DEGIRO Beleggen - Review in het kort  

 • Finner beoordeelt DEGIRO Beleggen met een 4 sterren beoordeling.
 • DEGIRO Beleggen voorziet de belegger van een ruim aanbod van beurzen en producten tegen lage kosten.
 • De vele mogelijkheden kunnen overweldigend zijn voor startende beleggers. DEGIRO is daarom alleen geschikt voor zelf beleggers die zich goed in beleggen willen verdiepen. 
 • Na de overname door Flatex valt DEGIRO tegenwoordig als FlatexDEGIRO niet meer ondertoezicht van de AFM. Dit geeft DEGIRO de mogelijkheid om een beleid te voeren dat niet aan de Nederlandse regelgeving voldoet, zoals het doorverkopen van klantorders.


DEGIRO Beleggen - Finner’s Beoordeling  

DEGIRO is één van de bekendste aanbieders in Nederland op het gebied van zelf beleggen. Het handelsplatform biedt uitgebreide handelsmogelijkheden tegen lage kosten. U kunt handelen in aandelen, opties, futures, obligaties, turbo’s, beleggingsfondsen en trackers. Afhankelijk van het type product zijn er ruim 50 beurzen beschikbaar. Belangrijk om te weten is dat DEGIRO werkt volgens het execution-only principe, wat inhoudt dat u zelf de beleggingen moet doen, en dat DEGIRO hierin niet adviseert. 


DEGIRO Beleggen voorziet de belegger van een ruim aanbod van beurzen en producten tegen lage kosten. Ook heeft DEGIRO de afgelopen jaren het aanbod van analysetools verbeterd, waaronder de mogelijkheden tot fundamentele analyse. Het handelsplatform is makkelijk in gebruik, maar het kan op de startende belegger wel een overweldigende indruk maken.


DEGIRO
Naam aanbieder
DEGIRO
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Onderdeel van
flatexDEGIRO Bank AG
Jaar actief
2008
Vestiging(en)
Amsterdam
Onderscheidingen
80 internationale awards

BeoordeeldDEGIRO is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

LET OP: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.


Hoe werkt DEGIRO?  

DEGIRO biedt verschillende dienstverleningen aan waaruit u kunt kiezen, zoals Basic, Active, Trader en Day Trader accounts. Sinds begin 2022 is het niet meer mogelijk om een Custody Account te openen, maar bestaande klanten houden wel dezelfde voorwaarden. Voor het Custody Account zijn er kosten verbonden aan dividend- en couponverwerking van 1 euro plus 3% van het dividend. De transactiekosten zijn gelijk voor alle profielen. Zie hieronder voor een overzicht:


Basic Custody Active Trader Day Trader 
 Lage Tarieven Ja Ja Ja Ja Ja
 Aandelen, Obligaties, Trackers en Fondsen Ja Ja Ja Ja Ja
 Turbo's, Speeders en Sprinters Ja Nee Ja Ja Ja
 Opties Nee Nee Ja Ja Ja
 Futures Nee Nee Ja  Ja Ja
 Short gaan Nee Nee Ja Ja Ja
 Margin trading Nee Nee Tot 50% Tot 100% Tot 100%***
 Gratis realtime koersen Ja* Ja** Ja* Ja* Ja
 Gratis dividend en coupon verwerking Ja  Nee Ja Ja Ja
 Uitlenen effecten Ja Nee Ja Ja Ja
*Dit geldt voor de grote Europese beurzen. Van de Amerikaanse beurzen heeft u gratis toegang tot koersen van de CME. De NYSE, Nasdaq en BATS hebben gratis koersen die 15 minuten zijn vertraagd. Voor 5 euro per kalendermaand kunt u dit omzetten naar realtime koersen.
**Dit geldt voor de grote Europese beurzen. Alle Amerikaanse beurzen hebben gratis koersen die 15 minuten vertraagd zijn.
*** Tijdens handelsuren is het mogelijk om af te wijken van de marge limieten die gelden bij het Trader profiel. Een half uur voor het sluiten van de Amerikaanse beurs (21:30) dient weer voldaan te worden aan deze limieten om het overnight risico te beperken.

Voor wie is DEGIRO geschikt?  
Gezien de relatief lage kosten en vele mogelijkheden is DEGIRO met name geschikt voor de kostenbewuste belegger die zelf over voldoende ervaring, kennis en tijd beschikt om zelf te beleggen. 

LET OP: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Voor wie is DEGIRO niet geschikt?  
Door de enorme hoeveelheid mogelijkheden en de matige score op toezicht en voorwaarden is DEGIRO minder geschikt voor onervaren beleggers.

Verder is DEGIRO niet geschikt als u gemak zoekt of wanneer u niet voldoende tijd wilt of kunt uittrekken voor beleggen. Overweeg in dat geval om uw vermogen te laten beleggen door een vermogensbeheerder. Twijfelt u, doe dan de test. Finner kan u helpen bij het vergelijken van vermogensbeheerders en oplossingen bieden voor het laten beleggen.

Tenslotte is het niet mogelijk om een zakelijke rekening te openen bij DEGIRO. De broker is daardoor niet geschikt als u bijvoorbeeld vanuit een BV wil beleggen. 

Is DEGIRO betrouwbaar? 
DEGIRO kwam de afgelopen jaren meerdere keren in opspraak. De broker werd door de AFM op de vingers getikt vanwege belangenverstrengeling en het niet op orde hebben van vermogensscheiding. Daarnaast oordeelde het financieel klachteninstituut Kifid dat DEGIRO tekortschiet in de dienstverlening. Inmiddels is DEGIRO overgenomen door het Duitse Flatex. Na meerdere conflicten met de Nederlandse toezichthouder maakte FlatexDEGIRO in 2021 de overstap naar de Duitse toezichthouder. Dit biedt DEGIRO onder andere de mogelijkheid om orders van klanten door te verkopen, iets waar de AFM op tegen is. 

De kleine lettertjes – Toezicht en communicatie 

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLOmdat DEGIRO geen Nederlandse bank is vallen aangehouden liquiditeiten niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het moederbedrijf, Flatex, heeft een bankvergunning in Duitsland. Dit Betekent dat de diensten wel in Nederland mogen worden aangeboden, maar niet hoeven te voldoen aan de strengere regels van de Nederlandse toezichthouders. Wel wordt geld op een DEGIRO-geldrekening beschermd tot €100.000, via het Duitse depositogarantiestelsel. Bovendien valt DEGIRO onder het Duitse beleggerscompensatiestelsel, dat eventuele verliezen uit niet-geretourneerde activa compenseert tot 90%, met een maximum van €20.000.
AFM vergunning NL / Vanaf 22 april 2021 is FlatexDEGIRO geregistreerd als bijkantoor in Nederland. DEGIRO is daardoor de Nederlandse vestiging van flatexDEGIRO Bank AG. Het primaire toezicht op DEGIRO wordt uitgevoerd door de Duitse toezichthouder. Dit betekent dat DEGIRO niet rechtstreeks onder toezicht staat van de AFM en DNB. Wel staat DEGIRO in Nederland onder integriteitstoezicht van DNB en gedragstoezicht van de AFM.
KIFID registratie DEGIRO is geregistreerd bij het KIFID. Uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NLEr is een Nederlandstalige klantenservice. Er is ook klantenservice in veel andere Europese talen.
Niet uitlenen effecten / Bij DEGIRO kunnen uw effecten worden uitgeleend. DEGIRO is daarbij altijd de tegenpartij en stelt 104% collateraal beschikbaar. Er kan daarom pas schade voor de klant ontstaan op het moment dat zowel de inlenende partij als DEGIRO failliet gaan. Daarbij is de schade voor de klant beperkt tot het verschil in waarde tussen de uitgeleende effecten en het collateraal.
GRATIS realtime koersinformatieAlleen voor Euronext (Amsterdam, Brussel, Lissabon, Parijs en Oslo), Frankfurt, Tradegate en CHI-X gratis realtime koersinformatie. Voor overige beurzen kunt u tegen betaling een realtime koersabonnement afsluiten.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividendCashdividend en couponverwerking gratis. Stock dividend € 7,50 per dividend. Let op: wanneer u in het verleden heeft gekozen voor het Custody profiel betaalt u €1,00 + 3,00% per dividenduitkering (maximaal 10,00%).
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties1 euro per contract
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effecten / Overboeken van DEGIRO naar een andere broker; € 20 per regel plus externe kosten. Van een andere broker naar DEGIRO; Gratis
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten / Voor transacties in Trackers (ETF's), Beleggingsfondsen, Obligaties en Hefboomproducten binnen de Kernselectie worden €1,00 handlingkosten per transactie gerekend indien u voldoet aan de fair use policy. De Kernselectie bestaat uit ongeveer 200 ETF's, 200 Beleggingsfondsen, 70 obligaties en 30 onderliggende waardes waarvan u in hefboomproducten kunt handelen. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor sommige beurzen gelden kosten voor het opzetten van handelsmogelijkheden. Dit is 2,50 euro per jaar per beurs (max 0,25% de jaarlijkse maximale accountwaarde). Voor Euronext Amsterdam en Euronext Brussel gelden deze kosten niet. Ook is het mogelijk dat u een negatief rendement maakt op aangehouden liquiditeiten.
Overige voorwaarden

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

DEGIRO Beleggen - Kosten

Is DEGIRO duur? 

DEGIRO is een van de goedkopere aanbieders. De transactiekosten zijn relatief laag en er wordt geen service fee of bewaarloon gerekend. De kosten voor valutaconversies zijn 0,25%, wat in lijn ligt met andere brokers. Punten van aandacht zijn dat Degiro naast de commissies 1 euro per transactie aan handlingskosten rekent. Ook betaal je aansluitkosten voor de meeste beurzen. Verder valt op dat DEGIRO tegenwoordig ook 1 euro per transactie handlingskosten rekent voor de commissievrije ETF's uit de kernselectie. In de beoordelingstabel worden de kostendetails van DEGIRO gespecificeerd.

DEGIRO valt niet onder de strenge Nederlandse toezichthouderhouder AFM. Hierdoor heeft DEGIRO in beginsel mogelijkheden om haar lagere kosten deels te compenseren op een manier die niet is toegestaan voor brokers die onder Nederlands toezicht staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doorverkopen van klantorders.

DEGIRO Beleggen - Handelsplatform

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van DEGIRO (update april 2023). Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten.

Bijzonderheden:
-Zeer lage tarieven.
-Ruim aanbod van handelsmogelijkheden.
-Voldoende aanbod van analysemogelijkheden.
-Door de overweldigende hoeveelheid handelsmogelijkheden en de matige score op voorwaarden is DEGIRO beleggen minder geschikt voor onervaren beleggers.

Algemeen: DEGIRO voorziet de belegger van een ruim aanbod van beurzen en producten tegen lage kosten. Ook heeft DEGIRO de afgelopen jaren het aanbod van analysetools verbeterd, waaronder de mogelijkheden tot fundamentele analyse. Het handelsplatform is makkelijk in gebruik, maar kan voor de startende belegger wel een overweldigende indruk maken.

Na de fusie met de Duitse beursgenoteerde broker Flatex valt DEGIRO niet meer onder het toezicht van de Nederlandse toezichthouder, de AFM, maar onder de Duitse Bafin en de Bundesbank. Als u gaat beleggen via DEGIRO dan kan DEGIRO uw beleggingsorders doorverkopen aan het Duitse handelsplatform Tradegate. Dit is in Nederland niet toegestaan. Het gevaar bestaat dat de klant niet de beste orderuitvoering krijgt. De Duitse wetgever stelt zich daarin echter minder streng op. Wij raden beleggers aan om hier scherp op te zijn.


Degiro Review


1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
 DEGIRO beleggen biedt voldoende mogelijkheden voor fundamentele analyse. Alle basisinformatie is beschikbaar. Via het profiel met financiële gegevens krijgt u inzicht in bijvoorbeeld de resultatenrekening, de balans en de kasstroom. Via een dropdown menu kunt u kiezen welke componenten u uit de desbetreffende documentatie wilt vergelijken over meerdere jaren. Daarnaast biedt DEGIRO ook inzicht in de eigendomsverdeling.

Technische analyse: Op het gebied van technische analyse biedt DEGIRO ook ruime mogelijkheden. In totaal worden er 12 indicatoren aangeboden. Daarnaast is het ook mogelijk om trendlijnen te tekenen. Qua koersinformatie kunt u de volledige geschiedenis in de koersgrafiek laden. Het is mogelijk om uw grafiek instellingen op te slaan, zodat u deze niet elke keer handmatig in hoeft te stellen.

Degiro analyse

Analistenadviezen: Door middel van staafgrafieken wordt er inzicht geboden in de verhouding tussen de verschillende analisten adviezen, en de vergelijking ten opzichte van de voorgaande 3 maanden.

Degiro adviezen

Aandelenselectietool: DEGIRO biedt geen tools om te kunnen kiezen uit het ruime aanbod van aandelen. Wel kunt u via zowel de zoekfunctie als de tab ‘Producten’ aandelen zoeken. Via deze tab kunt ook alle onderliggende aandelen van belangrijke indices terug vinden.

Duurzaamheid: Degiro biedt voor veel bedrijven inzicht in de duurzaamheidsscores gebaseerd op de wereldwijde ESG-criteria.

Degiro duurzaam beleggen

Fondsenselectietool: Geen


2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, Beleggingsfondsen, Futures, Hefboomproducten, Indextrackers, Obligaties, Opties, Warrants.

Aantal beurzen: Met 50 beurzen verspreid over 30 landen een zeer ruim aanbod. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar. Daarnaast heeft u toegang tot exotische bestemmingen zoals Singapore, Japan, Turkije en Nieuw-Zeeland.
  
Orderinvoer: Het orderinvoerscherm werkt intuïtief. Indien u een koersabonnement heeft en koersinformatie beschikbaar is, ziet u een orderboek met een diepte van 5 levels. Na het invoeren van de order krijgt u een scherm waarin u de order kunt controleren. Hier staan de geschatte kosten van de transactie aangegeven.


Ordertypes: 4 ordertypes - Limiet, Market, Stoploss, Stoplimiet

DeGiro-review-orderinvoer


Shortmogelijkheden: Ja. Hiervoor selecteert u een Active, Trader of Day Trader Account. Hiermee kunt u handelen in opties en futures, short gaan en handelen met marge..

Handelen met marge: Hiervoor kunt u een Active, Trader of Day Trader account selecteren. Met een Active Account kunt u tot maximaal 50% van de waarde van de portefeuille met marge handelen. Voor een Trader Account is dit tot 100%. Bij een Day Trader account is het mogelijk om tijdens handelsuren met meer dan 100% marge te handelen. Voor het sluiten van de beurs dient dit wel teruggebracht te worden naar 100%, om het overnight risico te beperken. Dit is het risico op bewegingen die plaatsvinden op een moment waarop de belegger niet kan anticiperen.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta automatisch geconverteerd. Hiervoor betaalt u een vergoeding van 0.25%, verwerkt in aan- en verkoopprijs. U kunt ook een handmatige valutatransactie doen tegen een tarief van €10,00 + 0,25%. 

Uitlenen effecten: Bij DEGIRO kunnen uw effecten worden uitgeleend. De klant deelt daarbij niet mee in de opbrengst, maar deze constructie draagt wel bij aan het laag houden van de kosten. Als klanten bij DEGIRO beleggen staan uw effecten bij SPV, een stichting die de vermogensscheiding faciliteert en dus niets anders doet dan het bewaren van effecten. DEGIRO kan de effecten uitlenen die bij SPV staan. DEGIRO is daarbij altijd de tegenpartij van SPV en dus is DEGIRO in alle gevallen verantwoordelijk voor teruglevering van de uitgeleende effecten. DEGIRO stelt bij het uitlenen onderpand beschikbaar van ten minste 104% van de waarde van de uitgeleende effecten. Meer over de risico’s van het uitlenen van effecten leest u in het artikel over risico’s bij beleggen.


3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
 Ja, de beleggersacademie. In de online beleggersacademy van DEGIRO worden via o.a. video's online lessen aangeboden waarmee startende beleggers kunnen leren beleggen. 

Agenda: Via het startscherm heeft u toegang tot de uitgebreide agenda van DEGIRO. In deze agenda kunt u tot 6 maanden terugblikken en vooruitkijken. In deze agenda kunt u zien wanneer economische agendapunten plaatsvinden, wanneer welke beurzen gesloten zijn, wanneer bedrijven hun cijfers presenteren en wanneer bepaalde beursgangen plaatsvinden. U kunt hierbij filteren zodat u snel toegang heeft tot de gewenste informatie.

Nieuws: Via de tab ‘Nieuws’ op het startscherm heeft u toegang tot de laatste nieuwsberichten. Het grootste deel van de artikelen is in het Engels geschreven en afkomstig van persbureau Reuters. U kunt filteren op nieuws van specifieke landen en regio’s, bedrijven, markten en industrieën.

Portefeuille: In uw portefeuilleoverzicht beheert u uw portefeuille en houdt u uw resultaten bij. Hier kunt u ook uw orders, transacties en jaaroverzichten terugvinden.

Favorietenlijst
: Ja

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount: Nee

Autotrading: Nee

Handelsplatform: Website, App

Mobiel beleggen: Android App, iOS App, mobiele website Na het openen van een rekening bij DEGIRO krijgt u toegang tot het handelsplatform van DEGIRO. Dit platform is zowel mobiel als desktop beschikbaar en biedt naast het uitvoeren van orders voor een ruim aanbod aan extra functionaliteiten zoals fundamentele analyse, educatie of nieuwsberichten. 

DEGIRO heeft de afgelopen jaren het aanbod van analysetools verbeterd, waaronder de mogelijkheden tot fundamentele analyse. Het handelsplatform is makkelijk in gebruik, maar kan voor de startende belegger wel een overweldigende indruk maken.

Over DEGIRO

DEGIRO is in 2008 opgericht door vijf oud Binck-medewerkers. De focus van DEGIRO lag aanvankelijk op diensten voor de zakelijke markt. Sinds september 2013 is het echter ook voor particuliere beleggers mogelijk om te handelen op het platform van DEGIRO. Sinds de start in Nederland biedt DEGIRO tarieven die ver onder de huidige markttarieven liggen. De tarieven die u betaalt zijn afhankelijk van het account dat u kiest. U heeft de keuze uit basic, active en trader. Bij deze accounts gaat u akkoord dat DEGIRO uw effecten uitleent, het zogenoemde “securities lending”. Dit betekent dat uw effecten kunnen worden uitgeleend aan derden. Dit brengt een extra risico met zich mee, namelijk het risico om uw beleggingstegoeden te verliezen. Het uitlenen van effecten is naast de transactiekosten een extra bron van inkomsten voor DEGIRO.

In 2019 werd DEGIRO overgenomen door de Duitse online broker Flatex. Beide brokers bleven met hun eigen merknaam en handelsplatform actief in Nederland. Wel hebben Nederlandse klanten sinds de overname een eigen geldrekening bij FlatexDEGIRO bank.

DEGIRO biedt ook de mogelijkheid om een aanvullend pensioen op te bouwen, met fiscale voordelen. U opent dan een pensioenrekening bij DEGIRO en belegt zelf uw geld, om op die manier uw vermogen te laten groeien. Uw maximale (periodieke) inleg is gebonden aan uw jaarruimte. Voor meer informatie, lees ons artikel over de pensioenoplossing van DEGIRO.

DEGIRO in de media

Kifid geeft DEGIRO een tik op de vingers 

(Kifid; 14 februari 2023) DEGIRO vroeg een klant de herkomst van zijn vermogen te verklaren. Omdat de klant geen antwoord gaf, heeft DeGiro de beleggingsovereenkomst beëindigd.  Het klachteninstituut Kifid oordeelde dat dit een onredelijke en disproportionele reactie was. Lees meer in ons nieuwsartikel.

Duitse toezichthouder eist een beter risicomanagement van DEGIRO

(De Telegraaf; 4 december 2022) In reactie op een onderzoek van de Duitse toezichthouder verhoogt DEGIRO het eigen buffervermogen met 50 miljoen euro. Verder is een chief risk officer aangesteld. Lees verder in ons nieuwsartikel.

Nederlandse toezichthoude (AFM) beboet DEGIRO

(AFM; 27 juli 2020) In juli 2020 heeft DEGIRO een boete van 300.000 euro ontvangen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vanwege het blootstellen van haar klanten aan grote risico's. Door belangenverstrengeling tussen DEGIRO en HiQ Invest -een hedgefund en tevens klant van DEGIRO waarvan DEGIRO mede-eigenaar is – hebben beleggers hun effecten feitelijk als onderpand gegeven, zonder dat ze daarvoor toestemming hadden gegeven. HiQ Invest nam teveel risico en had voortdurend tekorten, terwijl de financiële instrumenten van HiQ Invest werden bewaard in een stichting waar ook de instrumenten van alle andere cliënten van DEGIRO werden bewaard.

De beste broker vinden?Vergelijk brokers


In het nieuws: DEGIRO verhoogt de tarieven

(DEGIRO; 13 april 2023) Met ingang van 15 mei 2023 wijzigt onlinebroker DeGiro de tarieven. Voortaan wordt 1 euro commissie (plus 1 euro handlingkosten) gerekend voor Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen. Ook is de populaire ETF Kernselectie aan flinke verandering onderhevig. Door nieuwe regelgeving mogen er geen ETF’s meer worden aangeboden als er geen Key Information Document beschikbaar is in de lokale taal. DeGiro werkt daarom aan een nieuwe ETF kernselectie. Daarnaast zal de kernselectie niet langer gratis zijn. Ook voor ETF’s binnen deze selectie betaal je per 15 mei €1 handlingskosten. Voor andere ETF’s blijf je daarnaast de €2 commissiekosten betalen. In november 2021 introduceerde Degiro nog ‘zero commission’ beleggen, maar door prijsverhogingen is inmiddels geen enkel product meer commissievrij. 


DEGIRO was niet eerlijk over orderuitvoering

(Het Financieele Dagblad; 24 juli 2023) Het Klachteninstituut Kifid vindt dat onlinebroker DEGIRO beleggers niet eerlijk informeerde over de wijze waarop beleggingsorders werden uitgevoerd. DEGIRO rekende kosten voor orders die direct via Euronext werden gedaan, maar in werkelijkheid verliep de uitvoering vaak ergens anders. Zo betaalde de klant voor een dienst die hij nooit kreeg. De onlinebroker poogde zelfs de waarheid te verdoezelen in een slepend conflict met deze belegger. De uitspraak kan gevolgen hebben als meer klanten kunnen aantonen dat zij benadeeld zijn door het gevoerde beleggingsbeleid van DEGIRO.

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement