? En wat valt er verder op dit jaar? We maken de balans op!

Finner beoordeling 2024
Het doel van Finner’s beoordeling is om de kwaliteit en transparantie te toetsen. Een partij krijgt uiteindelijk een rating van 1-5 sterren die u terugvindt in onze vergelijking. Een beoordeelde vermogensbeheerder is te herkennen aan het Finner-keurmerk (2024).

Vermogensbeheerders met 4 of 5 sterren:
ABN Amro
ABN Amro Meespierson
Ambassador Vermogensbeheer
Auréus
Axento
A.S.R.
Bank ten Cate & Cie
B.A. van Doorn
BeSmart
Bloei Vermogen
Brand New Day
Bright Beleggen
Care IS
Centraal Beheer
Delen Private Bank
Doelbeleggen
Doubledividend
Ebi Capital
Evi van Lanschot
Fitvermogen
Florentes
Heeren
IBS Capital Allies
ING
ING Private Banking
InsingerGilissen
IVM Caring Capital
Laaken Asset Management
MeDirect
Mercurius Vermogensbeheer
Mpartners
Nationale Nederlanden
NNEK
OAKK
OHV Vermogensbeheer
Optimix
Peaks
Rabobank Beheer
Rabobank Exclusief
Semmie
Servatus Vermogensmanagement
Stoic
Stroeve Lemberger
The Index People
Triodos Bank
Van Lanschot
Van Lawick & Co.
Van Lieshout & Partners
VanEck
Wijs & van Oostveen

*PEILDATUM VAN DIT OVERZICHT IS 1 juli 2024

Wij feliciteren deze partijen met hun goede beoordeling! Bent u klant bij één van deze partijen? Dan weet u dat u zaken doet met een kwalitatief goede beheerder. Staat uw partij er niet tussen? Bekijk de beoordeling van uw vermogensbeheerder in het overzicht van vermogensbeheerders of stel uw vraag aan een van onze vermogenscoaches via 010 30 70 880.

De beoordeling van ER Capital Vermogensbeheer, Sem Vermogensbeheer, TopCapital en iBeleggen zijn dit jaar in verband met een overname of rebranding ingetrokken.

Dit valt op in de beoordelingsronde van 2024
Bij veel partijen is een grote stap voorwaarts gezet qua transparantie. Steeds meer partijen zien in dat het belangrijk is om open te zijn over hun dienstverlening, waardoor de markt beter vergelijkbaar wordt. Vanaf een 4-sterrenbeoordeling van Finner kunnen we concluderen dat een vermogensbeheerder voldoende transparant is over zijn dienstverlening. Helaas wordt nog steeds een grote groep partijen door Finner beoordeeld met minder dan 4 sterren en deze partijen communiceren beperkt over kosten, rendementen of risico’s op hun website. Als er al informatie aanwezig is, blijft de vraag of deze volledig is. Controleer eenvoudig het profiel van uw partij bij Finner voordat u ergens start.

Wet- en regelgeving

Opvallend is dat partijen de afgelopen jaren aan steeds meer wetgeving dienen te voldoen. Zo heeft de introductie van de MIFID II wetgeving en de wetgeving omtrent witwassen en financiering van terrorisme, het intakeproces en de kostentransparantie richting klanten aanzienlijk veranderd. De relatief nieuwe SFDR-wetgeving die in 2021 is geïntroduceerd met betrekking tot duurzaamheid wordt ondertussen breed geaccepteerd door vermogensbeheerders. De meeste vermogensbeheerders classificeren zichzelf volgens de vooropgestelde duurzaamheidsclassificaties (artikel 6, 8 of 9). Tijdens de beoordelingen bleek dat inmiddels de meeste partijen deze informatie over duurzaamheid verstrekken. De SFDR-wetgeving verplicht vermogensbeheerders daarnaast ook om extra duurzaamheidsinformatie te verschaffen indien een partij zichzelf classificeert als artikel 8 of 9. Deze aanvullende informatie wordt momenteel nog niet door alle partijen beschikbaar gesteld, waardoor het voor consumenten ingewikkeld blijft om een duurzaamheidsinschatting te maken. Daarom maken we bij Finner voor elke partij een duurzaamheidsprofiel. In uw vergelijkingsrapport krijgt u inzicht in de belangrijkste inzichten van het duurzaamheidsbeleid.

Geen volledig inzicht in alle kosten

Ten aanzien van kosten constateren we dit jaar dat steeds meer vermogensbeheerders de zaken beter op orde hebben. Een vermogensbeheerder is wettelijk verplicht om alle kosten naar de klant toe inzichtelijk te maken. Dit moet bij de start van de dienstverlening via een inschatting en daarnaast moet een beheerder jaarlijks rapporteren wat de daadwerkelijk gemaakte kosten zijn. Slechts een beperkt aantal vermogensbeheerders doet dit goed. Dit jaar zien we dat deze selecte groep zich uitbreidt en dat steeds meer vermogensbeheerders voldoen aan de basiswetgeving van MIFID II. Desondanks wordt de communicatie over alle indirecte kosten ook bij deze groep nog te vaak over het hoofd gezien. Een voorbeeld hiervan zijn de spreadkosten, dit zijn de kosten die ontstaan uit het prijsverschil tussen aankoop en verkoop van een financieel product. Daarnaast dient er ondanks alle vorderingen bij de meeste vermogensbeheerders nog veel werk te worden verricht om te voldoen aan de basiswetgeving van MIFID II.

Hoe maakt Finner de kosten inzichtelijk?
Finner neemt alle kosten mee conform de laatste MIFID II richtlijnen. Op basis van meerdere databronnen en controles van de gegevens van partijen presenteren we alle kosten in één kostengetal, de zogenaamde TCO (Total Cost of Ownership). Hiermee leggen we elke partij langs dezelfde meetlat. Partijen die geen inzicht geven in alle kostenelementen bieden we ondersteuning bij het berekenen van alle kosten en het voldoen aan de wetgeving.

Waarom scoren sommige partijen laag in de beoordeling?
De meest voorkomende redenen voor een lage beoordeling is dat de vermogensbeheerder niet transparant is over rendement-, risico- en kostendata. Een lage beoordeling hoeft dus niet meteen te betekenen dat een partij slecht gepresteerd heeft. Toch is het geen goed teken als een partij een lage beoordeling scoort; om twee redenen. Ten eerste omdat een vermogensbeheerder met een goed aanbod er heel veel baat bij heeft om wél transparant te zijn. Een groot deel van de beleggers wil namelijk eerst een goede vergelijking maken voordat er gestart wordt bij een partij. Partijen die beperkt inzicht geven worden dus sneller overgeslagen door de belegger.

Ten tweede geldt dat als een vermogensbeheerder beperkt transparant is, de belegger alleen inzicht krijgt in de zaken die de partij wel wenst te delen. Echter heeft de vermogensbeheerder een prikkel om hier selectief in te zijn en alleen de goede cijfers te delen. Dit uit zich bijvoorbeeld in het communiceren van de rendementen van de goede jaren, maar niet de slechte jaren. Zo zijn er weinig partijen die bijvoorbeeld de rendementen over crisisjaar 2008 communiceren. Ook hebben beleggers zelden inzicht in alle totale kosten. Zo wordt de beheervergoeding of “all-in fee” doorgaans wel gecommuniceerd, maar er komen altijd nog meerdere kostenposten bij. Ook dit jaar zagen we weer dat vermogensbeheerders niet alle kosten communiceren en daarmee niet aan de wetgeving voldoen. Dit is niet altijd bewust, maar wel belangrijk om te constateren. De beoordeling van Finner is er om dit soort zaken boven water te krijgen.

Moet een belegger gewoon kiezen voor de partij met de hoogste beoordeling?
Nee, de beoordeling is een goede indicatie voor de kwaliteit van een partij. Maar niet alle aspecten uit het keuzeproces van de belegger komen bij de beoordeling aan bod. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de mate van contact, de manier van beleggen en de afweging tussen lage kosten óf een uitgebreide private banking service. Uiteindelijk is het aan de belegger om deze factoren af te wegen en een partij te kiezen die het beste bij hem of haar past. Uiteraard helpen we hier graag bij.

Bronnen en expertise

Doel en bronnen
Dit artikel is gericht op het vergelijken van vermogensbeheerders. Daarnaast bevat het basisinformatie over vermogensbeheer om u op weg te helpen. Hiervoor hebben we onder meer gebruik gemaakt van de AFM en de Vereniging van Vermogensbeheerders & Adviseurs.


Informatie gecontroleerd door experts
Deze pagina is geschreven door Stephan Freelink. Stephan werkt ruim 15 jaar in de wereld van vermogensbeheer, en is auteur en veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld op FD, Volkskrant en Consumentenbond.

Ingrid van Doremalen heeft dit artikel gecontroleerd. Zij is een gecertificeerd financieel planner (CFP) met meer dan 20 jaar ervaring.

Periodieke datavalidatie
Wij verzamelen en ontvangen dagelijks gegevens van Vermogensbeheerders in Nederland. Deze data beoordelen en valideren wij. Minimaal elk kwartaal wordt de (basis)informatie van elke vermogensbeheerder die er toe doet in Nederland geupdatet in onze vergelijker. 

Onze vergelijker is voor het laatst integraal bijgewerkt per 1 november 2024.


Finner keurmerk breed gedragen in de markt

Wij zijn er trots op dat wij samenwerken met meer dan 95% van de vermogensbeheerders in Nederland*. Het Finner keurmerk voor vermogensbeheerders wordt breed erkend als betrouwbare indicatie voor de kwaliteit van de dienstverlening van partijen, zie als voorbeeld ABN AMRO, Evi van Lanschot en Rabobank.

*Gemeten naar vermogen onder beheer

Persoonlijk contact

Waarmee kunnen we u helpen?
Onze experts staan voor u klaar

Ingrid plan gesprek - Finner