Triodos Bank is opgericht in 1920, gevestigd in Zeist en behoort tot een van de duurzame banken van Nederland. De bank streeft ernaar om geld te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. U kunt bij Triodos een beleggingsrekening openen waar u zelf kunt beleggen in een van de duurzame beleggingsfondsen van de Triodos bank. Daarnaast biedt Triodos voor vermogende particulieren private banking diensten aan. Hier valt Triodos duurzaam vermogensbeheer onder.

Met Triodos vermogensbeheer belegt u alleen in bedrijven die voldoen aan de duurzaamheidscriteria van Triodos. Hun Private Banking afdeling maakt hieruit een selectie voor uw beleggingsportefeuille. Er wordt belegd in aandelen en in eigen Triodos beleggingsfondsen. Triodos vermogensbeheer is mogelijk vanaf €500.000,-. Vanaf €200.000,- kunt u ook kiezen voor Triodos fondsbeheer. Het is ook mogelijk om zelf te beleggen in de fondsen van Triodos via Triodos duurzaam beleggen. Hier kunt u al in beleggen met €100,-. Vanaf €500.000,- belegd vermogen ontvangt u ondersteuning van een private banker.

Lees hier meer over zelf beleggen bij Triodos.

BeoordeeldTriodos is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Triodos
Naam aanbieder
Triodos
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
Triodos Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Zeist
Jaar actief
1980
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Triodos


Het beleggingsbeleid van Triodos Vermogensbeheer richt zich op duurzaam beleggen. Uw portefeuille bevat alleen beleggingen die voldoen aan de duurzame beleggingscriteria van de Triodos Bank. Op basis van uw risicoprofiel wordt uw vermogen verdeeld over de categorieën aandelen, obligaties en alternatieve beleggingen. De portefeuille wordt vervolgens ingevuld met aandelen en obligaties uit het duurzame beleggingsuniversum van Triodos Vermogensbeheer. 

Binnen de aandelencategorie kiest Triodos ervoor om bewust ongeveer 20% kleinere bedrijven op te nemen, de zogenoemde small caps. De resterende 80% betreffen grotere, wereldwijd opererende ondernemingen, de zogenoemde large caps. Hierbij hanteert zij een bottom-up benadering, dat wil zeggen dat ze zich eerst concentreert op het vinden van intrinsiek duurzame en vervolgens ook financieel attractieve bedrijven. Vervolgens kijkt Triodos bij de uiteindelijke keuzes welke bedrijven zij daadwerkelijk opneemt in of verkoopt uit de portefeuille ook naar een verantwoorde spreiding over regio's en sectoren, maar dit vormt niet haar startpunt voor de bedrijfsselectie.

Ook bij de selectie van alternatives hanteert Triodos bewust een internationale oriëntatie, maar zij zorgt er wel voor dat de waarden van Triodos Bank worden gereflecteerd in elke alternatieve belegging. In de praktijk blijkt dat de duurzaamheidscriteria ervoor zorgen dat uitsluitend Triodos beleggingen gegarandeerd met hun waarden verenigbaar zijn. Het valutarisico in aandelen en alternatives dekt zij niet af, met uitzondering van de microkrediet beleggingsfondsen, waarin wel enkele valutarisico's worden afgedekt. Triodos maakt bij de verschillende beleggingen geen gebruik van geleend geld. Ten aanzien van beleggingen in alle categorieën hanteert ze daarnaast de volgende uitgangspunten:

-Triodos belegt niet in derivaten, andere gestructureerde producten of complexe beleggingsstrategieën

-Bij vastrentende waarden heeft zij een voorkeur voor bedrijfsobligaties boven staatsobligaties. De impact van de obligatie beleggingen op het beleid van ondernemingen is weliswaar lager dan die van aandelen, maar nog steeds hoger dan de invloed die Triodos wil en kan uitoefenen op overheden. Daarnaast is het financieel rendement op bedrijfsobligaties in de regel iets hoger dan die van staatsobligaties.

-De aandelenposities en obligatieposities in een beleggingsportefeuille voor vermogens beheer bouwt Triodos in 3 stappen op. Op verzoek van de klant kan het tempo van de opbouw worden aangepast. Alternatives kennen een beperkte strategische weging en worden daarom in één keer opgebouwd.

Het mandaat wat de klanten Triodos hebben verstrekt in het vermogensbeheer maakt het mogelijk voor hen om ook zogenaamde tactische allocaties te bepalen. Daarmee kan zij soms bewust de verhouding tussen de beleggingscategorieën laten afwijken van de strategische weging. Dit kan voorkomen op het moment dat zij de rendementskansen van één of meerdere categorieën tijdelijk erg gunstig of ongunstig achten. Bij deze tactische allocaties blijft Triodos echter altijd binnen de bandbreedtes van het door u gekozen risicoprofiel.

Best in class, Combinatie, Duurzame doelstelling, Negatieve uitsluitingNegatieve uitsluiting & best in class selectie van beleggingsproducten
Actief
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Aandelen, Beleggingsfondsen, Obligaties
Ja7 eigen beleggingsfondsen
Triodos Bank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Triodos


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeAll-in beheerfee van 1.694% (incl BTW) met een minimum van €9.075,-. Boven de €1.000.000,- belegd vermogen is het tarief maatwerk.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Triodos rendement


De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van beheerfee, service fee en transactiekosten. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

Profielbehoudenddefensiefneutraaloffensiefzeer offensief
2022
-12,4%
-11,8%
-11,5%
-10,8%
-11,4%
2021
-1,4%
2,2%
6,7%
10,7%
15,9%
2020
1,9%
3,2%
4,8%
6%
7,9%
2019
2,6%
6,9%
12,4%
17,4%
24,3%
2018
0,5%
-0,5%
-1,7%
-3%
-4,5%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Triodos


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Leendert Schipper
Relatiemanager
Dhr. Roy de Boer
Relateimanager
Dhr. Philip van Nierop
Relatiemanager
Dhr. Jeroen Pels
Directeur
Directeur Private Banking & hypotheken


Triodos

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement