Lynx is een online broker die de diensten aanbiedt via het handelsplatform van Interactive platform. Dit handelsplatform behoort tot één van de meest uitgebreide in de markt. Lynx richt op de actieve zelf beleggers.


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLUw rekening wordt aangehouden bij het handelsplatform Interactive Brokers UK en valt hiermee onder Britse regelgeving, welke voorziet in een bescherming van geldsaldo tot 50.000 GBP. Effecten zijn via het Amerikaase SIPC beschermd tot $500.000.
AFM vergunning NLOnder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).
KIFID registratie Geregistreerd bij het KIFID en de uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NL
Niet uitlenen effecten / Effecten worden uitgeleend wanneer belegd wordt met geleend geld (margin) of wanneer de belegger rood staat. Ook kunt u effecten laten uitlenen via het Stock Yield Enhancement Program (SYEP), u ontvangt dan 50% van de opbrengst. Uitlenen via het SYEP kan alleen met Amerikaanse en Canadese aandelen en uw portefeuillewaarde moet groter zijn dan $50.000. Dit uitleenprogramma staat standaard aan. De broker houdt daarbij minimaal 102% van de totale waarde van de uitgeleende aandelen als tegenwaarde aan op uw rekening.
GRATIS realtime koersinformatieEr is geen gratis koersdata van Euronext, maar op de beurzen van Chi-X en BATS is er wel gratis koersinformatie van de 2.000 grootste Europese aandelen met o.a. volledige AEX, DAX, CAC, BEL20, de interbancaire valutamarkt en de wereldwijde Index CFD's. Voor de overige realtime koersinformatie sluit u een abonnement af. Kosten verschillen per beurs.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van optiesGratis voor Europese aandelenopties en Amerikaanse indexopties. Uitvoering/toewijzing van overige opties worden de standaard transactiekosten per optie gerekend.
GEEN inactivity feeDe platform Fee die Lynx rekent staat in verband met uw handelsactiviteit. U betaalt mogelijk een platform fee van maximaal 5 euro per maand. Deze fee wordt verminderd met de gemaakte transactiekosten in die maand, waardoor bij actieve beleggers deze kostenpost niet in rekening wordt gebracht. Klanten met een portefeuillewaarde boven de 100.000 euro zijn uitgesloten van de platform fee.
GRATIS deponeren / overboeken effecten
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD brokerBieden CFD's aan maar is geen kernactiviteit.
Overige kosten / Er zijn een aantal extra kosten, zoals: platform fee bij inactiviteit, kosten voor het meer dan één keer per kalendermaand terugboeken van geld, kosten voor bepaalde realtime koersinformatie.
Overige voorwaarden

BeoordeeldLynx is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

                                                                         

Lynx Beleggen - Kosten

De tarieven van Lynx zijn afhankelijk van uw handelsgedrag en de producten die u kiest. Gebruik onze vergelijkingsmodule en bereken direct de kosten voor uw situatie.


                                                                     MEER INFO   Rekening openenLynx Beleggen - Handelsplatform

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Lynx (update november 2021). Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De Lynx review van 2021 betreft het (standaard) Lynx Handelsplatform.

Dit valt op:
-Zeer ruim aanbod van functionaliteiten, tools en analyses.
-Zeer ruim aanbod van beurzen en handelsmogelijkheden.
-De professionaliteit van het handelsplatform kent ook een keerzijde. Voor zowel beginnende als ervaren beleggers kan het platform complex overkomen.
-Als klant krijgt u toegang tot veel hulp en educatie.

Algemeen: Lynx maakt gebruik van het handelsplatform van Interactive Brokers. Dit is een professioneel en zeer uitgebreid platform. Het handelsplatform is interactief in te richten. Door de indeling van het platform en de vele mogelijkheden is het Lynx Handelsplatform met name geschikt voor ervaren beleggers of daytraders. Hoewel er veel uitleg en hulp geboden wordt om het platform te leren kennen - bijvoorbeeld een persoonlijk accountmanager voor de eerste drie maanden - zal met name een beginnende belegger veel tijd kwijt zijn om het handelsplatform onder de knie te krijgen. Hiervoor biedt Lynx als alternatief het vereenvoudigde handelsplatform Lynx Basic, dat een verbeterde en vereenvoudigde gebruikerservaring levert, maar nog niet over alle functionaliteiten beschikt van het Lynx Handelsplatform. In deze review worden de functionaliteiten van het Lynx Handelsplatform beschreven.1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
Lynx biedt veel fundamentele data om handelsbeslissingen op te baseren. Door met de rechtermuisknop op een aandeel te klikken komt u via de ‘fundamentals explorer’ terecht bij een overzicht van alle fundamentele data van een aandeel. Hier krijgt u een overzicht van financiële kerncijfers, nieuws, analisten adviezen, duurzaamheidsscores en meer. De data wordt geleverd door Thomson Reuters.
Technische analyse: Voor technische analyse zijn de mogelijkheden bij Lynx zeer ruim. Via de tab ‘Grafiek’ kunt u elke grafiek interactief inrichten zoals u zelf wilt. Zowel de grafiekinstellingen als de grafiek kunt u opslaan. Zo’n 100 indicatoren/studies worden aangeboden, waaronder RSI, MACD en verschillende Moving Averages. Indien de data beschikbaar is kunt u meer dan 10 jaar terugkijken. In Lynx Basic wordt een technisch rapport met de samenvatting en interpretatie van een aantal technische signalen gegeven. Dit kan u werk uit handen nemen. Ten slotte kan er in de GrafiekTrader direct in de grafiek gehandeld worden, waardoor u snel en eenvoudig handelsbeslissingen kunt nemen aan de hand van technische analyse.
Analistenadviezen: Van veel aandelen zijn analistenrapporten aanwezig. Het verschilt per aandeel hoe gedetailleerd en actueel deze zijn.

Aandelenselectietool:
Voor het kiezen van aandelen waar u in wilt handelen biedt Lynx de Advanced Market Scanner. U kunt producten selecteren op basis van regio of land, beurs, volume en vele andere criteria. Indien u geen koersabonnement heeft afgesloten voor de beurs waarop u selecteert, bent u wel beperkt in het gebruik van deze tool. Voor het zoeken en selecteren van obligaties wordt de Global Bond Scanner geboden.

Duurzaamheid: Om te meten hoe duurzaam een portefeuille is heeft Interactive Brokers het ‘Impact Dashboard’ ontwikkelt. Met deze tool kunt u van 13 duurzaamheidswaarden aangeven hoe belangrijk u ze vindt. Enkele voorbeelden van waarden zijn gender gelijkheid, vervuilende uitstoot en oceaanvervuiling. Het dashboard zal vervolgens aangeven in welke mate uw portefeuille aansluit bij de opgegeven waarden. Door middel van het Impact Dashboard kunt u monitoren hoe duurzaam uw huidige portefeuille is, en of toevoegingen een positieve of negatieve impact hebben qua duurzaamheid. Wat dat betreft biedt Lynx bovengemiddelde mogelijkheden om duurzaam te beleggen.


 Fondsenselectietool:
Een selectie maken van ETF’s kan met de Advanced Market Scanner. Dit geldt echter alleen voor Amerikaanse ETF’s en de mogelijkheden zijn beperkt als u geen koersabonnement heeft op de desbetreffende beurzen.

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, CFD’s, Futures, Grondstoffen, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo’s/Sprinters/Speeders, Valuta. Er is ook een selectie van beleggingsfondsen verhandelbaar, maar dit heeft niet de focus.

Aantal beurzen: Met meer dan 100 beurzen in 30 landen een zeer ruim aanbod. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar. Ook heeft u toegang tot meer exotische bestemmingen als China, Japan en Zuid-Korea.

Orderinvoerscherm: Lynx biedt meerdere mogelijkheden om orders te kunnen plaatsen. Voor het orderinvoerscherm (OrderTicket) kunt kiezen tussen een compacte en uitgebreide versie, waarbij opgemerkt moet worden dat zelfs de compacte versie al veel mogelijkheden biedt. U heeft veel keuzes qua ordertypes, geavanceerde orders, bestemming, geldigheidsduur en diverse andere mogelijkheden. Een korte beschrijving van ordertypes wordt gegeven. Bij ‘Bestemming’ kiest u de beurs waarop u wilt handelen. Via ‘SMART’ wordt uw order uitgevoerd op de beurs die op dat moment de beste prijs afgeeft. Als u de beschikking heeft over een koersabonnement kunt u direct in het Trader Dashboard de transactie doen. Tenslotte worden ook nog de Grafiektrader en Booktrader aangeboden om orders in te kunnen leggen.

Ordertypes: Meer dan 50 ordertypes – waaronder Limiet, Market, Stoploss, Stoplimiet, Trailing-stop, Bracket-limiet en One-Cancels-All.
Shortmogelijkheden: Ja, mits het aandeel voldoende liquide is en u een marginrekening heeft.

Handelen met marge: Ja, indien u een marginrekening heeft kunt u handelen met marge in aandelen, opties en futures. Een marginrekening verschilt daarnaast op een aantal andere punten met een cash rekening. Bij een cashrekening kan het enkele werkdagen duren voordat een transactie is afgewikkeld. Dit heeft tot gevolg dat u na het sluiten van een positie pas na twee tot drie handelsdagen over het vrijgekomen geld kunt beschikken om hiermee een nieuwe transactie te verrichten. Bij een marginrekening wordt een transactie direct verwerkt en kunt u het vrijgekomen geld direct herinvesteren. Voor een cashrekening is de minimale leeftijd 18 jaar, voor een marginrekening is dit 21 jaar. Het rekeningsaldo moet minimaal 2000 euro zijn om met marge te handelen. Onder deze drempel wordt een rekening automatisch gezien als een cashrekening. Bij een marginrekening zijn de risico’s een stuk groter. U kunt immers meer dan uw inleg verliezen. Bij een cash rekening kunt u maximaal uw inleg verliezen. Over marginleningen die u buiten beurstijden aanhoudt, betaalt u rente.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt er afgerekend in die vreemde valuta. Uw cashpositie in euro blijft dan gelijk, maar uw cashpositie in de vreemde valuta - bijvoorbeeld de dollar - daalt. Indien u niet genoeg dollars op de rekening heeft, worden deze automatisch ingeleend. Nadeel hiervan is dat u een debetrente betaalt op het gedeelte dat u negatief staat. De kosten hiervoor hangen af van actuele rentestanden en kunnen flink impact hebben op uw rendement als u hier niet scherp op let. Voordeel van deze methode is dat uw positie automatisch is ingedekt tegen valutarisico en dat u geen omwisselkosten betaalt. Als u geen negatieve positie in een vreemde valuta wilt, kunt u deze overigens wel omwisselen naar de euro.

Uitlenen effecten: Effecten worden uitgeleend wanneer belegd wordt met geleend geld (margin) of wanneer de belegger rood staat. Ook kunt u effecten laten uitlenen via het Stock Yield Enhancement Program (SYEP), u ontvangt dan 50% van de opbrengst. Uitlenen via het SYEP kan alleen met Amerikaanse aandelen en uw portefeuillewaarde moet groter zijn dan $50.000. De broker houdt daarbij minimaal 102% van de totale waarde van de uitgeleende aandelen als tegenwaarde aan op uw rekening. Dit uitleenprogramma staat standaard aan. Hoewel dit misschien niet direct inzichtelijk is, worden uw effecten in deze situaties dus standaard wel uitgeleend. Meer over de risico’s van het uitlenen van effecten kunt u lezen in ons artikel over risico’s bij beleggen

3. Extra Functionaliteiten

Educatie: Lynx legt de nadruk op kennis en educatie. Hiervoor worden masterclasses, nieuwsbrieven en het kennisportaal aangeboden. De masterclasses zijn webinars waarin een tweetal sprekers een onderwerp behandelen. Dit kan voor u input zijn voor nieuwe beleggingen of strategieën. De masterclasses worden aangeboden sinds 2012 en er zijn een groot aantal opnames beschikbaar. In het kennisportaal kunt u uw kennis vergroten, inspiratie opdoen voor nieuwe handelsideeën en op de hoogte blijven van marktnieuws en ontwikkelingen. Daarnaast kunt u sinds 2020 gebruik maken van het Tips en Trades portaal. In dit portaal ontvangt u jaarlijks 40 beleggingstips van Probeleggen. Elke tip bevat een uitgebreide uitleg en een concreet instapmoment. Toegang tot het Tips & Trades portaal kost 150 euro per jaar.

Agenda: Lynx biedt een zeer uitgebreide agenda met filters en zoekfuncties. U kunt per dag, week en maand de belangrijke items terugvinden en ook via de kalender meerdere maanden vooruit kijken. Dividenden, evenementen en macro-economische publicaties worden weergegeven.

Nieuws: Lynx biedt veel nieuwsfuncties. Belangrijke persberichten worden weergegeven en u ziet elke dag een top 10 met de headlines van die dag. U kunt nieuws van het door u geselecteerde effect, of van de effecten uit uw eigen portefeuille, terugvinden.

Portefeuille:
Via de tab ‘Rekening’ kunt u uw portefeuille terugvinden. Daarnaast staan de totale balans, margin vereisten, beschikbare liquide middelen en valuta’s hier weergegeven. Er worden enkele tientallen parameters getoond, waar veel beleggers misschien niet direct iets mee zullen doen. Enerzijds is het een pluspunt dat er zoveel paramaters worden gegeven, anderzijds heeft dit wel invloed op het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid. Overigens kunt u dit overzicht - zoals veel functionaliteiten op het platform - voor een deel interactief instellen. Via Accountmanagement worden maand- of jaarverslagen aangeboden.

Zakelijke rekening: Nee

Favorietenlijst: Ja

Schaduwportefeuille: Nee, wel een (schaduw)portefeuille in het demoaccount.

Demoaccount: Ja

Autotrading: Lynx geeft u de mogelijkheid om met behulp van een API te handelen. Een API (Application Programming Interface) is een automatisch handelssysteem. Het gebruik hiervan stelt u in staat om automatisch orders te versturen naar de beurs. Dit gebeurt op basis van vooraf geprogrammeerde regels. U kunt een eigen API bouwen, waarbij kennis van programmeren vereist is, of u kunt al reeds bestaande software van externe partijen gebruiken. Voor de langetermijn belegger zal dit weinig toegevoegde waarde hebben, voor de korte termijn handelaar of daytrader kan een API interessant zijn.
  
Handelsplatform: Lynx Basic (website), Lynx Handelsplatform (software), App

Mobiel beleggen: Android App, iOS App

Andere functionaliteiten:

OptieTrader: Met de OptieTrader kunt u optieorders plaatsen, analyses doen en uw totale portefeuillerisico zien. Wederom geldt dat u de instellingen hier kunt aanpassen naar uw eigen wensen. Optiecombinaties zijn eenvoudig te maken, analyseren en als combinatie naar de beurs te sturen.

ComboTrader: Met de ComboTrader kunt u combinatieorders van aandelen, opties en futures doen. De transacties worden dan als één order naar de beurs verstuurd.

BookTrader: Met de BookTrader heeft u de mogelijkheid om in een real-time streaming prijsladder zeer snel een order in te leggen, wat geschikt is voor actieve handelaren of daytraders.

FXTrader: Met de FXTrader kunt u met één muisklik valutaorders inleggen, verzenden en annuleren.
Alarm instellen: U kunt een alarm instellen op een bepaalde prijs van een effect. Wanneer de prijs wordt bereikt ontvangt u direct automatisch een email en een melding in uw handelsplatform.

Risk Navigator: De risico’s van uw eigen portefeuille kunt u managen via de Risk Navigator. Hiermee kunt u narekenen wat de invloed van waardeveranderingen van bepaalde effecten is op uw portefeuille, bijvoorbeeld het effect van een waardestijging van een aandeel op uw optieposities en op uw margin.

Overig: Lynx biedt naast het Lynx Handelsplatform ook Lynx Basic, een browser-based basisversie van het platform. Lynx Basic biedt een sterk vereenvoudigde gebruikerservaring en is daardoor veel makkelijker in gebruik. U kunt daar echter geen gebruik maken van de tools die het Lynx Handelsplatform biedt. Wel biedt Lynx Basic een paar andere functionaliteiten, zoals het Ideeëncentrum en interpretatie van Technische analyse. Overigens is het niet mogelijk om op beide platformen tegelijk in te loggen. Voor beginnende beleggers zal Lynx Basic meestal geschikter zijn.

Lynx, een geschikte broker voor u?


Lynx biedt een zeer uitgebreid platform. Op analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en extra functionaliteiten scoort Lynx erg goed. Daar staat tegenover dat het platform op gebruiksgemak nog punten laat liggen. Maar met de educatie, hulp en het Basic platform wordt dit grotendeels verholpen. Vrijwel ieder type belegger kan daarom bij Lynx terecht.


                                                               

 Toelichting
Meest geschikt voor:
Actieve belegger
Specialiteit broker:Allround broker, ervaren belegger, actieve belegger


                                                                     MEER INFO   Rekening openen

De beste broker vinden?Vergelijk brokersOver Lynx Beleggen

LYNX is in 2006 opgericht en is sinds 2007 actief op de Nederlandse markt. Wanneer u bij LYNX gaat beleggen heeft u via haar handelsplatform toegang tot ruim 100 beurzen in 31 landen. LYNX richt zich op actieve beleggers of beleggers die actief willen leren beleggen. Een rekening openen kan vanaf €3000. LYNX maakt gebruik van het handelsplatform van Interactive Brokers en biedt uitsluitend execution only diensten aan. Sinds 2016 heeft LYNX naast dit professionele platform ook een eenvoudigere versie die werkt via de webbrowser: LYNX Basic.

Bij LYNX kunt u gratis gebruikmaken van verschillende diensten waarbij waardevolle kennis met u gedeeld wordt, zodat u veel meer kans heeft om de markt te verslaan.

Video Lynx                                                                      MEER INFO Rekening openen

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement