Bij Axento vermogensbeheer kunt u duurzaam laten beleggen met de focus op vermogensbehoud. Het doel is om u te helpen aan betere beleggingsresultaten, zonder onverantwoorde risico’s.

U profiteert bij Axento van een combinatie tussen online gemak en persoonlijke begeleiding. Zo heeft u een vast aaspreekpunt en kunt u uw beleggingen 24 uur per dag volgen via de app.

Uw geld wordt belegd in duurzame en breed gespreide beleggingsfondsen en indextrackers. Zo loopt u minder risico en zijn uw beleggingen beter voorbereid op de toekomst.

De beleggingen worden doorlopend geëvalueerd en aangepast indien nodig. Zo wordt uw geld altijd belegd volgens de meest actuele inzichten.

Axento is onderdeel van Care IS vermogensbeheer. Het team van 12 beleggingsprofessionals beheert ruim 400 miljoen euro. Axento is in 2020 verkozen tot Beste Online Vermogensbeheerder van Nederland in de IEX Gouden Stier verkiezingen.

Naast vermogensbeheer kunt u bij Axento ook Pensioenbeleggen (lijfrentekapitaal) zonder de vereiste van een minimale inleg. Bij Axento zit u nergens aan vast. U kunt eenvoudig en kosteloos bijstorten, uw beleggingsprofiel wijzigen of geld opnemen wanneer uw beleggingsdoel is bereikt.


                                              

 


Video Axento


BeoordeeldAxento is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

Axento
Naam aanbieder
Axento
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
CARE Investment Services B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 15.000,-
Vestiging(en)
Volendam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
Verkozen tot 'Beste Online Vermogensbeheerder van Nederland 2020 door IEX Gouden Stier!

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie Axento 2023

Finner vroeg Axento naar zijn visie voor 2023:


"Voor 2023 zal de ontwikkeling van de inflatie in de VS een belangrijke rol spelen. Wij verwachten dat inflatie het komende jaar verder afkoelt. Dit geeft centrale banken ruimte om het agressieve monetaire beleid te matigen. Een vertraging van de economische groei in de VS is waarschijnlijk. Mocht deze groeivertraging uitmonden in een economische recessie, dan verwachten wij dat deze recessie mild zal zijn. Daarnaast blijft de oorlog in Oekraïne ook in 2023 een onzekere factor. Hoe en wanneer deze oorlog tot een einde komt is lastig te voorspellen.


Het jaar 2023 biedt naast risico’s ook kansen voor beleggers. Om hiervan te kunnen profiteren beleggen wij breed gespreid en leggen wij de nadruk op zogenaamde stijlfactoren (waarde-aandelen, kwaliteitsaandelen, momentum en aandelen met een relatief lage koersbeweeglijkheid)."


Beleggingsbeleid Axento


Doel beleggingsbeleid
Het doel van het beleggingsbeleid is volgens Axento om u te helpen aan betere beleggingsresultaten, zonder onverantwoorde risico’s. Daarom beleggen ze in gespreide en duurzame beleggingsfondsen en indextrackers. Het doel is een stabiel rendement op de lange termijn.

Vermogensbehoud
Vermogensbehoud is volgens Axento een belangrijk uitgangspunt binnen het beleggingsbeleid. Dit betekent volgens Axento dat zij bij elk onderdeel van het beleggingsproces de beheersing van het risico als uitgangspunt nemen en geen onverantwoorde risico’s nemen.

Beleggingsprofielen
Bij Axento kunt u beleggen volgens vier verschillende beleggingsprofielen: Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer offensief. Elk beleggingsprofiel wordt gekenmerkt door een bepaalde verdeling over aandelen en obligaties. Dit bepaalt grotendeels de verwachte koersschommelingen en de verwachte opbrengst.

Goed gespreid en duurzaam beleggen
Na het vaststellen van uw beleggingsprofiel, bouwt Axento een goed gespreide beleggingsportefeuille voor u op. Door gebruik te maken van duurzame beleggingsfondsen en indextrackers, spreiden zij uw vermogen wereldwijd over meer dan 6.000 aandelen en obligaties. Voor al hun duurzame beleggingen geldt dat deze minimaal moeten voldoen aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties.

Optimale rendement/risico verhouding
Wetenschappelijk onderzoek heeft volgens Axento aangetoond dat goed presterende beleggingen, bepaalde kenmerken delen (factorbeleggen). Zo is volgens hun onder andere bewezen dat aandelen met een lage beweeglijkheid, lage waardering of hoge winstgevendheid op lange termijn beter presteren dan het marktgemiddelde. Zij gebruiken deze kennis voor het samenstellen van uw beleggingsportefeuille.

Best in class, Negatieve uitsluiting
ActiefMet passieve beleggingsinstrumenten
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Saxo Bank
JaPartners en medewerkers
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Axento


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheerfee per jaar is degressief en afhankelijk van uw inlegbedrag (incl. BTW):

Tot € 50.000,- ; 0,85%
Meerdere tot € 100.000,- ; 0,73%
Meer dan € 100.000,- ; 0,61%
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee0,15% per jaar all in (btw-vrij)

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Axento rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De getoonde rendementen zijn na aftrek van alle kosten en worden berekend als Time Weighted Returns.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2023*
4,4%
6,3%
8,1%
9,9%
2022
-15,3%
-14,7%
-14,2%
-13,7%
2021
5,5%
12,8%
20,4%
25,6%
2020
2,8%
2,9%
2,9%
-
Inzicht in alle rendementen van Axento?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Axento


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Laurens Leek drs.
Bestuurder
Drs. Laurens Leek (1979) is bestuurder en medeoprichter van Axento. Laurens is binnen Axento verantwoordelijk voor de operationele uitvoering, financiële zaken, risk en compliance. Laurens heeft ruime ervaring binnen de financiële dienstverlening. Laurens is zijn carrière begonnen bij GE Artesia Bank. Daarna heeft hij als zelfstandig consultant diverse jaren verschillende banken en verzekeraars geadviseerd over de beleggingen voor klanten. Laurens maakt deel uit van het beleggingsteam en is voorzitter van de beleggingsvergadering.
Dhr. Laurens Sombroek
Portfoliomanager
Laurens Sombroek (1992) werkt sinds 2011 bij Axento en vervult de rol van portfoliomanager bij Axento. Laurens heeft ruim 5 jaar beleggingservaring en is samen met Loege Schilder verantwoordelijk voor het beheer van de portefeuilles en het analyseren en selecteren van beleggingsproducten. Laurens heeft een DSI-registratie en heeft de opleidingen Effectenspecialist, Effectenhandelaar, Beleggingsadviseur en Integriteitsspecialist afgerond. Laurens maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento vermogensbeheer.
Dhr. Jaap Steur CFA
Portfoliomanager
Jaap Steur, CFA (1987) werkt als portfolio manager bij Axento. Jaap heeft ruim 5 jaar beleggingservaring. Jaap is voor zijn carrière bij Care IS werkzaam geweest bij KAS BANK N.V. als performance en risico analist voor pensioenfondsen en verzekeraars. Jaap is mede verantwoordelijk voor analyse en beheer van de beleggingsportefeuilles. In 2017 heeft Jaap de opleiding tot Chartered Financial Analyst (CFA) afgerond.
Mevr. Gudy Zwarthoed drs.
Accountmanager
Gudy Zwarthoed (1989) werkt als Accountmanager bij Axento. De afgelopen vijf jaar werkte Gudy bij ING Bank in verschillende commerciële functies. De laatste twee jaar vervulde Gudy de rol van Senior adviseur/Personal Banker. In deze functie werkte zij nauw samen met klanten om op basis van hun persoonlijke wensen en doelstellingen tot passende financiële oplossingen te komen. Gudy heeft verschillende opleidingen en cursussen voltooid met betrekking tot beleggen en maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento.
Dhr. Ronald Schut
Accountmanager
Ronald Schut (1995) werkt als sales- en accountmanager bij Care IS en is verantwoordelijk voor nieuwe acquisitie en het onderhouden van bestaande relaties. Ronald is de afgelopen jaren op meerdere vlakken werkzaam geweest bij Rabobank. In zijn dagelijkse werkzaamheden bij Rabobank hield hij zich op klantbasis bezig met uiteenlopende financiële vraagstukken. Ronald haalt zijn energie uit het contact met klanten en maakt deel uit van het beleggingsteam van Care IS.
Dhr. Jan Wind
Accountmanager
Jan werkt bij Axento als relatiebeheerder. Hij onderhoudt persoonlijk contact met klanten. Jan werkte hiervoor vanaf 1993 in verschillende functies bij ING en heeft ruim 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.
Dhr. Henk Molenaar mr.
Bestuurder
Henk is als bestuurder bij Care IS verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als bestuurder van financiële instellingen en private banks. Daarnaast vervult Henk een rol in verschillende raden van commissarissen.
Mevr. Sanne Kwakman ba.
Frontoffice
Sanne is binnen Care IS medeverantwoordelijk voor de cliëntacceptatie en compliance. Daarnaast houdt Sanne zich bezig met online marketing, het schrijven van blogs en het onderhouden van de website.


Axento

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement