Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Easybroker van maart 2022. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De Easybroker review van 2022 betreft het Trader WorkStation Handelsplatform (TWS).

Dit valt op:
-Zeer ruim aanbod van functionaliteiten, tools en analyses.
-Zeer ruim aanbod van beurzen en handelsmogelijkheden.
-In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het platform, door de overweldigende hoeveelheid mogelijkheden, niet ‘easy’ in gebruik.
-Lage kosten voor aandelentransacties.

Algemeen:
Easybroker werkt via het interactieve platform van het Amerikaanse Interactive Brokers. Dit is een veelgebruikt en professioneel handelsplatform. De handelsmogelijkheden en functionaliteiten behoren tot de meest uitgebreide van de Nederlandse brokermarkt. Dat kent ook een keerzijde, want de hoeveelheid aan functies en keuzes zorgt voor meer complexiteit. Voor beginnende beleggers kan dit als een verassing komen. Easybroker lijkt zich namelijk te positioneren als een toegankelijke broker voor beginners. Wel heeft Easybroker ook nog een webbased handelsplatform en een app, die een vereenvoudigde gebruikerservaring zouden moeten bieden. Geen van de platformen biedt momenteel een Nederlandse versie.

Het aanbod van Easybroker is erg vergelijkbaar met dat van Lynx, aangezien beide brokers via het TWS platform van Interactive Brokers werken. Wel is er verschil in de kosten en voorwaarden. Aandelentransacties zijn bij Easybroker meestal goedkoper. Bovendien rekent Easybroker geen platform fee. Andere tarieven, zoals rentekosten, valutaconversiekosten en tarieven op opties en futures liggen bij Lynx (aanzienlijk) lager. Lynx focust zich op de meest actieve en meer gevorderde beleggers. Easybroker lijkt zich op beginnende aandelenbelegger te focussen.1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
De informatievoorziening op het TWS platform van Easybroker is uitgebreider dan bij andere brokers. Via ‘Fundamentals Explorer” wordt veel fundamentele data geboden om handelsbeslissingen op te baseren. Daarbij kunt u denken aan financiële kerncijfers, nieuws, duurzaamheidsscores en analistenadviezen.
Technische analyse: Ook voor technische analyse zijn de mogelijkheden bij Easybroker zeer ruim. Er worden zo’n 100 verschillende indicatoren geboden en elke grafiek is interactief in te richten. Indien de data beschikbaar is, kunt u meer dan 20 jaar terugkijken.
Analistenadviezen: Op het TWS platform van Easybroker worden uitgebreide analistenvoorspellingen, -rapporten en -adviezen geboden.

Aandelenselectietool:
Op zoek naar kansrijke aandelen? Daarvoor biedt Easybroker de Advanced Market Scanner. U kunt producten selecteren op basis van regio of land, beurs, volume en vele andere criteria. Indien u geen koersabonnement heeft afgesloten voor de beurs waarop u selecteert, bent u wel beperkt in het gebruik van deze tool.

Duurzaamheid: Easybroker biedt bovengemiddelde mogelijkheden om de duurzaamheid van de beleggingskeuzes te meten. Zowel op productniveau als op portefeuilleniveau kan met (ESG) scores worden getoond wat de duurzame impact is.Fondsenselectietool:
ETF’s zoeken kan met de Advanced Market Scanner. Wel geldt dit alleen voor Amerikaanse ETF’s en de mogelijkheden zijn beperkt als u geen koersabonnement heeft op de desbetreffende beurzen.

2. Handelsmogelijkheden


Producten
: Aandelen, CFD’s, Futures, Grondstoffen, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo’s en Valuta. Er is ook een selectie van beleggingsfondsen verhandelbaar, maar dit heeft niet de focus.

Aantal beurzen:
Met meer dan 100 beurzen in 30 landen een zeer ruim aanbod. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar. Ook heeft u toegang tot meer exotische bestemmingen als China, Zuid-Korea en Brazilië.

Orertypes: Meer dan 50 ordertypes – waaronder Limiet, Market, Stoploss, Stoplimiet, Trailing-stop, Bracket-limiet en One-Cancels-All.

Orderinvoerscherm:
Op het TWS platform van Easybroker worden veel mogelijkheden geboden om orders te plaatsen. Het reguliere orderscherm biedt een bovengemiddelde hoeveelheid aan mogelijkheden, waaronder tal van ordertypes, beurzen en andere geavanceerde instellingen. Daarnaast kunt u gebruik maken van andere manieren om te handelen, zoals: BookTrader, OptieTrader en FXTrader.
.
Shortmogelijkheden: Ja, mits het aandeel voldoende liquide.

Handelen met marge: Ja.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt er afgerekend in die vreemde valuta. Uw cashpositie in euro blijft dan gelijk, maar uw cashpositie in de vreemde valuta - bijvoorbeeld de dollar - daalt. Indien u niet genoeg dollars op de rekening heeft, worden deze automatisch ingeleend. Nadeel hiervan is dat u een hoge debetrente betaalt op het gedeelte dat u negatief staat. De kosten hiervoor hangen af van actuele rentestanden en kunnen flink impact hebben op uw rendement als u hier niet scherp op let. Voordeel van deze methode is dat uw positie automatisch is ingedekt tegen valutarisico en dat u geen omwisselkosten betaalt. Als u geen negatieve positie in een vreemde valuta wilt, kunt u deze overigens wel omwisselen naar de euro. Voor de EUR/USD betaalt u dan bijvoorbeeld 0,05% over de transactiewaarde met een minimum van 5 USD.


3. Extra Functionaliteiten

Educatie: -

Agenda: Easybroker biedt een zeer uitgebreide kalender met filters en zoekfuncties. Evenementen, dividenden en macro-economische publicaties worden weergegeven.

Nieuws: Easybroker biedt zeer uitgebreide nieuwsfuncties.

Portefeuille: Via de tab ‘portfolio’ kunt u de resultaten en andere parameters inzien. Uniek is dat hier extra functionaliteiten worden geboden om uw portefeuille te analyseren, bijvoorbeeld op duurzaamheidsscore.

Zakelijke rekening: Ja.

Schaduwportefeuille: Nee, wel een (schaduw)portefeuille in het demoaccount.

Demoaccount: Ja

Handelsplatform: Klantportaal vanuit browser (website), EB Trading (app), Easybroker TWS platform (software) .

Mobiel beleggen: Android App, iOS App

Andere functionaliteiten:

OptieTrader: Met de OptieTrader kunt u optieorders plaatsen, analyses doen en uw totale portefeuillerisico zien. Wederom geldt dat u de instellingen hier kunt aanpassen naar uw eigen wensen. Optiecombinaties zijn eenvoudig te maken, analyseren en als combinatie naar de beurs te sturen.

ComboTrader: Met de ComboTrader kunt u combinatieorders van aandelen, opties en futures doen. De transacties worden dan als één order naar de beurs verstuurd.

BookTrader: Met de BookTrader heeft u de mogelijkheid om in een real-time streaming prijsladder zeer snel een order in te leggen, wat geschikt is voor actieve handelaren of daytraders.

FXTrader: Met de FXTrader kunt u met één muisklik valutaorders inleggen, verzenden en annuleren.Easybroker, een geschikte broker voor u?


Easybroker biedt een zeer uitgebreid platform. Op analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en extra functionaliteiten scoort Easybroker bovengemiddeld. Daar staat tegenover dat het platform voor beginnende beleggers complex over kan komen. 


                                                               

Video Easybroker


 Toelichting
Meest geschikt voor:
Klanten van Easybroker willen zelf in controle zijn en blijven; daarbij zoeken ze uitstekende service voor eerlijke en transparante prijzen. Onder de klanten van Easybroker bevindt zich dan ook een grote verscheidenheid van type beleggers, van beginners tot professionelen.
Specialiteit broker:De beste service voor eerlijke en transparante prijzen. Toegang tot alle gangbare beurzen en producten, alles op één plaats. Ook zakelijke rekeningen.


                                                                     Meer info Rekening openen

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
  • Broker
  • Vermogensbeheerder
  • Help mij starten
Zoek de beste
  • € 10.000,-
  • € 25.000,-
  • € 50.000,-
  • € 100.000,-
  • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
  • € 10.000,-
  • € 25.000,-
  • € 100.000,-
  • € 250.000,-
  • € 500.000,-
  • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement