De historie van ASR begon in 1720, toen de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam werd opgericht. Het moderne ASR bestaat sinds 2000, het jaar dat Fortis AMEV en de ASR Groep fuseerden. Het hoofdkantoor van ASR is gevestigd in Utrecht.

ASR vermogensbeheer omschrijft zichzelf als een Nederlandse vermogensbeheerder; direct, nuchter en rechtdoorzee. Duurzaamheid staat volgens hun centraal. Zo wordt er bijvoorbeeld nee gezegd tegen wapenhandel en ja tegen Nederlandse landbouwgrond. Hierdoor probeert ASR vermogensbeheer bij te dragen aan positieve ontwikkelingen voor mens en milieu.

Aanpak
ASR vermogensbeheer geeft aan te beleggen voor klanten zoals ze ook voor zichzelf zouden beleggen. De aandacht gaat niet uit naar bitcoins, commodities en day trading maar op duurzaamheid met een lange termijn resultaat. Ze geloven dat een financieel en maatschappelijk rendement hand in hand gaan.

Diensten
ASR vermogensbeheer biedt pensioenopbouw aan met de dienstverlening ZZP pensioen en vermogensopbouw met de dienstverlening ASR Doelgericht Beleggen. De invulling van de portefeuille gaat met mixfondsen. Deelnemen kan vanaf 10 euro inleg.

BeoordeeldASR Vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ASR
Naam aanbieder
ASR Vermogensbeheer
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
ASR Vooruit B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 10,-
Vestiging(en)
Utrecht
Jaar actief
2007
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid ASR Vermogensbeheer


Bij Doelgericht Beleggen van ASR belegt u in mixfondsen. U bent zelf verantwoordelijk voor welk mixfonds u kiest (defensief, neutraal en offensief). Kortom u moet zelf (periodiek) inschatten hoeveel risico uw wilt nemen.

Mixfonds
Een mixfonds is een ‘mandje’ met diverse soorten beleggingsfondsen, zoals aandelen- en obligatiefondsen. Met een spreiding in diverse categorieën, sectoren en werelddelen. Zo kunt u ook met kleinere bedragen heel gespreid beleggen. De beleggingsfondsen zijn volgens ASR met zorg samengesteld aan de hand van het duurzaamheidsbeleid van ASR. Deze bestaan uit aandelen en obligaties, waarvan een deel hypotheken. Bij elk "ASR Vooruit Mixfonds" is de verhouding tussen aandelen en obligaties anders. Hoe groter het deel aandelen, hoe meer risico. Maar ook hoe groter de kans op rendement. Bij een offensief mixfonds is de kans op rendement groter, maar u loopt ook meer risico.

- Waarin onderscheidt ASR zich in haar beleggingsbeleid van andere banken en beleggingsondernemingen?
Al sinds 2007 zegt ASR Nederland N.V. een duurzaam beleggingsbeleid te hebben. Lang voordat duurzaamheid ‘hip’ begon te worden. In dat beleggingsbeleid heeft ASR vastgelegd waar zij wel en niet in wil beleggen. Daarbij selecteert zij bedrijven op het gebied van duurzaamheid. ASR investeert toekomstbestendig, op een solide en maatschappelijk verantwoorde manier, waarbij duurzaamheid en integriteit voorop staan.

- Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl heeft A.S.R. Doelgericht Beleggen?
De ASR Vooruit Mixfondsen worden beheerd door de fondsbeheerder, ASR Vermogensbeheer N.V. Een gespecialiseerd beleggingsteam binnen ASR Vermogensbeheer N.V. kijkt kritisch naar de markten die worden gevolgd. Er wordt een actief tactisch beleggingsbeleid gevolgd. Dit betekent dat er wordt ingespeeld op marktontwikkelingen en, afhankelijk van de visie op de markten, de bandbreedte wordt benut om extra rendement te verkrijgen.

- In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio' s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?
ASR Vooruit Mixfondsen zijn beleggingsfondsen die beleggen in verschillende aandelen en obligatiefondsen. Deze aandelen- en obligatiefondsen zijn verspreid over diverse landen en regio’s. In de aandelenfondsen zijn bijvoorbeeld beleggingen opgenomen die bestaan uit aandelen van veel verschillende Europese (middel)grote beursgenoteerde bedrijven. De koers van een ASR Vooruit Mixfonds wordt bepaald door de koersen van al die verschillende beleggingsfondsen. Om de koers van een ASR Vooruit Mixfonds te weten moeten dus eerst de koersen van al die verschillende beleggingsfondsen bekend zijn. Om deze reden is de koers van een ASR Vooruit Mixfonds pas na twee handelsdagen bekend. De samenstelling van beleggingen in deze beleggingsfondsen is afhankelijk van het beleggingsbeleid en beleggingsstrategie.

Best in class, Negatieve uitsluitingForum Ethibel, een dochtermaatschappij van VigeoEiris levert de ‘best in class’ bedrijven aan op basis van de specificaties van het duurzame beleggingsbeleid van ASR Nederland.
Actief Er wordt een actief tactisch beleggingsbeleid gevolgd. Dit betekent dat er wordt ingespeeld op marktontwikkelingen en, afhankelijk van de visie op de markten, de bandbreedte wordt benut om extra rendement te verkrijgen.
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Ja
-
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten ASR Vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaald een jaarlijkse administratiekosten van 0,50% (btw vrijgesteld) met een maximum van €320,- per jaar. De kosten voor de beheerfee zijn verwerkt in de fondskosten
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ASR Vermogensbeheer rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. ASR Vermogensbeheer wil of kan deze niet inzichtelijk maken.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team ASR Vermogensbeheer


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Jack Julicher
CEO
Jack is sinds 2003 chief investment officer en voorzitter van het managementteam van a.s.r. vermogensbeheer
Dhr. Marco Lavooi
CCO
mevr. Wilma Schouten
COO


ASR Vermogensbeheer

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement