Delen Private Bank - tot voor kort Oyens & Van Eeghen - is een expert in het beheer en de bescherming van vermogen, zowel voor ondernemers als particulieren. Klanten krijgen niet alleen een brede blik op hun vermogen geboden, maar ook digitaal gemak en persoonlijke service. Alles met haar waarden als familiebedrijf. Met deze mix wil Delen haar klanten verzekeren van een goed onderdak voor hun totale vermogen, waarbij financiële gemoedsrust het uiteindelijke doel is.

Een brede blik op je vermogen
De kerntaak van Delen is het beheer van het vermogen. Beleggingen zijn gericht op een robuust rendement op lange termijn, met een risico dat past bij de klant. De portefeuilles hebben een duurzame insteek, waar financieel rendement samengaat met respect voor mens en planeet. Delen gaat verder dan alleen beleggen: het persoonlijke contact met vaste aanspreekpunten vult zij aan met Delen Family Services, een innovatieve technologie gekoppeld aan het advies van financiële en estate planners. Klanten krijgen toegang tot een overzicht van alle aspecten van hun vermogen. Dit helpt volgens Delen bij het plannen en begrijpen van zaken, alsmede het creëren van bescherming voor klanten en hun naasten omdat ze de nalatenschap goed in kunnen richten. Ook is het mogelijk om krediet af te sluiten met beleggingen als onderpand, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een huis.

Digitaal gemak
Digitaal gemak begint met klant worden. Dit kost bij Delen relatief weinig tijd en moeite. Hierna kunnen klanten hun financiële zaken ook makkelijk volgen. Via de Delen app en online omgeving krijgen klanten op elk moment inzage in de beleggingsportefeuille. Via Delen Family Services krijgen klanten een beeld van de gehele vermogenspositie, en, indien gewenst, ook die van familie en/of de onderneming. Via simulaties wordt getoond hoe dit vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen en met welke ingrepen klanten hun financiële toekomst mogelijk beter vorm kunnen geven.

Persoonlijk contact
Bij Delen Private Bank hebben klanten vaste aanspreekpunten. Zij zijn makkelijk bereikbaar, hebben verstand van zaken, en werken op lange termijn. Als klant heb je een periodiek persoonlijk onderhoud en bankier je bij een kleinschalige organisatie met een menselijk gezicht.

Welkom met een groot of kleiner vermogen
Delen Private Bank hanteert geen vast minimumvermogen om klant te worden en kijkt vooral naar het potentieel. Zo heet ze graag veelbelovende starters op de arbeidsmarkt welkom die hun eerste vermogen aan het opbouwen zijn. Of naast ouders ook de kinderen, ook al is hun vermogen bescheiden. Ook kan je met een deel van je vermogen bij Delen terecht.

Vertrouwen waard
Delen zet zich neer als een financieel solide bank, waarbij IT is op orde en systemen zijn gebruiksvriendelijk ingericht. Delen beoogt op deze manier de handen vrij te hebben om de klant verder te helpen. Veel energie gaat naar een gezonde, dicht-bij-de-klant-bedrijfscultuur. Dit vertaalt zich in aantoonbaar tevreden klanten. Delen hanteert de volgende waarden als kompas bij alles wat ze doet: behoedzaamheid, duurzaamheid, persoonlijk contact, familiale touch en efficiëntie. Zo geeft ze gestalte aan haar missie: je vermogen alert en doordacht beheren en plannen, gericht op bescherming, evenwichtige groei en de overdracht aan volgende generaties.

BeoordeeldDelen Private Bank is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Delen
Naam aanbieder
Delen Private Bank
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
Delen Private Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam (Hoofdkantoor), 's-Hertogenbosch en Heerenveen
Jaar actief
1936
Onderscheidingen
4x prijs voor beste digitale private bank

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Delen Private Bank


Delen Private Bank werkt met verschillende Multi-Asset risicoprofielen die goed gespreid beleggen in wereldwijde kwaliteitsaandelen, Europese staatsobligaties en bedrijfsobligaties. Afhankelijk van het risicoprofiel is het beleggingsbeleid gericht op vermogensbehoud of vermogensgroei met behulp van liquide beleggingsinstrumenten.

Het beleggingsbeleid van Delen Private Bank rust op de volgende pilaren:
- Risicoprofielen: afgestemd op de wensen, doelen en risicotolerantie van de klant
- Multi asset
- Gestructureerd beleggen: maandelijkse scorecards
- Actief beheer: tactische asset allocatie tussen vermogenscategorieën
- Top-down benadering
- Brede spreiding
- Wereldwijd beleggen
- Duurzaamheid
- Liquiditeit: dagelijkse koers (alle onderliggende effecten zijn dagelijks verhandelbaar)

Binnen aandelen betekent dit:
-Benchmark: MSCI AC World Index
-Regio-allocatie
-Stijl-allocatie
-Selectie van actieve, passieve en kwantitatieve managers
-Focus op neerwaarts risico: bias naar kwaliteitsbedrijven

Binnen vastrentende waarden betekent dit:
- Multi-Asset benchmark: Europese Staatsobligaties, Euro Credits, Floating Rate Notes, High Yield en Emerging Market Debt
- Looptijdenbeleid
- Allocatie naar landen en valuta's
- Selectie van actieve managers en individuele Europese

Staatsobligaties
- Sterke focus op risicobeheer: renterisico, kredietrisico, valutarisico, liquiditeitsrisico en idiosyncratisch risico

Negatieve uitsluiting
Actief
ModelportefeuilleDelen Private Bank werkt met 7 risicoprofielen waarvan 5 Multi - Asset portefeuilles namelijk: zeer defensief, defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor een volledige aandelen of vastrentende portefeuille.
Groei Afhankelijk van het risicoprofiel is het beleggingsbeleid gericht op vermogensbehoud, het genereren van inkomsten of vermogensgroei met behulp van liquide en efficiënte beleggingsinstrumenten.
Beleggingsfondsen, ObligatiesDelen Private Bank maakt in haar beleggingsbeleid gebruik van gespecialiseerde externe beleggingsteams., Delen Private Bank belegt in Europese staatsobligaties, (solide) bedrijfsobligaties en hoogrentende obligaties.
JaOnze beleggingen worden vormgegeven door middel van een fondsstructuur. Dit biedt de relatie een btw-voordeel. Delen hanteert namelijk een All-in tarief dat bestaat uit kosten voor Risk, Compliance, Bewaarloon en Transacties. Deze worden verwerkt in de koersen van de financiële instrumenten in de portefeuille en gaan dus ten laste van de koers van deze instrumenten. Het voordeel van deze manier van werken is dat er geen btw verschuldigd is.
Eigen bewaarstichtingDelen Private Bank betreft een bank.
JaWij geloven in gelijkgestelde belangen met onze cliënten. Onze collegae beleggen daarom veelal ook in onze eigen belegging strategieën. Daarbij zijn wij onderdeel van Bank Delen, dit is een familiebedrijf waarvan de familie met een bijzonder groot kapitaal participeert in onze eigen belegging strategieën.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Delen Private Bank


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeBinnen de asset allocatiefondsen van Delen wordt een jaarlijkse jaarlijkse beheerfee (vrij van btw) gerekend, afhankelijk van je inleg wordt er in een andere fondsklasse belegd:

1,5% tot € 0.5 miljoen
1,35% van € 0.5 miljoen tot € 1 miljoen
1,05% van € 1 miljoen tot € 2,5 miljoen
0,8% van € 2,5 miljoen tot € 15 miljoen
0,7% vanaf € 15 miljoen

De all-in service fee is vrijgesteld van btw. Hier zitten onder andere de beheerfee, administratiekosten, bewaarloon en brokercommissies in.

De getoonde kosten zijn voor de Delen Private Bank strategie. Kies je een andere strategie dan kunnen je kosten afwijken.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Delen Private Bank rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielDefensiveModerateBalancedDynamicVery Dynamic
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-11,2%
-11,9%
-12,5%
-13,3%
-14,1%
2021
5,3%
8,5%
11,6%
15,5%
19,5%
Inzicht in alle rendementen van Delen Private Bank?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Delen Private Bank


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Artino Janssen MSc, MiF
Senior Vermogensbeheerder
Voordat Artino in september 2014 in dienst trad bij Oyens & Van Eeghen (nu Delen Private Bank), werkte hij 10 jaar bij Robeco, vanaf 2011 als CIO Asset Allocatie en directeur Investment Solutions & Research. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij AEGON Asset Management, waar hij in 2000 werd benoemd tot CIO Equities. Artino studeerde cum laude af in de macro- en monetaire economie aan de Katholieke Universiteit Brabant en hij is DSI geregisteerd.
Jan Hoogenraad MSc
Senior Vermogensbeheerder
Voordat Jan in 2010 in dienst trad bij Oyens & Van Eeghen (nu Delen Private Bank), werkte hij bij Lombar Odier in Amsterdam als senior portfolio manager fixed income, gespecialiseerd op het gebied van emerging market debt. Jan begon zijn loopbaan bij Capital Management Consultants. Hij behaalde een MSc in Algemene Economie aan de Universiteit van Amsterdam en hij is DSI geregistreerd.
Frank Schipper MSc
Vermogensbeheerder
Voordat Frank in 2017 in dienst trad bij Oyens & Van Eeghen (nu Delen Private Bank) was hij Financial Trainee in het International Finance Graduate Program van Archer Daniels Midland. Frank behaalde een MSc in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement