De historie van ASR begon in 1720, toen de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam werd opgericht. Het moderne ASR bestaat sinds 2000, het jaar dat Fortis AMEV en de ASR Groep fuseerden. Het hoofdkantoor van ASR is gevestigd in Utrecht.

Diensten
ASR Vooruit B.V. onderdeel van ASR Nederland N.V. biedt laagdrempelige vermogensopbouw aan met de dienstverleningen Doelgericht beleggen (beleggingsrekening in box 3) en Persoonlijk pensioen (lijfrentebeleggingsrekening) voor zowel ZZP'ers als andere personen. De invulling van de portefeuille gaat met mixfondsen die worden beheerd door ASR Vermogenbeheer N.V.

ASR Vermogensbeheer N.V. omschrijft zichzelf als een Nederlandse vermogensbeheerder; direct, nuchter en rechtdoorzee. Duurzaamheid staat volgens hun centraal. Zo wordt er bijvoorbeeld nee gezegd tegen wapenhandel en ja tegen Nederlandse landbouwgrond. Hierdoor probeert ASR vermogensbeheer bij te dragen aan positieve ontwikkelingen voor mens en milieu. De aandacht gaat niet uit naar bitcoins, commodities en day trading maar op duurzaamheid met een lange termijn resultaat. ASR Vermogensbeheer N.V. gelooft dat een financieel en maatschappelijk rendement hand in hand gaan.

Video ASR


BeoordeeldASR is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ASR
Naam aanbieder
ASR
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
ASR Nederland N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 10,-
Vestiging(en)
Utrecht
Jaar actief
1720
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid ASR


Bij Doelgericht Beleggen van ASR heeft u de keuze uit 3 beleggingsfondsen. U bent zelf verantwoordelijk voor welk beleggingsfonds u kiest (defensief, neutraal en offensief). Kortom, u moet zelf (periodiek) inschatten hoeveel risico u wilt nemen. Het wisselen van fonds is altijd mogelijk, houd daarbij wel rekening met kosten en de koersrisico's van het aan- en verkopen van de fondsen.

Mixfonds
Een mixfonds is een 'mandje' met diverse soorten beleggingsfondsen, zoals aandelen- en obligatiefondsen. Deze bieden een spreiding in diverse categorieën, sectoren en werelddelen. Zo kunt u ook met kleinere bedragen heel gespreid beleggen. De beleggingsfondsen zijn volgens ASR met zorg samengesteld aan de hand van het duurzaamheidsbeleid van ASR. Deze bestaan uit aandelen en obligaties, waarvan een deel hypotheken. Bij elk van de drie ASR Vooruit Mixfondsen is de verhouding tussen aandelen en obligaties anders. Hoe groter het deel aandelen, hoe meer risico, maar ook een grotere kans op een mooi rendement. Bij een offensief mixfonds is de kans op rendement dus groter, maar loopt u ook meer risico.

- Waarin onderscheidt ASR zich in haar beleggingsbeleid van andere banken en beleggingsondernemingen?
Al sinds 2007 zegt ASR Nederland N.V. een duurzaam beleggingsbeleid te hebben. Lang voordat duurzaamheid ‘hip’ begon te worden. In dat beleggingsbeleid heeft ASR vastgelegd waar zij wel en niet in wil beleggen. Daarbij selecteert zij bedrijven op het gebied van duurzaamheid. ASR investeert toekomstbestendig, op een solide en maatschappelijk verantwoorde manier, waarbij duurzaamheid en integriteit voorop staan.

- Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl heeft A.S.R. Doelgericht Beleggen?
De ASR Vooruit Mixfondsen worden beheerd door de fondsbeheerder, ASR Vermogensbeheer N.V. Een gespecialiseerd beleggingsteam binnen ASR Vermogensbeheer N.V. kijkt kritisch naar de markten die worden gevolgd. Er wordt een actief tactisch beleggingsbeleid gevolgd. Dit betekent dat er wordt ingespeeld op marktontwikkelingen en, afhankelijk van de visie op de markten, de bandbreedte wordt benut om extra rendement te verkrijgen.

- In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio' s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?
ASR Vooruit Mixfondsen zijn beleggingsfondsen die beleggen in verschillende aandelen en obligatiefondsen. Deze aandelen- en obligatiefondsen zijn verspreid over diverse landen en regio’s. In de aandelenfondsen zijn bijvoorbeeld beleggingen opgenomen die bestaan uit aandelen van veel verschillende Europese (middel)grote beursgenoteerde bedrijven. De koers van een ASR Vooruit Mixfonds wordt bepaald door de koersen van al die verschillende beleggingsfondsen. Om de koers van een ASR Vooruit Mixfonds te weten moeten dus eerst de koersen van al die verschillende beleggingsfondsen bekend zijn. Om deze reden is de koers van een ASR Vooruit Mixfonds pas na twee handelsdagen bekend. De samenstelling van beleggingen in deze beleggingsfondsen is afhankelijk van het beleggingsbeleid en beleggingsstrategie.

Best in class, Negatieve uitsluitingForum Ethibel, een dochtermaatschappij van VigeoEiris levert de ‘best in class’ bedrijven aan op basis van de specificaties van het duurzame beleggingsbeleid van ASR Nederland.
Actief Er wordt een passief + tactisch beleggingsbeleid gevolgd. Dit betekent dat er wordt ingespeeld op marktontwikkelingen en, afhankelijk van de visie op de markten, de bandbreedte wordt benut om extra rendement te verkrijgen.
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Ja
Caceis
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten ASR


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt jaarlijkse administratiekosten van 0,50% (btw vrijgesteld) met een maximum van €320,- per jaar. Aan het einde van ieder kwartaal wordt een deel van de beleggingen verkocht om aan deze kosten te voldoen.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ASR rendement


Rendement is bruto voor aftrek van de jaarlijkse administratiekosten

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2023*
4,2%
5,6%
7,1%
2022
-16,1%
-17,0%
-16,6%


Team ASR


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Patrick Klijnsmit
CEO
Patrick is sinds 2023 chief investment officer en voorzitter van het managementteam van a.s.r. vermogensbeheer
Dhr. Marco Lavooi
CCO
Mw Wilma Schouten
COO


ASR

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement