ING Groep N.V. is een van de 3 grootste Nederlandse banken die wereldwijd actief is. In 2007 werd de samenvoeging van Postbank en ING aangekondigd en deze werd in 2009 gerealiseerd waardoor ze gezamenlijk verder gingen als de ING Groep N.V.. In 2010 had ING ongeveer 105.000 medewerkers en 85 miljoen klanten verspreid over meer dan 40 landen.

ING biedt verschillende beleggingsdiensten aan. Voor vermogensbeheer zijn er 4 verschillende diensten. Onder het label 'ING Eenvoudig Beleggen' is beleggen in mixfondsen mogelijk vanaf €1.000,-. Bij ‘ING beleggen met beheer’ kunt u beleggen vanaf €25.000,-. Vanaf €75.000,- kunt u een upgrade krijgen middels ‘personal banking’. U beschikt dan onder andere over een persoonlijke accountmanager.

Het beleggingsbeleid wordt bepaald door het ING Investment Office. Hier vergelijkt een team van 19 beleggers verschillende industrieën en regio’s op zoek naar interessante beleggingsmogelijkheden. Deze worden vervolgens binnen elk strategie vertaald in concrete beleggingsproducten. Uw portefeuille wordt belegd in indextrackers en beleggingsfondsen.

Onder het label ‘ING vermogensbeheer (select)’ biedt ING private banking aan. Dit is mogelijk vanaf €500.000,-. U heeft dan toegang tot de private banking faciliteiten van ING. Naast ING vermogensbeheer worden dezelfde 3 mogelijkheden ook geboden voor ING vermogensadvies. U neemt hier alleen zelf de beslissingen op basis van advies van ING.Met ING zelf beleggen en ING vermogensopbouw kunt u voor eigen rekening handelen. ING zelf beleggen is vooral geschikt om zelf in bijvoorbeeld aandelen te beleggen. ING vermogensopbouw richt zich op beleggen in beleggingsfondsen en indextrackers. Via verschillende tools kunt u (periodiek) beleggen in fondsen.

Lees hier meer over zelf beleggen bij ING.

BeoordeeldING is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ING
Naam aanbieder
ING
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
ING Groep N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 25.000,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1991
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid ING


Bij ING kunt u kiezen uit 4 beleggingsstrategieën: Actueel, Inkomen, Duurzaam en Index. U kiest zelf welke strategie past bij uw doel. De strategie is, samen met uw beleggingsprofiel, bepalend voor de invulling van uw beleggingsportefeuille. ING heeft per risicoprofiel een subfonds waarbinnen producten worden geselecteerd die passen bij uw beleggingsstrategie.

Op welke beleggingsovertuigingen baseert ING haar dienstverlening?
De dienstverlening is gebaseerd op de overtuigingen dat de financiële markten vooral worden gestuurd door de economie. En dat spreiding, ook binnen vermogenscategorieën , de risico-rendementverhouding optimaliseert. De assetallocatie is de belangrijkste keuze bij het bepalen van een beleggingsstrategie. De ‘tactische’ assetallocatie varieert binnen grenzen rond de vermogensverdeling voor de lange termijn, die ‘strategische’ assetallocatie wordt genoemd. De strategische assetallocatie bepaalt ING op basis van historische en verwachte rendement- en risicokenmerken voor de middellange termijn.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?
Voor de beleggingsstrategieën wordt het beleggingsbeleid centraal ontwikkeld. Daarbij maakt ING vooral gebruik van fundamentele analyse en duurzaamheidsanalyse, aangevuld met technische analyse. Van een voorkeur voor een beleggingsstijl is sprake bij de strategie Inkomen (‘waardebeleggen’), bij de strategie Index (‘passief’ beleggen) en bij de strategie Duurzaam (‘duurzaam’ beleggen). Het beleggingsproces is vastgelegd, evenals de monitoring daarvan. Ook is er maandelijks een bespreking van het beleid met vertegenwoordigers van de privatebankers en beleggingsadviseurs van ING.

In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en financiële instrumenten wordt belegd?
Bij ING beheer wordt belegd in beleggingsfondsen en ETF’s. Aan de vastrentende kant wordt, naast in beleggingsfondsen met staatsobligaties en/of bedrijfsobligaties van goede kwaliteit (‘investment grade’) ook belegd in risicovollere obligatiefondsen zoals fondsen die beleggen in high-yieldobligaties of obligaties uit opkomende markten. De beleggingsfondsen waarin derivaten de basis vormen, of fondsen waarbij op andere wijze tegenpartijrisico van toepassing is, moeten voldoen aan ‘UCITS’ en in het bezit zijn van een vergunning voor de Nederlandse consumentenmarkt.

Hoe wordt de portefeuille opgebouwd?
ING onderhoudt diverse beleggingsstrategieën, die in meer of mindere mate van elkaar verschillen qua opbouw. Maar door het centrale beleggingsbeleid zijn er ook overeenkomsten. Zo worden alle beleggingsstrategieën beheerd volgens de langetermijnvisie zoals die tot uitdrukking komt in de strategische assetallocatie (SAA). Iedere beleggingsstrategie kent vijf varianten: één voor elk van de vijf beleggingsprofielen van ING. Daardoor kan voor elke belegger een passende portefeuille worden opgebouwd wat betreft de verhouding tussen zakelijke waarden en vastrentende waarden. Deze verhouding bepaalt in belangrijke mate het beleggingsrisico. Liquiditeiten maken geen deel uit van de assetallocatie.

Elke maand vindt beleidsoverleg plaats: de vergadering van het Investment Committee van het ING Investment Office. Het Investment Committee bepaalt vervolgens zijn visie op de financiële markten en stelt de tactische assetallocatie vast.

Best in class, Combinatie, Negatieve uitsluiting, SpecialiteitAfhankelijk van de strategie kan volledig duurzaam worden belegd.
Actief
Modelportefeuille
Aanvulling inkomen, Duurzaam, Groei Het is mogelijk bij ING om voor verschillende strategieen te kiezen, groei (actueel), inkomen en duurzaam.
Beleggingsfondsen, IndextrackersDe focus ligt op beleggingsfondsen. Er wordt ook deels belegd in indexfondsen.
-
ING
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten ING


Doorlopende kosten
Periodieke kostenVaste basis fee van € 20,- (incl BTW) per jaar voor de rekening
BeheerfeeAll-in beheer fee (incl BTW) per jaar via een staffel:0,65% over vermogen 0 tot 500.0000,40% over meerdere van 500.000 - 1.000.000 0,20% over meerdere van 1.000.000 - 2.500.000 0,10% over deel 2.500.000
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ING rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het getoonde nettorendement is na aftrek van alle kosten (inclusief de service fee) en is gebaseerd op een geïnvesteerd startvermogen van € 10.000 in 2009.

* De getoonde rendementen over 2020 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielZeer defensiefdefensiefneutraaloffensiefzeer offensief
2020*
-0,4%
-0,8%
-1,3%
-1,2%
-2,1%
2019
7,2%
11,8%
16,5%
21,2%
25,7%
2018
-2,9%
-3,7%
-4,5%
-5,3%
-5,9%
2017
1,8%
3,9%
6,1%
8,1%
9,9%
2016
4,5%
5,4%
6,1%
6,7%
7,2%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team ING


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Bob Homan Drs
Hoofd ING IO
Dhr Bas Heijnk
Technisch analist
Dhr Henry van Heijster
Dhr Nathan Levy RBA


ING

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement