Laaken Asset Management N.V. biedt conservatief vermogensbeheer. De vermogensbeheerder is in 2005 opgericht. Vanuit het kantoor in Amsterdam beheert het vermogens van privépersonen, families, verenigingen en stichtingen.

De insteek van het beleid van Laaken Asset Management is een beleggingsplan op maat dat past bij uw financiële mogelijkheden en met een verantwoorde risicospreiding. Op die manier streeft de vermogensbeheerder naar een evenwichtige beleggingsportefeuille voor de lange termijn die voorziet in groei, vermogensbescherming en opbrengst.

Laaken Asset Management biedt individueel vermogensbeheer bij een inleg vanaf €1.000.000 euro en een mixfondsenoplossing vanaf €250.000 euro.

BeoordeeldLaaken Asset Management is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Laaken
Naam aanbieder
Laaken Asset Management
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Laaken Asset Management N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2005
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie Laaken Asset Management 2024

Finner vroeg Laaken Asset Management naar haar visie voor 2024:


"Ten eerste is de arbeidsmarkt nog krap. De werkloosheid in de VS en de Eurozone was 3.7% en 6.5% in november 2023. Daardoor blijven lonen stijgen. Wij verwachten dat daardoor inflatie 'higher for longer' kan aanhouden, waardoor sterke renteverlagingen moeilijk zijn door te voeren.


Daarnaast loopt de ECB naar ons inzicht achter op de Fed. Sinds 1994 lopen de rentetarieven tussen de Eurozone en de VS redelijk synchroon, maar we constateren nu een verschil van bijna 1.5%. ECB-president Lagarde deelde recentelijk mee dat zij 'nog totaal geen rentedalingen hebben besproken', in tegenstelling tot de Fed. Wij verwachten dat een dalende rente in de VS niet automatisch leidt tot eenzelfde daling in "

Beleggingsbeleid Laaken Asset Management


Volgens Laaken zijn de belangrijkste manieren om het vermogen in stand te houden de nadruk op liquide conservatief samengestelde beleggingsportefeuilles, de kosten laag houden en waken voor onherstelbare schade in de beleggingsportefeuilles van de cliënten. De beleggingsfilosofie van Laaken is dat er risico- en kostenefficiënte portefeuilles kunnen worden samengesteld door met een lange termijn visie te investeren in een selectie van individuele aandelen en obligaties.

Met deze visie proberen zij waarde toe te voegen door in aandelen wereldwijd solide investering te selecteren van ondernemingen met een sterke balans (weinig schuld), goede groeivooruitzichten, betrouwbaar management en acceptabele waardering. Met de grote schokken in de wereldeconomie zijn dit de ondernemingen die de flexibiliteit hebben om na crises sterker te worden en hun concurrenten voor te blijven (voorbeelden hiervan zijn Nestlé, S&P Global, Microsoft en Fresenius).

In obligaties selecteren zij ook individuele namen. Hierbij worden staats-, bedrijfs-, converteerbare of obligaties met variabele rente geselecteerd. Zo kunnen zij in een omgeving van zeer lage rente nog rendement genereren in dit deel van de portefeuille zonder te veel risico in de portefeuille toe te voegen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van beleggingsfondsen voor obligaties gaat een fors deel van het rendement op aan kosten, in het bijzonder bij de huidige zeer lage rente. Het aanhouden van liquiditeiten kan hier een bewuste strategie van uitmaken. In de aandelenportefeuilles wordt onder meer belegd in beursgenoteerde vastgoed- en private equity ondernemingen en edele metalen. Deze diversificatie draagt volgens Laaken bij aan het behalen van goede lange termijn rendementen van de beleggingsportefeuilles zonder in te boeten aan liquiditeit van het belegd vermogen. Deze alternatieve beleggingen zijn liquide en complementair aan aandelen en obligaties.

Het zelf selecteren van aandelen en obligaties vermijdt volgens Laaken opstapeling van kosten die veel vermogensbeheercliënten in Nederland moeten doorstaan omdat deze in actieve en passieve beleggingsfondsen van andere vermogensbeheerders belegd zijn. Het vermijden van onnodig hoge kosten is in de huidige omgeving van lage rente veel belangrijker geworden. Slechts bij uitzondering worden passieve beleggingsfondsen gebruikt bij allocatie naar edele metalen en (opkomende) markten die moeilijk toegankelijk zijn voor buitenlandse beleggers.

Beslissingen voor het vermogensbeheer worden genomen tijdens de wekelijkse investment committee vergadering. Het gehele team levert informatie aan voor het investment committee. Aan de hand van een vaste agenda wordt het beleggingsbeleid geëvalueerd en worden eventuele nieuwe beleggingsbeslissingen gemaakt op basis van gedegen research methodiek.

Negatieve uitsluitingLaaken hanteert de uitlsuitingenlijst van het Noorse overheidsfonds. Hierdoor zijn o.a. wapenfabrikanten, tabaksproducenten en bedrijven die ernstige milieuschade hebben veroorzaakt uitgesloten.
ActiefDe beleggingsfilosofie van Laaken is dat risico- en kostenefficiënte portefeuilles kunnen worden samengesteld door met een lange termijn visie te investeren in een selectie van individuele aandelen en obligaties.
Maatwerk, ModelportefeuilleDe meeste cliënten volgen een van de modelportefeuilles, maatwerk is mogelijk., Laaken heeft een Defensive, Balanced en Offensive modelportefeuille.
Groei
Aandelen, ObligatiesLaaken belegt bijna uitsluiten direct in zelf geselecteerde aandelen en obligaties. Bij uitzondering worden passieve beleggingsfondsen of trackers gebruikt bij allocatie naar edele metalen en (opkomende) markten die moeilijk toegankelijk zijn voor buitenlandse beleggers.
NeeLaaken heeft eigen fondsen, maar hier wordt in de individuele mandaten niet in geïnvesteerd omdat de fondsen identiek beleggen aan de modelportefeuilles. Deze worden aan cliënten aangeboden als execution only product vanaf EUR 250.000
Abn Amro, InsingerGilissen, KBC, Van LanschotLaaken werkt met meerdere depotbanken in binnen en buitenland. Naast de banken in deze lijst hebben wij nog enkele depotbanken beschikbaar.
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Laaken Asset Management


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeBeheervergoeding berekend per kwartaal ultimo, (incl. BTW):
1,21% tot € 3.000.000;
0,97% over het meerdere tot € 5.000.000;
0,73% over het meerdere tot €7.500.000;
0,48% over het meerdere tot €10.000.000;
0,30% over het meerdere tot €15.000.000;
0,18% over het meerdere boven €15.000.000;
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAfhankelijk van het inlegbedrag. De kosten liggen gemiddeld rond de 0,04% per jaar, dit is een degressief tarief van 0,06% welke met toenemend vermogen afneemt naar 0,01% (incl BTW).

Depotbank ABN:
0,06% tot € 250.000;
0,05% over het meerdere tot € 750.000;
0,04% over het meerdere tot €1.500.000;
0,03% over het meerdere tot €2.500.000;
0,02% over het meerdere tot €5.000.000;
0,01% over het meerdere boven €5.000.000.

Depotbank InsingerGilissen: all in met volgende staffel:
>1mln: 0,18%
>3mln: 0,14%
>10mln: 0,09%

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Laaken Asset Management rendement


Rendement is het bruto rendement van de Laaken Modelportefeuilles. Dit is voor aftrek van vermogensbeheervergoeding, transactiekosten en service fees.

Dit betreft de drie modelportefeuilles waar Laaken Asset Management mee werkt. Het grootste deel van de cliënten van Laaken volgt een van deze modelportefeuilles. De modelportefeuilles zijn representaties voor de portefeuilles van het merendeel van de cliënten van Laaken op enkele maatwerkportefeuilles na.

ProfielDefensiveBalancedOffensief
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
13,4%
24,7%
35,8%
Inzicht in alle rendementen van Laaken Asset Management?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Laaken Asset Management


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Sem Ongering CFA
Directeur
2011 - Laaken Asset Management, statutair directeur (2014 - ), voorzitter investment committee 2012 - 2014 Chartered Financial Analyst (CFA), geregistreerd als DSI Vermogensbeheerder 2006 - 2011 Universiteit van Amsterdam, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, Dual-Degree MSc Business Economics.
Dhr Rijnhard Van Tets MSc
Medeoprichter
2007 - Laaken Asset Management, medeoprichter, general partner, lid investment committee 2004 - BNP Paribas OBAM, president commissaris (2011- ) | Euronext Amsterdam N.V., President commissaris (2004- ) Euronext N.V., President commissaris (2004- ) | Stichting Verenigd Bezit, Voorzitter beleggingscommité (2003- ) 2003 - 2018 Petrofac Ltd ., Chairman (2014-2018), non-executive board member (2007-2014) NYSE Euronext Inc., non-executive director (2003-2013) Arcadis N.V., President commissaris (2002-2014) |Autoriteit Financiële Markten - Commissie Kapitaalmarkt, lid, (2005-2015) | I.F.F. Ned. Holding B.V., Commissaris (2005-2014) | Equity Trust Holdings S.A.R.L., president commissaris (2004-2011) | Pensioenfonds voor de Bouwnijverheid, Voorzitter Beleggingscommissie (1997-2007) | 1984 - 2007 ABN AMRO Bank, Raad van bestuur en voorzitter wholesale en investment banking (1990-2002), Adviseur Raad van Bestuur (2003-2007) 1971 - 1983 Banque Européenne de Credit, Brussel | Sociéte Générale, Parijs | Socgen Swiss | First Boston Corporation, New York 1965 - 1970 Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam MSc. in Rechten en Economie
Dhr Lok Cheung Msc
Portfolio Manager
2020 - Laaken Asset Management, portfolio manager, lid investment committee 2019 - 2020 Deloitte, M&A consultant 2018 - 2018 Kraft Heinz, Supply Chain Hub Europe 2014 - 2018 SilverCross Investment Management, investement analist 2015 - 2015 CFA Institute, CFA Level 1 2013 - 2013 Improved Corporate Finance, M&A intern 2008 - 2013 Universtiteit van Amsterdam, Bsc & Msc in Business Economics
Dhr Ramon Hoebink MSc
Wealth Manager
2020 - Laaken Asset Management, wealth manager, lid investment committee 2019 - 2019 Deutsche Bank, investment banking analist (M&A) 2011 - 2014 Laaken Asset Management, research (part-time) 2014 - 2016 Bocconi Universiteit, Milaan, MSc Finance 2010 - 2014 Universiteit van Amsterdam, BSc Econ. & Business
Dhr Aldo Scheffers MSc
Research Analyst
2021 - Laaken Asset Management, research analist, lid investment committee 2021 - 2021 Kempen, internship securities research 2018 - 2019 Achmea Investment Management, internship responsible investing 2020 - 2021 Rijksuniversiteit Groningen & Universiteit van Lund, MSc Finance


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement