Evi van Lanschot Pensioen Beleggen

Evi van Lanschot is een online vermogensbeheerder en actief sinds 2002. U kunt bij Evi starten met beleggen vanaf €1.000,-. Evi is onderdeel van de private bank Van Lanschot Bankiers. Van Lanschot biedt private banking aan vanaf €500.000,-.


Evi biedt zowel vermogensbeheer als beleggingsadvies aan voor particulieren en zakelijke relaties (met uitzondering van verenigingen en stichtingen). Bij Evi Beheer volgt u de modelportefeuille en beleggen de specialisten voor u conform het afgesproken risicoprofiel. 


Voor het pensioen opent u bij Evi een geblokkeerde spaarrekening met daaraan gekoppeld een beleggingsrekening. Hier kunt u fiscaal vriendelijk door middel van beleggen aanvullend pensioen opbouwen. Zo zorgt u voor extra inkomen voor wanneer u met pensioen bent. U kunt op elk moment starten met het opbouwen, en Evi Pensioenbeleggen belegt tot een vooraf bepaalde streefdatum.


Tijdens de looptijd neemt het risico van uw beleggingen geleidelijk af, op basis van 7 leeftijdsgroepen. Deze leeftijdsgroepen bepalen de verdeling in de beleggingen. U belegt namelijk in 2 fondsen van Kempen & Co, een obligatie- en een aandelenfonds. Naarmate uw pensioendatum nadert wordt er relatief meer in het obligatiefonds- en relatief minder in het aandelenfonds belegd.


 
Evi
Naam aanbieder
Evi van Lanschot
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Van Lanschot Kempen Wealth Management NV
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Heel Nederland
Jaar actief
2002
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbiedersBeleggingsbeleid Evi van Lanschot


Evi Pensioenbeleggen werkt volgens het LifeCycle principe. Om te voorkomen dat uw opgebouwde pensioenkapitaal kort voor uw pensioendatum sterk in waarde daalt door een beursdaling, wordt het risico afgebouwd naarmate uw pensioendatum nadert. De mate van risico hangt af van in welke van de zeven leeftijdsgroepen u zit. Per leeftijdsgroep belegt Evi in een mix van meer risicovolle beleggingen, zoals aandelen en vastgoed, en minder risicovolle beleggingen, zoals obligaties.

Als de pensioendatum nadert wordt er dus meer in obligaties en minder in aandelen en vastgoed belegd.

Combinatie, Negatieve uitsluitingEvi heeft als doelstelling om niet te beleggen in financiele instrumenten van ondernemingen en/of entiteiten die ESG-criteria stuctureel en fudamenteel schenden.
ActiefKeuze voor actieve managers die waarde kunnen toevoegen aan de beleggingsportefeuille. Wanneer ze deze niet kunnen vinden kiezen ze voor een passief alternatief.
ModelportefeuilleAan de hand van een vooraf bepaalde verdeling tussen de profielfondsen 2 en 5 van Kempen Capital Management. De leeftijd van de deelnemer bepaalt de indeling in een leeftijd cohort. Principe volgens life-cycle beleggen.
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersDe focus ligt op beleggingsfondsen. Er wordt ook deels belegt in indexfondsen. Wanneer er volgens Evi geen beleggingsfondsen beschikbaar zijn die waarde toevoegen aan de portefeuille, kiezen ze voor indextrackers.
JaBij inrichting van de portefeuille wordt er gezocht naar de beste beleggingsfondsen. Wanneer er huisfondsen worden opgenomen in de portefeuille is dit voor maximaal 25% voor het totaal van de portefeuille.
Van Lanschot
Nee
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Evi van LanschotDe beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Evi van Lanschot rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielLeeftijdsgroep 7Leeftijdsgroep 5Leeftijdsgroep 3Leeftijdsgroep 2Leeftijdsgroep 1
2019
13,8%
15,9%
18,5%
20,1%
21,7%
2018
-3,5%
-4,5%
-5,7%
-6,4%
-7,1%
2017
4,9%
6,2%
7,7%
8,7%
9,6%
2016
3,9%
4,2%
4,6%
4,8%
5,0%

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement