OAKK Beheerd Beleggen is opgericht in 2017. De moedermaatschappij OAKK Capital Partners bestaat sinds 2003.

OAKK Beheerd Beleggen geeft u rust en ruimte om uw vermogen doelgericht te laten groeien. U bepaalt samen met uw Financieel Adviseur hoe u uw persoonlijke financiële doelen kunt bereiken. OAKK Beheerd Beleggen laat uw vermogen stabiel groeien naar uw doel, uw Financieel Adviseur geeft u de vertrouwde begeleiding.

OAKK Beheerd Beleggen is de vermogensbeheerder van uw OAKK beleggingsrekening, uw financieel adviseur kent uw persoonlijke situatie en is uw vertrouwde contactpersoon.

Naast vermogensbeheer biedt OAKK ook pensioenoplossingen aan, in de vorm van een lijfrente verzekering. In 5 verschillende risicoprofielen worden zowel uitkerende als opbouwende beleggingsrekeningen aan in box 1, 2 en 3.

Video OAKK


 
OAKK
Naam aanbieder
OAKK
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
OAKK Capital Partners B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000,-
Vestiging(en)
Rotterdam
Jaar actief
2017
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid OAKK


OAKK Beheerd Beleggen hanteert vier uitgangspunten in haar beleggingsbeleid: de markt is onvoorspelbaar, traditionele kapitaalmarkten zijn efficiënt, allocatie van ‘skills’ (professionele beleggingsstrategieën) verbetert de risico/rendementsverhouding en ten slotte is de doelstelling bepalend voor de middelenverdeling. De beleggingsdoelsteling bij deze vier uitgangspunten is vermogensgroei en -behoud voor de klanten. Hierbij is het voorkomen van grote verliezen het fundament van lange termijn vermogensgroei.

Bij OAKK Beheerd Beleggen gelooft men in een actieve en professionele aanpak. Vandaar dat bij OAKK gewerkt wordt met financiële adviseurs, die de klant helpen bij het bereiken van het beleggingsdoel. Uw portefeuille wordt door deze adviseur actief beheerd.

Portefeuilles worden door OAKK verdeeld over twee delen: Markten en Skills. Het Marktengedeelte beslaat ongeveer 75% van de portefeuille en bestaat uit wereldwijde aandelen en obligaties. Het Skillsgedeelte vult de rest van de portefeuille op met alternatieve fondsen, in de categorieën trendvolgende fondsen, arbitrage en multi manager- en multi strategy fondsen.

OAKK is lid van UNPRI, wat betekent dat ze zich inzet voor een duurzamere financiële wereld. Daarom beheert OAKK sinds 2020 samen met EcoMatcher een project voor de aanplant van bossen. Op die manier levert ze een bijdrage aan het behalen van de duurzame doelen van de Verenigde Naties.-
PassiefWij beleggen in de OAKK Markten portefeuilles in wat wij noemen Markten, namelijk aandelen en obligaties. De invulling hiervan is afhankelijk van uw financieel doel en het bijbehorende risicoprofiel. Hier zoeken wij niet de speld maar kopen de hele hooiberg. Wij maken een selectie uit de grootste indexfonds aanbieders wereldwijd waar wij kiezen voor de goedkoopste fondsklasse die beschikbaar is, zo duurzaam mogelijk en ook zo fiscaal vriendelijk als mogelijk.
ModelportefeuilleDe OAKK Solid Portfolios kennen een verdeling over Markten en Skills. De adviseur kan kiezen om het Markten gedeelte in BlackRock iShares te laten beleggen door ons of in Dimensional fondsen. Daarnaast bieden wij OAKK Markten portefeuilles aan die niet beleggen in Skills maar alleen in Markten (aandelen/obligaties).
Duurzaam, Groei Duurzaamheid is een belangrijk thema voor OAKK. Dat komt niet alleen naar voren in onze portefeuilles maar ook door het ondertekenen van de UNPRI, de principles van de VN op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast krijgt iedere klant zijn eigen boom in een gebied rond de evenaar. Deze boom is niet alleen symbolisch voor de duurzame groei van uw vermogen maar draagt ook bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot., Kijkend met een kalme blik, in plaats van het overgevoelig reageren op voortdurende korte termijn prikkels, is beleggen helemaal niet angstaanjagend. Beleggen op de langetermijn levert meestal een beter rendement dan sparen op. Ook al gaan de koersen er zeker een keer onderuit. Als je maar genoeg tijd hebt, heb je een grote kans dat je een goed gemiddeld rendement behaald omdat er meer goede dan slechte jaren zijn voor beleggen.
Beleggingsfondsen, IndextrackersDe vier beschikbare profielportefeuilles worden in de OAKK Solid portefeuilles opgebouwd uit twee hoofdcomponenten: Markten en Skills. In het Marktengedeelte van de portefeuille, dat het grootste deel vormt van de portefeuille (circa 75-80%), wordt kostenefficiënt en gespreid belegd in traditionele markten; aandelen en obligaties. Voor Markten hebben wij BlackRock en Dimensional geselecteerd. Deze selectie kan wijzigen.In het Skills gedeelte voegen wij portefeuillemanagers toe die het portefeuillerisico kunnen verlagen.Zij hanteren professionele beleggingstechnieken die gebaseerd zijn op vaardigheden (’Skills’). Een toevoeging van 25% in Skills verlaagt het risico en kan het rendement verhogen.
Nee
-
JaDe partners van OAKK beleggen bij OAKK Capital Partners op het platform.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten OAKK


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kosten25 euro per jaar voor toezichtskosten
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:

0,55% tot € 1 miljoen
0,35% over het meerdere vanaf € 1 miljoen
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend door OAKK en OAKK maakt geen gebruik van een depotbank. Er zijn wel zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenDe gemiddelde lopende kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0.2% en 0.25% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


OAKK rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Het getoonde rendement is netto, berekend obv kosten inclusief BTW over de modelportefeuille op basis van een inlegbedrag van 1 miljoen euro. Indien u met een inlegbedrag hoger dan 1.000.000 euro belegd hadden uw rendementen ongeveer 0,20% per jaar hoger gelegen.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielDefensiefGematigd DefensiefGematigd OffensiefOffensiefOffensief+
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-13,3%
-13,4%
-13,6%
-13,9%
-14,4%
2021
2,4%
7,5%
13,1%
18,7%
23,1%
Inzicht in alle rendementen van OAKK?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement