Axento is opgericht in 2015 en onderdeel van Care IS vermogensbeheer. Axento is in 2020 door IEX Media verkozen tot Beste Online Vermogensbeheerder van Nederland. Zij beheren ruim 500 miljoen euro van klanten door heel Nederland. Klanten van Axento waarderen de persoonlijke en nuchtere aanpak.

Axento biedt vermogensbeheer aan voor particuliere en zakelijke beleggers. De klant profiteert van online gemak en persoonlijke begeleiding. De klant kan kiezen tussen vijf verschillende risicoprofielen, variërend van Zeer defensief (laagste risico) tot Zeer offensief (hoogste risico).

Binnen elk risicoprofiel wordt belegd in ongeveer 10 tot 15 zorgvuldig gekozen indexfondsen en ETF’s waarbij rekening wordt gehouden met duurzaamheidscriteria. Op die manier belegt de klant altijd goed gespreid met de focus op de groei van haar vermogen, zonder onnodige risico’s. De beleggingen zijn 24 uur per dag te volgen met de Axento App.

De klant haar geld is altijd vrij opneembaar, zonder kosten of gedoe. Daarnaast kan de klant gemakkelijk maandelijks geld inleggen. Bij Axento kan de klant ook kiezen voor Pensioenbeleggen. Dat is fiscaal vriendelijk beleggen voor de klant haar pensioen met belastingvoordelen.

                                              

 

BeoordeeldAxento is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

Axento
Naam aanbieder
Axento
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
CARE Investment Services B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 15.000,-
Vestiging(en)
Volendam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
Verkozen tot 'Beste Online Vermogensbeheerder van Nederland 2020 door IEX Gouden Stier! IEX Beste Keuze (2023, 2022, 2021 en 2020). Nominatie CashCow Award (2021, 2019, 2017). FD Gazelle in 2017.

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie Axento 2024

Finner vroeg Axento naar haar visie voor 2024:


"Bij Axento Vermogensbeheer zien we het jaar 2024 met optimisme tegemoet. Een belangrijke factor hierbij is de positieve ontwikkeling van de inflatie. Sinds medio 2022 is de inflatie aan het dalen, mede dankzij doortastende monetaire maatregelen van centrale banken. In 2023 slaagde de Amerikaanse centrale bank erin om de economische groei te matigen, wat resulteerde in een afname van de inflatie. Opvallend is dat deze ingreep geen ernstige gevolgen had voor de arbeidsmarkt. Dit is een belangrijke reden waarom de door velen verwachte economische recessie uitbleef.


De huidige situatie in 's werelds grootste economie wordt gekenmerkt door een afname van de inflatie, een genormaliseerde kapitaalmarktrente, een robuuste arbeidsmarkt, stijgende koopkracht, financieel gezonde huishoudens en een herstellende huizenmarkt. Op basis hiervan verwachten wij dat 2024 de potentie heeft voor een sterk beursjaar."


Beleggingsbeleid Axento


De investment beliefs vormen de basis voor het beleggingsbeleid en de besluitvorming in het beleggingsproces van Axento. Hieronder staan de investment beliefs van Axento:

- Een grondige cliëntinventarisatie van de klantsituatie verhoogt de kans op het behalen van de beleggingsdoelstellingen;
- Vermogensbehoud vormt de basis voor vermogensgroei;
- Verantwoord beleggen zorgt naast financiële voordelen ook voor maatschappelijke voordelen;
- Spreiding verlaagt het specifieke beleggingsrisico binnen een beleggingsportefeuille;
- Met behulp van factorbeleggen wordt de rendement/risico verhouding van een beleggingsportefeuille verbeterd;
- Kostenefficiënt beleggen verhoogt het rendement voor de klant;
- Transparantie en liquiditeit zijn belangrijke voorwaarden binnen een beleggingsportefeuille;
- Met indexfondsen en ETF’s kan eenvoudig een goed gespreide beleggingsportefeuille worden opgebouwd tegen lage kosten.

Beleggingsstrategie

De beleggingsstrategie van Axento is gebaseerd op drie belangrijke principes:

1. Spreiding verlaagt het risico van een beleggingsportefeuille, zonder dat het rendement afneemt. Goede spreiding zorgt doorgaans voor een stabieler verloop van de waarde van beleggingen.

2. Axento streeft ernaar de rendement/risico verhouding van de portefeuille te verbeteren, een proces dat zij vermogensbehoud noemen. Dit wordt bereikt door een deel van het vermogen te beleggen in stijlfactoren zoals Smallcap, Quality, Minimum Volatility, Momentum en Value. Volgens Axento wordt hiermee het risico verlaagd zonder dat het verwachte rendement afneemt.

3. Verantwoord beleggen is geïntegreerd binnen de strategie, wat naast financieel rendement ook maatschappelijk voordeel oplevert. Beleggers kunnen hiermee duurzame ondernemingen stimuleren en voorkomen dat hun vermogen wordt gebruikt voor milieuonvriendelijke of onethische praktijken.

Best in class, Negatieve uitsluiting
ActiefActief beleid met passieve indexproducten
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersActief beleid met passieve indexproducten
Nee
Saxo Bank
JaPartners en medewerkers
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Axento


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe Beheerfee per jaar is degressief en afhankelijk van uw inlegbedrag (incl. BTW):

Tot € 50.000,- ; 0,85%
Meerdere tot € 100.000,- ; 0,73%
Meerdere tot € 500.000,- ; 0,61%

Vanaf een inlegbedrag van € 500.000,- betaalt u een vast beheerpercentage van 0,48%, inclusief btw.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe Service Fee (all-in) is degressief en afhankelijk van uw inleg bedrag (BTW-vrij):

Tot € 100.000,- ; 0,15%
Meerdere tot € 250.000,- ; 0,125%
Meerdere tot € 1.000.000,- ; 0,10%
Meer dan €1.000.000,- ; 0,075%

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Axento rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De getoonde rendementen zijn na aftrek van alle kosten en worden berekend als Time Weighted Returns.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-15,3%
-14,7%
-14,2%
-13,7%
2021
5,5%
12,8%
20,4%
25,6%
Inzicht in alle rendementen van Axento?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Axento

Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 

Laurens Leek
Bestuurder
Laurens is bestuurder en medeoprichter van Axento. Laurens is binnen Axento verantwoordelijk voor de operationele uitvoering, financiële zaken, risk en compliance. Laurens is zijn carrière begonnen bij GE Artesia Bank. Daarna heeft hij als zelfstandig consultant diverse jaren verschillende banken en verzekeraars geadviseerd over de beleggingen voor klanten.
Laurens Sombroek
Portfoliomanager
Laurens werkt sinds de oprichting bij Axento en vervult de rol van portfoliomanager. Laurens heeft ruim 10 jaar beleggingservaring en heeft de opleidingen Effectenspecialist, Effectenhandelaar, Beleggingsadviseur en Integriteitsspecialist afgerond.
Jaap Steur
Portfoliomanager
Jaap werkt sinds de oprichting als portfoliomanager bij Axento. Jaap heeft ruim 10 jaar beleggingservaring en is hiervoor werkzaam geweest bij Kas Bank als performance- en risico-analist voor pensioenfondsen en verzekeraars. In 2017 heeft Jaap de opleiding tot Chartered Financial Analyst (CFA) afgerond.
Gudy Zwarthoed
Beleggingsadviseur
Gudy werkt sinds de oprichting als beleggingsadviseur bij Axento. Gudy is het vaste aanspreekpunt voor klanten van Axento en helpt klanten bij uiteenlopende financiële vraagstukken. Voorheen werkte Gudy als Senior adviseur/Personal Banker voor ING Bank.
Ronald Schut
Beleggingsadviseur
Ronald werkt sinds 2018 als beleggingsadviseur bij Axento en is verantwoordelijk voor het begeleiden van nieuwe klanten en een aanspreekpunt voor bestaande klanten. Daarvoor is Ronald in verschillende functies werkzaam geweest voor Rabobank.
Jan Wind
Beleggingsadviseur
Jan werkt sinds 2018 bij Axento als beleggingsadviseur. Hij onderhoudt persoonlijk contact met klanten. Jan werkte hiervoor vanaf 1993 in verschillende functies bij ING en heeft ruim 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.
Henk Molenaar
Bestuurder
Henk is bestuurder en medeoprichter van Axento. Henk is ruim 30 jaar actief in de financiële sector. Hij is bestuurder geweest van verschillende financiële instellingen en private banks. Daarnaast vervult Henk een rol in verschillende raden van commissarissen.
Sanne Kwakman
Medewerker Backoffice
Sanne werkt sinds 2019 bij Axento en is verantwoordelijk voor de marketing. Zij is onder andere verantwoordelijk voor klantcommunicatie en digitale media. Daarnaast ondersteunt zij het Backofficeteam.
Nicole Tol
Compliance officer
Nicole werkt sinds de oprichting bij Axento en vervult de rol van Compliance Officer. Nicole zorgt er samen met het bestuur voor dat Axento voldoet aan alle wet- en regelgeving. Daarnaast ziet zij er op toe dat gewerkt wordt volgens de opgestelde regels, normen en processen. Bovendien bewaakt zij de integriteit binnen de organisatie.
Aaron Lacunes
Beleggingsadviseur
Aaron werkt sinds 2020 bij Axento als beleggingsadviseur. Hij begeleidt nieuwe klanten en helpt mensen met het maken van de financiële keuzes. Verder is Aaron aanspreekpunt voor bestaande klanten van Axento.
Nick Bond
Medewerker Backoffice
Nick werkt sinds de oprichting bij Axento en vervult de rol van Backoffice Medewerker. Nick is verantwoordelijk voor klantdossiers, overeenkomsten en klantcontact. Nick werkte voorheen als adviseur beleggingsadministratie pensioenfondsen bij Kas Bank.
Chris Klein
Klantcontactteam
Chris werkt sinds 2021 bij Axento. Als medewerker van het klantcontactteam is hij aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten. Daarnaast is Chris bezig met de opleiding Chartered Financial Analyst (CFA).
Chantal van den Hogen
Klantcontactteam
Chantal werkt sinds 2022 bij Axento. Als medewerker van het klantcontactteam is zij aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten.
Amy Veerman
Klantcontactteam
Amy werkt sinds 2023 bij Axento. Als medewerker van het klantcontactteam is zij aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten.
Lois Zwarthoed
Klantcontactteam
Lois werkt sinds 2023 bij Axento. Als medewerker van het klantcontactteam is zij aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten.
Eric Molenaar
Klantcontactteam
Eric werkt sinds 2023 bij Axento. Als medewerker van het klantcontactteam is hij aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten.
Kelly Sijmonsbergen
Marketingmedewerker
Kelly volgt momenteel een masteropleiding aan de UVA en werkt sinds 2021 bij Axento. Als marketingmedewerker schrijft zij teksten en blogs voor de website en andere marketinguitingen.
Bo Runderkamp
Marketingmedewerker
Bo werkt sinds 2023 bij Axento. Als marketingmedewerker schrijft zij blogs en is ze verantwoordelijk voor de Social Media.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement