Triodos Bank is opgericht in 1920, gevestigd in Zeist en behoort tot een van de duurzame banken van Nederland. De bank streeft ernaar om geld te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. U kunt bij Triodos een beleggingsrekening openen waar u zelf kunt beleggen in een van de duurzame beleggingsfondsen van de Triodos bank. Daarnaast biedt Triodos voor vermogende particulieren private banking diensten aan. Hier valt Triodos duurzaam vermogensbeheer onder.

Met Triodos vermogensbeheer belegt u alleen in bedrijven die voldoen aan de duurzaamheidscriteria van Triodos. Hun Private Banking afdeling maakt hieruit een selectie voor uw beleggingsportefeuille. Er wordt belegd in aandelen en in eigen Triodos beleggingsfondsen. Triodos vermogensbeheer is mogelijk vanaf €500.000,-. Vanaf €200.000,- kunt u ook kiezen voor Triodos fondsbeheer. Het is ook mogelijk om zelf te beleggen in de fondsen van Triodos via Triodos duurzaam beleggen. Hier kunt u al in beleggen met €100,-. Vanaf €500.000,- belegd vermogen ontvangt u ondersteuning van een private banker.

Lees hier meer over zelf beleggen bij Triodos.

BeoordeeldTriodos is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Triodos
Naam aanbieder
Triodos
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
Triodos Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Zeist
Jaar actief
1980
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Triodos


Het beleggingsbeleid van Triodos Vermogensbeheer richt zich op duurzaam beleggen. Uw portefeuille bevat alleen beleggingen die voldoen aan de duurzame beleggingscriteria van de Triodos Bank. Op basis van uw risicoprofiel wordt uw vermogen verdeeld over de categorieën aandelen, obligaties en alternatieve beleggingen.

1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert de beleggingsonderneming haar dienstverlening?

Triodos Bank gelooft dat financieel en maatschappelijk rendement elkaar niet uitsluiten, maar juist versterken. Triodos Bank Private Banking selecteert daarom voor haar beleggingen uitsluitend ondernemingen en projecten die hoog scoren op duurzaamheid. In haar financieel beleid streeft Triodos naar een marktconform rendement waarbij het beheersen van risico’s een belangrijke rol speelt.

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?

In het beleggingsbeleid maakt Triodos onderscheid tussen drie categorieën, te weten: aandelen, obligaties en alternatives. Alternatives zijn beleggingen in niet-beursgenoteerde bedrijven en projecten. Afhankelijk van de uitkomsten van de inventarisatie met de klant belegt Triodos in een combinatie van deze drie beleggingscategorieën. Triodos noemt deze combinatie risicoprofielen. De verhouding tussen aandelen, obligaties en alternatives bepaalt grotendeels het risico dat u neemt met uw portefeuille, vandaar dat Triodos deze verhouding de strategische allocatie noemt. Uiteraard is in de praktijk deze verhouding tussen de categorieën in uw beleggingsportefeuille niet statisch: de koersontwikkeling van de drie categorieën lopen niet 1 op 1 gelijk. Triodos hanteert daarom bandbreedtes rondom de strategische allocatie. Is het gewicht van een categorie in de portefeuille buiten de bandbreedte terecht gekomen dan is de portefeuille “uit lijn” en neemt u meer of juist minder risico dan u heeft gewenst. Maakt u gebruik van Vermogensbeheer of Fondsbeheer, dan zorgt Triodos er voor dat deze overschrijding automatisch wordt gecorrigeerd. Triodos hanteert bewust vrij nauwe bandbreedtes omdat zij eraan hechten dat uw risico niet veel hoger of lager wordt dan met u is afgesproken. U kunt in afstemming met uw relatiemanager er altijd voor kiezen om uw risicoprofiel te wijzigen. Triodos moet dit echter wel verantwoord vinden in het licht van uw persoonlijke omstandigheden.

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

Triodos belegt uitsluitend in aandelen (direct, of indirect via de fondsen) van beursgenoteerde ondernemingen die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Triodos belegt bewust over de gehele wereld, duurzaam handelen houdt immers niet op bij de landsgrenzen van Nederland of Europa. Triodos spreidt zijn beleggingen ook over sectoren, voor zover deze sectoren door Triodos Bank worden beschouwd als sectoren die bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. Binnen de aandelencategorie kiest Triodos ervoor om bewust ongeveer 20% kleinere bedrijven op te nemen, de zogenoemde small caps. De overige 80% betreffen grotere, wereldwijd opererende ondernemingen, de zogenoemde large caps. Hierbij hanteert Triodos een geïntegreerde benadering, dat wil zeggen dat Triodos zich zal concentreren op het vinden van intrinsiek duurzame en tegelijkertijd financieel attractieve bedrijven.

Ook bij de selectie van alternatives hanteert Triodos bewust een internationale oriëntatie, maar Triodos zorgt er wel voor dat de waarden van Triodos Bank worden gereflecteerd in elke alternatieve belegging. Vastrentende waarden spelen in financiële zin een andere rol dan aandelen; Triodos ze deze instrumenten vooral in ter beperking van het risico in de portefeuille. Triodos selecteert hierbij op zekerheid van hoofdsom en rente. Rendementsperspectief speelt daarbij een secundaire rol.

Best in class, Combinatie, Duurzame doelstelling, Negatieve uitsluitingNegatieve uitsluiting & best in class selectie van beleggingsproducten
Actief
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Aandelen, Beleggingsfondsen, Obligaties
Ja7 eigen beleggingsfondsen
Triodos Bank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Triodos


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeAll-in beheerfee van 1.694% (incl BTW) met een minimum van €9.075,-. Boven de €1.000.000,- belegd vermogen is het tarief maatwerk.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Triodos rendement


Bovenstaande performancecijfers zijn exclusief klantspecifieke kosten, zoals beheerkosten en bewaarloon.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

Profielbehoudenddefensiefneutraaloffensiefzeer offensief
2023*
1,8%
3%
4,4%
5,8%
7,3%
2022
-12,4%
-11,8%
-11,5%
-10,8%
-11,4%
2021
-1,4%
2,2%
6,7%
10,7%
15,9%
2020
1,9%
3,2%
4,8%
6%
7,9%
Inzicht in alle rendementen van Triodos?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Triodos


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Leendert Schipper
Relatiemanager
Dhr. Roy de Boer
Relateimanager
Dhr. Philip van Nierop
Relatiemanager
Dhr. Jeroen Pels
Directeur
Directeur Private Banking & hypotheken


Triodos

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement