Bij Axento vermogensbeheer kunt u vanaf 15.000 euro duurzaam beleggen met de focus op vermogensbehoud. Ons doel is om u te helpen aan betere beleggingsresultaten, zonder onverantwoorde risico’s. U profiteert bij Axento van een combinatie tussen online gemak en persoonlijke begeleiding. Zo heeft u een vast aaspreekpunt en kunt uw beleggingen 24 uur per dag volgen via onze app.Uw geld wordt belegd in duurzame en breed gespreide beleggingsfondsen en indextrackers. Zo loopt u minder risico en zijn uw beleggingen beter voorbereid op de toekomst. De beleggingen worden doorlopend geëvalueerd en aangepast indien nodig. Zo wordt uw geld altijd belegd volgens de meest actuele inzichten. Axento is onderdeel van Care IS vermogensbeheer. Ons team van 12 beleggingsprofessionals beheert ruim 350 miljoen euro. Axento is voor het vijfde jaar op rij verkozen tot Beste Keuze door IEX.Bij Axento zit u nergens aan vast. U kunt eenvoudig en kosteloos bijstorten, uw beleggingsprofiel wijzigen of geld opnemen wanneer uw beleggingsdoel is bereikt.

                                              

 


Video Axento vermogensbeheer


BeoordeeldAxento vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

Axento
Naam aanbieder
Axento vermogensbeheer
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Care IS vermogensbeheer (CARE Investment Services B.V.)
Minimum inlegbedrag
€ 15.000,-
Vestiging(en)
Volendam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
Onderdeel van Care IS, winnaar Beste vermogensbeheerder van NL 2015 én 2016 | Axento = IEX Beste Keuze 2019

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersBeleggingsbeleid Axento vermogensbeheer


Basis van het beleggingsbeleid
Ons beleggingsbeleid is gebaseerd op drie belangrijke principes. Het eerste principe is dat spreiding het risico van een beleggingsportefeuille verlaagt, zonder dat het rendement afneemt. Daarnaast betekent een goede spreiding in de regel een stabieler verloop van de waarde van uw beleggingen.

Het tweede principe is dat we het neerwaartse risico van uw vermogen zoveel als mogelijk willen beheersen. Dit doen we door een deel van uw vermogen te beleggen in zogenaamde ‘stijlfactoren’. Axento belegt op dit moment in kwaliteitsbedrijven, bedrijven met lage volatiliteit (beweeglijkheid) en Valuebedrijven. Met deze factoren kan het risico worden verlaagd, zonder dat het verwachte rendement afneemt.

Het derde principe is dat we uw vermogen 100% duurzaam beleggen. Naast een financieel rendement levert duurzaam beleggen ook een maatschappelijk voordeel op. Als belegger kunt u bepaalde duurzame ondernemingen stimuleren, maar ook voorkomen dat bedrijven uw vermogen gebruiken voor milieuonvriendelijke of onethische praktijken. Door gebruik te maken van Indexfondsen en ETF’s kunnen wij uw vermogen transparant en tegen lage kosten beleggen volgens onze drie principes.

Voor het inrichten van de modelportefeuilles voor de lange termijn, hanteren we een kwantitatief optimalisatiemodel. Aan de hand van verwachte of historische rendementen, risico’s en onderlinge correlaties van verschillende beleggingen, wordt een modelportefeuille met een optimale verhouding tussen rendement en risico berekend.

Gebruik van modellen
Voor het inrichten van de modelportefeuilles voor de lange termijn, hanteren we een kwantitatief optimalisatiemodel. Aan de hand van verwachte of historische rendementen, risico’s en onderlinge correlaties van verschillende beleggingen, wordt een modelportefeuille met een optimale verhouding tussen rendement en risico berekend. We maken geen gebruik van technische analyse of marktgevoel. Hieronder worden de actieve keuzes besproken.

Actieve keuzes
Binnen de modelportefeuilles wordt belegd in stijlfactoren. Voor het selecteren van deze stijlfactoren baseren we ons op wetenschappelijk onderzoek, beleggingsanalyses en historische resultaten.

Actieve keuzes vinden ook plaats bij de selectie van beleggingsinstrumenten. Bij de definitieve inrichting van de modelportefeuilles maken we gebruik van beleggingsfondsen en ETF’s. Deze worden geselecteerd op basis van een eigen ontwikkeld scoremodel. Hierbij wordt onder andere de afweging gemaakt tussen duurzaamheid, verwacht rendement, risico, tracking difference en kosten.

Waarborging consistent beleggingsbeleid
Vooraf worden alle beleggingsbeslissingen getoetst aan de voorwaarden en uitgangspunten van het beleggingsbeleid. Daarnaast moeten alle beleggingsbeslissingen worden goedgekeurd door de beleggingsvergadering. Verder worden de modelportefeuilles dagelijks gemonitord en maandelijks worden de gemaakt beleggingskeuzes en de uitwerking daarvan geëvalueerd. Daarnaast worden periodiek interne controles uitgevoerd die zijn vastgelegd in het compliance controle plan. De interne compliance officer, externe compliance officer en accountant ziet toe op de goede uitvoering hiervan.

Zie het document 'beleggingsbeleid Axento' op www.axento.nl/documenten voor extra informatie.

Bekijk het nieuwsbericht over de wijzigingen in de tactische asset allocatie in april 2018 op: https://www.axento.nl/nieuws/item/toelichting-op-wijzigingen-in-uw-portefeuille/

Best in class, Combinatie, Negatieve uitsluiting
ActiefMet passieve producten
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Binck Bank
JaPartners en medewerkers
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Axento vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheerfee per jaar is degressief en afhankelijk van uw inlegbedrag (excl. BTW):Tot € 50.000,- ; 0,70% Meerdere tot € 100.000,- ; 0,60%Meer dan € 100.000,- ; 0,50% Er geldt een minimum van €40,- per jaar.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee0,15% per jaar all in (btw-vrij)

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Axento vermogensbeheer rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Gemiddelde gerealiseerde nettorendement van bestaande klanten. Voor de berekening wordt per maand het rendement van alle klanten binnen de drie beleggingsprofielen berekend (uitgezonderd klanten met cashflows of profielwijzigingen) Daarvan wordt vervolgens het gemiddelde berekend. Voor de zuiverheid worden klanten uitgesloten die van risicoprofiel zijn gewijzigd of een storting of onttrekking hebben gedaan gedurende de betreffende maand.

* De getoonde rendementen over 2020 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2020*
-0,5%
-2,1%
-4,1%
2019
10,6%
16,5%
22,5%
2018
-2,6%
-4,2%
-5,8%
2017
1,8%
3,2%
4,7%
2016
4,8%
7%
9,3%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Axento vermogensbeheer


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Loege Schilder Drs. RBA
Bestuurder
Drs. Loege Schilder RBA (1978) is als bestuurder en medeoprichter van Axento verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid. Loege heeft ruim 15 jaar beleggingservaring en is voorheen werkzaam geweest als Chief Investment Officer bij Ostrica. Daarvoor heeft hij als marketmaker op de optiebeurs gewerkt. Loege is als Senior Vermogensbeheerder geregistreerd bij het DSI. Naast het begeleiden van een aantal grote klanten, adviseert hij ook institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en stichtingen. Verder schrijft hij columns voor het o.a. het NHD, Fiscalert en Cashcow en is regelmatig te gast bij BNR Nieuwsradio.
Dhr. Laurens Leek Drs.
Bestuurder
Drs. Laurens Leek (1979) is bestuurder en medeoprichter van Axento. Laurens is binnen Axento verantwoordelijk voor de operationele uitvoering, financiële zaken, risk en compliance. Laurens heeft ruime ervaring binnen de financiële dienstverlening. Laurens is zijn carrière begonnen bij GE Artesia Bank. Daarna heeft hij als zelfstandig consultant diverse jaren verschillende banken en verzekeraars geadviseerd over de beleggingen voor klanten. Laurens maakt deel uit van het beleggingsteam en is voorzitter van de beleggingsvergadering.
Dhr. Laurens Sombroek
Portfoliomanager
Laurens Sombroek (1992) werkt sinds 2011 bij Axento en vervult de rol van portfoliomanager bij Axento. Laurens heeft ruim 5 jaar beleggingservaring en is samen met Loege Schilder verantwoordelijk voor het beheer van de portefeuilles en het analyseren en selecteren van beleggingsproducten. Laurens heeft een DSI-registratie en heeft de opleidingen Effectenspecialist, Effectenhandelaar, Beleggingsadviseur en Integriteitsspecialist afgerond. Laurens maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento vermogensbeheer.
Dhr. Jaap Steur CFA
Portfoliomanager
Jaap Steur, CFA (1987) werkt als portfolio manager bij Care IS. Jaap heeft ruim 5 jaar beleggingservaring. Jaap is voor zijn carrière bij Care IS werkzaam geweest bij KAS BANK N.V. als performance en risico analist voor pensioenfondsen en verzekeraars. Jaap is mede verantwoordelijk voor analyse en beheer van de beleggingsportefeuilles. In 2017 heeft Jaap de opleiding tot Chartered Financial Analyst (CFA) afgerond.
Dhr. Marcel Van de Meent
Accountmanager
Marcel van de Meent (1965) is als sales- en accountmanager van Axento verantwoordelijk voor acquisitie en relatiebeheer. Hij maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento. Marcel heeft ruim 29 jaar beleggingservaring en is voorheen werkzaam geweest als beurshandelaar, institutioneel sales en vermogensadviseur bij diverse kleine en grote vermogens- beheerders in Nederland. Marcel is geregistreerd DSI Beleggingsadviseur bij DSI.
Dhr. Ronald te Dorsthorst
Accountmanager
Ronald te Dorsthorst (1953) werkt sinds 2012 als accountmanager bij Axento en maakt deel uit van het beleggingsteam. Daarvoor werkte Ronald als senior accountmanager en beleggingsadviseur bij GE Artesia Bank. Hij maakte hier ook deel uit van het beleggingscomité. Daarvoor werkte hij vanaf 1976 in verschillende functies bij Van Lanschot Bankiers. Hier heeft hij zich bezig gehouden met buitenlands betalingsverkeer, valuta-arbitrage, productmanagement en private banking. Hij is geregistreerd Senior Beleggingsadviseur bij DSI.
Mevr. Gudy Zwarthoed Drs.
Accountmanager
Gudy Zwarthoed (1989) werkt als Accountmanager bij Axento. De afgelopen vijf jaar werkte Gudy bij ING Bank in verschillende commerciële functies. De laatste twee jaar vervulde Gudy de rol van Senior adviseur/Personal Banker. In deze functie werkte zij nauw samen met klanten om op basis van hun persoonlijke wensen en doelstellingen tot passende financiële oplossingen te komen. Gudy heeft verschillende opleidingen en cursussen voltooid met betrekking tot beleggen en maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento.
Dhr. Frank Olgers
Accountmanager
Frank Olgers (1963) werkt als accountmanager bij Axento en is verantwoordelijk voor de acquisitie en relatiebeheer. Frank maakt deel uit van het beleggingsteam van Axento. Frank heeft ruim 32 jaar beleggingservaring. Hij is zijn carrière begonnen op de optiebeurs waar hij ruim 7 jaar heeft gewerkt. Daarna is hij werkzaam geweest in diverse leidinggevende functies binnen Investment banking en private banking in binnen- en buitenland voor ABN AMRO en Royal Bank of Scotland.
Dhr. Ronald Schut
Accountmanager
Ronald Schut (1995) werkt als sales- en accountmanager bij Care IS en is verantwoordelijk voor nieuwe acquisitie en het onderhouden van bestaande relaties. Ronald is de afgelopen jaren op meerdere vlakken werkzaam geweest bij Rabobank. In zijn dagelijkse werkzaamheden bij Rabobank hield hij zich op klantbasis bezig met uiteenlopende financiële vraagstukken. Ronald haalt zijn energie uit het contact met klanten en maakt deel uit van het beleggingsteam van Care IS.
Dhr. Jan Wind
Accountmanager
Jan werkt bij Axento als relatiebeheerder. Hij onderhoudt persoonlijk contact met klanten. Jan werkte hiervoor vanaf 1993 in verschillende functies bij ING en heeft ruim 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.


Axento vermogensbeheer

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement