Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Saxo Bank. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De Saxo Bank review van 2018 betreft het handelsplatform SaxoTraderPro.

Bijzonderheden:
-Professioneel handelsplatform met ruim aanbod van functionaliteiten.
-Het handelsplatform is zelf in te richten. Analyses, grafieken, ordertickets etc., zijn te verdelen over 6 beeldschermen.
-Het handelsplatform sluit aan bij actieve beleggers of daytraders, niet bij passieve beleggers.
-De nadruk ligt op handel in valuta en CFD’s, maar ook andere producten - behalve fondsen - zijn verhandelbaar.

Algemeen: De focus van Saxo Bank ligt met name op de ontwikkeling van haar handelsplatform. Het handelsplatform heeft een professionele uitstraling en biedt veel functionaliteiten. Bijzonder is dat u het hele platform interactief kunt inrichten. Elke functionaliteit opent namelijk in een los scherm. Hiermee kunt u tot 6 beeldschermen indelen naar uw eigen wensen, bijvoorbeeld om grafieken te volgen van een groot aantal producten. De nadruk ligt bij Saxo Bank qua producten op handel in valuta en CFD’s, maar ook andere producten zijn verhandelbaar.

U kunt kiezen uit de SaxoTraderGo en de SaxoTraderPro-versie. De Pro-versie is de meest uitgebreide versie, geschikt voor ervaren beleggers. Voor beginnende beleggers biedt Saxo Bank het vereenvoudigde handelsplatform SaxoTraderGo. Deze biedt een vereenvoudigde gebruikerservaring en beschikt over minder functionaliteiten. In deze review worden de functionaliteiten van de Pro-versie beschreven.

Saxo Bank biedt een professionele gebruikerservaring met uitgebreide analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en functionaliteiten. De broker is geschikt voor actieve korte termijn beleggers, maar niet voor lange termijn beleggers.

Saxobank-review-platform

1. Analysemogelijkheden
Fundamentele analyse:
Fundamentele analyse is zeer uitgebreid. Allereerst wordt er algemene informatie geboden, bijvoorbeeld over management en een kort bedrijfsprofiel. Opvallend is dat er een groot aantal unieke gegevens wordt aangeboden, zoals de bèta met de aandelenmarkt, de sociale verantwoordelijkheid, insider transacties en hoe het eigendom van de aandelen verdeeld is. Ook ziet u per aandeel een vergelijking met soortgelijke bedrijven. Een dergelijke uitgebreidheid van fundamentele gegevens is redelijk uniek voor een broker die gericht is op de particuliere markt. Wat betreft de kerncijfers zijn er uitgebreide winst en verliesrekeningen, een balans, cashflows en andere cijfers over de afgelopen vijf jaar en daarnaast een schatting voor de komende drie jaar. De data is afkomstig van FactSet Research Systems en wordt ondersteund met tabellen en grafieken. Er is voor zo’n 6000 bedrijven research beschikbaar.

Saxobank-review-fundamentele-analyse


Technische analyse: Het handelsplatform is zo ingericht dat u de grafieken van al uw belangrijke financiële producten makkelijk kunt volgen. Het hele platform is interactief in te richten en u kunt de grafieken verdelen over maximaal zes schermen, wat het met name geschikt maakt voor actieve handelaren. Elke grafiek is helemaal in te richten zoals u wilt. Ongeveer 50 indicatoren worden geboden, waaronder RSI, MACD en andere Moving Averages. Indien data beschikbaar is kunt u meer dan 20 jaar terug. In de basisversie van het platform (SaxoTraderGo) worden ook transactiesignalen gegeven, wat neerkomt op een korte interpretatie van technische signalen.

Saxobank-review-technische-analyse


Analistenadviezen: Er wordt een overzicht gegeven van de historische en actuele verdeling tussen koop-, houd-, en verkoopadviezen. Ook de algemene consensus vindt u terug in de grafiek, afgezet tegen de koers van het aandeel. Zowel de historische, als verwachtte waarderingsveelvouden van het geselecteerde aandeel worden gegeven. De data is afkomstig van FactSet Research Systems.

Saxobank-review-analistenadviezen


Aandelenselectietool:
Geen. Hoewel er op de website een Stock Screener Functionaliteit staat aangegeven, is deze niet vindbaar op het platform. Wel is er een zoekfunctie aanwezig voor specifieke effecten. Hierbij staan duidelijk de beurs, het land en het producttype aangegeven. Opvallend is dat wanneer u een aandeel zoekt via de zoekfunctie, u altijd als eerste resultaat een CFD krijgt van dat aandeel, daarna pas het aandeel zelf.

Saxobank-review-orderinvoerscherm


Fondsenselectietool: Geen

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, CFD’s, Futures, Indextrackers, Obligaties, Opties, Valuta, Valuta-opties.

Aantal beurzen: Saxo Bank faciliteert 30 beurzen wereldwijd in 26 verschillende landen.

Orderinvoerscherm: In zijn algemeenheid kunt u instellen of u transacties via één of twee klikken wilt doen. Via een 1-klik transactie wordt de order direct geplaatst. Bij een transactie in valuta, bijvoorbeeld EUR/USD, kunt u via het ordertype ‘Snelle transactie’ met één klik op de bied of laat koers de transactie doen. Via een 2-klik transactie moet u de order eerst nog bevestigen. Ook kunt u kiezen tussen een regulier Trade Ticket (zie afbeelding) of de Dieptehandelaar. In het laatste geval kunt u ook diepte in het orderboek zien, mits u een koersabonnement heeft. Een unieke feature is dat bij een Trade Ticket onder ‘Details’ u al direct kunt zien wat de kosten van de transactie zullen zijn en welke invloed de transactie zal hebben op uw portefeuille. Hier worden echter geen valutakosten in meegenomen.

Ordertypes:
7 ordertypes - Bestens, Limiet, Stop, Trailing-stop, Stoplimiet, One-cancels-other en Snelle Transactie.

Saxobank-review-zoekfunctie


Shortmogelijkheden: Nee. Alleen via CFD’s.

Handelen met marge: U kunt met marge handelen in Valuta, CFD’s, Futures of Opties. Obligaties met een hoge rating (A of hoger) kunnen daarbij gebruikt worden als collateraal.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta automatisch geconverteerd. Hiervoor betaalt u een vergoeding van 1%.

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
Saxo Bank biedt de SaxoAcademy. Hier vindt u enkele tientallen e-learning cursussen met daarin uitleg over de beschikbare producten. Er zijn webinars met daarin een analyse van de huidige marktontwikkelingen, die vaak zijn gericht op valuta. Het is ook mogelijk om het SaxoStrats team volgen. Dit is een in-house team van analisten die via artikelen en video’s stilstaan bij ontwikkelingen op de markt, waarmee u inspiratie kunt opdoen voor nieuwe handelsideeën. De artikelen van dit team staan op tradingfloor.com. Dit is een sociaal platform waar u zowel met professionals als met andere particuliere beleggers kunt sparren over beleggingen. De strategieën en transacties van andere beleggers zijn hier ook te volgen. Al het educatiemateriaal is Engelstalig.

Agenda: Er is een basiskalender aanwezig met de macro-economische agendapunten voor de komende twee dagen. Bedrijfspublicaties, dividenden of zoekfilters zijn niet aanwezig.

Nieuws: Via de nieuwsfunctie worden publicaties weergegeven en kunt u zoeken in alle artikelen. Alle publicaties zijn in het Engels.

Portefeuille: In uw portfolio kunt u makkelijk al uw posities en beschikbaar vermogen terugvinden. Dit scherm is overzichtelijk, maar niet interactief in te delen.

Saxobank-review-portefeuille

Favorietenlijst: Ja, genaamd ‘Watchlist’. Ook kunt u voor effecten die uw interesse hebben een koersalert instellen.

Schaduwportefeuille: Nee.

Demoaccount: Ja. U kunt voordat u een rekening opent heel eenvoudig een gratis demorekening openen. Deze is geldig voor 20 dagen met vrijwel alle functionaliteiten en er is een fictief vermogen beschikbaar om testorders mee te doen.

Autotrading: Nee. U kunt op tradingfloor.com de beleggingsideeën en transacties van andere - zowel professionele als recreatieve - beleggers volgen. Deze transacties moet u dan nog wel zelf uitvoeren.

Handelsplatform: SaxoTraderGo (website), SaxoTraderPro (software), SaxoTraderGo (App)

Mobiel beleggen: Android App, iOS App

Overig: Saxo Bank biedt naast het SaxoTraderPro platform ook nog een basisversie: SaxoTraderGo. Dit is een browser-based basisversie van het Pro-platform. De Go-versie biedt een vereenvoudigde gebruikerservaring en is daardoor makkelijker in gebruik. U kunt daar echter geen gebruik maken van alle functionaliteiten. Het is niet mogelijk om op beide platformen tegelijk in te loggen. Voor beginnende beleggers zal de Go-versie meestal geschikt zijn om mee te starten.


Saxo Bank, een geschikte broker voor u?


Saxo Bank biedt een professionele gebruikerservaring met uitgebreide analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en functionaliteiten. De broker is geschikt voor actieve korte termijn beleggers, maar niet voor lange termijn beleggers. 

Video SaxoBank


 Toelichting
Meest geschikt voor:
Actieve belegger
Specialiteit broker:-

De eigenschappen van het getoonde handelsplatform horen bij SaxoBank Zelf beleggen. Naast deze dienstverlening biedt SaxoBank ook andere dienstverleningen aan. Gebruik onze vergelijkingsmodule om alle mogelijkheden te vergelijken.
De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement