Bank ten Cate & Cie is de enige bank in Nederland die nog in eigendom is van een familie en is gevestigd in Amsterdam. De private bank is in 1881 opgericht. Bank ten Cate & Cie richt zich met name op vermogensbeheer voor particulieren en (semi) professionele relaties. In 2010 nam Bank ten Cate & Cie de private banking activiteiten over van Delta Lloyd Bank en in 2013 die van SNS Bank.

Alle diensten, ook vermogensbeheer, worden toegespitst op de individuele wensen. Daarbij wordt gekeken naar risicospreiding, fiscaal regime en bestemming van het vermogen. De bedrijfsfilosofie van Bank ten Cate & Cie is dat alle activiteiten gebaseerd moeten zijn op wederzijdse vertrouwen. Bank ten Cate & Cie biedt vermogensbeheer aan vanaf € 1.000.000,-. Daarnaast biedt Bank ten Cate ook een duurzame propositie aan vanaf € 1.000.000,-. Vermogensregie is mogelijk voor vermogens vanaf € 5.000.000,-.

Voor vermogensbeheer heeft Bank ten Cate & Cie een ‘ investment committee’ die richtlijnen uitzetten voor het te voeren beleggingsbeleid door de afdeling Vermogensbeheer. Een team van adviseurs kijkt dus mee naar de portefeuille naast de individuele beheerder of adviseur.

BeoordeeldBank ten Cate & Cie is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Bank
Naam aanbieder
Bank ten Cate & Cie
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Bank Ten Cate & Cie. N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
1881
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Bank ten Cate & Cie


De beleggingsstijl van Bank ten Cate & Cie is behoudend van aard. Behoud van het vermogen gaat boven het halen van groei. Het beleggingsbeleid is gericht op actieve risicobeheersing, waarbij gestreefd wordt naar de juiste balans tussen rendementsdoelstelling en het daarbij passende risiconiveau. De portefeuilles worden bewaakt volgens de Top-Down benadering. Op strategisch niveau worden de boven- en ondergrenzen voor elke beleggingscategorie (aandelen, obligaties, vastgoed, liquiditeiten en alternatieve beleggingen) bepaald, waarbinnen in tweede instantie een tactische asset allocatie plaatsvindt op basis van de macro-economische verwachtingen. De laatste stap betreft de selectie van individuele effecten, waarmee een portefeuille wordt samengesteld. Deze selectie vindt Bottom-Up plaats.

De beleggingsbeslissingen worden genomen door een team van specialisten, het zogenaamde Strategisch Comité;. Zij zullen, op basis van de vermogensbeheerovereenkomst gesloten met cliënt, de portefeuilles met een brede spreiding inrichten en monitoren of de samenstelling blijft voldoen aan de doelstellingen. Bank ten Cate & Cie belegt voornamelijk in individuele obligaties en aandelen. Waar nodig wordt de portefeuille aangevuld met beleggingsfondsen en indextrackers. Vanwege de hogere kosten die zijn gemoeid met beleggingsfondsen streeft Bank ten Cate ernaar deze alleen in portefeuille op te nemen indien deze toegevoegde waarde kunnen leveren. Bank ten Cate & Cie beheert zelf de eigen beleggingsfondsen en is hierdoor volledig onafhankelijk in haar beleggingsbeslissingen.

Op aanvraag is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

GeenNaast de artikel 6 portefeuille is er tevens een artikel 8 portefeuille.
Actief
ModelportefeuilleModelportefeuille met ruimte voor individuele accenten.
Groei
Aandelen, Obligaties
Nee
Caceis
JaFamiliebedrijf; de familie belegt zelf ook via de Bank.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Bank ten Cate & Cie


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeVoor de beleggingsdienstverlening Vermogensbeheer van Bank ten Cate & Cie wordt een All-in tarief in rekening gebracht.

Vermogen All-in tarief (incl BTW)
tot € 500.000 1,45%
Over het meerdere vanaf €500.000 tot € 2.000.000 1,33%
Over het meerdere vanaf € 2.000.000 tot € 4.000.000 0,91%
Over het meerdere vanaf € 4.000.000 tot € 7.000.000 0,73%
Over het meerdere vanaf € 7.000.000 tot € 10.000.000 0,48%
Over het meerdere vanaf € 10.000.000 0,36%

De vermelde tarieven zijn op jaarbasis. In het geval van het risicoprofiel 'Obligatieportefeuille' of 'Inkomstenportefeuille' wordt een standaardkorting van 20% op de hierboven vermelde all-in tarieven.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Bank ten Cate & Cie rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn netto en op basis van de referentieportefeuille met een inleg van €1 mln. Uw individuele rendement kan hier van afwijken.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielInkomstenBehoudendNeutraalDynamischGroei
2023*
3,5%
4,8%
6,4%
8%
10,3%
2022
-17,1%
-18,5%
-20,3%
-21,6%
-23,5%
2021
7,8%
11,8%
16,1%
21,7%
29,4%
2020
4,2%
5,2%
8,2%
10%
12,9%
Inzicht in alle rendementen van Bank ten Cate & Cie?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Bank ten Cate & Cie


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr D.R.J Ebbing Drs
Voorzitter
Voorzitter Stratco
Dhr O.M.J. Baneke Drs. CFA
lid
Toelichting functie en/of achtergrond
Dhr B.R. Bontekoning Drs.
lid
Toelichting functie en/of achtergrond
Dhr Y.J.E. Dahmen ir
lid
Toelichting functie en/of achtergrond
Dhr E. Mijsen
lid
Toelichting functie en/of achtergrond
Dhr. F.G.W.M. van den Bergh


Bank ten Cate & Cie

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement