ABN AMRO Zelf Beleggen - Beoordeling

Zelf Beleggen Basis van ABN AMRO is een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke dienstverlening. De broker is geschikt voor zelf beleggers die een relatief eenvoudige portefeuille van aandelen of fondsen willen aanhouden. Actieve beleggers die meer tools en handelsmogelijkheden wensen kunnen beter terecht bij Zelf Beleggen Plus.


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLABN AMRO is een bank en valt daarmee onder het depositogarantiestelsel.
AFM vergunning NLOnder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).
KIFID registratie Geregistreerd bij het KIFID en de uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NL
Niet uitlenen effecten
GRATIS realtime koersinformatieGratis realtime koersinformatie voor Euronext.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van optiesNiet van toepassingHandel in opties niet mogelijk.
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effecten / Via de overstapservice van ABN kunt u uw effecten gratis deponeren, ABN vergoedt dan de kosten die uw oude bank in rekening brengt tot maximaal € 1500. Uitleveren aan een andere bank kost 22,50 + BTW hoog.
GEEN betaalrekening verplichtU heeft een betaalrekening nodig. De goedkoopste betaalrekening kost 35,40 euro per jaar.
Geen CFD broker
Overige kosten
Overige voorwaarden Voor transacties in indextrackers en beleggingsfondsen worden geen transactiekosten gerekend.

BeoordeeldABN AMRO is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

                                                                          

ABN AMRO Zelf Beleggen - Kosten

De tarieven van ABN AMRO zijn afhankelijk van uw handelsgedrag en de producten die u kiest. Gebruik onze vergelijkingsmodule en bereken direct de kosten voor uw situatie.


                                                                       

ABN AMRO Zelf Beleggen - Handelsplatform

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van ABN AMRO Zelf Beleggen Basis (update september 2021). Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De ABN AMRO review betreft het Zelf Beleggen Basis handelsplatform. 

Bijzonderheden:
-Handelsplatform is gericht op gebruiksgemak en laagdrempelig beleggen.
-Met name geschikt voor startende beleggers of beleggers die een eenvoudige portefeuille van aandelen of fondsen willen aanhouden.
-Zeer geschikt voor fondsbeleggen of beleggen in Nederlandse aandelen. Indextrackers en fondsen zijn gratis verhandelbaar. 
-Niet geschikt voor actieve en veeleisende belegger door het gebrek aan handels- en analysemogelijkheden.
-Focus op duurzaamheid.
-Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening. Een betaalrekening is verplicht.

Algemeen:
Het handelsplatform van ABN AMRO Zelf Beleggen Basis is geschikt voor de belegger die gemak zoekt en alles onder één dak wil hebben. Het productaanbod is beperkt, maar voor de beschikbare fondsen en aandelen is wel veel informatie beschikbaar om beleggingskeuzes op te baseren. De combinatie van gratis handel in beleggingsfondsen en goede informatievoorziening over beschikbare fondsen maakt ABN AMRO Zelf Beleggen Basis zeer geschikt voor fondsenbeleggers. Ook voor beleggers in Nederlandse aandelen is het platform geschikt. Beleggers die op zoek zijn naar meer handels- en analysemogelijkheden kunnen terecht bij Zelf Beleggen Plus.1. Analysemogelijkheden
Fundamentele analyse:
Op de website van ABN AMRO zijn fundamentele opinies terug te vinden. Per geselecteerd aandeel kunt u een overzicht terugvinden met een aantal kerngegevens, waarderingen en opinie. Een beperkt aantal fundamentele gegevens is beschikbaar, zoals K/W, WPA en marktkapitalisatie. Uniek is dat er voor elk aandeel een duurzaamheidsindicator en zwakke punten en risico’s zijn opgenomen. Per aandeel is er ook een uitgebreid factsheet te downloaden. Houd er wel rekening mee dat de informatie niet altijd actueel is.Technische analyse:
 Geen. U kunt per aandeel wel een grafiek bekijken die maximaal 10 jaar teruggaat. 


Analistenadviezen: Er is voor bekende aandelen een fundamentele opinie beschikbaar van een analist van ABN AMRO. In zo’n rapport worden ontwikkelingen, kansen, risico’s en voorspellingen beschreven, die onderbouwd zijn met zowel fundamentele als technische data. Bij het maken van beleggingsbeslissingen is het wel maar de vraag of er dan een actueel rapport beschikbaar is, aangezien deze informatie niet continu geüpdatet wordt en maanden oud kan zijn.

Aandelenselectietool:
Er is alleen een zoekfunctie beschikbaar waarmee u kunt filteren op regio en sector. 

Fondsenselectietool: Voor de selectie van fondsen of ETF's biedt ABN AMRO de Fondsselector. Hiermee kunt u op basis van meer dan 10 criteria fondsen vergelijken. U selecteert fondsen op basis van onder andere vermogenscategorie, duurzaamheidsindicator, regio en thema. Per fonds is direct alle uitgebreide informatie beschikbaar, zoals rendementen, verschillende risico indicatoren, kosten, kenmerken en documentatie. ABN AMRO maakt het kiezen van fondsen hiermee heel overzichtelijk.

Duurzaamheid: ABN AMRO laat de duurzaamheid van bedrijven onderzoeken door onderzoeksbureau Sustainalytics. Dit bureau heeft een ESG Risk rating ontwikkeld op basis van 150 indicatoren. Bij het online beleggen kunt u een duurzaamheidsindicator zien als u een aandeel selecteert en naar ‘ABN AMRO opinie’ gaat. Via de fondsselector kunt u bovendien aandelenfondsen en ETF’s op basis van duurzaamheid selecteren.

 
2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Het totale productaanbod bestaat uit 270 aandelen van de AEX, AMX, AScX, Stoxx Europe 50 en de S&P 100. Daarnaast ruim 200 ETF’s en ruim 200 beleggingsfondsen.

Aantal beurzen: Beperkt assortiment verspreid over ongeveer 10 beurzen, bestaande uit Nederland, de VS en andere beurzen waar de aandelen uit de Stoxx Europe 50 genoteerd staan.

Orderinvoer: Het orderformulier is éénvoudig maar niet uitgebreid. Voor aandelen en ETF’s ziet u één bied- en laatprijs. Koersen van Euronext Amsterdam zijn realtime, overige koersen zijn 15 minuten vertraagd. Beleggingsfondsen zijn giraal.

Ordertypes: 1 ordertype: limietorderShortmogelijkheden: Nee

Handelen met marge: Nee

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta geconverteerd. Hier worden (hoge) kosten voor gerekend die verschillen per valuta. Voor de dollar betaalt u bijvoorbeeld bijna een half procent. 

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
 Ja, via de online beleggers academy. 

Agenda: Geen

Nieuws: U kunt het nieuws per specifiek aandeel terugvinden.

Portefeuille: Het startscherm biedt gelijk een simpel portefeuilleoverzicht. Daar beheert u uw portefeuille. 

Favorietenlijst: Geen

Schaduwportefeuille: Geen

Demoaccount:
Geen

Autotrading: Geen

Zakelijke rekening:
Ja

Handelsplatform: Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening. U kunt handelen via de webtrader.

Mobiel beleggen:
Via Mobiel Bankieren.

Overig: Geen transactiekosten voor beleggingsfondsen.


ABN AMRO Zelf Beleggen Basis, een geschikte broker voor u?

Met Zelf Beleggen Basis biedt ABN AMRO een simpel maar overzichtelijk product, wat goed mogelijk goed aansluit bij een Nederlandse aandelen- en fondsbeleggers. De dienstverlening is minder geschikt voor actieve beleggers die op zoek zijn naar vergaande mogelijkheden.


                                                               

 Toelichting
Meest geschikt voor:
Beginnende belegger, fondsenbelegger
Specialiteit broker:Fondsbeleggen

                                                                       

De beste broker vinden?Vergelijk brokersOver ABN AMRO Zelf Beleggen

ABN AMRO is met circa 7 miljoen klanten en 20.000 medewerkers één van de drie grootste banken van Nederland. Op beleggingsgebied is de bank al jaren actief. Voor zowel kleine als grote portefeuilles heeft ABN AMRO mogelijkheden.

Zo richt ABN AMRO zich met Vermogensbeheer op consumenten die hun vermogen willen uitbesteden. Klanten kunnen vanaf €50.000,- beleggen in Vermogensbeheer, waar gekozen kan worden uit vier verschillende mandaten (portefeuilles). Hierbij zit persoonlijk advies inbegrepen.

Naast ABN AMRO Vermogensbeheer kunt u ook kiezen voor Begeleid Beleggen. Voor eigen rekening handelen met keuze uit meer dan 500 beleggingsfondsen kan via Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus. De Plus rekening is vooral geschikt voor klanten die actief handelen en uitgebreide (koers)informatie en analysetools wensen.

Lees hier meer over vermogensbeheer bij ABN AMRO.

                                                                       

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement