Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van ING Zelf op de Beurs (update november 2021). Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De ING review van 2021 betreft het Zelf op de Beurs handelsplatform. 

Let op: of bedoelde u ING Beheerd Beleggen

Bijzonderheden: 
-Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening in ‘Mijn ING Overzicht’. Een betaalrekening is verplicht.
-Gericht op gebruiksgemak
-Eenvoudig handelsplatform met weinig tools
-Geen mogelijkheden tot analyse

Algemeen: ING beleggen is een eenvoudige webtrader met basis functionaliteiten. De beleggingsrekening is daarbij direct gekoppeld aan uw betaalrekening in uw online overzicht. Het handelsplatform is makkelijk in gebruik en is er met name op gericht om alleen transacties te doen. De functionaliteiten op het handelsplatform zijn beperkt. Tools of analysemogelijkheden om beleggingsbeslissingen te maken zijn zeer beperkt aanwezig. ING Zelf op de Beurs is er daarom met name voor de belegger die gemak zoekt en alle financiële zaken onder één dak wil hebben.

1. AnalysemogelijkhedenFundamentele analyse:
Beperkt. Er is geen data beschikbaar om zelf fundamentele analyse te kunnen doen. Voor duiding van de markten kunt u de publicaties van het ING Investment Office lezen. Deze publicaties focussen zich met name op marktbrede ontwikkelingen, en minder op aandeel specifieke ontwikkelingen.
Technische analyse: Er worden geen mogelijkheden geboden om zelf technische analyse te kunnen doen. Er is alleen een koersgrafiek beschikbaar met data van maximaal 5 jaar. Het is wel mogelijk om een koersmelding in te stellen. U krijgt dan bericht wanneer een aandeel een bepaalde koers heeft bereikt. Technisch-analist Bas Heijink brengt regelmatig artikelen met technische analyses. Deze zijn toegankelijk via de ‘Markten’ pagina.

Analistenadviezen: Geen.

Aandelenselectietool: Geen. Er is wel een zoekfunctie beschikbaar waarmee u kunt filteren op type product.
Duurzaamheid:
Er wordt geen aandacht aan duurzaamheid besteed.

Fondsenselectietool: Geen

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, Beleggingsfondsen, Hefboomproducten, Indextrackers, Obligaties, Opties, Valuta.
Veel orders van aandelen, ETF’s en beleggingsfondsen worden door ING uitgevoerd op Euronext Amsterdam. Het kan ook zijn dat deze, bijvoorbeeld als ze niet beschikbaar zijn, op de Amsterdamse beurs, op andere handelsplatformen worden uitgevoerd. ING gebruikt hiervoor Equiduct en Euroclear Fundsettle.

Aantal beurzen: Met een aanbod van ruim 25 beurzen heeft u toegang tot alle belangrijke beurzen.

Orderinvoer:
Het orderinvoerscherm werkt makkelijk en spreekt voor zich. De verschillen tussen de ordertypes worden toegelicht. Real time koersinformatie is voor veel beurzen gratis beschikbaar.

Ordertypes: 4 ordertypes - Limiet, Market, Stoploss, Stoplimit

ING-review-order

Shortmogelijkheden: Nee

Handelen met marge: Alleen als u in opties handelt.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta geconverteerd. Hiervoor betaalt u een vergoeding van 0.25%.

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
 Ja, door middel van blogs van beleggingsexperts. Daarnaast worden er enkele keren per jaar artikelen geschreven over marktontwikkelingen.

Agenda: Nee

Nieuws: Er is veel nieuws beschikbaar. Allereerst toegang tot de nieuwsberichten van het ANP. Ook wordt er iedere ochtend een nieuw dagbericht gepubliceerd met een overzicht van de recente ontwikkelingen op de markt. Daarnaast vindt u blogs, video’s en artikelen, waarmee u inspiratie kunt opdoen voor nieuwe beleggingen.

Portefeuille: In uw portefeuilleoverzicht beheert u uw portefeuille en kunt u de rendementsontwikkeling terugzien.

Favorietenlijst: Ja, via de app. 

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount: Nee

Autotrading: Nee

Zakelijke rekening:
Ja

Handelsplatform: Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening en mogelijk andere ING-producten en de ING Beleggen app.

Mobiel beleggen: Android App, iOS App, mobiele website


ING, een geschikte broker voor u?

ING biedt voldoende handelsmogelijkheden, maar heel beperkt analysemogelijkheden en extra functionaliteiten. Mede door het kleine aanbod aan mogelijkheden is het platform wel makkelijk in gebruik. ING Zelf op de Beurs is er met name voor de belegger die gemak zoekt en alle financiële zaken onder één dak wil hebben.
 
 Toelichting
Meest geschikt voor:
Beginnende belegger
Specialiteit broker:-

De eigenschappen van het getoonde handelsplatform horen bij ING Zelf op de beurs. Naast deze dienstverlening biedt ING andere dienstverleningen aan. Zoekt u een partij voor zelf beleggen, dan kunt u in onze broker vergelijking ING vergelijken met andere aanbieders. Heeft u interesse in laten beleggen, bekijk dan onze vermogensbeheer vergelijking. Of klik op de button hieronder om een zelf beleggen beleggingsrekening te openen.


De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement