Peaks begon in 2017 met een heldere missie: beleggen toegankelijk maken voor iedereen. Hiervoor bouwde het bedrijf een gebruiksvriendelijke app en ontwikkelde het zijn bekendste feature ‘beleggen met je wisselgeld’. Met deze digitale versie van de piekenbuis bouwen klanten elke dag met kleine beetjes vermogen op voor later.

Inmiddels heeft de Amsterdamse fintech ook een aanbod dat interessant is voor vermogende klanten. Zo kun je eenmalig of periodiek grotere bedragen inleggen, open je met één account tot wel 5 extra rekeningen en is er de optie om één of meerdere kinderrekeningen aan te maken. Op deze laatste kun je beleggen met belastingvoordeel.

Klanten van Peaks beleggen passief en altijd in goed gespreide, duurzame indexfondsen. Het risiconiveau bepaal je zelf, door een keuze te maken uit vier standaardportfolio’s: Voorzichtig, Gebalanceerd, Ondernemend of Avontuurlijk. Of door zelf een portfolio samen te stellen, waarbij je de optie hebt om op een gereguleerde manier in cryptovaluta’s te beleggen.

Via de Peaks-app heb je op elk moment inzage in de prestaties van je beleggingen, voer je eenvoudig wijzigingen door en hou je toegang tot je geld. Peaks is op dit moment beschikbaar in Nederland en Duitsland, en heeft ook een Engelstalige versie.

BeoordeeldPeaks is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Peaks
Naam aanbieder
Peaks
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Peaks B.V
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2016
Onderscheidingen
Gouden stier nominatie 2022, 2023, Capital Best Robo-advisor 2020 (Duitsland)

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Visie Peaks 2024

Finner vroeg Peaks naar haar visie voor 2024:


"De visie van Peaks is dat beleggers er ook in 2024 opnieuw het beste aan doen om goed gespreid, passief te beleggen in indexfondsen, zoals bij Peaks het geval is. En vooral niet proberen de korte termijn te voorspellen en daar actief op in te spelen met hun beleggingen. De historie laat immers zien dat er geen beleggers zijn die consistent de markt goed kunnen voorspellen. Passieve beleggers presteren op de lange termijn doorgaans beter doordat ze minder kosten maken en minder risico nemen."


Beleggingsbeleid Peaks


Bij Peaks kun je eenvoudig en verantwoord vermogen opbouwen met beleggen. Je inleg wordt verdeeld over verschillende indexfondsen die aansluiten op je gekozen risicoprofiel. Peaks biedt verschillende profielen aan, variërend van voorzichtig tot avontuurlijk, zodat je het profiel kunt kiezen dat het beste past bij je eigen risicobereidheid en beleggingsdoelstellingen.

Door te beleggen via Peaks kun je gemakkelijk en efficiënt investeren in de markt. Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent, veel of weinig vermogen hebt, Peaks biedt een laagdrempelige en toegankelijke manier om te beleggen in portfolio’s van indexfondsen.

1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert de beleggingsonderneming haar dienstverlening?

Het beleggingsbeleid van Peaks is gebaseerd op vijf pijlers:

1. Indexbeleggen: de portfolio's van Peaks maken gebruik van indexfondsen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit op de lange termijn gemiddeld betere resultaten oplevert dan actief beleggen, doordat actieve beleggers niet consistent de markt kunnen verslaan en hogere kosten maken dan passieve beleggers.

2. Wereldwijde spreiding: Peaks belegt in indexfondsen die wereldwijd beleggen in verschillende aandelen en obligaties. Hierdoor worden kansen gespreid en risico's verlaagd, wat op de lange termijn leidt tot hogere rendementen dan bij sparen.

3. Duurzaamheid: de portfolio's van Peaks maken gebruik van duurzame indexfondsen, waardoor beleggen niet alleen bijdraagt aan de eigen toekomst, maar ook aan een betere wereld.

4. Gespreid inleggen: Peaks biedt de mogelijkheid om automatisch op wekelijkse of maandelijkse basis geld in te leggen, waardoor vermogen wordt opgebouwd en risico's gespreid worden door op verschillende momenten in te stappen.

5. Lange termijn beleggen: Peaks hanteert een lange termijn beleggingsstrategie, waardoor maximaal geprofiteerd kan worden van het rente-op-rente-effect. Dit effect zorgt ervoor dat het beleggingsportfolio op lange termijn steeds sneller in waarde groeit.

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?

‘Simpel is het moeilijkst’, zei Johan Cruijff ooit. Bij beleggen is het net zo. In de basis is beleggen eenvoudig, maar het is moeilijk om je niet te laten afleiden door alles wat er in de wereld gebeurt. Peaks houdt het simpel en helpt klanten om gedisciplineerd vermogen op te bouwen door het beleggingsproces zoveel mogelijk te automatiseren.

De Peaks-beleggingsstrategie is gebaseerd op indexbeleggen. Academisch onderzoek laat zien dat beleggers voor een goed rendement het beste de markt kunnen volgen tegen zo laag mogelijke kosten, en vooral niet actief moeten beleggen. Geen enkele belegger heeft namelijk een glazen bol en weet wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Met Peaks zit je niet vast aan een standaard portfolio. Je kunt zelf eenvoudig je portfolio aanpassen en bijvoorbeeld nieuwe, innovatieve beleggingscategorieën zoals crypto of specifieke beleggingsthema’s toevoegen aan je portfolio.

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

De vier Peaks-portfolio’s beleggen je vermogen in aandelen en obligaties. De aandelen zijn wereldwijd gespreid over Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en opkomende markten, en over verschillende sectoren en bedrijven. De obligaties zijn gespreid over Europese staats- en bedrijfsobligaties, genoteerd in euro.

Het is ook mogelijk om je Peaks-portfolio aan te passen en bijvoorbeeld cryptovaluta of thematische ETF’s toe te voegen. Ook kun je de gewichten van de ETF’s binnen een portfolio aanpassen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Tot slot: Peaks is er voor iedereen, of je nu € 1 of € 1.000.000 belegt. Starten kan vanaf € 1.


Best in class, Negatieve uitsluiting
Passief
Modelportefeuille
Groei
Indextrackers
Nee
Eigen bewaarstichtingStichting Derdengelden Peaks
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Peaks


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe getoonde kosten zijn afhankelijk van het gekozen pakket:
- Start: 0,5% per jaar over de gemiddelde waarde van je beleggingen
- Compleet: 0,4% per jaar over de gemiddelde waarde van je beleggingen
- Premium: 0.25% per jaar over de gemiddelde waarde van je beleggingen.

Premium is de beste keuze vanaf 16.000 euro vermogen. Uw totale kosten vallen lager uit dan de andere pakketten door de lagere procentuele beheerfee.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe getoonde kosten zijn afhankelijk van het gekozen pakket:

- Start: €1,99 per maand voor drie beleggingsrekeningen (Beste keuze bij een inleg van €0 tot €12.000)
- Compleet: €2,99 per maand voor drie beleggingsrekeningen met een lagere variabele fee van 0.4% op jaarbasis (Beste keuze bij een inleg van €12.000 tot €16.000)
- Premium €4,99 per maand: vijf beleggingsrekeningen met een lagere variabele fee van 0.25% op jaarbasis (Beste keuze bij een inleg vanaf €16.000)

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Peaks rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het resultaat is het netto jaarlijkse rendement van iedere portfolio als je begin 2018 €10.000 zou hebben geïnvesteerd. Het eigen behaalde rendement kan afwijken als gevolg van een andere inleg, andere timing van de inleg en frequentie van inleggen. De rendementen zijn netto-rendementen (na aftrek van de kosten van Peaks, de ETFs en een spread van 4bps). De rendementen gaat uit van jaarlijks herbalanceren aan het begin van ieder jaar.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielVoorzichtigGebalanceerdOndernemendAvontuurlijk
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-17,6%
-17,8%
-18%
-18,2%
2021
6,8%
13,4%
20,2%
26,8%
Inzicht in alle rendementen van Peaks?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Peaks


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Tom Arends
Chief Investment Officer
Dhr. Arends heeft meer dan 20 jaar ervaring in beleggen bij onder andere Peaks, Rabobank en Robeco. Hij heeft beleggingstheorie aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd en de opleiding tot Chartered Financial Analyst (CFA) gevolgd. Hij is Chief Investment Officer van Peaks en verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid.
Dhr Adrian Sirca
Analyst & operations
Dhr. Sirca is als analist betrokken bij de selectie en monitoring van ETFs en Exchange Traded Products binnen het assortiment van Peaks.
Dhr Mauk Baartman
Data scientist
Dhr. Baartman is verantwoordelijk voor de kwantitatieve modellen binnen Peaks, zoals scenario-tooling, risico- en performance-meting.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement