Doelbeleggen Pensioen Beleggen

Doelbeleggen is al drie jaar op rij winnaar "beste keuze" van IEX voor online vermogensbeheer. Het platform is ontwikkeld met de beleggingsexpertise van Velthuyse · Mulder met het doel om vermogensbeheer toegankelijker te maken.

Bij Doelbeleggen bepaalt u alles zelf. Zij berekenen of en hoe uw plannen haalbaar zijn en stellen een beleggingsplan voor u op. Gratis en vrijblijvend. Doelbeleggen gaat voor u aan de slag als zij het beleggingsplan hebben afgestemd op uw persoonlijke wensen en eisen. Voor vragen die u liever persoonlijk stelt, kunt u van 9 tot 21 terecht bij uw eigen (DSI) beleggingsadviseur.

Online vermogensbeheer vanaf 25 euro
Met welk doel wilt u gaan beleggen? Wat zijn uw verwachtingen? Wij vinden het belangrijk dat uw keuze om te beleggen goed wordt overwogen. Daarom helpen wij u bij het stellen van haalbare doelen waarvan de beleggingsrisico’s passen bij uw financiële situatie.

Doelmeter
Met hun Doelmeter ® kunt u berekenen hoe haalbaar uw doel is. De looptijd en de inleg zijn hierbij belangrijke variabelen. De Doelmeter® navigeert u naar het gewenste beleggingsdoel. Gedurende de looptijd wordt u tussentijds voorzien van tips en advies om de haalbaarheid van uw doel zo hoog mogelijk te houden.

Uw beleggingsportefeuille
Doelbeleggen belegt wereldwijd in indextrackers van aandelen-, vastgoed en obligatie-indices. Hoeveel in welke trackers wordt belegd, hangt af van uw persoonlijk risicoprofiel en het gekozen doel.

Supervisie DSI maatwerk beleggingsadviseurs
Het is te allen tijde belangrijk dat u de risico’s van uw beleggingen kunt en wilt dragen. Daarom vinden er periodieke toetsingen plaats.
Is uw financiële situatie gewijzigd waardoor u minder of juist meer risico kunt dragen? De beleggingsadviseurs van Doelbeleggen staan altijd voor u klaar om u hierbij te helpen.

Kosten
Doelbeleggen rekent een beheervergoeding van 0.75% (incl. btw) per jaar over het totale bedrag dat u belegt. Naast deze vergoeding betaalt u transactiekosten voor eventuele wijzigingen in uw portefeuille.

Pensioen
U kunt bij Doelbeleggen ook aanvullend pensioen opbouwen. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Het eerste is uw geld beleggen in bijvoorbeeld obligaties, aandelen of vastgoed. Een voordeel hiervan is dat u altijd over uw geld beschikt, u kunt het te allen tijde opnemen. Nadeel is dat u over uw belegde vermogen vermogensbelasting betaalt. Een alternatief waarbij u geen belasting betaalt, is een lijfrentepolis. U kunt uw periodieke inleg aftrekken van uw inkomen (binnen uw persoonlijke jaarruimte) en bovendien betaalt u geen vermogensbelasting. Nadeel is wel dat uw geld pas vrijkomt als u de AOW gerechtigde leeftijd hebt behaald. Een laatste mogelijkheid is sparen voor uw pensioen.

Video Doelbeleggen


 
Doelbeleggen
Naam aanbieder
Doelbeleggen
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Velthuijse & Mulder Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 25,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
2016
Onderscheidingen
Winnaar IEX Gouden Stier 2019 Beste online vermogensbeheerder, Winnaar IEX Gouden Stier 2018 Beste online vermogensbeheerder, Genomineerd NRC Live Fintech Impact Award 2019, Genomineerd Cash innovatieprijs 2017, Genomineerd Gouden Stier 2017 Beste online vermogensbeheerder, Genomineerd Dutch Fintech Award 2017, Genomineerd Gouden Stier 2016 Beste beleggingsinnovatie.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Doelbeleggen


Bij Doelbeleggen wordt belegd vanuit het financiële doel van de klant. Dit kunnen zaken zijn als hypotheek, pensioen of de studie van de kinderen. De lange termijn is hierbij belangrijk voor Doelbeleggen. Als u een doel heeft met een lange looptijd, hebben fluctuaties op de beurs minder invloed op de haalbaarheid van uw doel dan wanneer u een korte horizon heeft. De doelmeter geeft u altijd inzicht in de haalbaarheid van uw doel. Op die manier ziet u hoeveel invloed een koersverandering heeft op uw doel. 

Beleggen doel Doelbeleggen volgens de Moderne Portefeuille Theorie. Deze theorie is gebaseerd op de risicoaversie van de mens. Dit houdt in dat een portefeuille wordt samengesteld om een zo hoog mogelijk rendement te behalen, tegen een zo laag mogelijk risico. In de portefeuilles wordt belegd in indextrackers (ETF’s). Op die manier is uw portefeuille gespreid.Video Doelbeleggen


CombinatieDoelbeleggen is onderdeel van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer en daarmee lid van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).
ActiefActief maar de nadruk ligt op passief beleggen binnen het financiële plan. Doelbeleggen gebruikt de haalbaarheid om u te informeren over het verloop van uw beleggingen op weg naar uw doel. Ze zoeken actief naar uw optimale haalbaarheid en bijbehorende beleggingsmix. Het Lifecycle-principe houdt in dat ze minder risicovol beleggen naarmate uw doelen dichter bij de einddatum komen.
ModelportefeuilleDoelbeleggen heeft op basis van een uitgebreid onderzoek trackers geselecteerd die de basis vormen voor uw portefeuille. Uw doel (dit is individueel en daarmee maatwerk) bepaalt welk beleggingsprofiel de hoogste haalbaarheid geeft. Deze kunt u zelf online instellen en aanpassen wanneer u wilt.
Aanvulling inkomen, Groei Leefrente van Doelbeleggen heeft de uitkerende fase van lijfrentes anders gestructureerd dan alle andere aanbieders. Waardoor u het (beleggings)rendement van uw Leefrente ook in de uitkerende fase vanaf het begin mag en kan ontvangen. Bij veel beleggingslijfrentes ontvangt u pas op uw 85e de hoogste uitkering, terwijl u bij leefrente van Doelbeleggen al direct vanaf de start profiteert, juist nu daar behoefte aan is., Uw geld wordt beheerd door de beste vermogensbeheerders via het prijswinnende platform van Doelbeleggen. Via ons online platform kunt u de voortgang van uw beleggingen op de voet volgen en beschikt u altijd over de meest actuele informatie. Doelbeleggen belegt in zogeheten Trackers. Hiermee kunnen wij risico’s uitstekend spreiden en de kosten laag houden.
IndextrackersDoelbeleggen maakt gebruik van fysieke trackers van partijen als Ishares, Think en SPDR.
NeeDoelbeleggen is volledig onafhankelijk in haar beleggingskeuzes, we maken geen gebruik van eigen producten.
Abn Amro, Binck Bank, InsingerGilissenDe beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro., De beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro., De beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro.
JaAlle partners en werknemers van Doelbeleggen hebben 1 of meerdere portefeuilles voor bijvoorbeeld de studie van hun kinderen.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Doelbeleggen


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeDe beheervergoeding bedraagt 0.75% per jaar (Incl. BTW). De beheervergoeding wordt per kwartaal in rekening gebracht.
Performance fee
TransactiekostenPer transactie betaalt u 0.1% transactiekosten. Volgens Doelbeleggen bedragen de gemiddelde transactiekosten 0.06% per jaar.
Servicefee-
Kosten ProductenDe gemiddelde fondskosten per jaar bedragen volgens Doelbeleggen 0.22%.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleU betaalt 0.1% transactiekosten en de spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
Kosten afbouw portefeuilleU betaalt 0.1% transactiekosten en de spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Doelbeleggen rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De tabel toont het netto rendement van een voorbeeldportefeuille met een eenmalige inleg. Doelbeleggen is gestart in 2016. Er zijn geen rendementen over voorgaande (hele) jaren beschikbaar. Eerste hele jaar is 2017.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2020
1,7%
1,3%
1,2%
2,1%
1,8%
2019
6,6%
11,0%
14,2%
18,1%
22,9%
2018
-2,1%
-3,0%
-3,1%
-3,6%
-4,4%
2017
1,0%
3,3%
4,5%
4,9%
6,4%

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement