Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Mexem. Het platform is voor deze review in 2018 getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. 

Bijzonderheden:
-Zeer ruim aanbod van functionaliteiten, tools en analyses.
-Zeer ruim aanbod van beurzen en handelsmogelijkheden.
-In zijn algemeenheid lage tarieven.
-De professionaliteit van het handelsplatform kent ook een keerzijde. Het platform kan complex overkomen en is daarom meer geschikt voor ervaren of actieve beleggers.
-Mexem heeft geen AFM vergunning of Kifidregistratie en valt onder buitenlands toezicht. Bij problemen kunt u niet terugvallen op de Nederlandse toezichthouder.
  

Algemeen: Mexem maakt gebruik van het handelsplatform van Interactive Brokers. Dit is een professioneel en zeer uitgebreid platform. Het handelsplatform is interactief in te richten en de handelsmogelijkheden zijn zeer ruim. Door de indeling van het platform en de vele mogelijkheden, is het handelsplatform met name geschikt voor ervaren beleggers of actieve beleggers. Voor minder ervaren of passieve beleggers kan de broker ook een goede keuze zijn door de lage kosten, mits de belegger tijd wil investeren om het platform onder de knie te krijgen. 1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
Mexem biedt veel fundamentele data om handelsbeslissingen mee te maken. Door te dubbelklikken op een aandeel in uw ‘Trader Dashboard’ krijgt u direct alle belangrijke bedrijfsresultaten te zien. Kerncijfers als nettowinst, winst per aandeel, dividend per aandeel, marktkapitalisatie, dividendrendement en koers-winstverhouding worden getoond. De data wordt geleverd door Thomson Reuters.Technische analyse: Voor technische analyse zijn de mogelijkheden zeer ruim. Via de tab ‘Chart’ kunt u elke grafiek interactief inrichten zoals u zelf wilt. Zowel de grafieksinstellingen, als de grafiek kunt u opslaan. Zo’n 100 indicatoren/studies worden geboden, waaronder RSI, MACD en verschillende Moving Averages. Indien de data beschikbaar is, kunt u meer dan 10 jaar terugkijken. Ten slotte kan er met de ChartTrader direct in de grafiek gehandeld worden, waardoor u snel en eenvoudig handelsbeslissingen kunt nemen aan de hand van technische analyse. 


Analistenadviezen: Van veel aandelen zijn analistenrapporten aanwezig. De beschikbare rapporten zijn actueel en gedetailleerd. Aandelenselectietool: Voor het kiezen van aandelen waarin u wilt handelen biedt Mexem de Advanced Market Scanner. U kunt producten selecteren op basis van regio of land, beurs, volume en vele andere criteria. Indien u geen koersabonnement heeft afgesloten voor de beurs waarop u selecteert, bent u wel beperkt in het gebruik van deze tool. Voor het zoeken en selecteren van obligaties wordt de Global Bond Scanner geboden. 

Fondsenselectietool:
Een selectie maken van ETF’s kan met de Advanced Market Scanner. Dit geldt echter alleen voor Amerikaanse ETF’s en de mogelijkheden zijn beperkt als u geen koersabonnement heeft op de desbetreffende beurzen.

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, CFD’s, Beleggingsfondsen, Futures, Grondstoffen, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo’s/Sprinters/Speeders, Valuta.

Aantal beurzen: Met meer dan 100 beurzen in 30 landen een zeer ruim aanbod. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar. Ook heeft u toegang tot meer exotische bestemmingen als Hong Kong, Japan en Singapore.

Orderinvoerscherm: Het handelsplatform biedt meerdere mogelijkheden om orders te kunnen plaatsen. Voor het orderinvoerscherm (OrderTicket) kunt kiezen tussen een compacte en uitgebreide versie, waarbij opgemerkt moet worden dat zelfs de compacte versie al veel mogelijkheden biedt. U heeft veel keuzes qua ordertypes, geavanceerde orders, bestemming, geldigheidsduur en diverse andere mogelijkheden. Een korte beschrijving van ordertypes wordt gegeven. Bij ‘Destination’ kiest u de beurs waarop u wilt handelen. Via ‘SMART’ wordt uw order uitgevoerd op de beurs die op dat moment de beste prijs afgeeft. Als u de beschikking heeft over een koersabonnement kunt u direct in het Trader Dashboard de transactie doen. Tenslotte worden ook nog de Charttrader en Booktrader aangeboden om orders in te kunnen leggen. 


Ordertypes: 18 ordertypes, waaronder Limiet, Market, Stoploss, Stoplimiet, Trailing-stop, Bracket-limiet en One-Cancels-All.

Shortmogelijkheden: Ja, mits het aandeel voldoende liquide is en u een marginrekening heeft.

Handelen met marge: Ja, indien u een marginrekening heeft kunt u handelen met marge in aandelen, opties en futures.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta geconverteerd. De kosten hiervoor verschillen per valuta. Voor een conversie naar de dollar betaalt u bijvoorbeeld 0.05% met een minimum van 5 USD per order.

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
Mexem biedt geen educatie. Wel heeft u de beschikking tot een eigen accountmanager en wordt u coaching aangeboden via een externe aanbieder.

Agenda: Het handelsplatform biedt een zeer uitgebreide agenda met filters en zoekfuncties. U kunt per dag, week en maand de belangrijke items terugvinden en ook via de kalender meerdere maanden vooruit kijken. Dividenden, evenementen en macro-economische publicaties worden weergegeven.

Nieuws: Alle belangrijke persberichten worden weergegeven en u ziet elke dag een top 10 met de headlines van die dag. U kunt nieuws van het door u geselecteerde effect, of van de effecten uit uw eigen portefeuille, terugvinden. Ook krijgt u toegang tot Bloomberg TV.

Portefeuille: Via de tab ‘Portfolio’ kunt u uw portefeuille terugvinden. Daarnaast staan de totale balans, margin vereisten, beschikbare liquide middelen en valuta’s weergegeven. Er worden enkele tientallen parameters getoond, waar veel beleggers misschien niet direct iets mee zullen doen. Enerzijds is het een pluspunt dat er zoveel paramaters worden gegeven, anderzijds heeft dit wel invloed op het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid. Overigens kunt u dit overzicht - zoals veel functionaliteiten op het platform - voor een deel interactief instellen. Via Accountmanagement worden maand- of jaarverslagen aangeboden.

Favorietenlijst: Ja

Schaduwportefeuille: Nee, wel een (schaduw)portefeuille in het demoaccount.

Demoaccount: Ja, maar pas nadat u een account heeft geopend.

Handelsplatform: Handelsplatform (software), Webtrader, App

Mobiel beleggen: Android App, iOS App


Mexem, een geschikte broker voor u?


Mexem biedt een zeer uitgebreid platform. Op analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en extra functionaliteiten scoort Mexem erg goed. Daar staat tegenover dat een belegger wel tijd zal moeten investeren om het gebruik van het handelsplatform onder de knie te krijgen. 


 Toelichting
Meest geschikt voor:
Actieve belegger, ervaren belegger
Specialiteit broker:Allround broker, platform ervaren belegger


De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement