Axento is een vermogensbeheerder uit Volendam met jarenlange ervaring en is onderdeel van Care IS vermogensbeheer. Uw vermogen wordt door Axento duurzaam en zonder onnodige risico’s belegd. Bij Axento kunt u al vanaf € 15.000,- starten met beleggen.

De twee belangrijkste uitgangspunten van Axento zijn vermogensbehoud en duurzame beleggingen. Er wordt belegd in zogenaamde kwaliteitsbedrijven en bedrijven met een lage koersbeweeglijkheid om het risico te beperken. Daarnaast wordt zo veel mogelijk duurzaam belegd.

Axento neemt het dagelijks beheer van uw vermogen uit handen zonder dat u de grip op uw vermogen verliest. U heeft 24 uur per dag, 7 dagen per week online inzage in de actuele situatie van uw vermogen.

                                              

 


Video Axento vermogensbeheer


BeoordeeldAxento vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

Axento
Naam aanbieder
Axento vermogensbeheer
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Care IS vermogensbeheer (CARE Investment Services B.V.)
Minimum inlegbedrag
€ 15.000,-
Vestiging(en)
Volendam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
Onderdeel van Care IS, winnaar Beste vermogensbeheerder van NL 2015 én 2016 | Axento = IEX Beste Keuze 2019

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersBeleggingsbeleid Axento vermogensbeheer


Basis van het beleggingsbeleid
Ons beleggingsbeleid is gebaseerd op drie belangrijke principes. Het eerste principe is dat spreiding het risico van een beleggingsportefeuille verlaagt, zonder dat het rendement afneemt. Daarnaast betekent een goede spreiding in de regel een stabieler verloop van de waarde van uw beleggingen.

Het tweede principe is dat we het neerwaartse risico van uw vermogen zoveel als mogelijk willen beheersen. Dit doen we door een deel van uw vermogen te beleggen in zogenaamde ‘stijlfactoren’. Axento belegt op dit moment in kwaliteitsbedrijven, bedrijven met lage volatiliteit (beweeglijkheid) en Valuebedrijven. Met deze factoren kan het risico worden verlaagd, zonder dat het verwachte rendement afneemt.

Het derde principe is dat we uw vermogen 100% duurzaam beleggen. Naast een financieel rendement levert duurzaam beleggen ook een maatschappelijk voordeel op. Als belegger kunt u bepaalde duurzame ondernemingen stimuleren, maar ook voorkomen dat bedrijven uw vermogen gebruiken voor milieuonvriendelijke of onethische praktijken. Door gebruik te maken van Indexfondsen en ETF’s kunnen wij uw vermogen transparant en tegen lage kosten beleggen volgens onze drie principes.

Voor het inrichten van de modelportefeuilles voor de lange termijn, hanteren we een kwantitatief optimalisatiemodel. Aan de hand van verwachte of historische rendementen, risico’s en onderlinge correlaties van verschillende beleggingen, wordt een modelportefeuille met een optimale verhouding tussen rendement en risico berekend.

Gebruik van modellen
Voor het inrichten van de modelportefeuilles voor de lange termijn, hanteren we een kwantitatief optimalisatiemodel. Aan de hand van verwachte of historische rendementen, risico’s en onderlinge correlaties van verschillende beleggingen, wordt een modelportefeuille met een optimale verhouding tussen rendement en risico berekend. We maken geen gebruik van technische analyse of marktgevoel. Hieronder worden de actieve keuzes besproken.

Actieve keuzes
Binnen de modelportefeuilles wordt belegd in stijlfactoren. Voor het selecteren van deze stijlfactoren baseren we ons op wetenschappelijk onderzoek, beleggingsanalyses en historische resultaten.

Actieve keuzes vinden ook plaats bij de selectie van beleggingsinstrumenten. Bij de definitieve inrichting van de modelportefeuilles maken we gebruik van beleggingsfondsen en ETF’s. Deze worden geselecteerd op basis van een eigen ontwikkeld scoremodel. Hierbij wordt onder andere de afweging gemaakt tussen duurzaamheid, verwacht rendement, risico, tracking difference en kosten.

Waarborging consistent beleggingsbeleid
Vooraf worden alle beleggingsbeslissingen getoetst aan de voorwaarden en uitgangspunten van het beleggingsbeleid. Daarnaast moeten alle beleggingsbeslissingen worden goedgekeurd door de beleggingsvergadering. Verder worden de modelportefeuilles dagelijks gemonitord en maandelijks worden de gemaakt beleggingskeuzes en de uitwerking daarvan geëvalueerd. Daarnaast worden periodiek interne controles uitgevoerd die zijn vastgelegd in het compliance controle plan. De interne compliance officer, externe compliance officer en accountant ziet toe op de goede uitvoering hiervan.

Zie het document 'beleggingsbeleid Axento' op www.axento.nl/documenten voor extra informatie.

Bekijk het nieuwsbericht over de wijzigingen in de tactische asset allocatie in april 2018 op: https://www.axento.nl/nieuws/item/toelichting-op-wijzigingen-in-uw-portefeuille/

Negatieve uitsluiting
ActiefMet passieve producten
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Binck Bank
JaPartners en medewerkers
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Axento vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheerfee per jaar is degressief en afhankelijk van uw inlegbedrag (excl. BTW): Tot € 50.000,- ; 0,70% Meerdere tot € 100.000,- ; 0,60% Meer dan € 100.000,- ; 0,50% Er geldt een minimum van €40,- per jaar.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee0,15% per jaar all in (btw-vrij)

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Axento vermogensbeheer rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Gemiddelde gerealiseerde nettorendement van bestaande klanten. Voor de berekening wordt per maand het rendement van alle klanten binnen de drie beleggingsprofielen berekend (uitgezonderd klanten met cashflows of profielwijzigingen) Daarvan wordt vervolgens het gemiddelde berekend. Voor de zuiverheid worden klanten uitgesloten die van risicoprofiel zijn gewijzigd of een storting of onttrekking hebben gedaan gedurende de betreffende maand.

* De getoonde rendementen over 2020 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2020*
-2,5%
-4,8%
-7,3%
2019
10,6%
16,5%
22,5%
2018
-2,6%
-4,2%
-5,8%
2017
1,8%
3,2%
4,7%
2016
4,8%
7%
9,3%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Axento vermogensbeheer


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Loege Schilder Drs. RBA
Bestuurder
Drs. Loege Schilder RBA (1978) is als bestuurder en medeoprichter van Axento verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid. Loege heeft ruim 15 jaar beleggingservaring en is voorheen werkzaam geweest als Chief Investment Officer bij Ostrica. Daarvoor heeft hij als marketmaker op de optiebeurs gewerkt. Loege is als Senior Vermogensbeheerder geregistreerd bij het DSI. Naast het begeleiden van een aantal grote klanten, adviseert hij ook institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en stichtingen. Verder schrijft hij columns voor het o.a. het NHD, Fiscalert en Cashcow en is regelmatig te gast bij BNR Nieuwsradio.