Pensioenbeleggen is een label van The Index People. The Index People is een zelfstandig vermogensbeheerder gevestigd in Haarlem. Eind 2007 is de vermogensbeheerder opgericht door Marc Vijver en Reinder Kuperus. The Index People wil een zo breed mogelijke spreiding tegen zo laag mogelijke kosten bieden. De vermogensbeheerder richt zich daarom voornamelijk op beleggen in indextrackers. De organisatie werkt voor vermogende particulieren, ondernemers en voor institutionele relaties zoals pensioenfondsen, charitas en kerkelijke instellingen.

The Index People gelooft dat niemand de markt structureel kan verslaan en volgt daarom een passieve beleggingsstrategie. De modelportefeuilles bestaan dan ook volledig uit indextrackers. Deze worden gespreid over de categorieën aandelen, obligaties en alternatieve beleggingen. The Index People speculeert niet op bewegingen die verwacht worden (voorspellen) maar reageert op een beweging die heeft plaatsgevonden door de portefeuille te herbalanceren.

The Index People biedt met Pensioenbeleggen.nl nu ook een beleggingsmogelijkheid voor pensioen aan. Pensioenbeleggen is geheel verzorgd door en op basis van de beleggingsovertuigingen van The Index People.

Hoewel de dienstverlening voornamelijk online is ingericht is persoonlijk contact altijd mogelijk. Pensioenbeleggen.nl hanteert geen minimale inleg waardoor starten al mogelijk is vanaf elk gewenst bedrag.

 
Pensioenbeleggen.nl
Naam aanbieder
Pensioenbeleggen.nl
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Index People B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Haarlem
Jaar actief
2022
Onderscheidingen
-


De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Pensioenbeleggen.nl


Index People tracht alle overbodige kosten in de beleggingsketen te vermijden zodat dit als rendement bijgeschreven kan worden bij het vermogen van haar relaties. Naast kosten is spreiding van essentieel belang. Bij aandelen doet zij dit op basis van de bijdrage van een land aan het wereldwijde GDP (Gross Domestic Product).

Rode draad in het beleggingsbeleid van Index People is dat zij NIET gelooft dat iemand 'de markt' structureel kan verslaan. Index People speculeert dan ook niet op bewegingen die ze verwacht. Zij reageert echter wel als er flinke bewegingen zijn geweest door te herbalanceren.

Het beleggingsbeleid van Index People wordt binnen de Index People Beleggingscommissie vastgesteld. Het beleggingsbeleid van Index People is een wereldwijd gespreide beleggingsportefeuille in verschillende asset classes. The Index People beoogt, met inachtneming van het gewenste risicoprofiel, de optimale balans te bereiken tussen efficientie en spreiding.
The Index People onderscheidt 3 verschillende hoofdgroepen waarin geïnvesteerd kan worden, te weten:
1. Aandelen
2. Obligaties
3. Alternatieven

De verdeling van het aandelenblok geschiedt op basis van de daadwerkelijke bijdrage van een land aan de mondiale economie. Input voor deze verdeling zijn de gegevens van het IMF met betrekking tot de bijdrage van een land aan het wereldwijde GDP (Gross Domestic Product).
Bij het obligatieblok wordt wereldwijd belegd in zowel staats als bedrijfsobligaties. Aangezien dit blok dient als het anker van de portefeuille worden valutarisico's bij obligaties afgedekt.
Het Alternatieve blok bestaat uit Onroerend Goed beleggingen, High Yield Obligaties en Emerging Market Debt.

Negatieve uitsluiting1 SFDR artikel 9 Index fonds in de portefeuille, de overige 10 artikel 8
Passief
Modelportefeuillevijf verschillende risicoprofielen; 100% obligaties, Behoudend, Neutraal, Offensief en 100% aandelen. Bij de uitkerende variant vervalt de optie om 100% te beleggen in aandelen.
Groei
IndextrackersPassieve indextrackers en indexfondsen in aandelen, obligaties, en vastgoed.
Nee
Caceis
JaThe Index People is opgericht vanuit de beleggingsbehoefte van de eigenaar.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Pensioenbeleggen.nl


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse All-In beheerfee van 0,38% (Btw vrijgesteld) en € 24-, aan vaste kosten per jaar (Btw vrijgesteld)
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze worden niet direct in rekening gebracht maar zijn verwerkt in de koersen.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0,19% (100% aandelen) en 0,24% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Pensioenbeleggen.nl rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het getoonde rendement is netto gebaseerd op de modelportefeuille van € 100.000.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

Profiel100% ObligatiesBehoudendNeutraalOffensief100% Aandelen
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-10,8%
-12,0%
-13,3%
-15,2%
-14,6%
2021
-2,5%
4,0%
10,5%
16,5%
18,3%
Inzicht in alle rendementen van Pensioenbeleggen.nl?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement