FitVermogen is gelanceerd in 2014 als onderdeel van NN Investment Partners. Sinds begin 2022 valt NN investment Partners onder Goldman Sachs Asset Management. FitVermogen.nl is een 100% online platform waar u kunt handelen in ruim 70 Goldman Sachs beleggingsfondsen. FitVermogen biedt verschillende oplossingen. Bij de Gemaksfondsen kiest u zelf welk risico u wenst te lopen en welk Gemaksfonds hier het beste op aansluit. Uw vermogen wordt vervolgens door een team van fondsmanagers belegd. U heeft hier zelf geen omkijken naar. U kunt ook zelf fondsen kiezen uit het totale belegginsassortiment via de FitVermogen fondsenrekening. Een rekening openen bij FitVermogen is kosteloos en geheel online.

Lees hier meer over zelf beleggen bij FitVermogen.

Video FitVermogen


BeoordeeldFitVermogen is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
FitVermogen
Naam aanbieder
FitVermogen
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Goldman Sachs Asset Management B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 25,-
Vestiging(en)
Den Haag
Jaar actief
1991
Onderscheidingen
CASH Publieksprijs 2017 voor Beste beleggingsinstelling, CASH Innovatieprijs 2018 en verschillende Lipper en Morningstar Awards voor de NN Dynamic mixfondsen

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid FitVermogen


Bij FitVermogen Gemaksbeleggen heeft u de keuze uit vijf Gemaksfondsen. Oplopend van een zeer laag tot een zeer hoog risico. U kiest zelf het fonds waarin u wilt beleggen. FitVermogen belegt vervolgens uw vermogen conform uw gekozen profiel en de strategie van dit fonds.

Rendement wordt volgens FitVermogen gemaakt door te begrijpen waar de kansen en risico's liggen. Zij analyseren grondig wat de factoren zijn die verschillende vermogenscategorieën drijven. Hierdoor is het volgens hun mogelijk om in kaart te brengen in welke gebieden er groeimogelijkheden zijn en waar de gevaren schuilen. Hier ondernemen zij actie op. De fondsmanagers van FitVermogen putten daarvoor, behalve uit de kwantitatieve analyses, uit de kwalitatieve expertise binnen het team van fondsbeheerders.

Zij gaan met hun expertise op zoek naar de, naar hun verwachting, beste beleggingen voor de portefeuille. Dit vereist voortdurende aanpassingen aan de nieuwste inzichten en vooruitzichten. De fondsmanager maakt een grondige analyse en selecteert daarna de individuele namen.

FitVermogen streeft naar aantrekkelijke rendementen op lange termijn, maar een belegger moet zich volgens FitVermogen ook comfortabel voelen over een kortere periode. Daarom schenken zij bij de gemaksfondsen veel aandacht aan het beheer van de risico's.

Het Multi-Asset Team beheert de gemaksfondsen. Dit team is binnen NN Investment Partners verantwoordelijk voor het beheer van alle multi asset strategieën, goed voor ruim 30 miljard euro aan activa (ultimo 2020). Het team is samengesteld uit 27 professionals met een gemiddelde ervaring van 14 jaar. De professionals hebben dus meerdere marktcycli ervaren. Verder wordt gebruik gemaakt van de input van de andere beleggingsteams binnen NN Investment Partners die ieder gespecialiseerd zijn in specifieke beleggingsdomeinen.

De Multi-Asset boetiek beschikt over portefeuillemanagement- en strategieteams met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Het Macro & Strategie-team is verantwoordelijk voor het formuleren van de macro-economische visie en het produceren van tactische beleggingsvisies voor verschillende beleggingscategorieën, regio's en sectoren. Deze visies worden gebruikt in de strategieën van het Multi-Asset-team en in de bredere organisatie van NN Investment Partners.

Het team Multi-Asset Strategieën is verantwoordelijk voor het beheer van een breed scala van benchmark- en resultaatgerichte multi-asset-oplossingen, waaronder total return-strategieën. Het team Systematische Strategieën is gericht op hedging-mogelijkheden en verantwoordelijk voor het beheer van een reeks systematische (kwantitatieve) strategieën.

Video FitVermogen


Negatieve uitsluitingVerantwoord beleggen is een belangrijke beleggingsovertuiging van Goldman Sachs Asset Management (GSAM), de vermogensbeheerder achter FitVermogen.nl. In haar aanpak van verantwoord beleggen streeft zij naar het realiseren van duurzame en sterke risicogecorrigeerde rendementen. De verantwoord beleggen aanpak van GSAM bestaat uit vijf elementen en wordt ingezet voor een breed scala aan strategieën om te kunnen voldoen aan de verschillende eisen van klanten op het gebied van duurzaamheid.Onze duurzame fondsen beleggen alleen in bedrijven die bovengemiddeld goed scoren op duurzaamheidscriteria. Daarnaast worden meer bedrijven en sectoren volledig uitgesloten van beleggingen dan organisatiebreed gebruikelijk is. Impactbeleggen gaat nog een stapje verder. De bedrijven in de impactfondsen combineren financieel resultaat met een streven naar een meetbare, positieve impact op mens, milieu en maatschappij.
ActiefIeder bedrijf heeft zijn sterke punten; volgens FitVermogen is die van hun actief management en duurzaam beleggen.
ModelportefeuilleDoor het gebruik van modelportefeuilles zegt FitVermogen zeer goed gespreide en professioneel beheerde portefeuilles tegen lage kosten te kunnen aanbieden. Hun vijf Gemaksfondsen variëren van zeer defensief (Goldman Sachs Dynamic Mix Fund I) t/m zeer offensief (Goldman Sachs Dynamic Mix Fund V). Over de afgelopen jaren hebben zij hiermee diverse prijzen mogen winnen van o.a. Morningstar, Lipper, VWD Cash en de Gouden Stier.
Groei De Gemaksfondsen beleggen voornamelijk in een gespreide portefeuille van internationale aandelen- en vastrentende fondsen (fondsen die beleggen in aandelen of vastrentende instrumenten) en in vastrentende instrumenten. Het fonds heeft ook de mogelijkheid om in beursgenoteerde vastgoedaandelen te beleggen. Ook andere financiële instrumenten kunnen worden gebruikt om de beleggingsdoelstellingen te verwezenlijken. De Gemaksfondsen worden actief beheerd aan de hand van vastgestelde beleggingsprofielen. Als klant kiesr u zelf het gewenste profiel. Ook is het mogelijk om meerdere Gemaksfondsen tegelijk aan te houden.
BeleggingsfondsenGoldman Sachs Asset Management, de beheerder achter FitVermogen, is een van de grootste vermogensbeheerders van Nederland en van de wereld met meer dan $2,5 biljoen aan vermogen onder toezicht.per 31 december 2022.
JaFitVermogen.nl is het 'execution only' platform van Goldman Sachs Asset Management. Dat betekent dat u bij FitVermogen online kunt beleggen in diverse Goldman Sachs beleggingsfondsen zonder advies.
Caceis
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten FitVermogen


Doorlopende kosten
Periodieke kostenFitVermogen.nl rekent géén periodieke kosten. U betaalt alleen de lopende kosten van het door u gekozen fonds.
BeheerfeeFitVermogen.nl rekent géén beheerfee. U betaalt alleen de lopende kosten van het door u gekozen fonds.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeFitVermogen.nl rekent géén service fee. U betaalt alleen de lopende kosten van het door u gekozen fonds.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


FitVermogen rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Als methode om het rendement te berekenen gebruikt NNIP Risk Solutions de geometric return. De getoonde rendementen zijn netto. Wij kennen verder geen maatwerkportefeuilles en dus ook geen maatwerkrendementen. Al onze fondsen zijn beursgenoteerd en al onze rendementen zijn danook publiek.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielMix Fund IMix Fund IIMix Fund IIIMix Fund IVMix Fund V
2023*
2,9%
4,5%
6%
7,3%
8,8%
2022
-16,7%
-16,2%
-15,3%
-15,2%
-14,4%
2021
1,2%
7,1%
13,6%
19,9%
26,7%
2020
4,5%
7,6%
6,1%
6,4%
6,6%
Inzicht in alle rendementen van FitVermogen?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team FitVermogen


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
de heer Ewout van Schaik CFA
Head of Multi-Asset
de heer Jan Kvapil CFA
Portfolio Manager
de heer Niels de Visser CFA
Senior Portfolio Manager
de heer Arjen van Niel CFA
Senior Portfolio Manager

FitVermogen

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement