Robeco is opgericht in 1929 door enkele havenbaronnen. De specialiteit en kernfocus zijn het ontwikkelen en beheren van beleggingsfondsen. In 1999 introduceerde Robeco als eerste grote vermogensbeheerder een duurzaam beleggingsfonds. Ultimo 2016 had Robeco 281 miljard onder beheer. Robeco is in 2013 overgenomen door de Japanse partij Orix. Robeco biedt met Robeco ONE en Robeco PLUS een beleggingsrekening om voor eigen rekening in Robeco fondsen te handelen.

Robeco ONE is sinds oktober 2012 de nieuwe manier van beleggen bij Robeco. in vijf jaar zijn het aantal klanten vertienvoudigd en heeft Robeco ONE begin 2018 de grens van 1 miljard Euro grens gepasseerd. Robeco ONE is een 100% online dienstverlening waarbij u vanaf €50,- zelf de keuze maakt voor een van de 3 varianten; defensief, neutraal of offensief. U kiest dus zelf welk type fonds bij u past en hoeveel risico u wilt nemen. Robeco geeft hier geen advies over. Met Robeco ONE geeft u het beheer van uw vermogen uit handen en laat u de keuzes over aan de fondsmanagers. Zo is de ambitie van Robeco om met Robeco ONE beleggen voor iedereen toegankelijk te maken.

Bij Robeco Plus kiest u met hulp van Robeco zelf de fondsen waarin u wilt beleggen. U stelt dus zelf een portefeuille samen bestaande uit Robeco fondsen. Robeco biedt u verschillende tools om u te ondersteunen bij uw keuze.

Lees hier meer over zelf beleggen bij Robeco.

                               

 


BeoordeeldRobeco is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.


Rendement Robeco One 

Onderstaande tabel toont de BRUTO rendementen van Robeco One per jaar en per profiel. Robeco One is medio 2012 gestart, daarom worden de rendementen getoond vanaf 2013. Het getoonde rendement is na aftrek van de fondskosten. De kosten van de dienstverlening moeten hier nog vanaf. Zie hiervoor ook het tabblad kosten. 

 

Profiel

defensief

neutraal

offensief

2017

5,1%

8,7%

11,9%

2016

4,7%

6,2%

7,3%

2015

0,0%

0,2%

0,5%

2014

9,2%

9,3%

9,1%

2013

3,9%

7,7%

11,7%

2012

-

-

-


Naam aanbieder
Robeco
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Orix Corporation
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Rotterdam
Jaar actief
1929
Onderscheidingen
-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders