Doelbeleggen is al drie jaar op rij winnaar "beste keuze" van IEX voor online vermogensbeheer. Het platform is ontwikkeld met de beleggingsexpertise van Velthuyse · Mulder met het doel om vermogensbeheer toegankelijker te maken.

Bij Doelbeleggen bepaalt u alles zelf. Zij berekenen of en hoe uw plannen haalbaar zijn en stellen een beleggingsplan voor u op. Gratis en vrijblijvend. Doelbeleggen gaat voor u aan de slag als zij het beleggingsplan hebben afgestemd op uw persoonlijke wensen en eisen. Voor vragen die u liever persoonlijk stelt, kunt u van 9 tot 21 terecht bij uw eigen (DSI) beleggingsadviseur.

Online vermogensbeheer vanaf 25 euro
Met welk doel wilt u gaan beleggen? Wat zijn uw verwachtingen? Wij vinden het belangrijk dat uw keuze om te beleggen goed wordt overwogen. Daarom helpen wij u bij het stellen van haalbare doelen waarvan de beleggingsrisico’s passen bij uw financiële situatie.

Doelmeter
Met hun Doelmeter ® kunt u berekenen hoe haalbaar uw doel is. De looptijd en de inleg zijn hierbij belangrijke variabelen. De Doelmeter® navigeert u naar het gewenste beleggingsdoel. Gedurende de looptijd wordt u tussentijds voorzien van tips en advies om de haalbaarheid van uw doel zo hoog mogelijk te houden.

Uw beleggingsportefeuille
Doelbeleggen belegt wereldwijd in indextrackers van aandelen-, vastgoed en obligatie-indices. Hoeveel in welke trackers wordt belegd, hangt af van uw persoonlijk risicoprofiel en het gekozen doel.

Supervisie DSI maatwerk beleggingsadviseurs
Het is te allen tijde belangrijk dat u de risico’s van uw beleggingen kunt en wilt dragen. Daarom vinden er periodieke toetsingen plaats.
Is uw financiële situatie gewijzigd waardoor u minder of juist meer risico kunt dragen? De beleggingsadviseurs van Doelbeleggen staan altijd voor u klaar om u hierbij te helpen.

Kosten
Doelbeleggen rekent een beheervergoeding van 0.75% (incl. btw) per jaar over het totale bedrag dat u belegt. Naast deze vergoeding betaalt u transactiekosten voor eventuele wijzigingen in uw portefeuille.

Pensioen
U kunt bij Doelbeleggen ook aanvullend pensioen opbouwen. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Het eerste is uw geld beleggen in bijvoorbeeld obligaties, aandelen of vastgoed. Een voordeel hiervan is dat u altijd over uw geld beschikt, u kunt het te allen tijde opnemen. Nadeel is dat u over uw belegde vermogen vermogensbelasting betaalt. Een alternatief waarbij u geen belasting betaalt, is een lijfrentepolis. U kunt uw periodieke inleg aftrekken van uw inkomen (binnen uw persoonlijke jaarruimte) en bovendien betaalt u geen vermogensbelasting. Nadeel is wel dat uw geld pas vrijkomt als u de AOW gerechtigde leeftijd hebt behaald. Een laatste mogelijkheid is sparen voor uw pensioen.Video Doelbeleggen


BeoordeeldDoelbeleggen is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Doelbeleggen
Naam aanbieder
Doelbeleggen
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Velthuijse & Mulder Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 25,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
2016
Onderscheidingen
Winnaar IEX Gouden Stier 2019 Beste online vermogensbeheerder, Winnaar IEX Gouden Stier 2018 Beste online vermogensbeheerder, Genomineerd NRC Live Fintech Impact Award 2019, Genomineerd Cash innovatieprijs 2017, Genomineerd Gouden Stier 2017 Beste online vermogensbeheerder, Genomineerd Dutch Fintech Award 2017, Genomineerd Gouden Stier 2016 Beste beleggingsinnovatie.

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Doelbeleggen


Doelbeleggen zegt het volgende over haar beleggingsbeleid:

U kiest een of meerdere beleggingsdoelen. Doelbeleggen (DB) selecteert uw optimale beleggingsprofiel; het profiel met de hoogste haalbaarheid. Uw beleggingsportefeuille wordt vervolgens opgebouwd met indextrackers. DB zorgt dat uw portefeuille aansluit bij het beleggingsprofiel met de hoogste haalbaarheid en past binnen uw persoonlijke situatie. DB doet het volledige beheer. Periodiek wordt indien nodig de portefeuille aangepast zodat deze aansluit op uw beleggingsprofiel.

Onderscheid
Technologie van DB. U kunt online de ontwikkeling volgen via de Doelmeter. Wanneer uw profiel niet meer haalbaar blijkt, ontvangt u hiervan bericht. Wij adviseren u dan wat u kunt doen om de haalbaarheid aan te passen, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Deze samenstelling van uw portefeuille noemen we de beleggingsmix. Deze heeft grote invloed op de verhouding tussen risico en rendement. Deze verhouding bepaalt hoe groot uw haalbaarheid is.

Als de haalbaarheid van het halen van uw doel groter wordt door het minder risico te verlagen dan doen we dat.

Modellen
De beleggingsmethodiek van DB is gebaseerd op de Moderne Portefeuille Theorie van Nobelprijswinnaar Harry Markowitz. De theorie helpt de optimale verhouding tussen risico en rendement te vinden. Dat doen we voor al onze beleggingsprofielen. Wij beleggen niet alleen in aandelen, maar ook in vastgoed, obligaties en liquiditeiten. Al deze beleggingen hebben volgens hen namelijk een afzonderlijk eigen karakter dat, wanneer op de juiste manier samengebracht, het totale risico van de portefeuille verlaagt met behoud van rendementskansen.

Spreiding en herbalanceren
Naast het spreiden in verschillende beleggingscategorieën is spreiden over verschillende landen en sectoren belangrijk. DB doet dit door te beleggen in trackers. Hierin zitten honderden bedrijven, in vele landen en tientallen sectoren. Het inrichten van de optimale portefeuille is volgens DB slechts het begin van uw reis op weg naar uw doel. Na verloop van tijd kan de waarde van de verschillende beleggingen zijn veranderd. Hierdoor kan het zijn dat u niet meer de juiste beleggingsmix heeft. DB zal deze opnieuw in evenwicht brengen door sterk opgelopen beleggingen te verkopen en achtergebleven beleggingen terug te kopen. Dit heet herbalanceren. Zo houdt u volgens DB op weg naar uw doel de optimale verdeling van uw beleggingen.

Actieve keuzes, Lifecycle en optimalisatie beleggingsmix
Het Lifecycle-principe houdt in dat DB minder risicovol voor u belegt naarmate zij dichter bij de einddatum van uw doel komt. Daarbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke risicoprofiel. Zo zal volgens DB een stevige beursdaling vlak voor het bereiken van uw doel uw opgebouwde doelbedrag niet zomaar doen halveren.

Verder zoekt DB continu naar de voor u optimale haalbaarheid. Die optimale haalbaarheid hoort bij een bepaalde beleggingsmix. Wanneer uw persoonlijke situatie dat toelaat, veranderen zij uw beleggingsmix om zo de hoogste haalbaarheid te behouden. Wanneer uw doel goed in zicht is, kan beleggen met een lager risico een hogere haalbaarheid bieden.

Borging strategie
Het wisselen van de beleggingsmix door te verschuiven tussen beleggingsprofielen is geborgd omdat dit vastligt in de software. De effecten (ETF's) in de portefeuilles van de DB beleggingsprofielen worden niet actief gewisseld vanuit tactisch oogpunt. De beleggingscommissie kijkt periodiek naar de passendheid van de ETF's, hiervoor willen we o.a. onderstaande criteria inzichtelijk hebben: -UCITS compliant -Replica methode -Effecten uitlenen -Procedure effecten uitlenen -Tracking error - Beursnotering - Kosten - Procedure dividend belasting - AUM.

Video Doelbeleggen


Geen
ActiefActief maar de nadruk ligt op passief beleggen binnen het financiële plan. Doelbeleggen gebruikt de haalbaarheid om u te informeren over het verloop van uw beleggingen op weg naar uw doel. Ze zoeken actief naar uw optimale haalbaarheid en bijbehorende beleggingsmix. Het Lifecycle-principe houdt in dat ze minder risicovol beleggen naarmate uw doelen dichter bij de einddatum komen.
ModelportefeuilleDoelbeleggen heeft op basis van een uitgebreid onderzoek trackers geselecteerd die de basis vormen voor uw portefeuille. Uw doel (dit is individueel en daarmee maatwerk) bepaalt welk beleggingsprofiel de hoogste haalbaarheid geeft. Deze kunt u zelf online instellen en aanpassen wanneer u wilt.
Groei De doelen onder kop Overig en Kinderen ("Grote Aankoop/ Hypotheek/ Studie Kind/ Tweede huis") hebben vaak een typische groeidoelstelling. Klanten kunnen verschillende doelen aanmaken waar ze naartoe werken. Denk bijvoorbeeld aan uw pensioen of de studie van uw kinderen. indien het doel in zicht komt, wordt het risico afgebouwd, ongeacht de resterende looptijd. De doelen "pensioen" en "zorgpotje" zijn gericht op aanvulling.
IndextrackersDoelbeleggen maakt gebruik van fysieke trackers van partijen als Ishares, Think en SPDR.
NeeDoelbeleggen is volledig onafhankelijk in haar beleggingskeuzes, we maken geen gebruik van eigen producten.
Abn Amro, Binck Bank, InsingerGilissenDe beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro., De beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro., De beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro die een rekening aanhoudt bij InsingerGilissen.
JaAlle partners en werknemers van Doelbeleggen hebben 1 of meerdere portefeuilles voor bijvoorbeeld de studie van hun kinderen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Doelbeleggen


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeDe beheervergoeding bedraagt 0.75% per jaar (Incl. BTW). De beheervergoeding wordt per kwartaal in rekening gebracht.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe kosten voor toezicht en de service van de depotbank bedragen 0.01% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Doelbeleggen rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Doelbeleggen is gestart in 2016. Er zijn geen rendementen over voorgaande (hele) jaren beschikbaar. Eerste hele jaar is 2017.

* De getoonde rendementen over 2022 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielABCDE
2022*
-3%
-3,2%
-3,4%
-3,5%
-3,8%
2021
5,3%
10,7%
15,1%
19,7%
25,9%
2020
1,7%
1,3%
1,2%
2,1%
1,8%
2019
6,6%
11,0%
14,2%
18,1%
22,9%
2018
-2,1%
-3,0%
-3,1%
-3,6%
-4,4%
2017
1,0%
3,3%
4,5%
4,9%
6,4%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Doelbeleggen


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Tjade Groot
Hoofd online beleggen
drs. Gertjan Mulder RBA
Directeur
Dhr. Robin Bauer
Hoofd beleggingsadvies
Dhr. Julian Schouwenaars
DSI Beleggingsadviseur
drs. Mike Kruijff
Vermogensbeheerder
Dhr. Jeroen Kalle
Compliance officer
Dhr. Mathijs Huijbregts
DSI Beleggingsadviseur
Mw. Jessica Neuteboom
Office Manger
Mw. Danielle Noordeloos
Office Manager
Dhr. Robert-Jan Triest
Software Developer
Dhr. Luuk van Rens
Software Developer
Dhr. Stephan Karsten
Software Developer
Dhr. Frans Groot
Marketing Manager
Dhr. Stanley Louhatepessy
Backoffice
Dhr. Pieter van Deudekom RPA FFP
Senior Pensioenadviseur
Dhr. Ippe Galama
DSI Beleggingsadviseur
Mw. Daphne Hatzihristodulu
Beleggingsadviseur
Dhr. Remco Bosman
Beleggingsadviseur
Mw. Conny Tsang
Backoffice
Mw. Salma Sadal
Backoffice
Dhr. Brian Buenting
Software Developer
Mw. Meta Visser
Office Manager
drs. Jeroen Velthuyse
Directeur


Doelbeleggen

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement