In het kort: valse start voor Saxobank

Was u klant van Binck en gaat u over naar SaxoInvestor? Dan ervaart u mogelijk problemen tijdens de verhuizing naar uw nieuwe Saxo Bank account. Veel klanten klagen over technische problemen, een slechte klantenservice en problemen met overboekingen van geld. Het Saxobank platform is bovendien nog niet af. Er ontbreken nog functionaliteiten en sommige informatie op het platform is gemakzuchtig door een vertaalmachine gehaald. Beleggers ervaren wel de problemen van een gedwongen overstap, maar krijgen daar nog te weinig voor terug. We kunnen daarom nog niet concluderen dat SaxoInvestor een verbetering is t.o.v. het platform van Binck. Dat neemt niet weg dat Saxo wel beter dan gemiddelde analyse- en handelsmogelijkheden biedt, zoals in onderstaande Saxobank review staat beschreven.

Lees hier meer over alle veranderingen.

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Saxobank: SaxoInvestor. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De Saxobank review van 2021 is gebaseerd op de dienstverlening die valt binnen het Green pakket van Saxoinvestor.

Bijzonderheden:
-Saxo Bank heeft een relatief ruim aanbod van handelsmogelijkheden. Ook worden er analysemogelijkheden geboden, maar dit lijkt nog niet zo uitgebreid als bij Binck.
-De kosten zijn relatief hoog, maar daarvoor krijgt u wel een uitgebreid aanbod van tools, educatie en handelsmogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om met 'AutoInvest' gratis periodiek te beleggen in een selectie van beleggingsfondsen en ETF's.
-Door het aanbod van gebruiksvriendelijke platformen, selectietools en educatie is Saxobank ook voor beginnende beleggers geschikt.
-SaxoInvestor is nog geen verbetering is t.o.v. het handelsplatform van Binck. Dat maakt de gedwongen overstap voor Binck klanten lastig uitlegbaar. Wel is het Saxobank platform nog volop in ontwikkeling. In de loop der tijd zullen er volgens Saxo Bank meer functionaliteiten en verbeteringen worden doorgevoerd.
-Onder oud Binck-klanten heerst er grote ontevredenheid over o.a. mislukte betalingsopdrachten en slechte bereikbaarheid. Online regent het zeer slechte reviews, bijvoorbeeld op Trustpilot.

SaxoInvestor Platform

Algemeen:
SaxoInvestor biedt een uitgebreid handelsplatform met handige selectietools. Mogelijkheden zoals fundamentele analyse, technische analyse, analistenadviezen en selectietools zijn aanwezig. Door de gebruiksvriendelijkheid en het aanbod van educatie is Saxobank ook voor beginnende beleggers geschikt, mits zij zich wel goed in beleggen willen verdiepen. In deze review staan de mogelijkheden van het Green pakket beschreven. Bij de pakketten Blue en Black worden extra services geboden, die vermeld staan onder de categorie ‘Overig’ onderaan deze Saxobank review.

Doordat in 2021 alle Binck-klanten werden overgezet naar Saxo bank, werd Saxo in één keer één van de grootste brokers van Nederland. Saxo Bank Nederland biedt de diensten aan onder de vergunningen die Binckbank al had. Daardoor is Saxo Bank betrouwbaar, wel blijft het één van de duurdere brokers in Nederland. Meer informatie over de voorwaarden en kosten vindt u in de Saxobank review van de voorwaarden.


1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse: Voor elk aandeel kunt u via de tab ‘Profiel’ belangrijke bedrijfsgegevens terugvinden. Kerngegevens zijn aanwezig, zoals winst per aandeel, koers/winstverhouding, dividendrendement, winst en omzet. Wel valt het op dat er minder informatie en visuele ondersteuning wordt geboden dan dat op het handelsplatform van Binck het geval was.

SaxoInvestor Fundamentele Analyse


Technische analyse: Voor technische analyse biedt Saxo Bank veel mogelijkheden. Via “geavanceerd” kunt u elke grafiek interactief inrichten zoals u zelf wilt. Er worden daarbij tientallen indicatoren geboden, waaronder RSI en MACD. Indien data beschikbaar is, kunt u met de grafiek tot 20 jaar terug.

SaxoInvestor Technische Analyse


Analistenadviezen: Onder de tab ‘Analyse’ vindt u de analistenconsensus. Daar staat een koersdoel, impliciet rendement en advies weergegeven. Ook vindt u een opsomming van analistenadviezen voor het aandeel dat u geselecteerd heeft. Echter valt ook hier op dat er minder data en visuele ondersteuning beschikbaar is dan vroeger bij Binck.

Saxo Bank zelf beleggen


Fondsenselectietool: Voor de selectie van fondsen of ETF's biedt Saxo Bank de screener. Hiermee kunt u op basis van een groot aantal criteria fondsen en ETF’s filteren en vergelijken. U kunt fondsen en ETF’s filteren op o.a. vermogenscategorie, valuta, land, fondshuis, dividenduitkering en Morningstar-ratings. Fondsen en ETF’s die aan uw filters voldoen worden overzichtelijk weergegeven.

Aandelenselectietool: Ook om tot een aandelenkeuze te komen biedt Saxo Investor vergaande mogelijkheden via de Screener. U kunt daar filteren op land, beurs, sector, industrie, analistenconsensus, marktkapitalisatie, valuta en verschillende rendementspercentages. De selectietools bij Binck waren altijd al erg goed en ook bij Saxo zien we deze sterke functionaliteit terug.

Saxo Bank aandeel zoeken


Duurzaamheid: Via het thema "Duurzaam beleggen" worden suggesties gegeven door duurzame beleggingsoplossingen


2. Handelsmogelijkheden


Producten: Saxo Bank biedt de volgende financiële producten: Aandelen, Beleggingsfondsen, Futures (binnenkort), Indextrackers, Obligaties, Opties (binnenkort), Turbo’s/Sprinters en Valuta (binnenkort).

Aantal beurzen: Meer dan 50 beurzen, waaronder exotische beurzen als Johannesburg, Australië en Aziatische beurzen. Saxo Bank biedt toegang tot vrijwel alle grote beurzen en financiële markten ter wereld..

Orderinvoerscherm:
Het orderinvoerscherm werkt makkelijk en spreekt voor zich. Indien u de juiste koersabonnementen heeft, kunt u een orderboek zien met maximaal 10 levels. Dit is inclusief bied-en laatkoersen, bijbehorend volume en aantal orders. Onder de order staat direct aangegeven wat de kosten zullen zijn. Als u daarop klikt ziet u direct welke transactiekosten, valutakosten, service fee en belastingen er in rekening gebracht zullen worden. Qua transparantie gaat dit verder dan wat bij andere online brokers gebruikelijk is.

Ordertypes: Limiet en bestensorder.

SaxoInvestor order invoeren


Shortmogelijkheden: Op het Saxobank platform worden geen mogelijkheden meer aangeboden om short te gaan. Ook de mogelijkheid tot Intraday Short wordt niet meer aangeboden.

Handelen met marge: Ja, maar alleen voor futures en opties (echter zijn die nog niet beschikbaar). 


3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
Via Academy & Inspiratie worden informatieve artikelen, beleggingssuggesties en webinars aangeboden. Zo is er een aantal artikelen waarin staat beschreven hoe u kunt beginnen met beleggen bij Saxo Bank en hoe u de juiste producten kiest. Er zijn ook videotrainingen van Peter Siks, die ook het vertrouwde gezicht bij Binckbank was.

Agenda: Saxo Bank biedt een zeer uitgebreide agenda met filters en zoekfuncties. Dividenden, bedrijfsresultaten en macro-economische publicaties worden allemaal weergegeven.

Nieuws: Belangrijke persberichten worden weergegeven en zijn actueel. Ook per specifiek aandeel kunt u het nieuws makkelijk terugvinden.

Portefeuille:
In uw portefeuilleoverzicht kunt u geld storten en uw portefeuille terugvinden en beheren. U kunt kiezen voor een standaardindeling, maar u kunt ook een eigen indeling maken met alle kolommen die u belangrijk vindt (koers, beurs, ISIN, uitgever etc.). Ook worden er tools geboden om uw rendementsontwikkeling te analyseren en om dit bijvoorbeeld af te zetten tegen een benchmark. Uniek is dat u direct kunt zien hoe uw vermogen gealloceerd is tussen verschillende sectoren en valuta. Echter lijkt dit niet heel bruikbaar als u in fondsen of trackers belegt. Er wordt namelijk geen rekening gehouden met allocatie binnen de fondsen zelf.

Favorietenlijst: Ja, dit wordt Watchlist genoemd.

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount: Ja. Op de website van Saxoinvestor wordt een gratis demo account aangeboden. Een account aanmaken is hiervoor niet nodig.

Autotrading: Nee

Handelsplatformen: Net als Binck biedt Saxo bank verschillende handelsplatformen. SaxoInvestor is toegankelijk via de browser of via de Saxoinvestor app. Ook voor de app geldt dat gebruikers vaak ontevreden zijn, zoals in online reviews valt te lezen.

Voor actieve beleggers worden SaxoTraderGo (trading app) en SaxoTraderPro (trading platform) als alternatief aangeboden. SaxoTraderPRO is vergelijkbaar met Protrader van Binck Zelf Beleggen Dit platform is volledig aanpasbaar en richt zich op actieve beleggers tot professionele beleggers. SaxoTraderGo is de mobiele versie van SaxoTraderPro. SaxoTraderGo en SaxoTraderPro zijn alleen toegankelijk binnen het Blue of Black pakket.

Los daarvan biedt Saxobank ook dienstverleningen om te laten beleggen. Dit kan via SaxoWealtCare.


Mobiel beleggen via mobiele app: Android App, iOS App, mobiele website

Overig: U kiest uit verschillende soorten pakketten. Green is er voor de allround belegger. Wilt u actief handelen en uitgebreidere mogelijkheden dan kunt u gebruik maken van Blue of Black. Zowel de transactiekosten als service fee verschillen dan wel en hangen af van hoeveel u handelt. Bij alle drie de pakketten is het mogelijk om met Saxo AutoInvest gratis periodiek te beleggen in een selectie van beleggingsfondsen en ETF's. De totale kosten kunt u voor zowel Green, Blue als Black berekenen in onze vergelijking. Hieronder een overzicht van de extra services voor de verschillende pakketten:


Green
Blue Black 
SaxoInvestor Ja Ja Ja
SaxoTraderPro  Nee Ja Ja
SaxoTraderGo Nee Ja Ja
Gratis Realtime Koersen VS Nee Ja Ja
AutoInvest Ja Ja Ja


SaxoInvestor, een geschikte broker voor u?


SaxoInvestor biedt ruime handelsmogelijkheden en functionaliteiten. Wel zal Saxobank nog tijd nodig hebben om beleggers te overtuigen dat het handelsplatform een verbetering is t.o.v. het oude platform van Binckbank. Wilt u Saxo Bank met andere brokers vergelijken, zoals ABN AMRO, Degiro en Lynx (Interactive Brokers)? Vergelijk Saxo Bank met alle brokers van Nederland.                                                               

 Toelichting
Meest geschikt voor:
Allround belegger
Specialiteit broker:Allround belegger

De eigenschappen van het getoonde handelsplatform horen bij SaxoBank Green . Naast deze dienstverlening biedt SaxoBank andere dienstverleningen aan. Zoekt u een partij voor zelf beleggen, dan kunt u in onze broker vergelijking SaxoBank vergelijken met andere aanbieders. Heeft u interesse in laten beleggen, bekijk dan onze vermogensbeheer vergelijking. Of klik op de button hieronder om een zelf beleggen beleggingsrekening te openen.


                                                                     MEER INFO Rekening openen


De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement