Robeco is opgericht in 1929 door enkele havenbaronnen. De specialiteit en kernfocus zijn het ontwikkelen en beheren van beleggingsfondsen. In 1999 introduceerde Robeco als eerste grote vermogensbeheerder een duurzaam beleggingsfonds. Ultimo 2016 had Robeco 281 miljard onder beheer. Robeco is in 2013 overgenomen door de Japanse partij Orix. Robeco biedt met Robeco ONE en Robeco PLUS een beleggingsrekening om voor eigen rekening in Robeco fondsen te handelen.

Robeco ONE is sinds oktober 2012 de nieuwe manier van beleggen bij Robeco. in vijf jaar zijn het aantal klanten vertienvoudigd en heeft Robeco ONE begin 2018 de grens van 1 miljard Euro grens gepasseerd. Robeco ONE is een 100% online dienstverlening waarbij u vanaf €50,- zelf de keuze maakt voor een van de 3 varianten; defensief, neutraal of offensief. U kiest dus zelf welk type fonds bij u past en hoeveel risico u wilt nemen. Robeco geeft hier geen advies over. Met Robeco ONE geeft u het beheer van uw vermogen uit handen en laat u de keuzes over aan de fondsmanagers. Zo is de ambitie van Robeco om met Robeco ONE beleggen voor iedereen toegankelijk te maken.

Bij Robeco Plus kiest u met hulp van Robeco zelf de fondsen waarin u wilt beleggen. U stelt dus zelf een portefeuille samen bestaande uit Robeco fondsen. Robeco biedt u verschillende tools om u te ondersteunen bij uw keuze.

Lees hier meer over zelf beleggen bij Robeco.

BeoordeeldRobeco is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Robeco
Naam aanbieder
Robeco
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Orix Corporation
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Rotterdam
Jaar actief
1929
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Robeco


Bij Robeco ONE bepaalt u zelf hoeveel u inlegt en hoe dit belegd wordt. U maakt een keuze uit een van de drie varianten. Per variant zijn de risico's anders verdeeld, van laag naar hoog kunt u kiezen uit: ONE Defensief, ONE Neutraal en ONE Offensief. U kiest de variant die bij u past, de portfoliomanagers van Robeco kiezen vervolgens de beleggingen voor u. Op basis van uw wensen verdelen zij uw inleg over de verschillende beleggingscategorieën om een zo goed mogelijk rendement te behalen. U heeft er zelf geen omkijken naar. Starten kan vanaf € 1,-.

Robeco one belegt via een actief beleggingsbeleid en richt zich op waardegroei op de lange termijn. In de fondsen wordt een optimale verdeling tussen aandelen, obligaties en liquiditeiten nagestreefd. In beperkte mate kan de beheerder beleggen in vastgoedfondsen en grondstoffenfondsen. Robeco one belegt onderliggend in andere beleggingsfondsen van Robeco en is hierdoor een zogenoemd fund-of-funds. Er is geen sprake van dubbele kosten in Robeco one.

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Robeco


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee-
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeU betaalt jaarlijks servicekosten (incl BTW) afhankelijk van uw inlegbedrag;
0,56% tot €100.000
0,4% over het meerdere

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Robeco rendement


De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van beheerfee, service fee en transactiekosten. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

* De getoonde rendementen over 2020 zijn t/m 30 september van dat jaar.

Profieldefensiefneutraaloffensief
2020*
1,2%
-2,4%
-7,1%
2019
11,3%
17,4%
23,4%
2018
-4,7%
-6,9%
-9,2%
2017
5,1%
8,7%
11,9%
2016
4,7%
6,2%
7,3%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Robeco


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Jeroen Blokland Drs
Portefeuillemanager
Dhr Ruud Suijdam Drs
Portfolio Manager


Robeco

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement