Triodos Bank focust zich helemaal op duurzaam beleggen. Met uw Triodos beleggingsrekening belegt u zelf in de Triodos beleggingsfondsen, waarvan er acht zijn, plus één mixfonds. Ieder fonds heeft zijn eigen beleggingsaccenten. Daarnaast biedt Triodos Bank beleggingscertificaten, waarmee u een stukje eigenaar wordt van de bank. Triodos’ handelsplatform is beperkt qua ondersteuning, zowel voor wat betreft informatievoorziening als voor wat betreft beleggingstooling.


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NL
AFM vergunning NL
KIFID registratie
Klantenservice NL
Niet uitlenen effectenNiet van toepassing
GRATIS realtime koersinformatieNiet van toepassing
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van optiesNiet van toepassing
GEEN inactivity feeNiet van toepassing
GRATIS deponeren / overboeken effectenNiet van toepassing
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten Beperkt inzicht in alle indirecte kosten
Overige voorwaarden Kosten voor overboeken fondsen

BeoordeeldTriodos is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

                                                                          


Triodos Beleggen - Kosten

De tarieven van Triodos zijn afhankelijk van uw handelsgedrag en de producten die u kiest. Gebruik onze vergelijkingsmodule en bereken direct de kosten voor uw situatie.


                                                                       


Triodos Beleggen - Handelsplatform

Bij de Triodos Bank ligt de focus volledig op duurzaam beleggen. Via de Triodos beleggingsrekening kunt u alleen beleggen in de eigen beleggingsfondsen. Het assortiment bestaat uit acht Triodos beleggingsfondsen en één mixfonds, elk fonds heeft zijn eigen focus. U kunt ook mede-eigenaar van de Triodos Bank worden middels de certificaten van de Triodos Bank. Het handelsplatform biedt geen tot beperkte ondersteuning via bijvoorbeeld beleggingstools en informatievoorziening.

                                                               

 Toelichting
Meest geschikt voor:
Duurzame belegger
Specialiteit broker:Fondsbeleggen, keuze uit 10 eigen fondsen, focus duurzaam

 

De beste broker vinden?Vergelijk brokersOver Triodos Beleggen

Triodos Bank is opgericht in 1980 vanuit het besef dat geld een enorme veranderkracht heeft. Vanaf het begin was de bank gericht op het maken van positieve maatschappelijke impact door de inzet van geld. Zo werden al vanaf 1987 de eerste windmolenparken gefinancierd, lang voordat deze manier van energie opwekken mainstream werd. In 1990 lanceerde Triodos het eerste groenfonds van Europa. Het belegd in duurzame landbouw, biodiversiteit en hernieuwbare energie. Ook belangrijke onderwerpen zoals microfinanciering en kansengelijkheid worden ontsloten in beleggingsfondsen.

Naast beleggen innoveert Triodos ook op andere vlakken. Zo was het één van de eerste partijen die het energielabel van een woning koppelde aan de geboden hypotheekrente, wat zorgde voor een financiele prikkel om de eigen woning te verduurzamen. En in 2022 introduceerde de bank de bio-based hypotheek. Deze hypotheek biedt klanten een gunstige rente wanneer gekozen wordt voor bio-based materialen bij de bouw van de woning.

Lees hier meer over vermogensbeheer bij Triodos.

                                                                       

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement