Bij Axento vermogensbeheer kunt u vanaf 15.000 euro duurzaam beleggen met de focus op vermogensbehoud. Ons doel is om u te helpen aan betere beleggingsresultaten, zonder onverantwoorde risico’s.

U profiteert bij Axento van een combinatie tussen online gemak en persoonlijke begeleiding. Zo heeft u een vast aaspreekpunt en kunt uw beleggingen 24 uur per dag volgen via onze app.

Uw geld wordt belegd in duurzame en breed gespreide beleggingsfondsen en indextrackers. Zo loopt u minder risico en zijn uw beleggingen beter voorbereid op de toekomst.

De beleggingen worden doorlopend geëvalueerd en aangepast indien nodig. Zo wordt uw geld altijd belegd volgens de meest actuele inzichten.

Axento is onderdeel van Care IS vermogensbeheer. Ons team van 12 beleggingsprofessionals beheert ruim 350 miljoen euro. Axento is voor het vijfde jaar op rij verkozen tot Beste Keuze door IEX.

Bij Axento zit u nergens aan vast. U kunt eenvoudig en kosteloos bijstorten, uw beleggingsprofiel wijzigen of geld opnemen wanneer uw beleggingsdoel is bereikt.

                                              

 


Video Axento vermogensbeheer


BeoordeeldAxento vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

Axento
Naam aanbieder
Axento vermogensbeheer
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
CARE Investment Services B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 15.000,-
Vestiging(en)
Volendam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
Verkozen tot 'Beste Online Vermogensbeheerder van Nederland 2020 door IEX Gouden Stier!

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersBeleggingsbeleid Axento vermogensbeheer


Doel beleggingsbeleid
Het doel van het beleggingsbeleid is volgens Axento om u te helpen aan betere beleggingsresultaten, zonder onverantwoorde risico’s. Daarom beleggen ze in gespreide en duurzame beleggingsfondsen en indextrackers. Het doel is een stabiel rendement op de lange termijn.

Vermogensbehoud
Vermogensbehoud is volgens Axento een belangrijk uitgangspunt binnen het beleggingsbeleid. Dit betekent volgens Axento dat zij bij elk onderdeel van het beleggingsproces de beheersing van het risico als uitgangspunt nemen en geen onverantwoorde risico’s nemen.

Beleggingsprofielen
Bij Axento kunt u beleggen volgens vier verschillende beleggingsprofielen: Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer offensief. Elk beleggingsprofiel wordt gekenmerkt door een bepaalde verdeling over aandelen en obligaties. Dit bepaalt grotendeels de verwachte koersschommelingen en de verwachte opbrengst.

Goed gespreid en duurzaam beleggen
Na het vaststellen van uw beleggingsprofiel, bouwt Axento een goed gespreide beleggingsportefeuille voor u op. Door gebruik te maken van duurzame beleggingsfondsen en indextrackers, spreiden zij uw vermogen wereldwijd over meer dan 6.000 aandelen en obligaties. Voor al hun duurzame beleggingen geldt dat deze minimaal moeten voldoen aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties.

Optimale rendement/risico verhouding
Wetenschappelijk onderzoek heeft volgens Axento aangetoond dat goed presterende beleggingen, bepaalde kenmerken delen (factorbeleggen). Zo is volgens hun onder andere bewezen dat aandelen met een lage beweeglijkheid, lage waardering of hoge winstgevendheid op lange termijn beter presteren dan het marktgemiddelde. Zij gebruiken deze kennis voor het samenstellen van uw beleggingsportefeuille.

Best in classOp basis van duurzaamheidsbeleid 2021
ActiefMet passieve producten
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Binck Bank
JaPartners en medewerkers
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Axento vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheerfee per jaar is degressief en afhankelijk van uw inlegbedrag (incl. BTW):

Tot € 50.000,- ; 0,85%
Meerdere tot € 100.000,- ; 0,73%
Meer dan € 100.000,- ; 0,61%

Er geldt een minimum van €48,- per jaar.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee0,15% per jaar all in (btw-vrij)

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Axento vermogensbeheer rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Gemiddelde gerealiseerde nettorendement van bestaande klanten. Voor de berekening wordt per maand het rendement van alle klanten binnen de drie beleggingsprofielen berekend (uitgezonderd klanten met cashflows of profielwijzigingen) Daarvan wordt vervolgens het gemiddelde berekend. Voor de zuiverheid worden klanten uitgesloten die van risicoprofiel zijn gewijzigd of een storting of onttrekking hebben gedaan gedurende de betreffende maand.

* De getoonde rendementen over 2021 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2021*
2,4%
6,8%
11,2%
14%
2020
2,8%
2,9%
2,9%
-
2019
10,6%
16,5%
22,5%
-
2018
-2,6%
-4,2%
-5,8%
-
2017
1,8%
3,2%
4,7%
-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Axento vermogensbeheer


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Laurens Leek drs.
Bestuurder
Drs. Laurens Leek (1979) is bestuurder en medeoprichter van Axento. Laurens is binnen Axento verantwoordelijk voor de operationele uitvoering, financiële zaken, risk en compliance. Laurens heeft ruime ervaring binnen de financiële dienstverlening. Laurens is zijn carrière begonnen bij GE Artesia Bank. Daarna heeft hij als zelfstandig consultant diverse jaren verschillende banken en verzekeraars geadviseerd over de beleggingen voor klanten. Laurens maakt deel uit van het beleggingsteam en is voorzitter van de beleggingsvergadering.
Dhr. Laurens Sombroek
Portfoliomanager
Laurens Sombroek (1992) werkt sinds 2011 bij Axento en vervult de rol van portfoliomanager bij Axento. Laurens heeft ruim 5 jaar beleggingservaring en is samen met Loege Schilder verantwoordelijk voor het beheer van de portefeuilles en het analyseren en selecteren van beleggingsproducten. Laurens heeft een DSI-registratie en heeft de opleidingen Effectenspecialist, Effectenhandelaar, Beleggingsadviseur en Integriteitsspecialist afgerond. Laurens maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento vermogensbeheer.
Dhr. Jaap Steur CFA
Portfoliomanager
Jaap Steur, CFA (1987) werkt als portfolio manager bij Care IS. Jaap heeft ruim 5 jaar beleggingservaring. Jaap is voor zijn carrière bij Care IS werkzaam geweest bij KAS BANK N.V. als performance en risico analist voor pensioenfondsen en verzekeraars. Jaap is mede verantwoordelijk voor analyse en beheer van de beleggingsportefeuilles. In 2017 heeft Jaap de opleiding tot Chartered Financial Analyst (CFA) afgerond.
Dhr. Marcel Van de Meent
Accountmanager
Marcel van de Meent (1965) is als sales- en accountmanager van Axento verantwoordelijk voor acquisitie en relatiebeheer. Hij maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento. Marcel heeft ruim 29 jaar beleggingservaring en is voorheen werkzaam geweest als beurshandelaar, institutioneel sales en vermogensadviseur bij diverse kleine en grote vermogens- beheerders in Nederland. Marcel is geregistreerd DSI Beleggingsadviseur bij DSI.
Mevr. Gudy Zwarthoed drs.
Accountmanager
Gudy Zwarthoed (1989) werkt als Accountmanager bij Axento. De afgelopen vijf jaar werkte Gudy bij ING Bank in verschillende commerciële functies. De laatste twee jaar vervulde Gudy de rol van Senior adviseur/Personal Banker. In deze functie werkte zij nauw samen met klanten om op basis van hun persoonlijke wensen en doelstellingen tot passende financiële oplossingen te komen. Gudy heeft verschillende opleidingen en cursussen voltooid met betrekking tot beleggen en maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento.
Dhr. Ronald Schut
Accountmanager
Ronald Schut (1995) werkt als sales- en accountmanager bij Care IS en is verantwoordelijk voor nieuwe acquisitie en het onderhouden van bestaande relaties. Ronald is de afgelopen jaren op meerdere vlakken werkzaam geweest bij Rabobank. In zijn dagelijkse werkzaamheden bij Rabobank hield hij zich op klantbasis bezig met uiteenlopende financiële vraagstukken. Ronald haalt zijn energie uit het contact met klanten en maakt deel uit van het beleggingsteam van Care IS.
Dhr. Jan Wind
Accountmanager
Jan werkt bij Axento als relatiebeheerder. Hij onderhoudt persoonlijk contact met klanten. Jan werkte hiervoor vanaf 1993 in verschillende functies bij ING en heeft ruim 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.
Dhr. Henk Molenaar mr.
Bestuurder
Henk is als bestuurder bij Care IS verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als bestuurder van financiële instellingen en private banks. Daarnaast vervult Henk een rol in verschillende raden van commissarissen.
Mevr. Sanne Kwakman ba.
Frontoffice
Sanne is binnen Care IS medeverantwoordelijk voor de cliëntacceptatie en compliance. Daarnaast houdt Sanne zich bezig met online marketing, het schrijven van blogs en het onderhouden van de website.
Dhr. Leonard Den Ouden
Accountmanager
Leonard werkt bij Care IS als relatiebeheerder. Hij onderhoudt persoonlijk contact met klanten. Leonard heeft bij Robeco gewerkt als beleggingsadviseur en de laatste 4 jaar als private banker bij ING. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.


Axento vermogensbeheer

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement