Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Degiro. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De Degiro review van 2018 betreft het Basic profiel. 

Bijzonderheden:
-Zeer lage tarieven, daardoor wel minder functionaliteiten
-Zeer ruim aanbod van handelsmogelijkheden
-Met name geschikt als u vooral kostenefficiënt transacties wilt doen

Algemeen: Degiro biedt een eenvoudige webtrader met basis functionaliteiten. Via het platform kan de klant handelen op beurzen wereldwijd tegen zeer lage tarieven. Het handelsplatform is makkelijk in gebruik en is er met name op gericht om transacties te doen. Op het handelsplatform zijn de functionaliteiten beperkt. Tools om beleggingsbeslissingen te maken zijn beperkt aanwezig en er wordt geen educatie geboden. De kracht van Degiro ligt met name in het ruime aanbod van beurzen en de lage kosten.
1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
Fundamentele analyse is vrijwel niet aanwezig. In de tab ‘Bedrijfsprofiel’ vindt u een korte omschrijving, het management en de contactgegevens van het geselecteerde bedrijf. Technische analyse: Op het gebied van Technische analyse biedt Degiro ruime mogelijkheden. In totaal worden er 25 indicatoren geboden, waaronder RSI, MACD en Moving Average. Hiervoor gebruikt u de Interactieve grafiek in de tab ‘Koers’. Indien data beschikbaar is, kunt u met deze grafiek tot 10 jaar terug.

DeGiro-review-technische-analyse


Analistenadviezen: Geen

Aandelenselectietool: Degiro biedt geen tools om te kunnen kiezen uit het ruime aanbod van aandelen. Wel kunt u via zowel de zoekfunctie als de tab ‘Koersen’ aandelen zoeken. Ook vindt u via deze tab alle onderliggende aandelen van belangrijke indices terug.

DeGiro-review-selectietool


Fondsenselectietool: Geen

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, Beleggingsfondsen, Futures, Hefboomproducten, Indextrackers, Obligaties, Opties.

Aantal beurzen: Met 50 beurzen verspreid over 26 landen een zeer ruim aanbod. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar, daarnaast heeft u toegang tot exotische bestemmingen, zoals Singapore, Japan, Turkije en Nieuw-Zeeland.
  
Orderinvoer: Het orderinvoerscherm werkt intuïtief. Indien u een koersabonnement heeft en koersinformatie beschikbaar is, ziet u een orderboek met een diepte van 5 levels. Na het invoeren van de order krijgt u een scherm waarin u de order kunt controleren. Hier staan de geschatte kosten van de transactie aangegeven.
In het verleden wekte het intern uitvoeren van klantorders wantrouwen bij sommige beleggers. Sinds de invoering van Mifid II in januari 2018 wikkelt Degiro geen klantorders meer intern af. U handelt dus met andere marktparticipanten op de beurs.

Ordertypes: 4 ordertypes - Limiet, Market, Stoploss, Stoplimiet

DeGiro-review-orderinvoer


Shortmogelijkheden: Ja, hiervoor selecteert u een Active of een Trader Account. Hiermee kunt u handelen in opties en futures, kunt u short gaan en kunt u handelen met marge.

Handelen met marge: Ja, hiervoor selecteert u een Active of een Trader Account. Met een Active Account kunt u tot maximaal 50% van de waarde van de portefeuille met marge handelen. Voor een Trader Account is dit tot 100%.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta automatisch geconverteerd. Hiervoor betaalt u een vergoeding van 0.10%, verwerkt in aan- en verkoopprijs. U kunt ook een handmatige valutatransactie doen tegen een tarief van €10,00 + 0,02%. 

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
 Ja, de beleggersacademie. In de online beleggersacademy van Degiro worden via o.a. video's online lessen aangeboden waarmee startende beleggers kunnen leren beleggen. 

Agenda: Op het startscherm vindt u een basic agenda met al het belangrijke nieuws voor die dag en de aankomende week.

Nieuws: Belangrijke persberichten worden weergegeven op het startscherm.

Portefeuille: In uw portefeuilleoverzicht beheert u uw portefeuille en houdt u uw resultaten bij. Hier kunt u ook uw orders, transacties en jaaroverzichten terugvinden.

Favorietenlijst
: Ja

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount: Nee

Autotrading: Nee

Handelsplatform: Website, App

Mobiel beleggen: Android App, iOS App, mobiele website

Overig: Bij Degiro kunt u kiezen uit verschillende dienstverleningen. Standaard begint u met het Basic Account. Indien u in derivaten wenst te handelen, short wilt gaan of met marge wilt handelen, kiest u voor een Active of een Trader Account. Het is ook mogelijk een account te openen waar uw effecten niet worden uitgeleend, namelijk het Custody Account. U wordt dan beperkt in handelsmogelijkheden en gaat betalen voor dividend en couponverwerking. Transactiekosten zijn voor alle profielen gelijk. Zie het overzicht hieronder:

  Basic Custody Active Trader 
 Lage Tarieven Ja Ja Ja Ja
 Aandelen, Obligaties, Trackers en Fondsen Ja Ja Ja Ja
 Turbo's, Speeders en Sprinters Ja Nee Ja Ja
 Opties Nee Nee Ja Ja
 Futures Nee Nee Ja  Ja
 Short gaan Nee Nee Ja Ja
 Margin trading Nee Nee Tot 50% Tot 100%
 Gratis realtime koersen Ja Ja Ja Ja
 Gratis dividend en coupon verwerking Ja  Nee Ja Ja
 Uitlenen effecten Ja Nee Ja Ja

Degiro, een geschikte broker voor u?


Degiro biedt een eenvoudig handelsplatform. De focus ligt daarbij niet op analysemogelijkheden en extra functionaliteiten, maar des te meer op het zeer ruime aanbod van handelsmogelijkheden en de zeer lage kosten. Degiro is daarom met name geschikt voor de kostenbewuste zelfbelegger die weinig behoefte heeft aan informatievoorziening. Toelichting
Meest geschikt voor:
-
Specialiteit broker:Allround broker, breed assortiment/beursen, lage kosten
                               

De eigenschappen van het getoonde handelsplatform horen bij Degiro Zelf beleggen. Naast deze dienstverlening biedt Degiro ook andere dienstverleningen aan. Gebruik onze vergelijkingsmodule om alle mogelijkheden te vergelijken.
De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement