ING Groep N.V. is een van de 3 grootste Nederlandse banken die wereldwijd actief is. In 2007 werd de samenvoeging van Postbank en ING aangekondigd en deze werd in 2009 gerealiseerd waardoor ze gezamenlijk verder gingen als de ING Groep N.V.. ING heeft alleen al in Nederland meer dan 14.000 medewerkers en ca. 8 miljoen klanten.

ING biedt onder het label ING Private Banking verschillende beleggingsdiensten aan voor klanten met een vermogen van minimaal €500.000,-. U krijgt dan toegang tot de private banking faciliteiten van ING. Naast ING Vermogensbeheer heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor beleggingsadvies (ING Vermogensadvies). Hierbij neemt u zelf de beslissingen op basis van advies van ING.

Het beleggingsbeleid wordt bepaald door het ING Investment Office. Hier vergelijkt een team van 19 beleggers verschillende industrieën en regio’s op zoek naar interessante beleggingsmogelijkheden. Deze worden vervolgens binnen 5 verschillende strategieën vertaald in concrete beleggingsproducten. Uw portefeuille wordt belegd in individuele aandelen en obligaties, indextrackers en beleggingsfondsen.


BeoordeeldING Private Banking is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ING
Naam aanbieder
ING Private Banking
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
ING Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1991
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid ING Private Banking


Bij ING kunt u kiezen uit een van de volgende beleggingsstrategieën:


Actueel: Gericht op het behalen van rendement door in te spelen op actuele kansen en ontwikkelingen in de wereldwijde markt. Er wordt belegd in grote toonaangevende bedrijven zoals Microsoft, Nvidia en ASML.
Duurzaam: Binnen de beleggingsstrategie Duurzaam spelen duurzaamheidsfactoren een grote rol bij de selectie van beleggingen, maar zijn ook financiële doelen belangrijk. Mogelijke bedrijven waarin je belegt zijn Ecolab, Danone en Salesforce. Er worden strengere selectiecriteria gehanteerd op het gebied van mens, milieu en maatschappij.
Inkomen: Gericht op het genereren van aanvullende inkomsten door een relatief hoog dividendrendement bovenop de koersontwikkeling. Er wordt belegd in ondernemingen die regelmatig rente of dividend uitkeren zoals bijvoorbeeld Vodafone, Unilever en Ahold Delhaize.
Index: Deze strategie richt zich op (relatief duurzame) indexfondsen (‘trackers’). Deze trackers volgen de bewegingen van verschillende financiële markten. Denk hierbij aan Eurostoxx 50 of de S&P 500 index.
SDG Impact: Deze beleggingsstrategie heeft een duurzame beleggingsdoelstelling en streeft ernaar om positief bij te dragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Voor beleggers die willen investeren in bedrijven die een meetbare positieve bijdrage leveren aan mens, milieu en maatschappij.


Op welke beleggingsovertuigingen baseert ING haar dienstverlening?
- Een vast proces zorgt voor een stabiel beleggingsbeleid, waarbij het doel is een bovengemiddeld rendement te behalen.
- Verschillende expertises binnen het team zorgen voor goed onderbouwde beleggingsbeslissingen, waarbij emoties geen rol spelen.
- Er wordt belegd voor de lange termijn, maar wel ingespeeld op actuele marktontwikkelingen.
- Bij beleggingsbeslissingen worden ook de kosten voor beleggers meegewogen.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?
Voor de beleggingsstrategieën van ING wordt het beleggingsbeleid centraal ontwikkeld. Daarbij maakt ING vooral gebruik van fundamentele analyse en duurzaamheidsanalyse, aangevuld met technische analyse. Actieve keuzes zijn de tactische assetallocatie en de invulling daarvan met beleggingsinstrumenten zoals beleggingsfondsen (waaronder indexfondsen). Iedere beleggingsstrategie heeft een eigen beleggingsstijl. et beleggingsproces is vastgelegd, evenals de monitoring daarvan. De consistentie van beleid is onder meer geborgd doordat de cyclus van analyse, beleidsaanpassing, uitvoering, evaluatie, analyse, enzovoort ten minste eens per maand plaatsvindt.

In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio's en financiële instrumenten wordt belegd?
Bij ING Vermogensbeheer wordt belegd in zogenoemde profielfondsen (dus gestuurd op risicoprofiel), die volgens het centrale beleggingsbeleid van ING beleggen. Binnen de strategieën 'Actueel', 'Duurzaam', 'Inkomen' en 'SDG Impact' wordt belegd in beursgenoteerde aandelen en obligaties, aangevuld met dagelijks verhandelbare beleggingsfondsen. Afhankelijk van de strategie kan er ook worden belegd in beursgenoteerd vastgoed, grondstoffen en/of andere alternatieve beleggingen. Binnen de strategie 'Index' wordt er belegd in duurzame, breed gespreide indextrackers.

Elke maand vindt beleidsoverleg plaats: de vergadering van het Investment Committee van het ING Investment Office. Het Investment Committee bepaalt vervolgens zijn visie op de financiële markten en stelt de tactische assetallocatie vast.

Negatieve uitsluitingUitsluitingen en de hiervoor gehanteerde omzetdrempels zijn afhankelijk van de gekozen strategie.
Actief
Maatwerk, ModelportefeuilleVanaf €2.500.000
Groei Het is mogelijk bij ING om voor verschillende strategieen te kiezen, groei (actueel), inkomen en duurzaam.
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
Nee
ING
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten ING Private Banking


Doorlopende kosten
Periodieke kostenVaste basis fee van € 20,- (incl BTW) per jaar voor de rekening
BeheerfeeVariabele service fee (incl BTW) per jaar via een staffel:

0,65% over vermogen 0 tot 500.000
0,40% over meerdere van 500.000 - 1.000.000
0,20% over meerdere van 1.000.000 - 2.500.000
0,10% over deel 2.500.000

Kiest u voor Vermogensbeheer Select dan betaalt u een service fee van 1100 euro per jaar en een Beheer fee (incl BTW) per jaar afhankelijk van de producten in uw portefeuille; Aandelen-indextrackers en aandelenfondsen (1,01%), Obligatie-indextrackers en obligatiefondsen (0,61%), Individuele aandelen (1,12%), Individuele obligaties (0,45%).
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ING Private Banking rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het getoonde nettorendement is na aftrek van alle kosten (inclusief de service fee) en is gebaseerd op een geïnvesteerd startvermogen van € 500.000 in 2009. Bij een bedrag boven de €500.000 zullen deze rendementen hoger uitvallen ivm een lagere service fee.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer defensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-12,4%
-11,8%
-11,2%
-10,7%
-10,3%
2021
1%
5,3%
10,3%
15%
19,7%
Inzicht in alle rendementen van ING Private Banking?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team ING Private Banking


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Bob Homan
Hoofd Investment Officer
Bob is sinds 2008 hoofd van het ING Investment Office. Met zijn team ontwikkelt hij de beleggingsvisie van ING en de vertaling daarvan in de beleggingsstrategieën voor ons vermogensbeheer. Bob studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam en was eerder onder meer directeur Beleggen bij WestlandUtrecht Effectenbank.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement