Brand New Day is een online neobank die zich richt op sparen, beleggen en pensioenen. De bank is opgericht in 2010 door Kalo Bagijn en Thierry Schaap, die ook de oprichters zijn van BinckBank. Ze streven ernaar traditionele banken uit te dagen met een focus op lage kosten en klantenservice. Brand New Day beheert inmiddels ongeveer 5 miljard euro voor meer dan 250.000 rekeninghouders. Het geld van klanten wordt belegd op een wetenschappelijke manier: lage kosten, brede spreiding en het volgen van indexen.

Lees hier meer over zelf beleggen bij Brand New Day.

BeoordeeldBrand New Day is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Brand
Naam aanbieder
Brand New Day
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Brand New Day Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 0,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Brand New Day


Modelbeleggen is eenvoudig, u belegt automatisch in de fondsverdeling van uw model. De modellen verschillen enkel in de verdeling tussen aandelenfondsen en obligatiefondsen. Zeer defensief belegt 90% in obligatiefondsen en de rest in aandelenfondsen, terwijl Zeer offensief 100% in aandelenfondsen belegt. U kunt daardoor het model kiezen dat het beste
past bij het risico dat u wilt nemen.

1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert de beleggingsonderneming haar dienstverlening?

De beleggingsaanpak van Brand New Day is niet gericht op gokken, ze proberen niet te timen wat hét perfecte in- of uitstapmoment is of net die belegging uit te kiezen die de rest van de aandelen gaat verslaan. De toekomst is immers niet te voorspellen en door hoge kosten van het actieve handelen presteren beleggers met zulke strategieën gemiddeld een stuk slechter dan de markt.

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?

Brand New Day gaat uit van het volgen van de markt met enorme spreiding, tegen lage kosten. De verdeling van de markt bepaalt dus ook de verdeling tussen de aandelenfondsen in de modellen. De markt wordt meestal opgeknipt in verschillende stukken, zo bestaat een groot deel van de markt uit aandelen van (middel) grote bedrijven uit ontwikkelde landen, maar zijn de aandelen van kleine bedrijven en de aandelen van bedrijven uit opkomende markten kleinere, maar toch ook belangrijke, porties van de wereldwijde aandelenmarkt. Er wordt hierbij belegd volgens marktkapitalisatie. Oftewel, in het bedrijf dat de hoogste waarde heeft op de beurs wordt ook het meest belegd.

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

Met modelbeleggen belegt u wereldwijd gespreid in aandelen en obligaties. Met behulp van de eigen BND indextrackers is het mogelijk om tegen lage kosten te beleggen in een wereldwijd gespreide portefeuille. Kortom, Als u aan modelbeleggen doet, belegt u automatisch wereldwijd gespreid in duizenden aandelen en obligaties. U bent hierdoor niet afhankelijk van enkele aandelen of obligaties en hoeft daar zelf ook geen uren naar te zoeken. Doordat de markt gevolgd wordt, blijven de kosten heel laag, waardoor meer van het rendement over blijft.

Negatieve uitsluitingAandelenfondsen betreffen minimaal artikel 8 fondsen en houden rekening met duurzame kenmerken volgens de SFDR regel/wetgeving.
Passief
Modelportefeuille
Groei
IndextrackersBND indexfondsen
Ja
Eigen bewaarstichting
-
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Brand New Day


Doorlopende kosten
Periodieke kostenVoor zakelijk beleggen vanuit een B.V. betaalt u vaste servicekosten van € 60,- per jaar. Deze kosten zijn uitsluitend voor zakelijke klanten.
BeheerfeeU betaalt bij Brand New Day 0,34% (incl. btw) aan jaarlijkse service kosten over het belegbaar vermogen.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Brand New Day rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het gemiddelde rendement per jaar van elke modelportefeuille ná aftrek van service- en fondskosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Brand New Day biedt modelbeleggen aan sinds november 2020. De rendementen worden getoond vanaf het eerste volledige jaar (2021)

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-15,4%
-15,5%
-15,6%
-15,8%
-16,0%
2021
-0,3%
4,8%
9,9%
14,9%
22,5%
Inzicht in alle rendementen van Brand New Day?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Brand New Day


Brand New Day biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement