ING Groep N.V. is een van de 3 grootste Nederlandse banken die wereldwijd actief is. In 2007 werd de samenvoeging van Postbank en ING aangekondigd en deze werd in 2009 gerealiseerd waardoor ze gezamenlijk verder gingen als de ING Groep N.V.. ING heeft alleen al in Nederland meer dan 14.000 medewerkers en ca. 8 miljoen klanten.

ING biedt verschillende beleggingsdiensten aan. Voor vermogensbeheer zijn er 4 verschillende diensten. Onder het label 'ING Eenvoudig Beleggen' is beleggen in mixfondsen mogelijk vanaf €1.000,-. Bij ‘ING beleggen met beheer’ kunt u beleggen vanaf €50.000,-.

Het beleggingsbeleid wordt bepaald door het ING Investment Office. Hier vergelijkt een team van 19 beleggers verschillende industrieën en regio’s op zoek naar interessante beleggingsmogelijkheden. Deze worden vervolgens binnen elk strategie vertaald in concrete beleggingsproducten. Uw portefeuille wordt belegd in indextrackers en beleggingsfondsen.

ING biedt onder het label ING Private banking verschillende beleggingsdiensten aan voor klanten met een vermogen van minimaal €1.000.000,- . U heeft dan toegang tot de private banking faciliteiten van ING. Naast ING vermogensbeheer worden dezelfde 3 mogelijkheden ook geboden voor ING vermogensadvies. U neemt hier alleen zelf de beslissingen op basis van advies van ING.

Met ING zelf beleggen kunt u voor eigen rekening handelen. ING zelf beleggen is vooral geschikt om zelf in bijvoorbeeld aandelen te beleggen.


Lees hier meer over zelf beleggen bij ING.

BeoordeeldING is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ING
Naam aanbieder
ING
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
ING Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50.000,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1991
Onderscheidingen
-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ING Bank is een van de grootbanken die naast sparen ook vermogensbeheer aanbiedt. U wilt beginnen met beleggen en dit het liefst samen met experts doen. De vraag is of ING Beheerd Beleggen een goede optie voor u is. Hoe presteert ING Beheerd Beleggen vergeleken met andere vermogensbeheerders? Finner zet het voor u op een rij.


ING Beheerd Beleggen – Keuze

Het beleggingsaanbod van ING omvat drie opties: ING Eenvoudig Beleggen; ING Vermogensbeheer en ING Zelf op de Beurs.


Eenvoudig beleggen is een laagdrempelige vorm van online laten beleggen. ING Vermogensbeheer is bedoeld voor beleggers die samen met een adviseur van ING een risicoprofiel en beleggingsplan willen opstellen en vervolgens door ING laten beleggen met beheer. 


AanbodKenmerkenMinimum inleg
Eenvoudig beleggenGeen advies, laten beleggen door experts INGGeen
Advies is minimaal €1000,-
VermogensbeheerPersoonlijke adviseur, laten beleggen door ING experts€50.000,-
Private BankingPersoonlijke relatiemanager€1.000.000,-
Zelf op de beursZelf verantwoordelijk voor risico, aan- en verkopen, spreiding, etc.Geen

Voor ING Eenvoudig Beleggen hebben de experts van ING 4 beleggingsfondsen samengesteld. Elk met een eigen risicoprofiel: defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U bepaalt zelf hoeveel risico u wilt nemen en welk fonds daarbij past. Bij een hoger risicoprofiel zijn de verwachte rendementen hoger.

De fondsen beleggen in duurzame indexfondsen, waardoor de kosten laag blijven. U profiteert van wereldwijde spreiding in aandelen en obligaties. De fondsen worden samengesteld door experts van ING en door hen getoetst op duurzaamheid. U kunt eenvoudig via de ING mobiel bankieren app of via de website een beleggingsrekening bij ING openen en beginnen met beleggen. U beheert online uw beleggingen. Zo kunt u snel en gemakkelijk geld inleggen of opnemen. Daar kunt u ook instellen dat u periodiek wilt beleggen.


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid ING


Bij ING kunt u kiezen uit 4 beleggingsstrategieën Actueel, Inkomen, Duurzaam en Index. U kiest zelf welke strategie past bij uw doel. De strategie is, samen met uw beleggingsprofiel, bepalend voor de invulling van uw beleggingsportefeuille. ING heeft per risicoprofiel een subfonds waarbinnen producten worden geselecteerd die passen bij uw beleggingsstrategie.

Op welke beleggingsovertuigingen baseert ING haar dienstverlening?
De dienstverlening is gebaseerd op de overtuigingen dat de financiële markten vooral worden gestuurd door de economie. En dat spreiding, ook binnen vermogens categorieën , de risico-rendementverhouding optimaliseert. De assetallocatie is de belangrijkste keuze bij het bepalen van een beleggingsstrategie. De 'tactische' assetallocatie varieert binnen grenzen rond de vermogensverdeling voor de lange termijn, die 'strategische assetallocatie' wordt genoemd. De strategische assetallocatie bepaalt ING op basis van historische en verwachte rendement- en risicokenmerken voor de middellange termijn.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?
Voor de beleggingsstrategieën van ING wordt het beleggingsbeleid centraal ontwikkeld. Daarbij maakt ING vooral gebruik van fundamentele analyse en duurzaamheidsanalyse, aangevuld met technische analyse. Actieve keuzes zijn de tactische assetallocatie en de invulling daarvan met beleggingsinstrumenten zoals beleggingsfondsen (waaronder indexfondsen). Van een voorkeur voor een beleggingsstijl is sprake bij de strategie Inkomen (‘waardebeleggen’), bij de strategie Index (‘passief’ beleggen) en bij de strategie Duurzaam (‘duurzaam’ beleggen). Het beleggingsproces is vastgelegd, evenals de monitoring daarvan. De consistentie van beleid is onder meer geborgd doordat de cyclus van analyse, beleidsaanpassing, uitvoering, evaluatie, analyse, enzovoort ten minste eens per maand plaatsvindt.

In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio's en financiële instrumenten wordt belegd?
Bij ING beheer wordt belegd in beleggingsfondsen en ETF's. Aan de vastrentende kant wordt, naast in beleggingsfondsen met staatsobligaties en/of bedrijfsobligaties van goede kwaliteit ('investment grade') ook belegd in risicovollere obligatiefondsen zoals fondsen die beleggen in high-yieldobligaties of obligaties uit opkomende markten. De beleggingsfondsen waarin derivaten de basis vormen, of fondsen waarbij op andere wijze tegenpartijrisico van toepassing is, moeten voldoen aan 'UCITS' (richtlijn Europese Unie) en in het bezit zijn van een vergunning voor de Nederlandse consumentenmarkt.

Hoe wordt de portefeuille opgebouwd?
ING onderhoudt diverse beleggingsstrategieën die in meer of mindere mate van elkaar verschillen qua opbouw. Maar door het centrale beleggingsbeleid zijn er ook overeenkomsten. Zo worden alle beleggingsstrategieën beheerd volgens de langetermijnvisie zoals die tot uitdrukking komt in de strategische assetallocatie (SAA). Iedere beleggingsstrategie kent vijf varianten: ; één voor elk van de vijf beleggingsprofielen van ING. Daardoor kan voor elke belegger een passende portefeuille worden opgebouwd wat betreft de verhouding tussen zakelijke waarden en vastrentende waarden. Deze verhouding bepaalt in belangrijke mate het beleggingsrisico. Liquiditeiten maken geen deel uit van de assetallocatie.

Elke maand vindt beleidsoverleg plaats: de vergadering van het Investment Committee van het ING Investment Office. Het Investment Committee bepaalt vervolgens zijn visie op de financiële markten en stelt de tactische assetallocatie vast.

Negatieve uitsluitingDe strategieën Actueel en Inkomen vallen onder de categorie Verantwoord Beleggen van ING en sluiten hierbij in beperkte mate categorieën uit zoals wapens, tabak en kolen. De strategieën Duurzaam en Index vallen onder de categorie Duurzaam Beleggen van ING en sluiten hierdoor naast bovenstaande categorieën ook nog de volgende categorieën uit zoals: Olie & Gas, Alcohol, Gokken, Kern Energie, Pornografie en bont.
Actief
Modelportefeuille
Groei Het is mogelijk bij ING om voor verschillende strategieen te kiezen, groei (actueel), inkomen en duurzaam.
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
Nee
ING
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersING Beheerd Beleggen - Ervaringen

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

Aan de hand van onze eigen beoordelingsmethode* reviewt Finner elk jaar de verschillende (online) vermogensbeheerders. Daarbij checken wij ING Beheerd Beleggen en andere partijen op allerlei punten, zoals organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Het aantal sterren geeft aan hoe hoog de beoordeling van de dienstverlening is. U kunt op Finner een persoonlijke analyse aan van de partij naar keuze aanvragen. Dan krijgt u inzicht in onze ING Beheerd Beleggen review. Het helpt u om een duidelijk beeld te krijgen van beleggen bij ING. Zo kunt u beleggen ING eenvoudig vergelijken met andere partijen.

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersKosten ING


Doorlopende kosten
Periodieke kostenVaste basis fee van € 20,- (incl BTW) per jaar voor de rekening
BeheerfeeVariabele service fee (incl BTW) per jaar via een staffel:

0,65% over vermogen 0 tot 500.000
0,40% over meerdere van 500.000 - 1.000.000
0,20% over meerdere van 1.000.000 - 2.500.000
0,10% over deel 2.500.000
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse


Beleggen bij ING brengt kosten en risico’s met zich mee. De kosten van ING Beheerd Beleggen vindt u op Finner overzichtelijk op een rij. ING rekent een vaste basis fee voor de beleggingsrekening. Daarnaast rekent ING een variabele service fee van maximaal 0,65% over je gemiddeld belegd vermogen.


De kosten van ING Beheerd Beleggen kunt u alleen goed vergelijken als u de totale kosten op een rij hebt. Dat doet Finner voor u in een persoonlijke analyse. Daarbij volgen wij de TCO-methodiek conform de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Unie (Mifid II). 

Wilt u meer weten over kosten bij beleggen of kosten vermogensbeheer vergelijken?

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ING rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het nettorendement is het rendement van de strategie 'Actueel' na aftrek van alle kosten, inclusief de servicefee en de basisfee. ING is uitgegaan van een geïnvesteerd startbedrag van € 50.000.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielZeer defensiefdefensiefneutraaloffensiefzeer offensief
2023*
2,2%
4,4%
5,3%
7,1%
8,9%
2022
-12,4%
-11,9%
-11,2%
-10,8%
-10,4%
2021
0,9%
5,3%
10,2%
15%
19,6%
2020
1,5%
2,6%
3,2%
4,8%
4,9%
Inzicht in alle rendementen van ING?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


De meest recente rendementen van ING zet Finner voor u op een rij. Dat doen we volgens een vaste systematiek. Dat maakt het vergelijken van partijen eenvoudiger. In onze vergelijkingsmodule berekenen we voor uw situatie de nettorendementen en zo kunt u de behaalde rendementen ING Beheerd Beleggen vergelijken met andere partijen. In een rapportage tonen we – indien van toepassing - de historische rendementen tot 12 jaar terug. Finner raadt u aan om behaalde rendementen over een langere termijn te vergelijken. Zo kunt u zien hoe een strategie in goede en mindere beursjaren presteert. Beleggen doet u voor de lange termijn. Dat verhoogt de kans op een positief rendement. Resultaten kunnen fluctueren. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team ING


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Bob Homan
Hoofd Investment Office
Bob is sinds 2008 hoofd van het ING Investment Office. Met zijn team ontwikkelt hij de beleggingsvisie van ING en de vertaling daarvan in de beleggingsstrategieën voor ons vermogensbeheer. Bob studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam en was eerder onder meer directeur Beleggen bij WestlandUtrecht Effectenbank.


Vergelijk ING Beheerd Beleggen met andere partijen!

U wilt uw geld aan de beste partij toevertrouwen. Finner helpt u daarbij door ING Beheerd Beleggen te vergelijken met andere online vermogensbeheerders op kosten, rendement, risico’s en beleggingsbeleid. Vraag een gratis analyse op basis van uw wensen en persoonlijke situatie aan. Daarin vindt u onze beoordeling van ING Vermogensbeheer - inclusief kosten en rendementen. Zo kunt u de juiste keuze maken. Past ING Beheerd Beleggen (nog altijd) het beste bij u? Of is het zinvol uw geld te laten beleggen door een andere partij?


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ING

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement