Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van DEGIRO (update september 2021). Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten.

Bijzonderheden:
-Zeer lage tarieven.
-Ruim aanbod van handelsmogelijkheden.
-Voldoende aanbod van analysemogelijkheden.
-Door de overweldigende hoeveelheid handelsmogelijkheden en de matige score op voorwaarden is DEGIRO beleggen minder geschikt voor onervaren beleggers.

Algemeen: DEGIRO voorziet de belegger van een ruim aanbod van beurzen en producten tegen lage kosten. Ook heeft DEGIRO de afgelopen jaren het aanbod van analysetools verbeterd, waaronder de mogelijkheden tot fundamentele analyse. Het handelsplatform is makkelijk in gebruik, maar kan voor de startende belegger wel een overweldigende indruk maken.

Na de overname door Flatex valt DEGIRO tegenwoordig als FlatexDEGIRO niet meer onder toezicht van de AFM. Na een aantal conflicten met de Nederlandse toezichthouder maakte DEGIRO een onverwachte overstap naar de Duitse BaFin. Dit geeft DEGIRO de mogelijkheid om een beleid te voeren wat niet aan de Nederlandse regelgeving voldoet, zoals het doorverkopen van klantorders.


Degiro Review


1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
 DEGIRO beleggen biedt voldoende mogelijkheden voor fundamentele analyse. Alle basisinformatie is beschikbaar. Via het profiel met financiële gegevens krijgt u inzicht in bijvoorbeeld de resultatenrekening, de balans en de kasstroom. Via een dropdown menu kunt u kiezen welke componenten u uit de desbetreffende documentatie wilt vergelijken over meerdere jaren. Daarnaast biedt DEGIROook inzicht in de eigendomsverdeling.

Degiro Review 2021


Technische analyse: Op het gebied van technische analyse biedt DEGIRO ook ruime mogelijkheden. In totaal worden er 12 indicatoren aangeboden. Daarnaast is het ook mogelijk om trendlijnen te tekenen. Qua koersinformatie kunt u de volledige geschiedenis in de koersgrafiek laden. Het is mogelijk om uw grafiek instellingen op te slaan, zodat u deze niet elke keer handmatig in hoeft te stellen.

Degiro analyse

Analistenadviezen: Door middel van staafgrafieken wordt er inzicht geboden in de verhouding tussen de verschillende analisten adviezen, en de vergelijking ten opzichte van de voorgaande 3 maanden.

Degiro adviezen

Aandelenselectietool: DEGIRO biedt geen tools om te kunnen kiezen uit het ruime aanbod van aandelen. Wel kunt u via zowel de zoekfunctie als de tab ‘Producten’ aandelen zoeken. Via deze tab kunt ook alle onderliggende aandelen van belangrijke indices terug vinden.

Duurzaamheid: Degiro biedt voor veel bedrijven inzicht in de duurzaamheidsscores gebaseerd op de wereldwijde ESG-criteria.

Degiro duurzaam beleggen

Fondsenselectietool: Geen


2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, Beleggingsfondsen, Futures, Hefboomproducten, Indextrackers, Obligaties, Opties, Warrants.

Aantal beurzen: Met 50 beurzen verspreid over 30 landen een zeer ruim aanbod. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar. Daarnaast heeft u toegang tot exotische bestemmingen zoals Singapore, Japan, Turkije en Nieuw-Zeeland.
  
Orderinvoer: Het orderinvoerscherm werkt intuïtief. Indien u een koersabonnement heeft en koersinformatie beschikbaar is, ziet u een orderboek met een diepte van 5 levels. Na het invoeren van de order krijgt u een scherm waarin u de order kunt controleren. Hier staan de geschatte kosten van de transactie aangegeven.

Na de fusie met de Duitse beursgenoteerde broker Flatex valt DEGIRO niet meer onder het toezicht van de Nederlandse toezichthouder, de AFM, maar onder de Duitse Bafin en de Bundesbank. Als u gaat beleggen via DEGIRO dan kan DEGIRO uw beleggingsorders doorverkopen aan het Duitse handelsplatform Tradegate. Dit is in Nederland niet toegestaan. Het gevaar bestaat dat de klant niet de beste orderuitvoering krijgt. De Duitse wetgever stelt zich daarin echter minder streng op. Wij raden beleggers aan om hier scherp op te zijn.


Ordertypes: 4 ordertypes - Limiet, Market, Stoploss, Stoplimiet

DeGiro-review-orderinvoer


Shortmogelijkheden: Ja. Hiervoor selecteert u een Active, Trader of Day Trader Account. Hiermee kunt u handelen in opties en futures, short gaan en handelen met marge..

Handelen met marge: Hiervoor kunt u een Active, Trader of Day Trader account selecteren. Met een Active Account kunt u tot maximaal 50% van de waarde van de portefeuille met marge handelen. Voor een Trader Account is dit tot 100%. Bij een Day Trader account is het mogelijk om tijdens handelsuren met meer dan 100% marge te handelen. Voor het sluiten van de beurs dient dit wel teruggebracht te worden naar 100%, om het overnight risico te beperken. Dit is het risico op bewegingen die plaatsvinden op een moment waarop de belegger niet kan anticiperen.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta automatisch geconverteerd. Hiervoor betaalt u een vergoeding van 0.25%, verwerkt in aan- en verkoopprijs. U kunt ook een handmatige valutatransactie doen tegen een tarief van €10,00 + 0,25%. 

Uitlenen effecten: DEGIRO leent standaard effecten uit. De klant deelt daarbij niet mee in de opbrengst, maar deze constructie is draagt wel aan het laag houden van de kosten. Als klant bij DEGIRO beleggen staan uw effecten bij SPV, een stichting die de vermogensscheiding faciliteert en dus niets anders doet dan het bewaren van effecten. DEGIRO kan de effecten uitlenen die bij SPV staan. DEGIRO is daarbij altijd de tegenpartij van SPV en dus is DEGIRO in alle gevallen verantwoordelijk voor teruglevering van de uitgeleende effecten. DEGIRO stelt bij het uitlenen onderpand beschikbaar van ten minste 104% van de waarde van de uitgeleende effecten. Meer over de risico’s van het uitlenen van effecten leest u in het artikel over risico’s bij beleggen.


3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
 Ja, de beleggersacademie. In de online beleggersacademy van DEGIRO worden via o.a. video's online lessen aangeboden waarmee startende beleggers kunnen leren beleggen. 

Agenda: Via het startscherm heeft u toegang tot de uitgebreide agenda van DEGIRO. In deze agenda kunt u tot 6 maanden terugblikken en vooruitkijken. In deze agenda kunt u zien wanneer economische agendapunten plaatsvinden, wanneer welke beurzen gesloten zijn, wanneer bedrijven hun cijfers presenteren en wanneer bepaalde beursgangen plaatsvinden. U kunt hierbij filteren zodat u snel toegang heeft tot de gewenste informatie.

Nieuws: Via de tab ‘Nieuws’ op het startscherm heeft u toegang tot de laatste nieuwsberichten. Het grootste deel van de artikelen is in het Engels geschreven en afkomstig van persbureau Reuters. U kunt filteren op nieuws van specifieke landen en regio’s, bedrijven, markten en industrieën.

Portefeuille: In uw portefeuilleoverzicht beheert u uw portefeuille en houdt u uw resultaten bij. Hier kunt u ook uw orders, transacties en jaaroverzichten terugvinden.

Favorietenlijst
: Ja

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount: Nee

Autotrading: Nee

Zakelijke rekening: Nee

Handelsplatform: Website, App

Mobiel beleggen: Android App, iOS App, mobiele website


Overig: Bij DEGIRO kunt u kiezen uit verschillende dienstverleningen. Standaard begint u met het Basic Account. Het Active, Trader en Day Trader account zijn geschikt indien u in derivaten wilt handelen, short wilt gaan of met marge wilt handelen. Voorheen was het ook mogelijk om een account te openen waar uw effecten niet worden uitgeleend, namelijk het Custody Account. Echter vanaf het tweede kwartaal van 2022 is het niet meer mogelijk om een Custody account te openen bij DEGIRO. Klanten die al in het bezit waren van een Custody account behouden dezelfde voorwaarden. De handelsmogelijkheden zijn beperkter en er dient betaald te worden voor dividend en couponverwerking. Deze kosten bedragen 1 euro + 3% van het dividend. Transactiekosten zijn voor alle profielen gelijk. Zie het overzicht hieronder:Basic Custody Active Trader Day Trader 
 Lage Tarieven Ja Ja Ja Ja Ja
 Aandelen, Obligaties, Trackers en Fondsen Ja Ja Ja Ja Ja
 Turbo's, Speeders en Sprinters Ja Nee Ja Ja Ja
 Opties Nee Nee Ja Ja Ja
 Futures Nee Nee Ja  Ja Ja
 Short gaan Nee Nee Ja Ja Ja
 Margin trading Nee Nee Tot 50% Tot 100% Tot 100%***
 Gratis realtime koersen Ja* Ja** Ja* Ja* Ja
 Gratis dividend en coupon verwerking Ja  Nee Ja Ja Ja
 Uitlenen effecten Ja Nee Ja Ja Ja

*Dit geldt voor de grote Europese beurzen. Van de Amerikaanse beurzen heeft u gratis toegang tot koersen van de CME. De NYSE, Nasdaq en BATS hebben gratis koersen die 15 minuten zijn vertraagd. Voor 5 euro per kalendermaand kunt u dit omzetten naar realtime koersen.
**Dit geldt voor de grote Europese beurzen. Alle Amerikaanse beurzen hebben gratis koersen die 15 minuten vertraagd zijn.
*** Tijdens handelsuren is het mogelijk om af te wijken van de marge limieten die gelden bij het Trader profiel. Een half uur voor het sluiten van de Amerikaanse beurs (21:30) dient weer voldaan te worden aan deze limieten om het overnight risico te beperken.DEGIRO, een geschikte broker voor u?

DEGIRO biedt een uitgebreid handelsplatform voor zelf beleggers. De focus ligt daarbij op een zeer ruim aanbod van handelsmogelijkheden en zeer lage kosten. DEGIRO is daarom met name geschikt voor de kostenbewuste zelf belegger. Door de enorme hoeveelheid mogelijkheden en de matige score op toezicht en voorwaarden is DEGIRO minder geschikt voor onervaren beleggers.                                                               

 Toelichting
Meest geschikt voor:
-
Specialiteit broker:Allround broker, breed assortiment/beursen, lage kosten

De eigenschappen van het getoonde handelsplatform horen bij DEGIRO Zelf beleggen. Naast deze dienstverlening biedt DEGIRO andere dienstverleningen aan. Zoekt u een partij voor zelf beleggen, dan kunt u in onze broker vergelijking DEGIRO vergelijken met andere aanbieders. Heeft u interesse in laten beleggen, bekijk dan onze vermogensbeheer vergelijking. Of klik op de button hieronder om een zelf beleggen beleggingsrekening te openen.


                                                                     MEER INFO Rekening openen

                                           LET OP: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.


De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement