InsingerGIlissen zegt het volgende over haar dienstverlening:

InsingerGilissen is een bekroonde private bank
InsingerGilissen onderdeel van Quintet Private Bank is er voor vermogende particulieren, stichtingen, verenigingen en institutionele partijen. Het is een private bank met zes vestigingen verspreid over Nederland. Eind 2018, 2019, 2020 en 2021 ontving zij de IEX Gouden Stier ‘beste keuze private banking’.

Bij InsingerGilissen draait het om persoonlijke service
InsingerGilissen begeleidt haar cliënten en de generaties na hen bij het nemen van belangrijke vermogensbeslissingen. En dat gedurende iedere fase in hun leven. De private bank onderscheidt zich met a) service, b) honkvaste, empathische relatiemanagers, c) bewezen producten met slimme inzet van technologie.

U kunt er terecht voor beleggen en brede ondersteuning rondom uw vermogen
De kern van de dienstverlening is beleggen. Wilt u hier niet naar omkijken? Kies dan voor vermogensbeheer. Wilt u zelf aan het roer staan? Beleggingsadvies biedt dan uitkomst. Daarnaast krijgt u – naar wens – ondersteuning op het vlak van financiële/estate planning, kredietverlening, administratieve organisatie, charity planning en betalen.

Premiumspaarrekening:
Onze beleggende cliënten kunnen een spaarrekening bij ons openen met een rente vergoeding van 0,00% op jaarbasis. Op de spaarrekening dient een vermogen aangehouden te worden van meer dan 1.000.000 euro.

Bij beleggen is duurzaamheid de norm
InsingerGilissen is daarnaast ondertekenaar van de UN Principles for Responsible Investing. ‘Verantwoord beleggen’ is de norm. Hierin een stap verder gaan? InsingerGilissen biedt diverse duurzame beleggingsoplossingen.

U werkt samen met uw eigen private banker
De private banker is de spil in de dienstverlening. U geeft aan op welke wijze en hoe vaak u contact wilt. Voor de service, werkt hij/zij samen met verschillende specialisten binnen en buiten InsingerGilissen.

InsingerGilissen is vooral interessant als u over meer dan 1 miljoen euro beschikt
De dienstverlening van InsingerGilissen is primair gericht op particulieren en instellingen met een vrij belegbaar vermogen vanaf 1 miljoen euro.

Meestal is er een kantoor in de buurt
Met vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor), Den Haag, Eindhoven, Groningen en Rotterdam is er altijd wel een vestiging van InsingerGilissen bij u in de buurt.

U kiest voor een 'boutique' aanpak, onderdeel van een groter geheel
InsingerGilissen is een bank op menselijke maat met zo’n 350 medewerkers. InsingerGilissen maakt onderdeel uit van Quintet Private Bank, een netwerk van ‘boutique’ private banks verspreid over Europa."

Video InsingerGilissen


BeoordeeldInsingerGilissen is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
InsingerGilissen
Naam aanbieder
InsingerGilissen
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
Quintet Private Bank (Europe) S.A.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Zwolle, Groningen, Rotterdam
Jaar actief
1779
Onderscheidingen
PWM Wealth Tech Award 2019 - Best Private Bank for Digital Culture, Gouden Stier "Beste Keuze Private Banking" 2018, Gouden Stier "Beste Vermogensbeheerder" in 2013 en 2014

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid InsingerGilissen


InsingerGilissen zegt het volgende over haar beleggingsbeleid:

Het beleggingsbeleid van InsingerGilissen is actief.
In haar beleggingsaanpak doet InsingerGilissen er alles aan om de markt (de benchmark) te verslaan. U kunt rekenen op onafhankelijk beleggingsbeleid waarbij, om in te spelen op specifieke niches en duurzaam indexbeleggen, in beperkte mate eigen gespecialiseerde beleggingsfondsen kunnen worden gebruikt.

Het beleggingsbeleid is gebaseerd op de volgende beleggingsovertuigingen:

Het begint bij een goede spreiding.
Om risico's te beheersen is spreiding over en binnen de vermogenscategorieën belangrijk. Daarbij spelen de keuze van beleggingen en de bijbehorende risico-/rendementskarakteristieken een belangrijke rol. Ook kijken de beleggingsexperts van InsingerGilissen naar een goede spreiding over landen en sectoren.

InsingerGilissen investeert in wat zij begrijpt
InsingerGilissen baseert haar beleggingsbesluiten op fundamentele analyse. Uitgangspunt is om alleen te beleggen in instrumenten die vallen te begrijpen en doorgronden.

InsingerGilissen wijkt af van de marktconsensus wanneer nodig
Het beleggingsbeleid is gericht op het behalen van rendement tegen een acceptabel risico. Als volgens InsingerGilissen de risico' s niet in verhouding staan tot het verwachte rendement kan dit beleid afwijken van de marktconsensus. Brengen bijvoorbeeld specifieke vermogenscategorieën, regio's of sectoren te grote risico's met zich mee, dan mijdt InsingerGilissen deze.

Voorkeur voor kwaliteit
In de beleggingen is er een voorkeur voor kwaliteit. Zo let InsingerGilissen bij het selecteren van ondernemingen op een sterke balans en winstgroei. Bij beleggingsfondsen vind InsingerGilissen consistente beleggingsprestaties belangrijk. Deze kwaliteitsinvesteringen geven volgens InsingerGilissen op langere termijn betere risico-/rendementskarakteristieken dan de bredere markt.

U heeft keuzevrijheid hoe u wilt beleggen
Aan u de keus: vermogensbeheer of beleggingsadvies.

Bij vermogensbeheer bent u verzekerd van een persoonlijke benadering met (online) inzicht in uw beleggingen en uw rendement. InsingerGilissen neemt uw zorgen rondom beleggen uit handen, u kunt naar wens de vinger aan de pols houden. U kiest vervolgens voor de portefeuille die het beste bij u past. Bijvoorbeeld een portefeuille die voornamelijk bestaat uit individuele aandelen en obligaties (directe lijnen) of juist beleggingsfondsen. Als ondertekenaar van de UN Principles for Responsible Investment kunt u erop vertrouwen dat alle beleggingen verantwoord zijn. Wilt u een stap verder gaan en duurzaam beleggen? Ook hier biedt InsingerGilissen oplossingen.

Als u kiest voor beleggingsadvies van InsingerGilissen, bent u degene die iedere beleggingsbeslissing neemt. Samen met uw private banker bepaalt u uw aanpak. Uw private banker ondersteunt u met gefundeerd advies en treedt op als klankbord. Via hem/haar en via uw eigen Mijn InsingerGilissen omgeving voedt InsingerGilissen u graag met concrete beleggingsinformatie en -ideeën.

Best in class, Negatieve uitsluitingInsingerGilissen is van mening dat beleggers betere beslissingen kunnen nemen indien aspecten van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (ESG) integraal deel uitmaken van het beleggingsproces. ESG-integratie geeft een vollediger beeld van de kansen en risico’s van individuele beleggingen en van een portefeuille als geheel. ESG-integratie vindt daarmee plaats op drie niveaus: a) Selectie aandelen, obligaties of andere fondsen/effecten b) Portefeuilleconstructie c) Risicomanagement, Uitsluitingscriteria voor bedrijven die meer dan een bepaald percentage van hun omzet verkrijgen uit activiteiten en producten zoals tabak, wapens, pornografie, gokken, energiewinning uit steen- of bruinkool, oliewinning uit teerzand en alcohol. Uiteraard is m.b.t. controversiële wapens geen enkele betrokkenheid toegestaan.
ActiefInsingerGilissen gelooft dat je met actief beleggen gemiddeld genomen de markt kunt verslaan. Zij doet dit door zowel actieve en passieve producten op te nemen in de portefeuille.
Maatwerk, ModelportefeuilleDit is afhankelijk van de dienstverlening, beleggingsadvies of vermogensbeheer. Bij Vermogensbeheer werkt InsingerGilissen in beginsel met modelportefeuilles. De in 2019 geïntroduceerde aanpak voor vermogensbeheer biedt voordelen van institutionele beleggers, meer inzicht en kostenvoordeel.
Groei , WaardebehoudDe hoofddoelstelling waar InsingerGilissen vanuit gaat, is waardebehoud. Beleggingsportefeuilles gericht op het genereren van inkomen, groei of maatschappelijke impact zijn desgewenst mogelijk.
Aandelen, Beleggingsfondsen, Obligaties
JaInsingerGilissen heeft drie eigen indexfondsen waarin belegd wordt voor de duurzame portefeuilles. Tevens beheert InsingerGilissen een aantal fondsen om in te spelen op specifieke niches, zoals Europese mid- en smallcaps, Europees vastgoed en alternatieve beleggingen.
InsingerGilissen
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten InsingerGilissen


Doorlopende kosten
Periodieke kostenAls de omvang van het (familie)vermogen € 10 miljoen of meer is, ontvangt u een standaard restitutie van 0,10% over het vermogen op uw rekening.
BeheerfeePrivate banking fee volgens de staffel (inclusief btw):

1 miljoen - 3 miljoen: 0,73% (private plan inbegrepen)
3 miljoen - 5 miljoen: 0,42% (private plan inbegrepen)
5 miljoen - 10 miljoen: 0,24% (private plan inbegrepen)
10 miljoen of meer: 0,06% (private plan inbegrepen)


In de Private banking fee is ook inbegrepen; een (periodiek) financieel plan. Vanaf een vermogen van €10 mln is ook de Shoebox service inbegrepen. InsingerGilissen kan dan ook uw gehele financiële administratie uit handen nemen.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefeegeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


InsingerGilissen rendement


De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van de Private banking fee. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

De getoonde rendementen zijn de resultaten van de modelportefeuille zonder de categorie alternatieve beleggingen. Alle gerapporteerde rendementen zijn inclusief onderliggende instrument/fondskosten maar exclusief de Private banking fee.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielDefensiefGematigd defensiefGebalanceerdGematigd offensiefOffensief
2023*
-
1,3%
3%
4,6%
6,5%
2022
-14,4%
-15,6%
-16,5%
-17,3%
-17,6%
2021
1,3%
6,9%
12,4%
18,4%
24,0%
2020
2,6%
4,2%
6,1%
8,0%
9,6%
Inzicht in alle rendementen van InsingerGilissen?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team InsingerGilissen


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Gerwin Wijnia
Chief investment officer
Marjolijn Breeuwer
Head investment managemnt
Bas Gradussen
Investment solutions
Focus: duurzaam beleggen
Paul Linssen
Portfolio management
Focus: selectie beleggingsfondsen
Jos Versteeg
Analist
Focus: individuele aandelen
Ive Hulleman
Client advisor


InsingerGilissen

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement