Persoonlijke aandacht voor uw vermogen met Evi van Lanschot als uw online beleggingscoach. Met online vermogensbeheer bij Evi heeft u altijd inzicht in uw beleggingen en gaat u voor een gedegen rendement. U belegt met de expertise van de vermogensbeheerders van Kempen Capital Management, van Van Lanschot Kempen, maar dan online. Waar u ook bent, u heeft Evi altijd bij u. Uw geld is vrij opneembaar en u kunt gemakkelijk maandelijks inleggen.

Evi biedt beleggingsoplossingen voor particulieren en voor zakelijke beleggers. Ook kunt u kiezen voor Evi Pensioenbeleggen. Hiermee bouwt u eenvoudig en fiscaal vriendelijk aanvullend pensioen op door middel van beleggen.

Met Evi belegt u in een van de vijf Evi Fondsen. Elk Evi Fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement en belegt onderliggend in zo’n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen. Door te beleggen in fondsen realiseren we een breed gespreide portefeuille en verlagen we het beleggingsrisico. Beleggen bij Evi is vooral interessant voor een inleg vanaf € 10.000,-. Van Lanschot biedt private banking aan vanaf € 500.000,-.

Overname Robeco dienstverlening
In 2023 heeft van Lanschot het online beleggingsplatform van Robeco overgenomen. Particuliere en MKB klanten die gebruik maakten van Robeco One en Robeco Plus werden bij Evi van Lanschot ondergebracht. Door de overname kreeg Evi er 4,7 miljard euro aan belegd vermogen bij. Evi van Lanschot groeit op deze manier flink en bedient nu ruim 150.000 klanten met in totaal 6 miljard euro aan belegd vermogen. De klanten van Robeco behouden hun dienstverlening en de beleggingen. Evi van Lanschot biedt beleggingsfondsen en oplossingen van Robeco aan op het eigen platform onder eigen naam.

Bekijk Robeco OneBeoordeeldEvi van Lanschot is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Evi
Naam aanbieder
Evi van Lanschot
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Van Lanschot Kempen N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 10.000,-
Vestiging(en)
Heel Nederland
Jaar actief
2002
Onderscheidingen
Gouden Stier 2016 & 2017 - Beste online vermogensbeheerder. In 2018 , 2019 en 2020 "beste keuze" Online Vermogensbeheer

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Is Evi van Lanschot een partij die past bij mij? Hoe presteert de dienstverlening als we Evi Beheer vergelijken met andere online vermogensbeheerders

Op Finner vindt u alles rond Evi van Lanschot beleggen duidelijk op een rij.


Evi van Lanschot - Keuze

Evi van Lanschot is een online vermogensbeheerder. U kunt via de website en via de Evi App uw beleggingen beheren. In 15 vragen bepaalt Evi uw beleggingsprofiel aan de hand van uw doel en uitgangspunten. Alles regelt u 100% online. Met de Evi App kunt u eenvoudig bijstorten of opnemen en hebt u inzicht in uw rendement.


U kunt bij Evi van Lanschot terecht voor:

  • Evi vermogensbeheer met Evi Beheer
  • Beleggen voor uw kind met Evi4Kids
  • Beleggen voor uw pensioen met Evi Pensioen
  • Zakelijk beleggen


Laten beleggen met Evi Beheer kan met een minimale inleg vanaf €10.000,-. Een team van beleggingscoaches staat dan ter beschikking. U krijgt een persoonlijk aanspreekpunt als u meer dan €100.000,- belegt. Dan krijgt u ook toegang tot meer diensten en expertise van Van Lanschot Kempen private banking.


Duurzaamheid beleggingen

Met een breed gespreide portefeuille gaat Evi van Lanschot voor een aantrekkelijk rendement op de lange termijn. Met oog voor duurzaamheid, zodat uw vermogen ook bijdraagt aan een leefbare wereld in de toekomst.


Keuze Evi BeheerStartdatumRisicoprofielDoel
Evi Zeer Defensief2018RisicomijdendVermogensbehoud op korte termijn
Evi Defensief2018Lager risicoVermogensbehoud en in mindere mate vermogensgroei
Evi Neutraal2018Gemiddeld risicoVermogensbehoud en vermogensgroei
Evi Offensief2018Hoger risicoVermogensgroei en in mindere mate vermogensbehoud
Evi Zeer Offensief2018RisicodragendVermogensgroei op de lange termijn


In totaal is aan Evi beleggen 6 miljard euro beheerd vermogen toevertrouwd (Peildatum 2 februari 2023).


Beleggingsbeleid Evi van Lanschot


Evi hanteert de lange termijn als horizon waardoor er volgens hen minder ruimte is voor emoties en de hype van de dag. Evi kiest voor gespecialiseerde fondsen, de zogenaamde "niche" spelers; omdat Evi meer gelooft in de sterkste atleet op één nummer dan in tienkamper. Evi is daarmee dus een cherry picker. En maakt gebruik van de high end beleggingsexpertise van de fondsbeheerders van Kempen Capital Management, onderdeel van Van Lanschot Kempen Wealth Management.

Persoonlijke aandacht
De beheerders van de Evi Fondsen doen research om wereldwijd de beste fondsen te selecteren. Evi wil weten welke fondsmanagers achter een fonds zitten. Ze nemen alleen die fondsen op waar de fondsmanagers zelf ook in deelnemen. Dat maakt de kans volgens Evi van Lanschot groter dat zij het beste uit het fonds halen en dus het beste resultaat voor klanten gaan bereiken. Evi volgt hierin de beleggingsfilosofie van Van Lanschot Kempen. Met deze filosofie wordt al jaren belegd voor de klanten van Van Lanschot Kempen, en wordt ook toegepast voor Evi, de online beleggingscoach met persoonlijke aandacht.

Unieke eigenschappen van het beleggingsbeleid volgens EVI
- Evi houdt koers: Evi zegt zich niet te laten leiden door de waan van de dag. Een langetermijnhorizon voegt volgens Evi van Lanschot waarde toe in een wereld die wordt gedomineerd door spelers die op de korte termijn gericht zijn.
- Evi staat voor verantwoord ondernemen: de fondsen van Evi voldoen aan de ESG-criteria. Als fondsen of de onderliggende bedrijven niet meer aan hun eisen voldoen, dan spreken ze de partijen hierop aan. Wanneer ze niet veranderen sluit Evi ze uit.

Beleggen in fondsen
Evi belegt in 5 Evi Fondsen. Elk fonds heeft zijn eigen verhouding tussen risico en rendement en bestaat onderliggend uit zo'n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen. Door gebruik te maken van de Evi Fondsen kunnen er schaalvoordelen worden behaald. U kunt zo met uw vermogen een spreiding van uw beleggingsportefeuille bereiken. De onderliggende fondsen werken vaak met thema' s. Ze beleggen in sectoren, landen of onderwerpen die ze belangrijk vinden of waarmee ze veel geld denken te verdienen. Door daarvan weer een fondsselectie te maken zorgt Van Lanschot voor een breed assortiment en spreiding. Hierbij houden ze rekening met de doelstellingen van het fonds en het verwachte rendement. Immers wilt u voor meer risico beloond worden met een hoger rendement, en bij het nemen van minder risico wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Vanuit deze filosofie werken de specialisten van Van Lanschot Kempen dagelijks aan het beheren en evalueren van de meest geschikte beleggingsfondsen. Zo wordt de voorkeurslijst met fondsen actueel gehouden. Na diepgaande analyse wordt in een continu proces besloten of een fonds in de lijst blijft, wordt toegevoegd of verwijderd.

Spreiden
De Evi Fondsen beleggen in verschillende beleggingsfondsen die breed zijn gespreid over diverse beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen. En de spreiding gaat verder. Met deze Evi Fondsen beleggen ze namelijk wereldwijd. Niet alleen in Europa, maar ook in Amerika, Azië en de opkomende landen. En ook binnen Europa zijn weer allerlei keuzes te maken. Kiezen ze voor een actief of een passief beleggingsfonds (tracker), of een beleggingsfonds dat investeert in large-caps of juist smallcaps (grote of juist kleinere bedrijven)?

Best in class, Negatieve uitsluitingVoor passieve aandelenbeleggingsfondsen geldt dat het fonds alleen mag beleggen in aandelen die behoren tot de 50% meest duurzame bedrijven in hun sector.
ActiefKeuze voor actieve managers die waarde kunnen toevoegen aan de beleggingsportefeuille. Wanneer ze deze niet kunnen vinden kiezen ze voor een passief alternatief.
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersDe focus ligt op beleggingsfondsen. Er wordt ook deels belegt in indexfondsen. Wanneer er volgens Evi geen beleggingsfondsen beschikbaar zijn die waarde toevoegen aan de portefeuille, kiezen ze voor indextrackers.
JaBij inrichting van de portefeuille wordt er gezocht naar de beste beleggingsfondsen. Wanneer er huisfondsen worden opgenomen in de portefeuille is dit voor maximaal 25% voor het totaal van de portefeuille.
Van Lanschot
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersEvi van Lanschot - Ervaringen

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

Elk jaar houdt Finner de dienstverlening van beleggen Evi van Lanschot tegen het licht. Dat doen wij op basis van onze beoordelingsmethode. Wij beoordelen Evi en andere partijen op organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Het aantal sterren geeft aan hoe beleggen met Evi scoort in onze review. Finner waardeert de online vermogensbeheerder Evi met 5 sterren! 


Vraagt u op Finner een analyse aan, dan krijgt u inzicht in onze Evi van Lanschot review. Op deze manier kunt u de online dienstverlening van Evi eenvoudig en snel vergelijken met andere partijen.

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersKosten Evi van Lanschot


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheerfee is bij Evi voor alle beleggingsprofielen 0.30% en is vrijgesteld van btw.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

Evi van Lanschot kosten producten
FondskostenEvi Zeer Defensief - 0,52%
Evi Defensief - 0,66%
Evi Neutraal - 0,71%
Evi Offensief - 0,74%
Evi Zeer Offensief - 0,79%


Aan beleggen met Evi zitten kosten verbonden. Finner zet deze overzichtelijk voor u op een rij. Evi rekent een beheervergoeding die voor elk risicoprofiel gelijk is. Daarnaast zijn er indirecte fondskosten, die verschillen per profiel. Zowel het Evi Fonds als de onderliggende beleggingsfondsen brengen kosten in rekening. De kosten voor in- en uitstappen in fondsen zijn in de koers van de beleggingsfondsen verwerkt. Verder kan de managementfee per fonds sterk variëren. 


U vindt een helder overzicht van de kosten Evi van Lanschot in uw persoonlijke analyse. Vergelijken op kosten kunt u eenvoudig doen als de totale kosten helder zijn. Finner maakt daarvoor gebruik van de TCO-methodiek conform de richtlijnen van de Europese Unie (Mifid II). 


Wilt u meer lezen over kosten bij beleggen of kosten vermogensbeheer vergelijken?

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersEvi van Lanschot rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-16,1%
-16,1%
-15,9%
-15,7%
-15,5%
2021
3,7%
8,9%
15,3%
22,1%
27,0%
Inzicht in alle rendementen van Evi van Lanschot?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.Risico en rendement gaan bij beleggen hand in hand. De 5 risicoprofielen van Evi verschillen in risico en rendementspotentieel.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersTeam Evi van Lanschot


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Cas Bruijne (de)
Hoofd Portfoliomanagement
Dhr Yves Berk (van der)
Portfoliomanager

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersVergelijk Evi van Lanschot met andere partijen!

Met Finner vindt u de beste partij om uw geld te beleggen. Vergelijk beleggen bij Evi van Lanschot met andere partijen en ontvang een gratis analyse op basis van uw wensen en persoonlijke situatie. U kunt Evi Beheer vergelijken met andere vermogensbeheerders op kosten, rendement, risico’s en beleggingsbeleid. In uw analyse vindt u onze beoordeling van Evi van Lanschot - inclusief kosten en rendementen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken of Evi van Lanschot bij u past, of dat het zinvol is om verder te kijken naar een andere online vermogensbeheerder om te starten met beleggen.


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement