Doelbeleggen.nl zegt hun diensten te hebben ontwikkeld om de meerwaarde van vermogensbeheer toegankelijk te maken voor een groter publiek. Online beleggen met een heel specifiek doel en met de expertise van ervaren adviseurs, beheerders en fiscalisten. Doelbeleggen is in 2018, 2019, 2021 en 2022 door beleggersplatform IEX bekroond met een Gouden Stier in de categorie online vermogensbeheer.

Online vermogensbeheer vanaf 25 euro
Met welk doel wilt u gaan beleggen? Wat zijn uw verwachtingen? Doelbeleggen.nl vindt het belangrijk dat u uw keuze om te beleggen goed overweegt. Daarom krijgt u hulp bij het stellen van haalbare doelen, met beleggingsrisico’s die passen bij uw financiële situatie. Als u wilt, kunt u al beginnen met beleggen vanaf 25 euro. U bent vrij om meer in te leggen en ook om te stoppen met beleggen en uw geld op te nemen.

Doelmeter
De Doelmeter® van Doelbeleggen berekent hoe groot de kans is dat u uw doel haalt. U bepaalt wanneer u uw doel wilt bereiken en hoeveel u wilt inleggen. De Doelmeter® wijst u de weg naar uw gewenste beleggingsdoel. Gedurende de looptijd krijgt u tips en advies voor een optimale haalbaarheid van uw doel.

Uw beleggingsportefeuille
Doelbeleggen.nl belegt uw inleg wereldwijd in indextrackers. Een indextracker is een verzameling beleggingen die een bepaalde index volgt, een vaststaande lijst van aandelen, vastgoedbeleggingen of obligaties. Hoe uw inleg wordt verdeeld over deze trackers, hangt af van uw persoonlijk risicoprofiel en van het doel dat u heeft gekozen.

Supervisie DSI maatwerk beleggingsadviseurs
Het is belangrijk dat u de risico’s van uw beleggingen kunt en wilt dragen, ook als er tussentijds iets verandert in uw situatie. Daarom wordt dat periodiek getoetst. Is uw financiële situatie gewijzigd en kunt u daardoor minder of juist meer risico dragen? De beleggingsadviseurs van Doelbeleggen.nl staan voor u klaar om u hierbij te helpen.

Pensioen
Eén van de doelen waarvoor u kunt beleggen is aanvullend pensioen. Dat kan op dezelfde manier als beleggen voor andere doelen. Een voordeel hiervan is dat u zelf bepaalt wanneer u het geld wilt gebruiken. Maar als u een pensioentekort heeft, kunt u ook beleggen voor uw pensioen met belastingvoordeel. U kunt dan uw periodieke inleg aftrekken van uw inkomen (binnen uw persoonlijke jaarruimte) en u betaalt geen belasting over het opgebouwde vermogen. Uw geld komt vrij als u de AOW-leeftijd bereikt. U moet dan een lijfrente kopen van het opgebouwde bedrag. U kunt al beginnen met pensioenbeleggen vanaf € 25,- en een uitkerende pensioenrekening openen met een minimale inleg van € 25.000,-

Video Doelbeleggen


 
Doelbeleggen
Naam aanbieder
Doelbeleggen
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Velthuijse & Mulder Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 25,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
2016
Onderscheidingen
Winnaar IEX Gouden Stier 2022 Beste beleggingsoplossing voor opbouwen en uitkeren aanvullend pensioen, Winnaar IEX Gouden Stier Beste online vermogensbeheerder 2018-2019-2021-2022, Genomineerd NRC Live FinTech Impact Award 2019, Genomineerd Cash innovatieprijs 2017, Genomineerd Gouden Stier 2017 Beste online vermogensbeheerder, Genomineerd Dutch FinTech Award 2017, Genomineerd Gouden Stier 2016 Beste beleggingsinnovatie.


De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Doelbeleggen


Beleggingsbeleid Doelbeleggen.nl

U kiest een of meer beleggingsdoelen. Doelbeleggen bepaalt het optimale beleggingsprofiel, het profiel met de hoogste haalbaarheid. Doelbeleggen belegt uw inleg in verschillende indextrackers. Dat heet de beleggingsmix. Doelbeleggen zorgt dat uw portefeuille aansluit bij het beleggingsprofiel met de hoogste haalbaarheid en past binnen uw persoonlijke situatie. Doelbeleggen doet het volledige beheer. De portefeuille wordt zo nodig periodiek aangepast, zodat deze blijft aansluiten op uw beleggingsprofiel.

Hulp van technologie
Via de Doelmeter® kunt u de ontwikkelingen volgen. Als het doel niet meer haalbaar blijkt binnen het beleggingsprofiel, ontvangt u hiervan bericht. Doelbeleggen adviseert dan over mogelijkheden om de haalbaarheid te vergroten, afgestemd op uw persoonlijke situatie. De beleggingsmix heeft grote invloed op de verhouding tussen risico en rendement. Deze verhouding bepaalt hoe groot de haalbaarheid is. Doelbeleggen verlaagt het risico als de haalbaarheid van het doel daardoor groter wordt.

Modellen
De beleggingsmethodiek van Doelbeleggen is gebaseerd op de Moderne Portefeuille Theorie van Nobelprijswinnaar Harry Markowitz. Deze theorie helpt de optimale verhouding tussen risico en rendement te vinden. Doelbeleggen doet dat bij alle beleggingsprofielen. Doelbeleggen belegt niet alleen in aandelen, maar ook in vastgoed, obligaties en liquiditeiten. Al deze beleggingen hebben een eigen karakter en de combinatie ervan kan het risico van de portefeuille verlagen met behoud van rendementskansen.

Spreiding
Doelbeleggen spreidt niet alleen over verschillende beleggingscategorieën, maar ook over verschillende landen en sectoren. Doelbeleggen doet dit door te beleggen in trackers. Hierin zitten honderden bedrijven, in vele landen en tientallen sectoren. Het inrichten van de optimale portefeuille is volgens Doelbeleggen slechts het begin van de reis op weg naar uw doel.

Herbalanceren
Na verloop van tijd kan de waarde van de verschillende beleggingen zijn veranderd. Hierdoor kan het zijn dat u niet meer de juiste beleggingsmix heeft. Doelbeleggen zal deze opnieuw in evenwicht brengen door beleggingen die sterk in waarde zijn gestegen te verkopen en achtergebleven beleggingen terug te kopen. Dit heet herbalanceren. Zo houdt u de optimale verdeling van beleggingen op weg naar het doel.

Lifecycle-beleggen
Doelbeleggen past het Lifecycle-principe toe. Dat houdt in dat er minder risicovol wordt belegd naarmate de einddatum van het doel dichterbij komt. Daarbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke risicoprofiel. Het Lifecycle-principe zorgt ervoor dat een stevige beursdaling vlak voor het bereiken van het doel het opgebouwde doelbedrag niet zomaar zal halveren.

Optimale beleggingsmix
Doelbeleggen zoekt continu naar de optimale haalbaarheid. Die optimale haalbaarheid hoort bij een bepaalde beleggingsmix. Als uw persoonlijke situatie het toelaat, verandert Doelbeleggen de beleggingsmix om zo de hoogste haal
Verder zoekt DB continu naar de voor u optimale haalbaarheid. Die optimale haalbaarheid hoort bij een bepaalde beleggingsmix. Wanneer uw persoonlijke situatie dat toelaat, veranderen zij uw beleggingsmix om zo de hoogste haalbaarheid te behouden. Wanneer uw doel goed in zicht is, kan beleggen met een lager risico een hogere haalbaarheid bieden.

Borging strategie
Het wisselen van de beleggingsmix door te verschuiven tussen beleggingsprofielen is geborgd omdat dit vastligt in de software. De effecten (ETF's) in de portefeuilles van de DB beleggingsprofielen worden niet actief gewisseld vanuit tactisch oogpunt. De beleggingscommissie kijkt periodiek naar de passendheid van de ETF's, hiervoor willen we o.a. onderstaande criteria inzichtelijk hebben: -UCITS compliant -Replica methode -Effecten uitlenen -Procedure effecten uitlenen -Tracking error - BeursnoteringBest in class, Negatieve uitsluitingLichtgroen volgens artikel 8
ActiefDoelbeleggen zoekt actief naar de beleggingsmix waarbij de haalbaarheid van het gekozen beleggingsdoel optimaal is. De beleggingsmix bestaat uit (passief beheerde) indextrackers. Doelbeleggen berekent dagelijks de haalbaarheid van uw doel en informeert u hierover. Doelbeleggen past het Lifecycle-principe toe. Dit houdt in dat er minder risicovol wordt belegd naarmate de einddatum van het doel nadert.
ModelportefeuilleDoelbeleggen belegt in zorgvuldig geselecteerde indextrackers. De samenstelling van uw portefeuille is maatwerk, omdat uw doel individueel is en uw beleggingsprofiel is afgestemd op de optimale haalbaarheid van uw doel. U kunt uw beleggingsdoel zelf online instellen en aanpassen.
Aanvulling inkomen, Groei Leefrente van Doelbeleggen heeft de uitkerende fase van lijfrentes anders gestructureerd dan alle andere aanbieders. Waardoor u het (beleggings)rendement van uw Leefrente ook in de uitkerende fase vanaf het begin mag en kan ontvangen. Bij veel beleggingslijfrentes ontvangt u pas op uw 85e de hoogste uitkering, terwijl u bij leefrente van Doelbeleggen al direct vanaf de start profiteert, juist nu daar behoefte aan is., De doelen ‘Grote Aankoop’, ‘Hypotheek’ en ‘Voor uw (klein)kind’ hebben vaak een typische groeidoelstelling. Klanten kunnen verschillende doelen aanmaken waar ze naartoe werken. Denk aan uw pensioen of de studie van uw kinderen. Als het doel in zicht komt, wordt het risico afgebouwd, ongeacht de resterende looptijd. Het doel pensioen is gericht op aanvulling.
IndextrackersDoelbeleggen maakt gebruik van fysieke trackers van partijen als I-shares, Think en SPDR.
NeeDoelbeleggen maakt geen gebruik van eigen producten.
Abn Amro, InsingerGilissen, Saxo Bank, Van LanschotDe beleggingen bij Doelbeleggen lopen via de Stichting Collectieve Beleggersgiro
JaAlle partners en werknemers van Doelbeleggen hebben één of meerdere portefeuilles voor bijvoorbeeld de studie van hun kinderen.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Doelbeleggen


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheervergoeding bedraagt 0.75% per jaar (Incl. BTW). De beheervergoeding wordt per kwartaal in rekening gebracht.
Performance fee
TransactiekostenPer transactie betaalt u 0.1% transactiekosten. De gemiddelde transactiekosten bedragen 0.03% per jaar.
ServicefeeDe kosten voor toezicht en de service van de depotbank bedragen 0.01% per jaar.
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0.20% en 0.22% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Doelbeleggen rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De tabel toont het netto rendement van een voorbeeldportefeuille met een eenmalige inleg. Doelbeleggen is gestart in 2016. Er zijn geen rendementen over voorgaande (hele) jaren beschikbaar. Eerste hele jaar is 2017.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-11,0%
-11,9%
-12,6%
-13,5%
-14,2%
2021
5,3%
10,7%
15,1%
19,7%
25,9%
Inzicht in alle rendementen van Doelbeleggen?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement