MEXEM is een online broker die de diensten aanbiedt via het handelsplatform van Interactive brokers. De beleggings- en analysemogelijkheden behoren tot de meest uitgebreide in de markt. Het platform is geschikt voor ervaren of actieve beleggers, maar minder voor beginners.


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLMexem is geen bank en aangehouden liquiditeiten vallen daarmee niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Uw rekening wordt aangehouden bij het handelsplatform Interactive Brokers, welke gereguleerd wordt door de Amerikaanse toezichthouder. Uw rekening is via het Amerikaase SIPC (Securities Investor Protection Corporation) beschermd tot $500.000, waarvan maximaal $100.000 in cash.
AFM vergunning NLMexem valt niet onder (direct) toezicht van de AFM. Mexem heeft alleen een AFM registratie in combinatie met een Europees Paspoort. Dit betekent dat de partij onder toezicht van het land van herkomst valt. In dit geval is dat de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) uit Cyprus. Bij een eventueel faillissement geldt niet de Nederlandse wet maar de wetten van het land dat de vergunning verleend heeft.
KIFID registratie MEXEM is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). MEXEM heeft echter verklaard de uitspraken van de geschillencommissie als niet bindend te aanvaarden.
Klantenservice NLMexem heeft oa een Nederlandstalige klantenservice inclusief een Nederlands aanmeldproces. Ook het handelsplatform (TWS) is beschikbaar in het Nederlands.
Niet uitlenen effectenU kunt wel effecten laten uitlenen via het Stock Yield Enhancement Program (SYEP), u ontvangt dan 50% van de opbrengst. Uitlenen via het SYEP kan alleen met Amerikaanse aandelen en uw portefeuillewaarde moet groter zijn dan $50.000. De broker houdt daarbij minimaal 102% van de totale waarde van de uitgeleende aandelen als tegenwaarde aan op uw rekening.
GRATIS realtime koersinformatie
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effecten
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten
Overige voorwaarden

BeoordeeldMEXEM is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

                                                                          


MEXEM - Kosten

De tarieven van MEXEM zijn afhankelijk van uw handelsgedrag en de producten die u kiest. Gebruik onze vergelijkingsmodule en bereken direct de kosten voor uw situatie.


                                                                     MEER INFO   Rekening openen


MEXEM - Handelsplatform

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Mexem (update november 2021). Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De Mexem review van 2021 betreft het Mexem zelf beleggen handelsplatform.

Bijzonderheden:
-Zeer ruim aanbod van functionaliteiten, tools en analyses.
-Zeer ruim aanbod van beurzen en handelsmogelijkheden.
-In zijn algemeenheid lage tarieven.
-De professionaliteit van het handelsplatform kent ook een keerzijde. Het platform kan complex overkomen en is daarom meer geschikt voor ervaren of actieve beleggers.
-Mexem heeft geen AFM vergunning of Kifidregistratie en valt onder buitenlands toezicht. Bij problemen kunt u niet terugvallen op de Nederlandse toezichthouder.
  

Algemeen: Mexem maakt gebruik van het handelsplatform van Interactive Brokers. Dit is een professioneel en zeer uitgebreid platform. Het handelsplatform is interactief in te richten en de handelsmogelijkheden zijn zeer ruim. Door de indeling van het platform en de vele mogelijkheden, is het handelsplatform met name geschikt voor ervaren beleggers of actieve beleggers. Voor minder ervaren of passieve beleggers kan de broker ook een goede keuze zijn door de lage kosten, mits de belegger tijd wil investeren om het platform onder de knie te krijgen. 1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
Mexem biedt veel fundamentele data om handelsbeslissingen op te baseren. Door met de rechtermuisknop op een aandeel te klikken komt u via de ‘fundamentals explorer’ terecht bij een overzicht van alle fundamentele data van een aandeel. Hier krijgt u een overzicht van financiële kerncijfers, nieuws, analisten adviezen, duurzaamheidsscores en meer. De data wordt geleverd door Thomson Reuters.Technische analyse: Voor technische analyse zijn de mogelijkheden zeer ruim. Via de tab ‘Chart’ kunt u elke grafiek interactief inrichten. Zowel de grafieksinstellingen als de grafiek kunt u opslaan. Zo’n 100 indicatoren/studies worden geboden, waaronder RSI, MACD en verschillende Moving Averages. Indien de data beschikbaar is, kunt u meer dan 10 jaar terugkijken. Ten slotte kan er met de ChartTrader direct in de grafiek gehandeld worden, waardoor u snel en eenvoudig handelsbeslissingen kunt nemen aan de hand van technische analyse. Ook kunt u alerts instellen. U ontvangt dan automatisch een melding wanneer een aandeel een bepaald prijsniveau bereikt heeft.Analistenadviezen: Van veel aandelen zijn analistenrapporten aanwezig. Het verschilt per aandeel hoe gedetailleerd en actueel deze zijn.

Aandelenselectietool: Voor het kiezen van aandelen waarin u wilt handelen biedt Mexem de Advanced Market Scanner. U kunt producten selecteren op basis van regio of land, beurs, volume en vele andere criteria. Indien u geen koersabonnement heeft afgesloten voor de beurs waarop u selecteert, bent u wel beperkt in het gebruik van deze tool. Voor het zoeken en selecteren van obligaties wordt de Global Bond Scanner geboden. 

Duurzaamheid:
Om te meten hoe duurzaam een portefeuille is heeft Interactive Brokers het ‘Impact Dashboard’ ontwikkelt. Met deze tool kunt u van 13 duurzaamheidswaarden aangeven hoe belangrijk u ze vindt. Enkele voorbeelden van waarden zijn gender gelijkheid, vervuilende uitstoot en oceaanvervuiling. Het dashboard zal vervolgens aangeven in welke mate uw portefeuille aansluit bij de opgegeven waarden. Door middel van het Impact Dashboard kunt u monitoren hoe duurzaam u huidige portefeuille is, en of toevoegingen een positieve of negatieve impact hebben qua duurzaamheid. Wat dat betreft biedt Mexem bovengemiddelde mogelijkheden om duurzaam te beleggen.


Fondsenselectietool:
Een selectie maken van ETF’s kan met de Advanced Market Scanner. Dit geldt echter alleen voor Amerikaanse ETF’s en de mogelijkheden zijn beperkt als u geen koersabonnement heeft op de desbetreffende beurzen.


2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, CFD’s, Beleggingsfondsen, Futures, Grondstoffen, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo’s/Sprinters/Speeders, Valuta.

Aantal beurzen: Met meer dan 100 beurzen in 30 landen een zeer ruim aanbod. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar. Ook heeft u toegang tot meer exotische bestemmingen als Hong Kong, Japan en Singapore.

Orderinvoer: Het handelsplatform biedt meerdere mogelijkheden om orders te kunnen plaatsen. Voor het orderinvoerscherm (OrderTicket) kunt kiezen tussen een compacte en uitgebreide versie, waarbij opgemerkt moet worden dat zelfs de compacte versie al veel mogelijkheden biedt. U heeft veel keuzes qua ordertypes, geavanceerde orders, bestemming, geldigheidsduur en diverse andere mogelijkheden. Een korte beschrijving van ordertypes wordt gegeven. Bij ‘Destination’ kiest u de beurs waarop u wilt handelen. Via ‘SMART’ wordt uw order uitgevoerd op de beurs die op dat moment de beste prijs afgeeft. Als u de beschikking heeft over een koersabonnement kunt u direct in het Trader Dashboard de transactie doen. Tenslotte worden ook nog de Charttrader en Booktrader aangeboden om orders in te kunnen leggen.

Ordertypes: Meer dan 50 ordertypes – waaronder Limiet, Market, Stoploss, Stoplimiet, Trailing-stop, Bracket-limiet en One-Cancels-All.


Shortmogelijkheden: Ja, mits het aandeel voldoende liquide is en u een marginrekening heeft.

Handelen met marge: Ja, indien u een marginrekening heeft kunt u handelen met marge in aandelen, opties en futures.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta geconverteerd. De kosten hiervoor verschillen per valuta. Voor een conversie naar de dollar betaalt u bijvoorbeeld 0.05% met een minimum van 5 USD per order.3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
MEXEM biedt verschillende educatie cursussen aan in de vorm van online video's

Agenda: Het handelsplatform biedt een zeer uitgebreide agenda met filters en zoekfuncties. U kunt per dag, week en maand de belangrijke items terugvinden en ook via de kalender meerdere maanden vooruit kijken. Dividenden, evenementen en macro-economische publicaties worden weergegeven.

Nieuws: Alle belangrijke persberichten worden weergegeven en u ziet elke dag een top 10 met de headlines van die dag. U kunt nieuws van het door u geselecteerde effect, of van de effecten uit uw eigen portefeuille, terugvinden.

Portefeuille: Via de tab ‘Portfolio’ kunt u uw portefeuille terugvinden. Daarnaast staan de totale balans, margin vereisten, beschikbare liquide middelen en valuta’s weergegeven. Er worden enkele tientallen parameters getoond, waar veel beleggers misschien niet direct iets mee zullen doen. Enerzijds is het een pluspunt dat er zoveel parameters worden gegeven, anderzijds heeft dit wel invloed op het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid. Overigens kunt u dit overzicht - zoals veel functionaliteiten op het platform - voor een deel interactief instellen. Via Accountmanagement worden maand- of jaarverslagen aangeboden.

Zakelijke rekening: Ja

Favorietenlijst: Ja

Schaduwportefeuille: Nee, wel een (schaduw)portefeuille in het demoaccount.

Demoaccount: Ja, maar pas nadat u een account heeft geopend.

Autotrading: Mexem geeft u de mogelijkheid om met behulp van een API te handelen. Een API (Application Programming Interface) is een automatisch handelssysteem. Het gebruik hiervan stelt u in staat om automatisch orders te versturen naar de beurs. Dit gebeurt op basis van vooraf geprogrammeerde regels. U kunt een eigen API bouwen, waarbij kennis van programmeren vereist is. U kunt ook gebruik maken van de API bibliotheek van Mexem. Deze bevat codevoorbeelden die door Mexem worden ondersteund.

Handelsplatform: Handelsplatform (software), Webtrader, App

Mobiel beleggen: Android App, iOS App

OptieTrader: Met de OptieTrader kunt u optieorders plaatsen, analyses doen en uw totale portefeuillerisico zien. Wederom geldt dat u de instellingen hier kunt aanpassen naar uw eigen wensen. Optiecombinaties zijn eenvoudig te maken, analyseren en als combinatie naar de beurs te sturen.

ComboTrader:
Met de ComboTrader kunt u combinatieorders van aandelen, opties en futures doen. De transacties worden dan als één order naar de beurs verstuurd.

BookTrader: Met de BookTrader heeft u de mogelijkheid om in een real-time streaming prijsladder zeer snel een order in te leggen, wat geschikt is voor actieve handelaren of daytraders.

FXTrader:
Met de FXTrader kunt u met één muisklik valutaorders inleggen, verzenden en annuleren.
Alarm instellen: U kunt een alarm instellen op een bepaalde prijs van een effect. Wanneer de prijs wordt bereikt ontvangt u direct automatisch een email en een melding in uw handelsplatform.

Risk Navigator: De risico’s van uw eigen portefeuille kunt u managen via de Risk Navigator. Hiermee kunt u narekenen wat de invloed van waardeveranderingen van bepaalde effecten is op uw portefeuille, bijvoorbeeld het effect van een waardestijging van een aandeel op uw optieposities en op uw margin.
Mexem, een geschikte broker voor u?

Mexem biedt een zeer uitgebreid platform. Op analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en extra functionaliteiten scoort Mexem erg goed. Daar staat tegenover dat een belegger wel tijd zal moeten investeren om het gebruik van het handelsplatform onder de knie te krijgen. Ook valt Mexem niet onder Nederlands toezicht.                                                               

Video MEXEM


 Toelichting
Meest geschikt voor:
Actieve belegger, ervaren belegger
Specialiteit broker:Allround broker, platform ervaren belegger


                                                                     MEER INFO   Rekening openen

De beste broker vinden?Vergelijk brokersOver MEXEM 

MEXEM is ontstaan in 1986, en is sinds 2018 actief als broker in de Benelux. MEXEM heeft kantoren in Nederland, België, Spanje en Italië. De klantenservice is goed bereikbaar: telefonisch van maandag t/m vrijdag, je kunt een bericht achterlaten op de website of een mail sturen. Zo kan er samen met een Nederlandstalige medewerker een oplossing voor je probleem worden gezocht. Als je graag zelf het antwoord op je vraag wilt vinden, dan kan dat via het FAQ archief op de website van MEXEM.

Deze broker heeft vele verschillende handelsinstrumenten, onder andere: aandelen, opties, futures, obligaties, valuta, sprinters, turbo’s en ETF’s. Er is de mogelijkheid te handelen op ruim 150 markten, uit 33 landen en met 23 verschillende valuta. Als je wilt beginnen met beleggen bij MEXEM, dan kan je na het openen van een gratis rekening direct gebruik maken van een demo-rekening openen om te ontdekken of handelen via deze broker iets voor jou is. Via MEXEM beleg je op het bekroonde platform van Interactive Brokers, genaamd ‘Trader Workstation’.

Mocht je besluiten om een account te openen bij MEXEM, dan heb je keuze uit vele verschillende rekeningen. Ze zijn individueel, joint en institutioneel, en afgestemd aan de behoefte van de belegger en/of instelling. Wat handig is via deze broker is dat je een persoonlijke relatiemanager tot je beschikking hebt, die je kan helpen met je investeringen. Het openen van een rekening is gratis, er bestaat geen minimum inleg om een rekening te openen bij MEXEM.

Video MEXEM


                                                                      MEER INFO Rekening openen

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement