The Index People vermogensbeheer

The Index People is een zelfstandig vermogensbeheerder gevestigd in Haarlem. Eind 2007 is de vermogensbeheerder opgericht door Marc Vijver en Reinder Kuperus. The Index People wil een zo breed mogelijke spreiding tegen zo laag mogelijke kosten bieden. De vermogensbeheerder richt zich daarom voornamelijk op beleggen in indextrackers. De organisatie werkt voor vermogende particulieren, ondernemers en voor institutionele relaties zoals pensioenfondsen, charitas en kerkelijke instellingen.

The Index people gelooft dat niemand de markt structureel kan verslaan en volgt daarom een passieve beleggingsstrategie. De modelportefeuille bestaat dan ook volledig uit indextrackers. Deze worden gespreid over de categorieën aandelen, obligaties en alternatieve beleggingen. The Index People speculeert niet op bewegingen die verwacht worden (voorspellen) maar reageert op een beweging die heeft plaatsgevonden door de portefeuille te herbalanceren.

Hoewel de dienstverlening voornamelijk online is ingericht is persoonlijk contact altijd mogelijk.
Boven de €2,500.000,- is maatwerk mogelijk.

                                            

 


Video The Index People


BeoordeeldThe Index People is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

The
Naam aanbieder
The Index People
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
The Index People B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Haarlem
Jaar actief
2007
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersBeleggingsbeleid The Index People


Index People tracht alle overbodige kosten in de beleggingsketen te vermijden zodat dit als rendement bijgeschreven kan worden bij het vermogen van haar relaties. Naast kosten is spreiding van essentieel belang. Bij aandelen doet zij dit op basis van de bijdrage van een land aan het wereldwijde GDP (Gross Domestic Product).

Rode draad in het beleggingsbeleid van Index People is dat zij NIET gelooft dat iemand 'de markt' structureel kan verslaan. Index People speculeert dan ook niet op bewegingen die ze verwacht. Zij reageert echter wel als er flinke bewegingen zijn geweest door te herbalanceren.

Het beleggingsbeleid van Index People wordt binnen de Index People Beleggingscommissie vastgesteld. Het beleggingsbeleid van Index People is een wereldwijd gespreide beleggingsportefeuille in verschillende asset classes. The Index People beoogt, met inachtneming van het gewenste risicoprofiel, de optimale balans te bereiken tussen efficientie en spreiding.
The Index People onderscheidt 3 verschillende hoofdgroepen waarin geïnvesteerd kan worden, te weten:
1. Aandelen
2. Obligaties
3. Alternatieven

De verdeling van het aandelenblok geschiedt op basis van de daadwerkelijke bijdrage van een land aan de mondiale economie. Input voor deze verdeling zijn de gegevens van het IMF met betrekking tot de bijdrage van een land aan het wereldwijde GDP (Gross Domestic Product).
Bij het obligatieblok wordt wereldwijd belegd in zowel staats als bedrijfsobligaties. Aangezien dit blok dient als het anker van de portefeuille worden valutarisico's bij obligaties afgedekt.
Het Alternatieve blok bestaat uit Onroerend Goed beleggingen en Grondstoffen.

Video The Index People


Negatieve uitsluitingBij gelijke geschiktheid wordt altijd gekozen voor de duurzame oplossing. In het beleggingsbeleid is tevens vastgelegd dat de duurzame variant ook een (beperkt) hogere kostenvoet mag hebben.
Passief
Maatwerk, ModelportefeuilleMaatwerk is mogelijk vanaf €2.500.000, 7 verschillende risicoprofielen varierend van 'Zeer Behoudend' tot 'Zeer Offensief'
Groei Afhankelijk van het gekozen profiel. De meest offensieve profielen zijn gericht op groei van de waarde van de portefeuille.
IndextrackersPassieve indextrackers en indexfondsen in aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen.
Nee
RabobankStichting Beleggingsrekening E-Giro via Rabobank
JaThe Index People is opgericht vanuit de beleggingsbehoefte van de eigenaar.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten The Index People


Doorlopende kosten
Periodieke kostenIndex People brengt geen periodieke kosten in rekening.
BeheerfeeDe all-in beheerfee per jaar is als volgt:
Vermogen tot €250.000: 0,70%
Over het meerdere van €250.000 tot €1.000.000: 0,50%
Over het meerdere van €1.000.000 tot €2.500.000: 0,38%
Over het meerdere van €2.500.000 tot €5.000.000,-: 0,27%
Over het meerdere van €5.000.000,-: 0,16%
BTW vrijgesteld voor alle relaties
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeIndex People en/of de bewaarder brengen geen service fee in rekening

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


The Index People rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het getoonde rendement is gebaseerd op de modelportefeuille van €100.000. Bij een inlegbedrag groter dan €250.000 kan het rendement maximaal 0,3% hoger uitvallen doordat u lagere kosten betaalt voor het beheer.

* De getoonde rendementen over 2021 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielZeer behoudendBehoudend tot neutraalNeutraalNeutraal tot offensiefZeer offensief
2021*
1,4%
6,2%
8,6%
11,2%
14,7%
2020
2,7%
4,0%
4,2%
4,2%
4,6%
2019
5,1%
11,4%
14,6%
18,0%
23,8%
2018
-2,8%
-4,8%
-5,7%
-6,6%
-8,2%
2017
0,9%
3,9%
5,2%
6,6%
9,2%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team The Index People


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Marco van Son
Vermogensbeheerder
Marco heeft ruim 30 jaar ervaring, zowel als institutioneel als particulier vermogensbeheerder en bij zowel banken als zelfstandige vermogensbeheerders. Hij is volgens zijn relaties een plezierige en deskundige gesprekspartner en streeft altijd naar het beste in zijn werk en voor zijn klanten. De uitdaging is om klanten te helpen hun financiële wensen te realiseren. Met de transparante en efficiënte portefeuilles van Index People wil hij hieraan bijdragen. Marco is geregistreerd bij het DSI in het register Adviseren Beleggen Maatwerk Retail.
De heer Marc van Maarle RBA
Vermogensbeheerder
Marc heeft als vermogensbeheerder in dienst van pensioenfondsen met alle aspecten van institutioneel vermogensbeheer ervaring opgedaan. Bij Index People is hij medeverantwoordelijk voor alle beleggingsinhoudelijke zaken en de dienstverlening aan onze institutionele klanten.
De heer Jeroen Thijssen
Vermogensbeheerder
Jeroen heeft in eerdere dienstverbanden vastgesteld dat hoge kosten van vermogensbeheer niet evenredig zijn aan de rendementen. Voor Jeroen is duidelijk dat Index People dé oplossing biedt waar hij zijn tijd en energie in wil steken. Jeroen geldt als een aanspreekbaar en ervaren klankbord die het beleggingsbeleid afstemt op de wensen van vermogende particulieren, stichtingen en verenigingen. Hij is tevens commercieel directeur van Index People.
De heer Frederik Kooij
Vermogensbeheerder
Frederik werkt al zeer lang in het beleggingsvak. In 2018 kwam hij als senior institutioneel vermogensbeheerder met een focus op de charitatieve sector naar Index People. Als bestuurder bij een vermogensfonds en een goede doelen vereniging kent Frederik de ontwikkelingen in fondsenland ook vanuit de praktijk. Frederik is geregistreerd bij het DSI in de registers Adviseren Beleggen Maatwerk Retail en Adviseren Beleggen Institutioneel. Hij heeft tevens een registratie bij CFA Society VBA Netherlands.
De heer Marcel Luchtenveld
Vermogensbeheerder
Marcel is het eerste aanspreekpunt voor de meeste van onze particuliere relaties en financieel adviseurs. Hij past qua persoonlijkheid naadloos in ons bedrijfsprofiel. Marcel is breed inzetbaar, kan multitasken en is altijd zelfdenkend. Hij heeft veel geleerd in een eerder dienstverband, maar is nooit uitgeleerd.
Mevrouw Bianca Slagmolen
Vermogensbeheerder
Bianca houdt zich hoofdzakelijk bezig met het onderhouden van het contact met een deel van de particuliere relaties, daarnaast ondersteunt ze de backoffice bij de afhandeling van effectentransacties. Bianca heeft ruime werkervaring opgedaan bij Van Lanschot in allerlei effecten gerelateerde functies.
De heer Rob Winters
Vermogensbeheerder
Rob heeft zijn bachelor bedrijfseconomie behaald aan Tilburg University, waarna hij vervolgens zijn Master Financial Economics heeft afgerond aan de Erasmus School of Economics. Tijdens zijn studie heeft Rob werkervaring opgedaan in Commodity Trading. Daarnaast heeft hij zich internationaal ontwikkeld door een half jaar te studeren in Shanghai. In navolging van zijn studie is Rob in 2020 gestart bij Index People als institutioneel vermogensbeheerder. Rob heeft daarnaast de ambitie om Chartered Financial Analyst (CFA) te worden.
De heer Wilco Ouwerkerk
Vermogensbeheerder
Wilko is als ervaren vermogensbeheerder graag uw gesprekspartner in het proces van beleggen met als doel een lange relatie op te bouwen. Hij streeft er naar u op dit punt te ontzorgen en rust te geven. Dat begint op het moment dat u start met beleggen. Voordat Wilko naar Index People kwam, was hij ruim 25 jaar werkzaam als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder bij onder andere Van Lanschot Bankiers en Rabobank. Wilko is geregistreerd bij DSI in het register Adviseren Beleggen Maatwerk Retail en gekwalificeerd als WFT Adviseur Vermogen.


The Index People

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement