OAKK Beheerd Beleggen is opgericht in 2017. De moedermaatschappij OAKK Capital Partners bestaat sinds 2003.

OAKK Beheerd Beleggen geeft u rust en ruimte om uw vermogen doelgericht te laten groeien. U bepaalt samen met uw Financieel Adviseur hoe u uw persoonlijke financiële doelen kunt bereiken. OAKK Beheerd Beleggen laat uw vermogen stabiel groeien naar uw doel, uw Financieel Adviseur geeft u de vertrouwde begeleiding.

OAKK Beheerd Beleggen is de vermogensbeheerder van uw OAKK beleggingsrekening, uw financieel adviseur kent uw persoonlijke situatie en is uw vertrouwde contactpersoon.

Naast vermogensbeheer biedt OAKK ook pensioenoplossingen aan, in de vorm van een lijfrente verzekering. In 5 verschillende risicoprofielen worden zowel uitkerende als opbouwende beleggingsrekeningen aan in box 1, 2 en 3.

Video OAKK


BeoordeeldOAKK is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
OAKK
Naam aanbieder
OAKK
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
OAKK Capital Partners B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000,-
Vestiging(en)
Rotterdam
Jaar actief
2017
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie OAKK 2023

Finner vroeg OAKK naar zijn visie voor 2023:


"Korte termijn marktvisies blijken weinig waarde te hebben in de praktijk. Deze zijn meestal zeer divers en inaccuraat. OAKK doet niet aan voorspellingen en timing van de markten. Onze lange termijn focus geeft rust aan klanten en daarmee een betere beleggingservaring. Wat we wel doen, is zorgen dat de beleggingsportefeuilles breed gespreid zijn over veel bronnen van rendement. Daarmee worden risico’s verder beperkt en dat is vooral goed merkbaar in slechte jaren. Dit biedt een beter houvast om te beleggen dan de retorische vraag of er na regen zonneschijn komt!


Om toch enig inzicht te bieden of 2023 qua aandelenbeurzen een voortzetting wordt van 2022 proberen we ondersteuning te vinden in het cijfermatig verleden. De Amerikaanse index S&P 500 is een goede graadmeter vanwege haar lange historie. Sinds 1928 is in 9% van de gevallen een verliesjaar opgevolgd door weer een verliesjaar. (4 opeenvolgende verliesjaren van 1929-1932, 3 opeenvolgende verliesjaren van 1939-1941 en twee opeenvolgende verliesjaren van 1973-1974 en 2000-2002).


De kans op rentedaling na de aardverschuiving van 2022 lijkt groter dan op stijging in 2023 door de beleidsfocus van centrale bankiers op het beteugelen van de inflatie. Geeft dit richting voor 2023? Deels, de mogelijkheid op weer een slecht beursjaar is relatief klein gebaseerd op informatie uit het verleden en de focus op inflatiebestrijding. Echter, de achteruitkijkspiegel kent zijn beperkingen. Hoe dan ook, slechte beursjaren horen bij beleggen en zijn normale averij op de weg naar het financiële doel van mensen."

Beleggingsbeleid OAKK


OAKK hanteert een strategie die gebaseerd is op drie uitgangspunten:
Beleg op basis van een duidelijk doel en acceptabel risico: belangrijke uitgangspunten voor de middelenverdeling van de portefeuille. Spreiding is de belangrijkste factor voor de optimalisatie van een portefeuille: een verzekering tegen overmatig zelfvertrouwen en onvermogen om markten te voorspellen. Discipline houdt een belegger doelgericht: houdt de doelmiddelenverdeling in stand, de consistente weg naar het einddoel.

OAKK Beheerd Beleggen voegt uitsluitend beleggingen toe waarvan de verwachte spreidingsvoordelen de kosten overtreffen. De beleggingen moeten minimaal een maandelijkse verhandelbaarheid hebben en moeten geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiele Markten.

OAKK heeft twee typen dienstverlening: OAKK Solid en OAKK Markets. bij Solid heeft u actief beleggingsbeleid waarmee u eventueel kunt kiezen voor een prestatievergoeding. Bij Markets volgt u een passieve strategie.

De portefeuilles worden opgebouwd uit 2 componenten: markten en skills. Markten is het grootste gedeelte en daarin wordt gespreid belegd in aandelen en obligaties. Het skillsgedeelte (circa 25-20%), worden fondsen toegevoegd die het portefeuillerisico verlagen.

OAKK heeft geen visie over het voorspellen van marktbewegingen en timet de markt daarom niet. Er wordt alleen gebalanceerd als de asset allocatie uit de pas dreigt te lopen.


Combinatie, Negatieve uitsluitingOAKK staat voor een beter rendement; dat is niet alleen een getal maar ook een gevoel van rust, verantwoordelijkheid en een betere toekomst.Daarom omarmt OAKK het thema duurzaamheid. Zij staan volgnes eigen zeggen voor solide en duurzame beleggingsoplossingen. OAKK is lid van UNPRI, onderdeel van de Verenigde Naties. Daarnaast beheert OAKK samen met EcoMatcher een doorlopend project voor de aanplant van bossen om een actieve bijdrage te leveren aan de volgende duurzame doelen van de Verenigde Naties:- Een tastbare bijdrage leveren aan het wereldklimaat door CO2 reductie- Ondersteuning geven aan lokale gemeenschappen en families met nieuwe inkomstenbronnen- Bewustzijn over duurzame groei versterken met de boom als centraal symbool, De portefeuille in Markten (aandelen en obligaties) bestaat uit ESG gescreende indexfondsen van de grootste fondsbeheerders ter wereld; BlackRock, Vanguard en Northern Trust resp Dimensional Fund Advisors.
Actief, PassiefWij beleggen in de OAKK Solid Portfolios een deel (ca. 20%-30%) in actieve fondsen die een andere bron van rendement geven dan de passieve fondsen. Deze fondsen noemen wij Skills omdat het rendement meer afhankelijk is van vaardigheden en minder van markten. Door de toevoeging van Skills krijgt u een optimale spreiding, vooral in dalende markten is dit zichtbaar. , Markten zijn overwegend efficient (met uitzondering van een aantal factoren cq dimensies) en daarom beleggen wij in de OAKK Solid portefeuilles voor ca. 75%-80% en in OAKK Markten portefeuilles voor 100% op een zo breed mogelijke manier in aandelen of obligaties. Wij zoeken niet naar de speld, maar kopen liever de hele hooiberg!
ModelportefeuilleDe OAKK Solid Portfolios kennen een verdeling over Markten en Skills. De adviseur kan kiezen om het Markten gedeelte in BlackRock iShares te laten beleggen door ons of in Dimensional fondsen. Daarnaast bieden wij OAKK Markten portefeuilles aan die niet beleggen in Skills maar alleen in Markten (aandelen/obligaties).
Duurzaam, Groei Duurzaamheid is een belangrijk thema voor OAKK. Dat komt niet alleen naar voren in onze portefeuilles maar ook door het ondertekenen van de UNPRI, de principles van de VN op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast krijgt iedere klant zijn eigen boom in een gebied rond de evenaar. Deze boom is niet alleen symbolisch voor de duurzame groei van uw vermogen maar draagt ook bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot., Kijkend met een kalme blik, in plaats van het overgevoelig reageren op voortdurende korte termijn prikkels, is beleggen helemaal niet angstaanjagend. Beleggen op de langetermijn levert meestal een beter rendement dan sparen op. Ook al gaan de koersen er zeker een keer onderuit. Als je maar genoeg tijd hebt, heb je een grote kans dat je een goed gemiddeld rendement behaald omdat er meer goede dan slechte jaren zijn voor beleggen.
Beleggingsfondsen, IndextrackersDe vier beschikbare profielportefeuilles worden in de OAKK Solid portefeuilles opgebouwd uit twee hoofdcomponenten: Markten en Skills. In het Marktengedeelte van de portefeuille, dat het grootste deel vormt van de portefeuille (circa 75-80%), wordt kostenefficiënt en gespreid belegd in traditionele markten; aandelen en obligaties. Voor Markten hebben wij BlackRock en Dimensional geselecteerd. Deze selectie kan wijzigen.In het Skills gedeelte voegen wij portefeuillemanagers toe die het portefeuillerisico kunnen verlagen.Zij hanteren professionele beleggingstechnieken die gebaseerd zijn op vaardigheden (’Skills’). Een toevoeging van 25% in Skills verlaagt het risico en kan het rendement verhogen.
Nee
-
JaDe partners van OAKK beleggen bij OAKK Capital Partners op het platform.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten OAKK


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeIn de OAKK Solid Portfolios kunt u kiezen uit een vaste beheerfee (OAKK VAST) of met een variabele prestatievergoeding (OAKK TARGET):

OAKK VAST
Van EUR 0,00 tot EUR 250.000,00: 0,85%
Van EUR 250.000,00 tot EUR 500.000,00: 0,70%
Van EUR 500.000,00 tot EUR 1.000.000,00: 0,60%
Van EUR 1.000.000,00 tot EUR 2.000.000,00: 0,50%
Vanaf EUR 2.000.000,00: 0,35%

OAKK TARGET
0 tot EUR 1,000,000 0,55%
vanaf EUR 1,000,000 0,35% .

Bij de OAKK Target fee komt eventueel nog een performance fee bij van 0,5% p.j.

U kunt bij OAKK kiezen voor OAKK markten:
Van EUR 0,00 tot EUR 1.000.000,00 - 0,55%p.j.
Vanaf EUR 1.000.000,00 - 0,35% p.j.

*De getoonde kosten zijn op basis van de OAKK vast Solid strategie
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


OAKK rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielDefensiefGematigd DefensiefGematigd OffensiefOffensief

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team OAKK


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Willem Johannesma RBA
Eigenaar
Sinds 1990 werkzaam in particulier vermogensbeheer.
Drs Arthur Hopstaken
Eigenaar
Sinds 1992 werkzaam in particulier vermogensbeheer.


OAKK

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement