Beoordeling Bank ten Cate & Cie Vermogensbeheer

Bank ten Cate & Cie wordt door Finner met 5 sterren beoordeeld. Dit betekent dat de Private Bank de hoogst mogelijke beoordeling ontvangt van Finner en hiermee kan worden gezien als een betrouwbare vermogensbeheerder. De belangrijkste kenmerken zijn:

  •  De vermogensbeheerder biedt voldoende transparantie over haar dienstverleningen en communiceert op een transparante en overzichtelijke wijze over kosten richting klanten.
  •  Bank ten Cate is een private bank, maar richt zich voornamelijk op beleggen. Het aanbod van aanvullende financiële diensten is beperkt ten opzichte van andere Private Banks.
  •  De beleggingsportefeuilles bestaan voornamelijk uit individuele lijnen, namelijk aandelen en obligaties. 
  •  De tarieven zijn in lijn met het marktgemiddelde voor vermogensbeheer.


Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid


Voor wie is Bank ten Cate & Cie geschikt?

Vanaf €1.000.000,- inleg is het mogelijk om te beleggen via vermogensbeheer bij Bank ten Cate Private Banking. Bij Bank ten Cate & Cie ligt de focus voornamelijk op beleggen. Daarnaast wordt een beperkt aantal extra diensten aangeboden, zoals vermogensstructurering en kredietfaciliteiten (effectenkrediet). Vanaf € 5.000.000,- biedt Bank ten Cate ook gepersonaliseerde vermogensregie aan.

In tegenstelling tot de meeste private banks, biedt Bank Ten Cate geen aanvullende diensten als financiële planning, estate planning, of investeringsmogelijkheden in niet-beursgenoteerde alternatieven en vastgoed. 

U kunt kiezen tussen een standaard beleggingsportefeuille, waarbij geen expliciete aandacht is voor duurzame kenmerken, of een duurzame propositie waarbij bij het samenstellen van de portefeuille wel rekening is gehouden met duurzaamheid. Het is niet mogelijk om beleggingsadvies te ontvangen; bij Bank ten Cate belegt u volgens de door hen samengestelde beleggingsportefeuilles.

Bent u benieuwd of dit de beste partij voor u is? Maak dan gebruik van onze vermogensbeheer vergelijking.

 
Bank
Naam aanbieder
Bank ten Cate & Cie
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Bank Ten Cate & Cie. N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
1881
Onderscheidingen
-

Hoe werkt Bank ten Cate & Cie?

Bij Bank ten Cate Vermogensbeheer maakt een Private Banker op basis van uw uitgangspunten en wensen een beleggingsvoorstel. De portefeuille wordt vervolgens belegd volgens een afgesproken risicoprofiel. Het daadwerkelijke beleggingsbeleid wordt bepaald door de beleggingsexperts van Bank ten Cate. Vervolgens is er periodiek overleg over het gevoerde beleid met uw persoonlijke private banker. Dit periodieke overleg kan bij u thuis of op het hoofdkantoor van Bank ten Cate & Cie in Amsterdam. Meestal heeft u een eigen private banker uit uw eigen regio. De vermogensbeheerportefeuilles van Bank ten Cate bestaan voornamelijk uit individuele lijnen zoals aandelen en obligaties.

Wat is het beleggingsbeleid van Bank ten Cate & Cie?

Volgens Bank ten Cate kenmerkt het beleggingsproces zich volgens een gestructureerde en gedisciplineerde aanpak. Een Strategisch Beleggingscomité stelt de richtlijnen vast voor het beleggingsbeleid, dat vervolgens door de afdeling Portfoliomanagement wordt geïmplementeerd. 

Voor de inrichting van de portefeuilles wordt er vervolgens gewerkt volgens een ‘top-down’ beleggingsbenadering die is onderverdeeld in drie niveaus:
  1. Op het strategische niveau worden de boven- en ondergrenzen bepaald voor elke beleggingscategorie, zoals aandelen, obligaties, onroerend goed, liquiditeiten en eventuele andere beleggingscategorieën.
  2. Op tactisch niveau wordt de ideale spreiding over deze categorieën vastgesteld.
  3. Ten slotte worden op operationeel niveau de specifieke effecten en fondsen geselecteerd.

De beleggingsbeslissingen worden genomen door een team van specialisten, het zogenaamde Strategisch Comité; Zij zullen, op basis van de vermogensbeheerovereenkomst gesloten met cliënt, de portefeuilles met een brede spreiding inrichten en monitoren of de samenstelling blijft voldoen aan de doelstellingen. Er wordt voornamelijk belegd in individuele aandelen en obligaties. Waar nodig wordt de portefeuille aangevuld met beleggingsfondsen en indextrackers. Vanwege de hogere kosten die zijn gemoeid met beleggingsfondsen streeft Bank ten Cate ernaar deze alleen in de portefeuille op te nemen indien deze in haar ogen toegevoegde waarde kunnen leveren. Bank ten Cate & Cie heeft geen eigen beleggingsfondsen en is hierdoor volledig onafhankelijk in haar beleggingsbeslissingen.

Welke keuze heb ik bij Bank ten Cate & Cie?

Bank ten Cate biedt de keuze uit twee actief beheerde kernportefeuilles:

BeleggingsportefeuilleDienstverlening
StandaardStandaard individuele lijnen portefeuille

- Herkenbare beleggingen door gebruik van individuele aandelen en      obligaties
- Focus op groeiaandelen
- Inspelen op marktontwikkelingen

 DuurzaamDuurzame individuele lijnen portefeuille

- Herkenbare individuele aandelen die geen negatieve bijdrage              leveren aan het milieu.
- Focus op duurzame groeiaandelen
- Inspelen op marktontwikkelingen

Hoe veilig is vermogensbeheer bij Bank ten Cate & Cie?

Bank ten Cate & Cie houdt zich aan de regels voor vermogensscheiding, en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Deze regels waarborgen dat de beleggingen van klanten zijn gescheiden van het vermogen van de bank. Hierdoor blijven de beleggingen van klanten in geval van een faillissement van de vermogensbeheerder buiten de failliete boedel van de bank. Voor de bewaring van effecten voor klanten wordt gebruik gemaakt van voormalig Kas Bank, die nu onder de naam CACEIS opereert.

Wilt u achtergrondinformatie over veilig beleggen, lees dan ons artikel. 

Samenvatting van de dienstverlening

 
Bank
Naam aanbieder
Bank ten Cate & Cie
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Bank Ten Cate & Cie. N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
1881
Onderscheidingen
-
GeenNaast de artikel 6 portefeuille is er tevens een artikel 8 portefeuille.
Actief
ModelportefeuilleModelportefeuille met ruimte voor individuele accenten.
Groei
Aandelen, Obligaties
Nee
Caceis
JaFamiliebedrijf; de familie belegt zelf ook via de Bank.

Wat zijn alternatieven voor Bank ten Cate vermogensbeheer?

Vergelijkbare alternatieven voor Bank ten Cate & Cie zijn de andere private banks zoals Van Lanschot Kempen, Insinger Gilissen en Delen Private Bank. Ook worden de grootbanken vaak als een alternatief gezien.  Maakt u echter geen gebruik van de aanvullende diensten van private banking? Dan kunnen onafhankelijke vermogensbeheerders ook een interessante oplossing zijn. In dat geval zijn er meer dan 130 vermogensbeheerders in Nederland om uit te kiezen. Vergelijk private banks en vermogensbeheerders.

Hoeveel kost Bank ten Cate & Cie vermogensbeheer?

De kosten bij Bank ten Cate Vermogensbeheer zijn afhankelijk van uw inlegbedrag, risicoprofiel en de door u gekozen beleggingsportefeuille (Standaard of Duurzaam). Bank ten Cate & Cie hanteert een jaarlijkse beheervergoeding op basis van een staffel die lager uitvalt naarmate het inlegbedrag toeneemt. Daarnaast betaalt u kosten voor de beleggingsproducten die zijn opgenomen in de beleggingsportefeuilles. Aangezien de beleggingsportefeuilles voornamelijk uit individuele lijnen bestaan zullen deze kosten zich beperken tot enkele basispunten.

Tabel: de kosten van Bank ten Cate Vermogensbeheer in detail 
Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeVoor de beleggingsdienstverlening Vermogensbeheer van Bank ten Cate & Cie wordt een All-in tarief in rekening gebracht.

Vermogen All-in tarief (incl BTW)
tot € 1.000.000 1,39%
Over het meerdere vanaf €1.000.000 tot € 2.000.000 1,27%
Over het meerdere vanaf € 2.000.000 tot € 4.000.000 0,91%
Over het meerdere vanaf € 4.000.000 tot € 7.000.000 0,73%
Over het meerdere vanaf € 7.000.000 tot € 10.000.000 0,48%
Over het meerdere vanaf € 10.000.000 tot € 15.000.000 0,36%
Over het meerdere vanaf € 15.000.000 tot € 25.000.000 0,30%
Over het meerdere vanaf € 25.000.000 0,24%


De vermelde tarieven zijn op jaarbasis. In het geval van het risicoprofiel 'Obligatieportefeuille' of 'Inkomstenportefeuille' wordt een standaardkorting van 20% op de hierboven vermelde all-in tarieven.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

Wilt u meer weten over de kosten van vermogensbeheer in het algemeen, lees dan ons artikel.

Wat is het rendement van Bank ten Cate vermogensbeheer?

Tabel: Het rendement van Bank ten Cate & Cie Vermogensbeheer (modelportefeuille standaard) in detail

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn netto en op basis van de referentieportefeuille met een inleg van €1 mln. Uw individuele rendement kan hier van afwijken.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielInkomstenBehoudendNeutraalDynamischGroei
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-17,1%
-18,5%
-20,3%
-21,6%
-23,5%
2021
7,8%
11,8%
16,1%
21,7%
29,4%
Inzicht in alle rendementen van Bank ten Cate & Cie?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.

Wilt u meer weten over de valkuilen bij interpreteren van rendementscijfers, lees dan ons artikel Rendement vermogensbeheer vergelijken.

Over Bank ten Cate & Cie

Bank ten Cate & Cie is de enige bank in Nederland die nog in eigendom is van een familie. De bank - opgericht in 1881 - is gevestigd in Amsterdam. Bank ten Cate & Cie richt zich met name op vermogensbeheer voor particulieren en (semi) professionele relaties. In 2010 nam Bank ten Cate & Cie de private banking activiteiten over van Delta Lloyd Bank en in 2013 die van SNS Bank.

Alle diensten, ook vermogensbeheer, worden toegespitst op de individuele wensen. Daarbij wordt gekeken naar risicospreiding, fiscaal regime en bestemming van het vermogen. De bedrijfsfilosofie is dat alle activiteiten gebaseerd moeten zijn op wederzijds vertrouwen. 

Beleggingsteam

Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 

Dhr D.R.J Ebbing Drs
Voorzitter
Senior private banker en voorzitter Strategisch Beleggingscomité
Dhr O.M.J. Baneke Drs. CFA
Private Banker
Private banker en lid Strategisch Beleggingscomité
Dhr B.R. Bontekoning Drs.
Private Banker
Private banker en lid Strategisch Beleggingscomité
Dhr Y.J.E. Dahmen ir
Private Banker
Private banker en lid Strategisch Beleggingscomité
Dhr E. Mijsen
Private Banker
Private banker en lid Strategisch Beleggingscomité
Dhr. F.G.W.M. van den Bergh


Bank ten Cate & Cie in de media

Bank Ten Cate kaapt in 'war for talent' een heel team bij InsingerGilissen weg

(Het Financieele Dagblad; 2 september 2022) Bank ten Cate neemt een team bestaande uit 8 personen over van InsingerGilissen. Met de personeelsuitbreiding hoopt de private bank verder te groeien. 


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement