Robeco is opgericht in 1929 door enkele havenbaronnen. De specialiteit en kernfocus zijn het ontwikkelen en beheren van beleggingsfondsen. In 1999 introduceerde Robeco als eerste grote vermogensbeheerder een duurzaam beleggingsfonds.
Ultimo 2021 had Robeco 201 miljard onder beheer. Robeco is in 2013 overgenomen door de Japanse partij Orix. Robeco biedt met Robeco ONE en Robeco PLUS een beleggingsrekening om voor eigen rekening in Robeco fondsen te handelen. De kantoren van Robeco zijn gevestigd in onder andere Rotterdam, Sydney, Melbourne, Shanghai, Hong Kong, Mumbai, Tokyo, Singapore, Dubai, New York, Miami, Madrid, Parijs, Frankfurt, Milaan, Zurich en London.

Robeco ONE is sinds oktober 2012 de nieuwe manier van beleggen bij Robeco. in vijf jaar zijn het aantal klanten vertienvoudigd en heeft Robeco ONE begin 2018 de grens van 1 miljard Euro grens gepasseerd. Robeco ONE is een 100% online dienstverlening waarbij u vanaf €50,- zelf de keuze maakt voor een van de 3 varianten; defensief, neutraal of offensief. U kiest dus zelf welk type fonds bij u past en hoeveel risico u wilt nemen. Robeco geeft hier geen advies over. Met Robeco ONE geeft u het beheer van uw vermogen uit handen en laat u de keuzes over aan de fondsmanagers. Zo is de ambitie van Robeco om met Robeco ONE beleggen voor iedereen toegankelijk te maken.

Bij Robeco Plus kiest u met hulp van Robeco zelf de fondsen waarin u wilt beleggen. U stelt dus zelf een portefeuille samen bestaande uit Robeco fondsen. Robeco biedt u verschillende tools om u te ondersteunen bij uw keuze.

Lees hier meer over zelf beleggen bij Robeco.

BeoordeeldRobeco is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

Video Robeco


 
Robeco
Naam aanbieder
Robeco
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Robeco Institutional Asset Management B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Rotterdam, Sydney, Melbourne, Shanghai, Hong Kong, Mumbai, Tokyo, Singapore, Dubai, New York, Miami, Madrid, Parijs, Frankfurt, Milaan, Zurich, London,
Jaar actief
1929
Onderscheidingen
-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Robeco is een vermogensbeheerder die al langer op de Nederlandse markt actief is. De specialiteit en kernfocus zijn het ontwikkelen en beheren van beleggingsfondsen. Past Robeco ONE bij u ? Hoe presteert de dienstverlening qua kosten, rendementen en risico wanneer we Robeco ONE vergelijken met andere vermogensbeheerders? Finner zet het voor u op een rij.


Robeco ONE - Keuze?

Robeco ONE is een 100% online dienstverlening. Robeco geeft geen advies over uw beleggingen, u maakt zelf de keuzes. Beleggingen kunt u beheren via de website en via een app. De Robeco ONE varianten zijn actief beheerde portefeuilles, waarbij de fondsbeheerders van Robeco volgens een bepaald risicoprofiel beleggen in eigen mixfondsen. Met Robeco ONE geeft u het beleggen van uw vermogen uit handen en laat u de keuzes over aan de fondsmanager. Het is dus een goede vorm om te beginnen met beleggen. 

Robeco biedt ook mogelijkheden om te laten beleggen voor uw kind (Robeco KIDS), of voor pensioenbeleggen (Robeco LIFE), dit is overigens geen lijfrente met fiscale voordelen. Daarnaast kunt u bij Robeco terecht voor duurzaam beleggen met ONE Duurzaam. Robeco ONE Duurzaam is een actief beheerd multi-assetfonds. Het fonds belegt hoofdzakelijk in duurzame aandelen- en obligatiefondsen van Robeco en RobecoSAM. De Robeco ONE mixfondsen worden beheerd door Jeroen Blokland. Hij werkt als portfolio manager binnen het Robeco Global Allocation team en staat sinds 2012 aan het hoofd van de Robeco Pension Return Portfolio. Dit zijn de verschillende fondsen: 
    • Robeco ONE defensief
    • Robeco ONE neutraal
    • Robeco ONE offensief
    • Robeco ONE duurzaam


Beleggingsbeleid Robeco


Bij Robeco ONE bepaalt u zelf hoeveel u inlegt en hoe dit belegd wordt. U maakt een keuze uit een van de drie varianten. Per variant zijn de risico's anders verdeeld, van laag naar hoog kunt u kiezen uit: ONE Defensief, ONE Neutraal en ONE Offensief. U kiest de variant die bij u past, de portfoliomanagers van Robeco kiezen vervolgens de beleggingen voor u. Op basis van uw wensen verdelen zij uw inleg over de verschillende beleggingscategorieën om een zo goed mogelijk rendement te behalen. U heeft er zelf geen omkijken naar. Starten kan vanaf €50,-.

Robeco one belegt via een actief beleggingsbeleid en richt zich op waardegroei op de lange termijn. In de fondsen wordt een optimale verdeling tussen aandelen, obligaties en liquiditeiten nagestreefd. In beperkte mate kan de beheerder beleggen in vastgoedfondsen en grondstoffenfondsen. Robeco one belegt onderliggend in andere beleggingsfondsen van Robeco en is hierdoor een zogenoemd fund-of-funds. Er is geen sprake van dubbele kosten in Robeco one.

Video Robeco


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersRobeco ONE - Ervaringen

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

Finner reviewt ieder jaar de dienstverlening van Robeco. Dat doen wij volgens onze beoordelingsmethode*. Daarbij checken wij Robeco en andere partijen op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Het aantal sterren geeft aan hoe hoog de beoordeling is. Vraagt u op Finner een analyse aan, dan krijgt u inzicht in onze Robeco ONE review. Het helpt u om een beter beeld te krijgen van de dienstverlening van Robeco en deze te vergelijken met andere partijen.


In februari 2021 heeft Robeco een klantenstop ingelast. Een rekening openen bij Robeco is tijdelijk niet mogelijk. Dit in verband met een dreigende boete van de AFM wegens mogelijke overtreding van de antiwitwaswet. De toezichthouder heeft Robeco tien verbeterpunten opgelegd op het gebied van risicobeoordeling bij het aannemen van klanten en klantenonderzoek. Op de website van Robeco valt te lezen dat het nog niet bekend is hoelang de klantenstop zal duren.Kosten Robeco

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheerfee is verwerkt in de fondskosten, de hoogte is afhankelijk van het door u gekozen profiel
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeU betaalt jaarlijks servicekosten (incl BTW) afhankelijk van uw inlegbedrag:
< € 100.000 = 0.56% (per jaar)
vanaf €100.000 = 0.4% over het meerdere

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

Beleggen gaat gepaard met kosten en risico’s. Alle kosten van Robeco ONE vindt u op Finner overzichtelijk op een rij. Robeco rekent een vaste service fee, afhankelijk van uw inlegbedrag. Daarnaast zijn er extra kosten die verschillen per gekozen profiel (defensief, neutraal, offensief of duurzaam). Fondsmanager Jeroen Blokland kan de beleggingen in het fonds wijzigen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers. Robeco ONE belegt in eigen fondsen van Robeco. Er is geen sprake van dubbele kosten in Robeco ONE. In- en uitstappen is gratis en gaat via de website van Robeco of via de app.


Om kosten Robeco goed te kunnen vergelijken wilt u de totale kosten overzien. Daarom maakt Finner dit voor u transparant in een persoonlijke analyse. Wij volgen de TCO-methodiek conform de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Unie (Mifid II). Meer weten over kosten bij beleggen of de kosten van vermogensbeheer vergelijken?


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersRobeco rendement


Bij de berekening van de performance over het verleden is rekening gehouden met de lopende kosten van het fonds. Er is geen rekening gehouden met in- en uitstapkosten en mogelijke servicekosten.

Profieldefensiefneutraaloffensief
2022
-13,2%
-12,3%
-11,1%
2021
3%
11,4%
18,1%
2020
5,3%
4,5%
4,0%
2019
11,2%
17,3%
23,3%
2018
-4,7%
-6,8%
-9,0%

Elk jaar zet Finner de behaalde rendementen van Robeco ONE voor u op een rij. Dat doen we volgens een vaste systematiek, zodat het vergelijken van partijen eenvoudiger wordt. De getoonde rendementen op Finner zijn bruto. In onze vergelijkingsmodule berekenen we voor uw situatie de nettorendementen en zo kunt u de rendementen Robeco ONE vergelijken. In een rapportage tonen we – indien van toepassing - de historische rendementen tot 12 jaar terug. Finner adviseert de rendementen over lange termijn te vergelijken, om te zien hoe een strategie het doet ook in mindere beursjaren. 


Robeco ONE heeft een trackrecord sinds 2012 (voor defensief, neutraal en offensief). Voor Robeco ONE Duurzaam zijn rendementen beschikbaar sinds de start in 2018. Resultaten kunnen fluctueren. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Robeco


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Ernesto Sanichar Drs
Fondsmanager
Ernesto Sanichar is portefeuillemanager met een focus op mandaten voor pensioenfondsen. Hij is vooral gespecialiseerd in vastrentende beleggingen en valuta's. Sinds 2005 maakt hij deel uit van de afdeling Investment Solutions van Robeco. Daarvoor was hij vier jaar lang Treasury Manager. Voordat hij in 2001 in dienst kwam bij Robeco, was Ernesto drie jaar werkzaam als Product Controller op de afdeling Cash Equities and Derivatives bij ING Barings. Ernesto begon zijn carrière in de beleggingssector in 1998. Hij studeerde financiële economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.Vergelijk Robeco ONE met andere partijen!

Finner helpt u om de beste partij te vinden voor uw geld. Vergelijk Robeco ONE en ontvang een gratis analyse op basis van uw wensen en persoonlijke situatie. U kunt Robeco ONE vergelijken met andere vermogensbeheerders op kosten, rendement, risico’s en beleggingsbeleid. Onze beoordeling van Robeco ONE - inclusief kosten en rendementen - vindt u terug in uw analyse. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken of Robeco ONE (nog altijd) het beste bij u past, of dat het nuttig is om verder te kijken.


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Robeco

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement