Peaks begon in 2017 met een heldere missie: beleggen toegankelijk maken voor iedereen. Hiervoor bouwde het bedrijf een gebruiksvriendelijke app en ontwikkelde het zijn bekendste feature ‘beleggen met je wisselgeld’. Met deze digitale versie van de piekenbuis bouwen klanten elke dag met kleine beetjes vermogen op voor later.

Inmiddels heeft de Amsterdamse fintech ook een aanbod dat interessant is voor vermogende klanten. Zo kun je eenmalig of periodiek grotere bedragen inleggen, open je met één account tot wel 5 extra rekeningen en is er de optie om één of meerdere kinderrekeningen aan te maken. Op deze laatste kun je beleggen met belastingvoordeel.

Klanten van Peaks beleggen passief en altijd in goed gespreide, duurzame indexfondsen. Het risiconiveau bepaal je zelf, door een keuze te maken uit vier standaardportfolio’s: Voorzichtig, Gebalanceerd, Ondernemend of Avontuurlijk. Of door zelf een portfolio samen te stellen, waarbij je de optie hebt om op een gereguleerde manier in cryptovaluta’s te beleggen.

Via de Peaks-app heb je op elk moment inzage in de prestaties van je beleggingen, voer je eenvoudig wijzigingen door en hou je toegang tot je geld. Peaks is op dit moment beschikbaar in Nederland en Duitsland, en heeft ook een Engelstalige versie.

BeoordeeldPeaks is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Peaks
Naam aanbieder
Peaks
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Peaks B.V
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2016
Onderscheidingen
Gouden stier nominatie 2022, 2023, Capital Best Robo-advisor 2020 (Duitsland)

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Peaks


Bij Peaks kiest de klant één van de vier risicoprofielen, waarin er in verschillende indexfondsen belegd wordt. Er zijn 4 aandelen- en 2 obligatiefondsen waarover de beleggingen gespreid worden, al naar gelang het risico dat de klant wenst te nemen. Het beleggen in indexfondsen brengt verschillende voordelen met zich mee. Onder andere laagblijvende kosten, doordat er geen fondsmanager naar de portefeuille hoeft te kijken. Daarnaast heeft de klant er weinig omkijken naar, het vermogen volgt de markt en de klant hoeft niet bezig te zijn met risicospreiding. Alle fondsen worden bij Peaks uitgekozen op duurzaamheid. Het is mogelijk met wisselgeld te beleggen, waarbij elk bedrag dat de klant uitgeeft via zijn/haar rekening naar boven wordt afgerond, en het verschil wordt overgemaakt naar de beleggingsrekening.

Best in class, Negatieve uitsluiting
Passief
Modelportefeuille
Groei
Indextrackers
Nee
Rabobank, Saxobank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Peaks


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
Beheerfee€1.99,- per maand (€23.88,- per jaar) plus 0,5% per jaar over de gemiddelde waarde van je beleggingen

De getoonde kosten zijn op basis van pakket Start. Peaks introduceert nog 2 pakketten. afhankelijk van uw gekozen pakket kunnen uw kosten afwijken.
- start (één beleggingsrekening): €1,99 per maand + 0,5% per jaar
- compleet (drie beleggingsrekeningen): €2,99 per maand + 0,4% per jaar
- premium (vijf beleggingsrekeningen): €4,99 per maand + 0,25% per jaar (interessant vanaf 16.000 euro vermogen tov start pakket. Uw totale kosten gaan dan dalen door de lagere procentuele beheerfee. U dient dan zelf over te stappen)
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Peaks rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het resultaat is het netto jaarlijkse rendement van iedere portfolio als je begin 2018 €10.000 zou hebben geïnvesteerd. Het eigen behaalde rendement kan afwijken als gevolg van een andere inleg, andere timing van de inleg en frequentie van inleggen.

ProfielVoorzichtigGebalanceerdOndernemendAvontuurlijk
2022
-17,6%
-17,8%
-18%
-18,2%
2021
6,8%
13,4%
20,2%
26,8%
2020
5,1%
6,2%
7,1%
8,1%
2019
12,8%
17,2%
21,7%
26,1%
2018
-1,4%
-2%
-2,6%
-3,2%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Peaks


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Tom Arends
Chief Investment Officer
Dhr. Arends heeft meer dan 20 jaar ervaring in beleggen bij onder andere Peaks, Rabobank en Robeco. Hij heeft beleggingstheorie aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd en de opleiding tot Chartered Financial Analyst (CFA) gevolgd. Hij is Chief Investment Officer van Peaks en verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid.
Dhr Adrian Sirca
Analyst & operations
Dhr. Sirca is als analist betrokken bij de selectie en monitoring van ETFs en Exchange Traded Products binnen het assortiment van Peaks
Dhr Mauk Baartman
Data scientist
Dhr. Baartman is verantwoordelijk voor de kwantitatieve modellen binnen Peaks, zoals scenario-tooling, risico- en performance-meting.


Peaks

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement