De ASN Bank is opgericht in 1960. De bank streeft naar een duurzame, rechtvaardige samenleving. Het economische handelen van de bank is erop gericht de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen.

ASN biedt beleggers verschillende beleggingsdiensten. Beleggers die zelf willen beleggen kunnen kiezen voor een ASN Beleggingsrekening. U heeft dan zelf de keuze uit 12 duurzame beleggingsfondsen van ASN. Daarnaast kiest u met ASN Doelbeleggen eenvoudig 1 van de 5 duurzame mixfondsen die aansluiten op het risicoprofiel dat bij u past. ASN Doelbeleggen is mogelijk vanaf een minimale inleg van € 25,-

Lees hier meer over zelf beleggen bij ASN bank.

BeoordeeldASN bank is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ASN
Naam aanbieder
ASN bank
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
de Volksbank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 25,-
Vestiging(en)
Den Haag
Jaar actief
1960
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid ASN bank


Bij ASN Doelbeleggen kiest u voor gemak. U maakt de keuze voor 1 van de 5 duurzame ASN-fondsen. Elk fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement. Inleggen en verkopen is kosteloos en kan op elk moment. U kiest uw doel en welk risico u wenst te nemen en legt dit vast via de ASN doelplanner. ASN doelbeleggen belegt in het fonds in een goed gespreide portefeuille met het risico dat u van tevoren heeft aangegeven. Inleggen kan vanaf 25 euro per keer. Bijvoorbeeld eenmalig, maandelijks of alleen op het moment dat u wat geld over hebt. Als u het geld nodig heeft, kunt u er direct weer bij door een deel van uw beleggingen te verkopen.

ASN Doelbeleggen belegt via ASN duurzame fondsen. Het fonds belegt via beleggingsinstellingen wereldwijd in aandelen en staatsobligaties die voldoen aan de duurzaamheidscriteria. Er wordt een splitsing gemaakt tussen een obligatiepool, aandelenpool, milieupool en small & midcappool. Afhankelijk van uw risicoprofiel kiest een fonds hiertussen een verdeling. Zie het onderdeel risico voor de verschillende parameters.

De ASN Obligatiepool belegt in in euro luidende staatsobligaties van landen die jaarlijks worden beoordeeld op duurzaamheidscriteria, terugbetaalcapaciteit en liquiditeit. Ook wordt hier belegd in Green en Social bonds. De ASN Aandelenpool belegt actief in een gespreide portefeuille van beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd. Er vindt geen tactisch allocatiebeleid plaats. Periodiek worden de gewichten teruggezet naar de standaardverdeling. De ASN Milieupool belegt actief in een wereldwijde portefeuille aandelen van beursgenoteerde ondernemingen in de sectoren water, duurzame energie, afvalverwerking & recycling en voeding & landbouw. De ASN Small & Midcappool belegt actief in een geconcentreerde portefeuille van kleine en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen in Europa.

Duurzame doelstelling, Negatieve uitsluitingDe duurzame beleggingsdoelstellingen betreffen een combinatie van het minimaliseren van de uitstoot van CO2 per jaar in lijn met het Akkoord van Parijs (uitgedrukt in de bijdrage van het Fonds aan de 1,5 graden economie) en het verbeteren van toegang tot financiële diensten voor mensen met lage inkomens en micro- en kleine bedrijven (‘financial inclusion’) zodat zij (meer) inkomen kunnen verwerven en hun financiële weerbaarheid kunnen versterken of het minimaliseren van de negatieve impact op biodiversiteit per geïnvesteerde euro .
ActiefEr wordt alleen gehandeld indien de assetcategorieen buiten hun bandbreedte dreigen te raken, max 1x per maand herijken.
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen
Ja
NIBC Markets
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten ASN bank


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe kosten voor het beheer van uw beleggingsrekening valt onder de service fee
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee (btw-vrij):
< € 100.000 = 0.30% (per jaar)
< € 500.00 = 0.15% over het meerdere
€ 500.000 = 0.07% over het meerdere

De servicekosten brengt ASN per kwartaal bij u in rekening. De kosten zijn een vergoeding voor beheer van beleggingsrekening, Kwartaalrapporten, Jaarlijkse Profielcheck, Aan- en verkopen van beleggingen en Macro-economische visie.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ASN bank rendement


De getoonde rendementen zijn voor aftrek van de servicefee.

ASN Doelbeleggen is gestart op 10 januari 2017.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2023*
2,5%
3,7%
5,3%
7,4%
9,2%
2022
-10,9%
-12,3%
-14,3%
-16,9%
-19%
2021
1,5%
4,7%
9,2%
14,9%
19,7%
2020
1,5%
3,4%
5,9%
8,7%
10,5%
Inzicht in alle rendementen van ASN bank?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team ASN bank


ASN bank biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

ASN bank

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement