The Index People is een zelfstandig vermogensbeheerder gevestigd in Haarlem. Eind 2007 is de vermogensbeheerder opgericht door Marc Vijver en Reinder Kuperus. The Index People wil een zo breed mogelijke spreiding tegen zo laag mogelijke kosten bieden. De vermogensbeheerder richt zich daarom voornamelijk op beleggen in indextrackers. De organisatie werkt voor vermogende particulieren, ondernemers en voor institutionele relaties zoals pensioenfondsen, charitas en kerkelijke instellingen.

The Index People gelooft dat niemand de markt structureel kan verslaan en volgt daarom een passieve beleggingsstrategie. De modelportefeuilles bestaan dan ook volledig uit indextrackers. Deze worden gespreid over de categorieën aandelen, obligaties en alternatieve beleggingen. The Index People speculeert niet op bewegingen die verwacht worden (voorspellen) maar reageert op een beweging die heeft plaatsgevonden door de portefeuille te herbalanceren.

The Index People biedt naast de standaard strategie ook een duurzame strategie aan. Bij deze duurzame strategie ligt de nadruk op duurzame kenmerken bij samenstellen van de portefeuille. Ook is het mogelijk om fiscaal aantrekkelijk pensioen op te bouwen met de box 1 pensioenrekening van Index People.

De dienstverlening van Index People is gericht op persoonlijk contact. Als klant krijg je een vaste adviseur die gedurende het jaar minimaal 1 x per jaar contact opneemt, maar feitelijk bepaald de klant zelf de frequentie van het contact. Afhankelijk van de wensen is dit telefonisch, op het kantoor in Haarlem of digitaal. Daarnaast is er 24/7 online inzicht in de beleggingsportefeuille.

Vermogensbeheer bij Index People is mogelijk vanaf € 100.000, kindrekening vanaf € 20.000. Specifieke maatwerkoplossingen zijn mogelijk vanaf € 5.000.000.

                                            

 


Video The Index People


BeoordeeldThe Index People is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

The
Naam aanbieder
The Index People
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Index People B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Haarlem
Jaar actief
2007
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie The Index People 2024

Finner vroeg The Index People naar haar visie voor 2024:


"2023 heeft weer bewezen dat het niet zinvol is om vooraf een voorspelling te doen over de toekomst. Als vooraf bekend was dat er, naast de oorlog in Oekraïne, ook een oorlog met Israël zou ontstaan terwijl economen nog nooit zo eensgezind een recessie voorspelden voor 2023 zou niemand in aandelen hebben durven beleggen. Ondanks deze sombere berichten hebben de beurzen weer met een mooie plus afgesloten. 


Ook voor 2024 gaan wij dus geen voorspellingen doen. Als je in alle landen, alle sectoren, alle bedrijven investeert en op een rules-based wijze de portefeuilles onderhoudt dan heb je de grootste kans op minder fluctuaties en een bovengemiddeld rendement."


Beleggingsbeleid The Index People

Index People tracht alle overbodige kosten in de beleggingsketen te vermijden zodat dit als rendement bijgeschreven kan worden bij het vermogen van haar relaties. Naast kosten is spreiding van essentieel belang. Bij aandelen doet zij dit op basis van de bijdrage van een land aan het wereldwijde GDP (Gross Domestic Product).

Rode draad in het beleggingsbeleid van Index People is dat zij NIET gelooft dat iemand 'de markt' structureel kan verslaan. Index People speculeert dan ook niet op bewegingen die ze verwacht. Zij reageert echter wel als er flinke bewegingen zijn geweest door te herbalanceren.

Het beleggingsbeleid van Index People wordt binnen de Index People Beleggingscommissie vastgesteld. Het beleggingsbeleid van Index People is een wereldwijd gespreide beleggingsportefeuille in verschillende asset classes. The Index People beoogt, met inachtneming van het gewenste risicoprofiel, de optimale balans te bereiken tussen efficientie en spreiding.
The Index People onderscheidt 3 verschillende hoofdgroepen waarin geïnvesteerd kan worden, te weten:

1. Aandelen
2. Obligaties
3. Alternatieven

De verdeling van het aandelenblok geschiedt op basis van de daadwerkelijke bijdrage van een land aan de mondiale economie. Input voor deze verdeling zijn de gegevens van het IMF met betrekking tot de bijdrage van een land aan het wereldwijde GDP (Gross Domestic Product).
Bij het obligatieblok wordt wereldwijd belegd in zowel staats als bedrijfsobligaties. Aangezien dit blok dient als het anker van de portefeuille worden valutarisico's bij obligaties afgedekt.
Het Alternatieve blok bestaat uit Onroerend Goed beleggingen en Grondstoffen.

Negatieve uitsluitingDe standaard portefeuille streeft een duurzame dienstverlening van Index People na en sluit bepaalde beleggingscategorieën uit. Mix van artikel 6 en 8.Voor volledig duurzame portefeuille alleen mix van artikel 8 en 9.
Passief
Maatwerk, ModelportefeuilleMaatwerk is mogelijk vanaf €2.500.000, 9 verschillende risicoprofielen varierend van 'Zeer Behoudend' tot 'Zeer Offensief' . Sinds kort ook 100% aandelen en 100% obligaities.
Groei Afhankelijk van het gekozen profiel. De meest offensieve profielen zijn gericht op groei van de waarde van de portefeuille.
IndextrackersPassieve indextrackers en indexfondsen in aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen.
Nee
CaceisIndexfondsen en ETF's worden bewaard bij Caceis (voorheen Kasbank) en Indexfondsen zelf. Stichting E-giro heeft rekening bij Rabobank.Hij komen alle stortingen binnen die vervolg na aankoop ondergebracht worden bij Caceis Indexfondsen.
JaThe Index People is opgericht vanuit de beleggingsbehoefte van de eigenaar.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten The Index People


Doorlopende kosten
Periodieke kostenIndex People brengt geen periodieke kosten in rekening.
BeheerfeeDe all-in beheerfee per jaar is als volgt:
Vermogen tot €250.000: 0,70%
Over het meerdere van €250.000 tot €1.000.000: 0,50%
Over het meerdere van €1.000.000 tot €2.500.000: 0,38%
Over het meerdere van €2.500.000 tot €5.000.000,-: 0,27%
Over het meerdere van €5.000.000,-: 0,16%
BTW vrijgesteld voor alle relaties
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeIndex People en/of de bewaarder brengen geen service fee in rekening

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


The Index People rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het getoonde rendement is gebaseerd op de modelportefeuille van €100.000. Bij een inlegbedrag groter dan €250.000 kan het rendement maximaal 0,3% hoger uitvallen doordat u lagere kosten betaalt voor het beheer.

ProfielZeer behoudendBehoudend tot neutraalNeutraalNeutraal tot offensiefZeer offensief
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
1,2%
7,8%
11,6%
15,3%
20,1%
Inzicht in alle rendementen van The Index People?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team The Index People


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Marco van Son
Vermogensbeheerder
Marco heeft ruim 30 jaar ervaring, zowel als institutioneel als particulier vermogensbeheerder en bij zowel banken als zelfstandige vermogensbeheerders. Hij is volgens zijn relaties een plezierige en deskundige gesprekspartner en streeft altijd naar het beste in zijn werk en voor zijn klanten. De uitdaging is om klanten te helpen hun financiële wensen te realiseren. Met de transparante en efficiënte portefeuilles van Index People wil hij hieraan bijdragen. Marco is geregistreerd bij het DSI in het register Adviseren Beleggen Maatwerk Retail.
De heer Marc van Maarle RBA
Vermogensbeheerder
Marc heeft als vermogensbeheerder in dienst van pensioenfondsen met alle aspecten van institutioneel vermogensbeheer ervaring opgedaan. Bij Index People is hij medeverantwoordelijk voor alle beleggingsinhoudelijke zaken en de dienstverlening aan onze institutionele klanten. Tevens is hij financieel directeur van Index People.
De heer Jeroen Thijssen
Vermogensbeheerder
Jeroen heeft in eerdere dienstverbanden vastgesteld dat hoge kosten van vermogensbeheer niet evenredig zijn aan de rendementen. Voor Jeroen is duidelijk dat Index People dé oplossing biedt waar hij zijn tijd en energie in wil steken. Jeroen geldt als een aanspreekbaar en ervaren klankbord die het beleggingsbeleid afstemt op de wensen van vermogende particulieren, stichtingen en verenigingen. Hij is tevens commercieel directeur van Index People.
De heer Frederik Kooij
Vermogensbeheerder
Frederik werkt al zeer lang in het beleggingsvak. In 2018 kwam hij als senior institutioneel vermogensbeheerder met een focus op de charitatieve sector naar Index People. Als bestuurder bij een vermogensfonds en een goede doelen vereniging kent Frederik de ontwikkelingen in fondsenland ook vanuit de praktijk. Frederik is geregistreerd bij het DSI in de registers Adviseren Beleggen Maatwerk Retail en Adviseren Beleggen Institutioneel. Hij heeft tevens een registratie bij CFA Society VBA Netherlands.
De heer Marcel Luchtenveld
Vermogensbeheerder
Marcel is het eerste aanspreekpunt voor de meeste van onze particuliere relaties en financieel adviseurs. Hij past qua persoonlijkheid naadloos in ons bedrijfsprofiel. Marcel is breed inzetbaar, kan multitasken en is altijd zelfdenkend. Hij heeft veel geleerd in een eerder dienstverband, maar is nooit uitgeleerd.
Mevrouw Bianca Slagmolen
Vermogensbeheerder
Bianca houdt zich hoofdzakelijk bezig met het onderhouden van het contact met een deel van de particuliere relaties, daarnaast ondersteunt ze de backoffice bij de afhandeling van effectentransacties. Bianca heeft ruime werkervaring opgedaan bij Van Lanschot in allerlei effecten gerelateerde functies.
De heer Wilco Ouwerkerk
Vermogensbeheerder
Wilko is als ervaren vermogensbeheerder graag uw gesprekspartner in het proces van beleggen met als doel een lange relatie op te bouwen. Hij streeft er naar u op dit punt te ontzorgen en rust te geven. Dat begint op het moment dat u start met beleggen. Voordat Wilko naar Index People kwam, was hij ruim 25 jaar werkzaam als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder bij onder andere Van Lanschot Bankiers en Rabobank. Wilko is geregistreerd bij DSI in het register Adviseren Beleggen Maatwerk Retail en gekwalificeerd als WFT Adviseur Vermogen.
De heer Benjamin Greevers
Vermogensbeheerder
Benjamin doet zijn voornaam eer aan als junior vermogensbeheerder particulier bij Index People. Hij heeft een internationale achtergrond en een passie voor beleggen. Met ondernemende ervaringen in evenementen, vermogensbeheer en hospitality heeft hij zeer klantgericht leren denken en werken. Benjamin zoekt altijd naar de meest persoonlijke en passende oplossingen voor zijn klanten in welk speelveld dan ook. Bij Index People krijgt hij de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen tot ervaren vermogensbeheerder.
Mevrouw Hanneke Moerman
Vermogensbeheerder
Hanneke heeft ruim 10 jaar ervaring in de financiële sector waarbij de nadruk ligt op vermogensbeheer. Door middel van een brede insteek is zij in staat om financiële wensen & doelen voor relaties helder te krijgen en samen een plan op te stellen. De kracht van Hanneke ligt in het opbouwen, onderhouden en uitbouwen van duurzame klantrelaties. Ze is geregistreerd bij het DSI in het register Adviseren Beleggen Standaard Retail en is in het bezit van de diploma’s voor de beroepskwalificatie WFT Adviseur Vermogen. Daarnaast is zij aangesloten bij de federatie vermogensplanners.
De heer Jan Spel
Vermogensbeheerder
Jan heeft ruim 40 jaar ervaring in de financiële sector. Jan is in 1980 bij de toenmalige NMB Bank (ING) begonnen en heeft de eerste jaren van zijn carrière alle afdelingen van de bank doorlopen. Hij is in 1987 op de effectenafdeling gaan werken, waar hij gedurende 30 jaar relaties in de regio Rotterdam adviseerde. Relaties waarderen hem om zijn heldere uitleg en passende oplossingen van de soms ingewikkelde beleggingsvraagstukken. Bij Index People is Jan als ervaren vermogensbeheerder onderdeel van het particuliere team.
De heer Peter den Bode
Vermogensbeheerder
Peter heeft ruim 40 jaar ervaring in de beleggingswereld. In 1981 is hij begonnen bij ABN-Amro, waar hij zich door middel van diverse studies heeft opgewerkt tot senior beleggingsadviseur. Vanaf 2000 richtte hij zich meer op de internationale markt als investment advisor international private banking. In 2007 ging hij naar MeesPierson als investment advisor om in 2010 toch weer bij de ABN-Amro terecht te komen. Daar richtte hij zich tot de klanten van instituten en charitas als beleggingsadviseur. Peter staat bekend om zijn grote deskundigheid en een uitstekend gevoel voor de klant. Bij Index People is Peter als ervaren vermogensbeheerder onderdeel van het institutionele team.
De heer Menno van ’t Riet
Vermogensbeheerder
Menno heeft een Bachelor Commerciële Economie behaald aan de Hogeschool van Amsterdam, tijdens deze studie heeft hij een Minor beleggen gevolgd van een half jaar. Daarna rondde Menno de Master Digital Driven Business af met een scriptie over het voorspellen van stortingen en onttrekkingen van individuele beleggers met behulp van machine learning algoritmen. Tijdens deze laatste scriptie heeft Menno al wat kennis en ervaring in de financiële wereld opgedaan die hij bij Index People verder ontwikkelt.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement