OAKK Beheerd Beleggen is opgericht in 2017. De moedermaatschappij OAKK Capital Partners bestaat sinds 2003.

OAKK Beheerd Beleggen geeft u rust en ruimte om uw vermogen doelgericht te laten groeien. U bepaalt samen met uw Financieel Adviseur hoe u uw persoonlijke financiële doelen kunt bereiken. OAKK Beheerd Beleggen laat uw vermogen stabiel groeien naar uw doel, uw Financieel Adviseur geeft u de vertrouwde begeleiding.

OAKK Beheerd Beleggen is de vermogensbeheerder van uw OAKK beleggingsrekening, uw financieel adviseur kent uw persoonlijke situatie en is uw vertrouwde contactpersoon.

Naast vermogensbeheer biedt OAKK ook pensioenoplossingen aan, in de vorm van een lijfrente verzekering. In 5 verschillende risicoprofielen worden zowel uitkerende als opbouwende beleggingsrekeningen aan in box 1, 2 en 3.

Video OAKK


BeoordeeldOAKK is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
OAKK
Naam aanbieder
OAKK
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
OAKK Capital Partners B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000,-
Vestiging(en)
Rotterdam
Jaar actief
2017
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie OAKK 2024

Finner vroeg OAKK naar haar visie voor 2024:


"Onze visie is tijdloos: Wij geloven in data; dat de kapitaalmarkt efficiënt is en dat alle beschikbare informatie al verwerkt zit in de beurskoersen. Laat de markt haar werk doen. Wij geloven dat time in de markt belangrijk is, wij geloven niet dat markten te timen zijn. Wij vinden breed spreiden over verschillende soorten van rendement essentieel. Dit alles samen zorgt voor rust en stabiliteit."


Beleggingsbeleid OAKK


OAKK hanteert een strategie die gebaseerd is op drie heldere uitgangspunten:

1. Het 'timen' van marktbewegingen voegt geen waarde toe en leidt tot teleurstelling over het bereiken van doelen. OAKK hanteert daarom gedisciplineerd een allocatie die past bij het risico dat de klant wil lopen om haar of zijn doel te bereiken.

2. Traditionele kapitaalmarkten zijn overwegend efficiënt en daarom belegt OAKK het grootste deel ('Solid') of indien gewenst het geheel ('Markten') van de portefeuille in passieve indexfondsen, eventueel met extra dimensies. Deze passieve fondsen selecteert OAKK uit de grootste indexbeheerders wereldwijd tegen de laagst mogelijke kosten, zo duurzaam mogelijk en zo fiscaal vriendelijk als mogelijk.

3. Omdat bij tijd en wijle financiële markten geraakt kunnen worden door grote onrust, voegt OAKK professionele belegginsstrategieën toe ('Skills') die de portefeuilles stabieler maken, vooral in tijden van stress een belangrijke toegevoegde waarde. Deze Skills worden ook toegevoegd door institutionele beleggers en OAKK biedt nu ook deze categorie aan in hun lijfrente- en beleggingsrekeningen.

OAKK Beheerd Beleggen voegt uitsluitend beleggingen toe waarvan de verwachte spreidingsvoordelen de kosten overtreffen. De beleggingsfondsen die wij selecteren doorlopen een strikt selectieproces en worden continue gemonitord.

OAKK heeft twee typen beleggingsoplossingen voor zowel vrij vermogens-rekeningen als lijfrenterekeningen: OAKK Solid en OAKK Markten. Bij Solid heeft u een combinatie van passief met 'Skills fondsen'. Deze fondsen zijn erop gericht om de risico/rendementsverhouding te verbeteren, vooral in tijden van grote onrust. Bij Markten volgt u een zuivere passieve strategie al dan niet aangevuld met extra dimensies die meerwaarde bieden op lange termijn.Negatieve uitsluitingDe portefeuille in Markten (aandelen en obligaties) bestaat uit ESG gescreende indexfondsen van de grootste fondsbeheerders ter wereld; BlackRock, Vanguard en Northern Trust resp Dimensional Fund Advisors.
PassiefWij beleggen in de OAKK Markten portefeuilles in wat wij noemen Markten, namelijk aandelen en obligaties. De invulling hiervan is afhankelijk van uw financieel doel en het bijbehorende risicoprofiel. Wij maken een selectie uit de grootste indexfonds aanbieders wereldwijd waar wij kiezen voor de goedkoopste fondsklasse die beschikbaar is, zo duurzaam mogelijk en ook zo fiscaal vriendelijk als mogelijk.
ModelportefeuilleDe OAKK Solid Portefeuilles kennen een verdeling over Markten en Skills. De adviseur kan kiezen om het Markten gedeelte door ons te laten beleggen in BlackRock, Vanguard en Northen Trust (BVN) fondshuizen of in Dimensional fondsen. De OAKK Markten Portefeuilles beleggen alleen in Markten (aandelen/obligaties), met de keuze tussen BVN en Dimonsional. Er wordt hier niet in Skills belegd.
Groei Kijkend met een kalme blik, in plaats van het overgevoelig reageren op voortdurende korte termijn prikkels, is beleggen helemaal niet angstaanjagend. Beleggen op de langetermijn levert meestal een beter rendement dan sparen op. Ook al gaan de koersen er zeker een keer onderuit. Als je maar genoeg tijd hebt, heb je een grote kans dat je een goed gemiddeld rendement behaald omdat er meer goede dan slechte jaren zijn voor beleggen.
Indextrackers
Nee
Niet van toepassing
JaDe partners van OAKK beleggen bij OAKK Capital Partners op het platform.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten OAKK


Doorlopende kosten
Periodieke kosten25 euro per jaar voor toezichtskosten
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:

Voor profiel zeer defensief:
0,25% tot € 1 miljoen
0,15% over het meerdere vanaf € 1 miljoen

voor de overige profielen geldt:
0,55% tot € 1 miljoen
0,35% over het meerdere vanaf € 1 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


OAKK rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het getoonde rendement is netto, berekend obv kosten inclusief BTW over de modelportefeuille op basis van een inlegbedrag van 1 miljoen euro.

ProfielZeer DefensiefDefensiefGematigd DefensiefGematigd OffensiefOffensiefOffensief+
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
-
2,4%
7,5%
13,1%
18,7%
23,1%
Inzicht in alle rendementen van OAKK?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team OAKK


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Willem Johannesma RBA
Eigenaar
Sinds 1990 werkzaam in particulier vermogensbeheer.
Drs. Arthur Hopstaken
Eigenaar
Sinds 1992 werkzaam in particulier vermogensbeheer.
Mevr. Yvonne van Haaren CFA
Analyst


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement