OAKK Beheerd Beleggen is opgericht in 2017. De moedermaatschappij OAKK Capital Partners bestaat sinds 2003.

OAKK Beheerd Beleggen geeft u rust en ruimte om uw vermogen doelgericht te laten groeien. U bepaalt samen met uw Financieel Adviseur hoe u uw persoonlijke financiële doelen kunt bereiken. OAKK Beheerd Beleggen laat uw vermogen stabiel groeien naar uw doel, uw Financieel Adviseur geeft u de vertrouwde begeleiding.

OAKK Beheerd Beleggen is de vermogensbeheerder van uw OAKK beleggingsrekening, uw financieel adviseur kent uw persoonlijke situatie en is uw vertrouwde contactpersoon.

Naast vermogensbeheer biedt OAKK ook pensioenoplossingen aan, in de vorm van een lijfrente verzekering. In 5 verschillende risicoprofielen worden zowel uitkerende als opbouwende beleggingsrekeningen aan in box 1, 2 en 3.

Video OAKK


BeoordeeldOAKK is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
OAKK
Naam aanbieder
OAKK
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
OAKK Capital Partners B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000,-
Vestiging(en)
Rotterdam
Jaar actief
2017
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie OAKK 2023

Finner vroeg OAKK naar zijn visie voor 2023:


"Korte termijn marktvisies blijken weinig waarde te hebben in de praktijk. Deze zijn meestal zeer divers en inaccuraat. OAKK doet niet aan voorspellingen en timing van de markten. Onze lange termijn focus geeft rust aan klanten en daarmee een betere beleggingservaring. Wat we wel doen, is zorgen dat de beleggingsportefeuilles breed gespreid zijn over veel bronnen van rendement. Daarmee worden risico’s verder beperkt en dat is vooral goed merkbaar in slechte jaren. Dit biedt een beter houvast om te beleggen dan de retorische vraag of er na regen zonneschijn komt!


Om toch enig inzicht te bieden of 2023 qua aandelenbeurzen een voortzetting wordt van 2022 proberen we ondersteuning te vinden in het cijfermatig verleden. De Amerikaanse index S&P 500 is een goede graadmeter vanwege haar lange historie. Sinds 1928 is in 9% van de gevallen een verliesjaar opgevolgd door weer een verliesjaar. (4 opeenvolgende verliesjaren van 1929-1932, 3 opeenvolgende verliesjaren van 1939-1941 en twee opeenvolgende verliesjaren van 1973-1974 en 2000-2002).


De kans op rentedaling na de aardverschuiving van 2022 lijkt groter dan op stijging in 2023 door de beleidsfocus van centrale bankiers op het beteugelen van de inflatie. Geeft dit richting voor 2023? Deels, de mogelijkheid op weer een slecht beursjaar is relatief klein gebaseerd op informatie uit het verleden en de focus op inflatiebestrijding. Echter, de achteruitkijkspiegel kent zijn beperkingen. Hoe dan ook, slechte beursjaren horen bij beleggen en zijn normale averij op de weg naar het financiële doel van mensen."

Beleggingsbeleid OAKK


OAKK hanteert een strategie die gebaseerd is op drie heldere uitgangspunten:

1. Het 'timen' van marktbewegingen voegt geen waarde toe en leidt tot teleurstelling over het bereiken van doelen. OAKK hanteert daarom gedisciplineerd een allocatie die past bij het risico dat de klant wil lopen om haar of zijn doel te bereiken.

2. Traditionele kapitaalmarkten zijn overwegend efficiënt en daarom belegt OAKK het grootste deel ('Solid') of indien gewenst het geheel ('Markten') van de portefeuille in passieve indexfondsen, eventueel met extra dimensies. Deze passieve fondsen selecteert OAKK uit de grootste indexbeheerders wereldwijd tegen de laagst mogelijke kosten, zo duurzaam mogelijk en zo fiscaal vriendelijk als mogelijk.

3. Omdat bij tijd en wijle financiële markten geraakt kunnen worden door grote onrust, voegt OAKK professionele belegginsstrategieën toe ('Skills') die de portefeuilles stabieler maken, vooral in tijden van stress een belangrijke toegevoegde waarde. Deze Skills worden ook toegevoegd door institutionele beleggers en OAKK biedt nu ook deze categorie aan in hun lijfrente- en beleggingsrekeningen.

OAKK Beheerd Beleggen voegt uitsluitend beleggingen toe waarvan de verwachte spreidingsvoordelen de kosten overtreffen. De beleggingsfondsen die wij selecteren doorlopen een strikt selectieproces en worden continue gemonitord.

OAKK heeft twee typen beleggingsoplossingen voor zowel vrij vermogens-rekeningen als lijfrenterekeningen: OAKK Solid en OAKK Markten. Bij Solid heeft u een combinatie van passief met 'Skills fondsen'. Deze fondsen zijn erop gericht om de risico/rendementsverhouding te verbeteren, vooral in tijden van grote onrust. Bij Markten volgt u een zuivere passieve strategie al dan niet aangevuld met extra dimensies die meerwaarde bieden op lange termijn.Negatieve uitsluitingDe portefeuille in Markten (aandelen en obligaties) bestaat uit ESG gescreende indexfondsen van de grootste fondsbeheerders ter wereld; BlackRock, Vanguard en Northern Trust resp Dimensional Fund Advisors.
PassiefWij beleggen in de OAKK Markten portefeuilles in wat wij noemen Markten, namelijk aandelen en obligaties. De invulling hiervan is afhankelijk van uw financieel doel en het bijbehorende risicoprofiel. Wij maken een selectie uit de grootste indexfonds aanbieders wereldwijd waar wij kiezen voor de goedkoopste fondsklasse die beschikbaar is, zo duurzaam mogelijk en ook zo fiscaal vriendelijk als mogelijk.
ModelportefeuilleDe OAKK Solid Portefeuilles kennen een verdeling over Markten en Skills. De adviseur kan kiezen om het Markten gedeelte door ons te laten beleggen in BlackRock, Vanguard en Northen Trust (BVN) fondshuizen of in Dimensional fondsen. De OAKK Markten Portefeuilles beleggen alleen in Markten (aandelen/obligaties), met de keuze tussen BVN en Dimonsional. Er wordt hier niet in Skills belegd.
Groei Kijkend met een kalme blik, in plaats van het overgevoelig reageren op voortdurende korte termijn prikkels, is beleggen helemaal niet angstaanjagend. Beleggen op de langetermijn levert meestal een beter rendement dan sparen op. Ook al gaan de koersen er zeker een keer onderuit. Als je maar genoeg tijd hebt, heb je een grote kans dat je een goed gemiddeld rendement behaald omdat er meer goede dan slechte jaren zijn voor beleggen.
Indextrackers
Nee
Niet van toepassing
JaDe partners van OAKK beleggen bij OAKK Capital Partners op het platform.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten OAKK


Doorlopende kosten
Periodieke kosten25 euro per jaar voor toezichtskosten
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:

0,55% tot € 1 miljoen
0,35% over het meerdere vanaf € 1 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


OAKK rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het getoonde rendement is netto, berekend obv kosten inclusief BTW over de modelportefeuille op basis van een inlegbedrag van 1 miljoen euro.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefGematigd DefensiefGematigd OffensiefOffensiefOffensief+
2023*
2,8%
4,7%
6,6%
8,4%
10,3%
2022
-13,3%
-13,4%
-13,6%
-13,9%
-14,4%
2021
2,4%
7,5%
13,1%
18,7%
23,1%
2020
-0,8%
0,4%
-0,2%
6,7%
17,1%
Inzicht in alle rendementen van OAKK?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team OAKK


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Willem Johannesma RBA
Eigenaar
Sinds 1990 werkzaam in particulier vermogensbeheer.
Drs. Arthur Hopstaken
Eigenaar
Sinds 1992 werkzaam in particulier vermogensbeheer.
Mevr. Yvonne van Haaren CFA
Analyst


OAKK

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement