De historie van ASR begon in 1720, toen de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam werd opgericht. Het moderne ASR bestaat sinds 2000, het jaar dat Fortis AMEV en de ASR Groep fuseerden. Het hoofdkantoor van ASR is gevestigd in Utrecht.

Diensten
ASR Vooruit B.V. onderdeel van ASR Nederland N.V. biedt laagdrempelige vermogensopbouw aan met de dienstverleningen Doelgericht beleggen (beleggingsrekening in box 3) en Persoonlijk pensioen (lijfrentebeleggingsrekening) voor zowel ZZP'ers als andere personen. De invulling van de portefeuille gaat met mixfondsen die worden beheerd door ASR Vermogenbeheer N.V.

ASR Vermogensbeheer N.V. omschrijft zichzelf als een Nederlandse vermogensbeheerder; direct, nuchter en rechtdoorzee. Duurzaamheid staat volgens ASR centraal. Zo wordt er bijvoorbeeld nee gezegd tegen wapenhandel en ja tegen Nederlandse landbouwgrond. Hierdoor probeert ASR vermogensbeheer bij te dragen aan positieve ontwikkelingen voor mens en milieu. De aandacht gaat niet uit naar bitcoins, commodities en day trading maar op duurzaamheid met een lange termijn resultaat. ASR Vermogensbeheer N.V. gelooft dat een financieel en maatschappelijk rendement hand in hand gaan.

Video ASR


 
ASR
Naam aanbieder
ASR
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
ASR Nederland N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 10,-
Vestiging(en)
Utrecht
Jaar actief
1720
Onderscheidingen
-


De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid ASR


Bij ASR Persoonlijk Pensioen belegt u in mixfondsen. U bent zelf verantwoordelijk voor welk mixfonds u kiest (defensief, neutraal en offensief). Kortom u moet zelf (periodiek) inschatten hoeveel risico uw wilt nemen.

Mixfonds
Een mixfonds is een ‘mandje’ met diverse soorten beleggingsfondsen, zoals aandelen- en obligatiefondsen. Met een spreiding in diverse categorieën, sectoren en werelddelen. Zo kunt u ook met kleinere bedragen heel gespreid beleggen. De beleggingsfondsen zijn volgens ASR met zorg samengesteld aan de hand van het duurzaamheidsbeleid van ASR. Deze bestaan uit aandelen en obligaties, waarvan een deel hypotheken. Bij elk "ASR Vooruit Mixfonds" is de verhouding tussen aandelen en obligaties anders. Hoe groter het deel aandelen, hoe meer risico. Maar ook hoe groter de kans op rendement. Bij een offensief mixfonds is de kans op rendement groter, maar u loopt ook meer risico.

- Waarin onderscheidt ASR zich in haar beleggingsbeleid van andere banken en beleggingsondernemingen?
Al sinds 2007 zegt ASR Nederland N.V. een duurzaam beleggingsbeleid te hebben. Lang voordat duurzaamheid ‘hip’ begon te worden. In dat beleggingsbeleid heeft ASR vastgelegd waar zij wel en niet in wil beleggen. Daarbij selecteert zij bedrijven op het gebied van duurzaamheid. ASR investeert toekomstbestendig, op een solide en maatschappelijk verantwoorde manier, waarbij duurzaamheid en integriteit voorop staan.

- Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl heeft A.S.R. Doelgericht Beleggen?
De ASR Vooruit Mixfondsen worden beheerd door de fondsbeheerder, ASR Vermogensbeheer N.V. Een gespecialiseerd beleggingsteam binnen ASR Vermogensbeheer N.V. kijkt kritisch naar de markten die worden gevolgd. Er wordt een actief tactisch beleggingsbeleid gevolgd. Dit betekent dat er wordt ingespeeld op marktontwikkelingen en, afhankelijk van de visie op de markten, de bandbreedte wordt benut om extra rendement te verkrijgen.

- In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio' s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?
ASR Vooruit Mixfondsen zijn beleggingsfondsen die beleggen in verschillende aandelen en obligatiefondsen. Deze aandelen- en obligatiefondsen zijn verspreid over diverse landen en regio’s. In de aandelenfondsen zijn bijvoorbeeld beleggingen opgenomen die bestaan uit aandelen van veel verschillende Europese (middel)grote beursgenoteerde bedrijven. De koers van een ASR Vooruit Mixfonds wordt bepaald door de koersen van al die verschillende beleggingsfondsen. Om de koers van een ASR Vooruit Mixfonds te weten moeten dus eerst de koersen van al die verschillende beleggingsfondsen bekend zijn. Om deze reden is de koers van een ASR Vooruit Mixfonds pas na twee handelsdagen bekend. De samenstelling van beleggingen in deze beleggingsfondsen is afhankelijk van het beleggingsbeleid en beleggingsstrategie.

Best in class, Negatieve uitsluitingForum Ethibel, een dochtermaatschappij van VigeoEiris levert de ‘best in class’ bedrijven aan op basis van de specificaties van het duurzame beleggingsbeleid van ASR Nederland.
Actief Er wordt een actief tactisch beleggingsbeleid gevolgd. Dit betekent dat er wordt ingespeeld op marktontwikkelingen en, afhankelijk van de visie op de markten, de bandbreedte wordt benut om extra rendement te verkrijgen.
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Ja
-
Nee
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten ASR


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt jaarlijks administratiekosten van 0,40% met een maximum van € 256,-. Deze kosten worden per kwartaal in rekening gebracht. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.
Performance fee
TransactiekostenBij het switchen naar een ander risicoprofiel betaalt u naar verwachting 0,3% tot 0,35%.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Deze zijn naar verwachting ongeveer 0.3% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


ASR rendement


Rendement is bruto voor aftrek van de jaarlijkse administratiekosten

De ASR mixfondsen worden aangeboden sinds mei 2021. De netto rendementen worden getoond vanaf het eerste volledige jaar (2022)

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-15,6%
-16,3%
-16,3%

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement