Evi van lanschot vermogensbeheer

Persoonlijke aandacht voor uw vermogen met Evi van Lanschot als uw online beleggingscoach. Met online vermogensbeheer bij Evi heeft u altijd inzicht in uw beleggingen en gaat u voor een gedegen rendement. U belegt met de expertise van de vermogensbeheerders van Kempen Capital Management, van Van Lanschot Kempen, maar dan online. Waar u ook bent, u heeft Evi altijd bij u. Uw geld is vrij opneembaar en u kunt gemakkelijk maandelijks inleggen.

Evi biedt beleggingsoplossingen voor particulieren en voor zakelijke beleggers. Ook kunt u kiezen voor Evi Pensioenbeleggen. Hiermee bouwt u eenvoudig en fiscaal vriendelijk aanvullend pensioen op door middel van beleggen.

Met Evi belegt u in een van de vijf Evi Fondsen. Elk Evi Fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement en belegt onderliggend in zo’n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen. Door te beleggen in fondsen realiseren we een breed gespreide portefeuille en verlagen we het beleggingsrisico. Beleggen bij Evi is vooral interessant voor een inleg vanaf € 10.000,-. Van Lanschot biedt private banking aan vanaf € 500.000,-.

BeoordeeldEvi van Lanschot is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Evi
Naam aanbieder
Evi van Lanschot
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Van Lanschot Kempen Wealth Management NV
Minimum inlegbedrag
€ 10.000,-
Vestiging(en)
Heel Nederland
Jaar actief
2002
Onderscheidingen
Gouden Stier 2016 & 2017 - Beste online vermogensbeheerder. In 2018 en 2019 "beste keuze" Online Vermogensbeheer

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Beleggingsbeleid Evi van Lanschot


Beleggingsbeleid Evi van Lanschot
Evi hanteert de lange termijn als horizon waardoor er minder ruimte is voor emoties en de hype van de dag. Evi kiest voor gespecialiseerde fondsen, de zogenaamde "niche" spelers; omdat Evi meer gelooft in de sterkste atleet op één nummer dan in een tienkamper. Evi is daarmee dus een cherry picker. En de high end beleggingsexpertise van de fondsbeheerders van Kempen Capital Management, onderdeel van Van Lanschot Kempen Wealth Management.

Persoonlijke aandacht
De beheerders van de Evi Fondsen doen research om wereldwijd de beste fondsen te selecteren. Evi wil weten welke fondsmanagers achter een fonds zitten. Ze nemen alleen die fondsen op waar de fondsmanagers zélf ook in deelnemen. Dat maakt de kans volgens Evi van Lanschot groter dat zij het beste uit het fonds halen en dus het beste resultaat voor klanten gaan bereiken. Evi volgt hierin de beleggingsfilosofie van Van Lanschot Kempen. Met deze filosofie wordt al jaren belegd voor de klanten van Van Lanschot Kempen, en wordt ook toegepast voor Evi, de online beleggingscoach met persoonlijke aandacht.

Unieke eigenschappen van het beleggingsbeleid volgens EVI
- Evi houdt koers: Evi zegt zich niet te laten leiden door de waan van de dag. Een langetermijnhorizon voegt volgens Evi van Lanschot waarde toe in een wereld die wordt gedomineerd door spelers die op de korte termijn gericht zijn.
- Evi staat voor verantwoord ondernemen: de fondsen van Evi voldoen aan de ESG-criteria. Als fondsen of de onderliggende bedrijven niet meer aan hun eisen voldoen, dan spreken ze de partijen hierop aan. Wanneer ze niet veranderen sluit Evi ze uit.

Beleggen in fondsen
Evi belegt in 5 Evi Fondsen. Elk fonds heeft zijn eigen verhouding tussen risico en rendement en bestaat onderliggend uit zo’n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen. Door gebruik te maken van de Evi Fondsen kunnen er schaalvoordelen worden behaald. U kunt zo met uw vermogen een spreiding van uw beleggingsportefeuille bereiken. De onderliggende fondsen werken vaak met thema’s. Ze beleggen in sectoren, landen of onderwerpen die ze belangrijk vinden of waarmee ze veel geld denken te verdienen. Door daarvan weer een fondsselectie te maken zorgt Van Lanschot voor een breed assortiment en spreiding. Hierbij houden ze rekening met de doelstellingen van het fonds en het verwachte rendement. Immers voor meer risico lopen wilt u beloond worden door een hoger rendement, en bij het nemen van minder risico wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Vanuit deze filosofie werken de specialisten van Van Lanschot Kempen dagelijks aan het beheren en evalueren van de meest geschikte beleggingsfondsen. Zo wordt de voorkeurslijst met fondsen actueel gehouden. Na diepgaande analyse wordt in een continu proces besloten of een fonds in de lijst blijft, wordt toegevoegd of verwijderd.

Spreiden
De Evi Fondsen beleggen in verschillende beleggingsfondsen die breed zijn gespreid over diverse beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen. En de spreiding gaat verder. Met deze Evi Fondsen beleggen we namelijk wereldwijd. Niet alleen in Europa, maar ook in Amerika, Azië en de opkomende landen. En ook binnen Europa zijn weer allerlei keuzes te maken. Kiezen we voor een actief of een passief beleggingsfonds (tracker), of een beleggingsfonds dat investeert in large-caps of juist smallcaps (grote of juist kleinere bedrijven)?

Combinatie, Negatieve uitsluitingEvi heeft als doelstelling om niet te beleggen in financiele instrumenten van ondernemingen en/of entiteiten die ESG-criteria stuctureel en fudamenteel schenden.
ActiefKeuze voor actieve managers die waarde kunnen toevoegen aan de beleggingsportefeuille. Wanneer ze deze niet kunnen vinden kiezen ze voor een passief alternatief.
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersDe focus ligt op beleggingsfondsen. Er wordt ook deels belegt in indexfondsen. Wanneer er volgens Evi geen beleggingsfondsen beschikbaar zijn die waarde toevoegen aan de portefeuille, kiezen ze voor indextrackers.
JaBij inrichting van de portefeuille wordt er gezocht naar de beste beleggingsfondsen. Wanneer er huisfondsen worden opgenomen in de portefeuille is dit voor maximaal 25% voor het totaal van de portefeuille.
Van Lanschot
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Evi van Lanschot


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeBeheer fee (incl. BTW):0,42% - Zeer Defensief0,42% - Defensief0,42% - Neutraal0,42% - Offensief0,42% - Zeer Offensief
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Evi van Lanschot rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2020 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2020*
1,2%
-0,4%
-2,3%
-4,4%
-6,9%
2019
9,4%
12,0%
15,8%
19,2%
21,4%
2018
-1,6%
-3,9%
-6,0%
-7,6%
-9,3%
2017
2,6%
4,1%
5,9%
7,6%
8,8%
2016
3,7%
3,4%
3,7%
4,4%
2,9%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Evi van Lanschot


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Cas Bruijne (de)
Hoofd Portfoliomanagement
Dhr Yves Berk (van der)
Portfoliomanager


Evi van Lanschot

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement