ABN AMRO is met circa 7 miljoen klanten en 20.000 medewerkers één van de drie grootste banken van Nederland. Op beleggingsgebied is de bank al jaren actief. Voor zowel kleine als grote portefeuilles heeft ABN AMRO mogelijkheden.

Zo richt ABN AMRO zich met Vermogensbeheer op consumenten die hun vermogen willen uitbesteden. Klanten kunnen vanaf €50.000,- beleggen in Vermogensbeheer, waar gekozen kan worden uit drie verschillende mandaten (portefeuilles). Hierbij zit persoonlijk advies inbegrepen.

Naast ABN AMRO Vermogensbeheer kunt u ook kiezen voor Begeleid Beleggen. Voor eigen rekening handelen kan via Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus. De Plus rekening is vooral geschikt voor klanten die actief handelen en uitgebreide (koers)informatie en analysetools wensen.

Lees hier meer over zelf beleggen bij ABN AMRO.

BeoordeeldABN AMRO is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ABN
Naam aanbieder
ABN AMRO
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
ABN AMRO Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50.000,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1720
Onderscheidingen
ABN AMRO MeesPierson voor de 15e keer uit tot beste private bank in Nederland

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie ABN-AMRO 2023

Finner vroeg ABN Amro naar zijn visie voor 2023:


"Wij denken dat 2023 een uitdagend jaar zal worden en dat de focus van beleggers draait van inflatie, naar recessie en voorzichtig herstel. Het begin van het jaar zal lastig zijn. Europa zit in een recessie, terwijl wij de dip van de Amerikaanse consumptie rond de zomer zien. De Chinese economie zal gedurende het jaar herstellen.


Wij denken dat inflatie gepiekt heeft en in de VS snel zal dalen, terwijl dat in Europa iets gematigder zal gaan. Hierdoor denken wij ook dat de piek in de rentes nabij is. Richting het eind van het jaar zal inflatie in de VS rond de doelstelling van de Fed zijn, terwijl die voor de ECB er nog iets boven ligt. Mede hierdoor is het onze verwachting dat de beleidsrentes van de Fed en ECB in het eerste kwartaal nog worden verhoogd tot respectievelijk 5,0% en 2,75%. Na de zomer zal de Fed de rente alweer gaan verlagen en in het vierde kwartaal volgt hierin ook de ECB.


Deze visie zorgt ervoor wij terughoudend op aandelen zijn en neutraal op obligaties. Binnen obligaties hebben we de voorkeur voor staatsobligaties. Wij houden ook cash aan, omdat er met herstel zich kansen zullen voordoen."

Beleggingsbeleid ABN AMRO


Uit een wereldwijd aanbod van externe vermogensbeheerders stelt ABN AMRO een breed gespreide beleggingsportefeuille samen. U kiest bij ABN AMRO Vermogensbeheer voor een van de verschillende mandaten (portefeuilles). In het Multi Manager Mandaat wordt uw portefeuille actief beheerd en wordt uitsluitend belegd in beleggingsfondsen. In het Comfort Inkomsten Mandaat ligt het accent op beleggingen die inkomsten opleveren. In het Inkomsten Mandaat wordt voornamelijk belegd in index-trackers en indexfondsen, aangevuld met beleggingsfondsen die dividend uitkeren. De strategie van het ESG Fondsen Mandaat is vergelijkbaar met het Multi Manager Mandaat. Uw beleggingsportefeuille bestaat echter uit duurzame beleggingsfondsen.

Waarin onderscheidt ABN AMRO zich in haar beleggingsbeleid van andere banken en beleggingsondernemingen?
- ABN AMRO combineert haar interne expertise met externe expertise op deelgebieden (o.a. door ondernemingsanalyse, duurzaamheidsbeleid en technische analyse).
- ABN AMRO gelooft dat een actief beleid waarde toevoegt bij de verdeling over de verschillende vermogenscategorieën. Op productniveau maakt ABN AMRO gebruik van actief beheerde beleggingsproducten voor markten waar bewezen is dat deze waarde hebben kunnen toevoegen. Voor markten waar dit niet het geval is concentreert ABN AMRO zich op passieve beleggingsproducten.
-Beleggingsbeslissingen worden genomen door een team van beleggingsspecialisten met een bewezen track record en een ruime ervaring.
- ABN AMRO is ervan overtuigd dat een analyse van duurzaamheidsfactoren en bijbehorende duurzaamheidsscores helpt bij het beoordelen van de kwaliteit van individuele ondernemingen. Bij deze beoordeling kijkt ABN AMRO dus zowel naar de financiële situatie als de duurzaamheidsscore van de onderneming.
- Risicoanalyse en meting van de resultaten zijn standaard onderdeel van het beleggingsproces en helpen ABN AMRO bij het maken van de juiste keuzes.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl heeft ABN AMRO?
De beleggingsstrategie kan omschreven worden als actief en is gebaseerd op fundamentele gronden. Hierbij maakt ABN AMRO gebruik van kwantitatieve analyses (zoals screening, risicoanalyses en technische analyses) in het beslissingsproces om een efficiënte en tijdige besluitvorming te borgen. In het beleggingsproces onderscheidt ABN AMRO de volgende samenhangende stappen:
- Macro-economisch onderzoek: de analisten van ABN AMRO analyseren de onderliggende fundamentele ontwikkelingen en verkennen de impact op de toekomstige beleggingsomgeving.
- Tactisch beleid: actief inspelen op verwachte marktontwikkelingen op basis van de toekomstige beleggingsomgeving. Het ABN AMRO Beleggingscomité is verantwoordelijk voor de tactische vermogensverdeling en komt wekelijks samen.
- Modelportefeuille-constructie: samenstellen van concrete beleggingsportefeuilles per risicoprofiel door het selecteren van beleggingsinstrumenten in lijn met de gekozen verdeling van beleggingen over de verschillende vermogenscategorieën.
- Communicatie en implementatie: doorvoeren van de beleggingsbeslissingen in de beleggingsportefeuilles van de Vermogensbeheerklanten en het geven van beleggingsadviezen aan de klanten die hebben gekozen voor het concept beleggingsadvies.

In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio' s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?
De vermogenscategorieën bij ABN AMRO zijn: aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. In het beleggingsbeleid accepteert ABN AMRO uitsluitend valutarisico's die voortkomen uit beleggingen in de vermogenscategorieën met een hoge volatiliteit (o.a. aandelen en onroerend goed). Dit doen ze om te voorkomen dat het valutarisico het totale risico domineert.

Negatieve uitsluitingUitsluitingen en hierbij gehanteerde omzetdrempels zijn afhankelijk van het gekozen mandaat.
ActiefIn het Multi Manager Mandaat heeft ABN over het algemeen de voorkeur voor actief belegde oplossingen. Voor een aantal beleggingscategorieen geven wij de voorkeur voor een passieve oplossing. Ook geldt dat we voor de overige categorieen altijd kunnen keizen voor een passieve oplossing voor een korte of langer periode als marktomstandigheden hier aanleiding toe geven.
ModelportefeuilleVoor de invulling van het Multi Manager Mandaat gebruikt ABN een modelportefeuille. Er is een modelportefeuille per risicoprofiel. Deze verschillen van elkaar in de invulling en de gekozen Mandaten en fondsen. Op deze manier kan volgens ABN beter worden ingespeelen op de risicohouding die de klant in zijn risicoprofiel heeft aangegeven.
Groei Voor de risicoprofielen 4 t/m 6 geldt dat deze meer gericht zijn op de groei van het vermogen op de langere termijn. Voor de risicoprofielen 2 t/m 3 geldt dat deze meer gericht zijn op het behoud van het vermogen op de langere termijn.
Beleggingsfondsen, IndextrackersIn het Multi Manager Mandaat wordt er niet direct belegd in aandelen en obligaties. Dit gaat via beleggingsfondsen en ETFs of Indexfondsen. In het geval van passief heeft ABN een voorkeur voor indexfondsen. Hoe een categorie wordt ingevuld hangt af van hun beleggingsbeleid en marktomstandigheden.Voor de onderliggende Managers is er geen beperking in het assortiment. Behalve de controversiële wapenlijst die in Nederland wettelijk verplicht is.
In het Multi Manager Mandaat is het niet toegestaan om derivaten te gebruiken rechtstreeks in de portefeuille van de klant. In de gebruikte beleggingsfondsen is dit wel toegestaan. Als het gaat om gebruik van derivaten voor efficiente portefeuille inrichting. Het gebruik van derivate voor leverage is niet toegestaan.
JaABN AMRO heeft de beschikking over een eigen beleggingsfondsenplatform in Luxemburg. Via dit platform geven wij mandaten uit aan externe beheerders van over de hele wereld. Geen van deze externe beheerders staat bij ABN AMRO op de loonlijst. ABN AMRO is wel de juridisch eigenaar van de producten maar huurt de beleggingsexpertise in. Hiermee hebben we het beste van beiden werelden. De controle over de gelden gebeurd door ABN AMRO en op deze manier kunnen wij de beste beheerders van de wereld inhuren om deze gelden voor ons te beheren. Het zijn dus geen huisfondsen in de klassiek zin van het woord.
Abn Amro
NeeABN AMRO is een beursgenoteerde onderneming er is dus geen sprake van een partnerstructuur. Wel beleggen de meeste ABN AMRO medewerkers in de producten van ABN AMRO.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten ABN AMRO


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeAll-in beheer fee (incl BTW) per jaar afhankelijk van uw risicoprofiel;
Defensief (1.21%)
Matig Defensief (1.27%)
Matig Offensief (1.27%)
Offensief (1.39%)
Zeer Offensief (1.39%)

*Boven de 2.5 miljoen euro geldt een staffelkorting.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ABN AMRO rendement


De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van de beheervergoeding. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

Profieldefensiefmatig defensiefmatig offensiefoffensiefzeer offensief
2023*
2,7%
3,9%
5,7%
7,3%
8,5%
2022
-11,6%
-12,2%
-12,3%
-13,3%
-12,5%
2021
4,5%
8,7%
14,7%
19,9%
23,7%
2020
1,8%
1,6%
2,7%
2,9%
2,8%
Inzicht in alle rendementen van ABN AMRO?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team ABN AMRO


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Richard de Groot CFA
Roel Barnhorn CFA
Drs. Nick Kounis
Reinhard Pfingsten
Olivier Raingeard


ABN AMRO

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement