Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Lynx. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De Lynx review van 2018 betreft het (standaard) Lynx Handelsplatform. 

Dit valt op:
-Zeer ruim aanbod van functionaliteiten, tools en analyses.
-Zeer ruim aanbod van beurzen en handelsmogelijkheden.
-De professionaliteit van het handelsplatform kent ook een keerzijde. Voor zowel beginnende als ervaren beleggers kan het platform complex overkomen.
-Als klant krijgt u toegang tot veel hulp en educatie.

Algemeen: Lynx maakt gebruik van het handelsplatform van Interactive Brokers. Dit is een professioneel en zeer uitgebreid platform. Het handelsplatform is interactief in te richten. Door de indeling van het platform en de vele mogelijkheden is het Lynx Handelsplatform met name geschikt voor ervaren beleggers of daytraders. Hoewel er veel uitleg en hulp geboden wordt om het platform te leren kennen - bijvoorbeeld een persoonlijk accountmanager voor de eerste drie maanden - zal met name een beginnende belegger veel tijd kwijt zijn om het handelsplatform onder de knie te krijgen. Hiervoor biedt Lynx als alternatief het vereenvoudigde handelsplatform Lynx Basic, dat een verbeterde en vereenvoudigde gebruikerservaring levert, maar nog niet over alle functionaliteiten beschikt van het Lynx Handelsplatform. In deze review worden de functionaliteiten van het Lynx Handelsplatform beschreven.

Lynx-review-platform


1. Analysemogelijkheden


Fundamentele analyse:
Lynx biedt veel fundamentele data om handelsbeslissingen mee te maken. Door te dubbelklikken op een aandeel in uw ‘Trader Dashboard’ krijgt u direct alle belangrijke bedrijfsresultaten te zien. Kerncijfers als nettowinst, winst per aandeel, dividend per aandeel, marktkapitalisatie, dividendrendement en koers-winstverhouding, worden getoond. Via de ‘Resultaten Rapportage’ zijn resultaten beschikbaar van meerdere jaren terug. Bij ieder item wordt een korte uitleg gegeven. De data wordt geleverd door Thomson Reuters.

Lynx-review-fundamentele-analyseTechnische analyse: Voor technische analyse zijn de mogelijkheden bij Lynx zeer ruim. Via de tab ‘Grafiek’ kunt u elke grafiek interactief inrichten zoals u zelf wilt. Zowel de grafiekinstellingen als de grafiek kunt u opslaan. Zo’n 100 indicatoren/studies worden geboden, waaronder RSI, MACD en verschillende Moving Averages. Indien de data beschikbaar is kunt u meer dan 10 jaar terugkijken. In Lynx Basic wordt een technisch rapport met de samenvatting en interpretatie van een aantal technische signalen gegeven. Dit kan u werk uit handen nemen. Ten slotte kan er in de GrafiekTrader direct in de grafiek gehandeld worden, waardoor u snel en éénvoudig handelsbeslissingen kunt nemen aan de hand van technische analyse.

Lynx-review-technische-analyse


Analistenadviezen: Adviezen of onderzoek van analisten is slechts beperkt aanwezig. Alleen voor een deel van de Amerikaanse aandelen is er research beschikbaar. De beschikbare onderzoeken zijn wel zeer gedetailleerd met veel fundamentele onderbouwing.

Lynx-review-analistenadviezen

Aandelenselectietool:
Voor het kiezen van aandelen waar u in wilt handelen biedt Lynx de Advanced Market Scanner. U kunt producten selecteren op basis van regio of land, beurs, volume en vele andere criteria. Indien u geen koersabonnement heeft afgesloten voor de beurs waarop u selecteert, bent u wel beperkt in het gebruik van deze tool. Voor het zoeken en selecteren van obligaties wordt de Global Bond Scanner geboden.

Lynx-review-selectietool

Fondsenselectietool: Een selectie maken van ETF’s kan met de Advanced Market Scanner. Dit geldt echter alleen voor Amerikaanse ETF’s en de mogelijkheden zijn beperkt als u geen koersabonnement heeft op de desbetreffende beurzen.

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, CFD’s, Futures, Grondstoffen, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo’s/Sprinters/Speeders, Valuta. Er is ook een selectie van beleggingsfondsen verhandelbaar, maar dit heeft niet de focus.

Aantal beurzen: Met meer dan 100 beurzen in 30 landen een zeer ruim aanbod. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar. Ook heeft u toegang tot meer exotische bestemmingen als China, Japan en Zuid-Korea.

Orderinvoerscherm: Lynx biedt meerdere mogelijkheden om orders te kunnen plaatsen. Voor het orderinvoerscherm (OrderTicket) kunt kiezen tussen een compacte en uitgebreide versie, waarbij opgemerkt moet worden dat zelfs de compacte versie al veel mogelijkheden biedt. U heeft veel keuzes qua ordertypes, geavanceerde orders, bestemming, geldigheidsduur en diverse andere mogelijkheden. Een korte beschrijving van ordertypes wordt gegeven. Bij ‘Bestemming’ kiest u de beurs waarop u wilt handelen. Via ‘SMART’ wordt uw order uitgevoerd op de beurs die op dat moment de beste prijs afgeeft. Als u de beschikking heeft over een koersabonnement kunt u direct in het Trader Dashboard de transactie doen. Tenslotte worden ook nog de Grafiektrader en Booktrader aangeboden om orders in te kunnen leggen.

Ordertypes: 18 ordertypes – waaronder Limiet, Market, Stoploss, Stoplimiet, Trailing-stop, Bracket-limiet en One-Cancels-All.

Lynx-review-orderinvoerscherm


Shortmogelijkheden: Ja, mits het aandeel voldoende liquide is en u een marginrekening heeft. Wanneer u een rekening opent kunt u kiezen uit twee rekeningsoorten: een cashrekening of marginrekening. Met een marginrekening heeft u de mogelijkheid om in alle producten te handelen, short te gaan, of om gebruik te maken van marge.

Handelen met marge: Ja, indien u een marginrekening heeft kunt u handelen met marge in aandelen, opties en futures. Wanneer u een rekening opent kunt u kiezen uit twee rekeningsoorten: een cashrekening of marginrekening.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt er afgerekend in die vreemde valuta. Uw cashpositie in euro blijft dan gelijk, maar uw cashpositie in de vreemde valuta - bijvoorbeeld de dollar - daalt. Indien u niet genoeg dollars op de rekening heeft, worden deze automatisch ingeleend. Nadeel hiervan is dat u een debetrente betaalt op het gedeelte dat u negatief staat. De kosten hiervoor hangen af van actuele rentestanden en kunnen flink impact hebben op uw rendement als u hier niet scherp op let. Voordeel van deze methode is dat uw positie automatisch is ingedekt tegen valutarisico en dat u geen omwisselkosten betaalt. Als u geen negatieve positie in een vreemde valuta wilt, kunt u deze overigens wel omwisselen naar de euro.

3. Extra Functionaliteiten

Educatie: Lynx legt erg de nadruk op kennis en educatie. Hiervoor worden masterclasses, nieuwsbrieven en het Ideeëncentrum aangeboden. De masterclasses zijn webinars waarin een tweetal sprekers een onderwerp behandelt. Dit kan voor u input vormen voor nieuwe beleggingen of strategieën. De masterclasses worden aangeboden sinds 2012 en er zijn een groot aantal opnames beschikbaar. In het ‘Ideeëncentrum’ kunt u inspiratie opdoen voor nieuwe handelsideeën. Een aantal experts toont hier hun eigen transacties met daarbij een onderbouwing. Deze strategieën kunt u dan zelf ook volgen.

Agenda: Lynx biedt een zeer uitgebreide agenda met filters en zoekfuncties. U kunt per dag, week en maand de belangrijke items terugvinden en ook via de kalender meerdere maanden vooruit kijken. Dividenden, evenementen en macro-economische publicaties worden weergegeven.

Nieuws: Lynx biedt heel veel nieuwsfuncties. Belangrijke persberichten worden weergegeven en u ziet elke dag een top 10 met de headlines van die dag. U kunt nieuws van het door u geselecteerde effect, of van de effecten uit uw eigen portefeuille, terugvinden. Ook krijgt u 15 minuten per dag Bloomberg TV.

Portefeuille:
Via de tab ‘Rekening’ kunt u uw portefeuille terugvinden. Daarnaast staan de totale balans, margin vereisten, beschikbare liquide middelen en valuta’s hier weergegeven. Er worden enkele tientallen parameters getoond, waar veel beleggers misschien niet direct iets mee zullen doen. Enerzijds is het een pluspunt dat er zoveel paramaters worden gegeven, anderzijds heeft dit wel invloed op het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid. Overigens kunt u dit overzicht - zoals veel functionaliteiten op het platform - voor een deel interactief instellen. Via Accountmanagement worden maand- of jaarverslagen aangeboden.

Favorietenlijst: Ja

Schaduwportefeuille: Nee, wel een (schaduw)portefeuille in het demoaccount.

Demoaccount: Ja

Autotrading: Nee. Via het Ideeëncentrum kunt u de strategieën en transacties van een aantal experts bijhouden, maar de transacties voert u handmatig uit.
  
Handelsplatform: Lynx Basic (website), Lynx Handelsplatform (software), App

Mobiel beleggen: Android App, iOS App

Andere functionaliteiten:

OptieTrader: Met de OptieTrader kunt u optieorders plaatsen, analyses doen en uw totale portefeuillerisico zien. Wederom geldt dat u de instellingen hier kunt aanpassen naar uw eigen wensen. Optiecombinaties zijn eenvoudig te maken, analyseren en als combinatie naar de beurs te sturen.

ComboTrader: Met de ComboTrader kunt u combinatieorders van aandelen, opties en futures doen. De transacties worden dan als één order naar de beurs verstuurd.

BookTrader: Met de BookTrader heeft u de mogelijkheid om in een real-time streaming prijsladder zeer snel een order in te leggen, wat geschikt is voor actieve handelaren of daytraders.

FXTrader: Met de FXTrader kunt u met één muisklik valutaorders inleggen, verzenden en annuleren.
Alarm instellen: U kunt een alarm instellen op een bepaalde prijs van een effect. Wanneer de prijs wordt bereikt ontvangt u direct automatisch een email en een melding in uw handelsplatform.

Risk Navigator: De risico’s van uw eigen portefeuille kunt u managen via de Risk Navigator. Hiermee kunt u narekenen wat de invloed van waardeveranderingen van bepaalde effecten is op uw portefeuille, bijvoorbeeld het effect van een waardestijging van een aandeel op uw optieposities en op uw margin.

Overig: Lynx biedt naast het Lynx Handelsplatform ook Lynx Basic, een browser-based basisversie van het platform. Lynx Basic biedt een sterk vereenvoudigde gebruikerservaring en is daardoor veel makkelijker in gebruik. U kunt daar echter geen gebruik maken van de tools die het Lynx Handelsplatform biedt. Wel biedt Lynx Basic een paar andere functionaliteiten, zoals het Ideeëncentrum en interpretatie van Technische analyse. Overigens is het niet mogelijk om op beide platformen tegelijk in te loggen. Voor beginnende beleggers zal Lynx Basic meestal geschikter zijn.

Lynx, een geschikte broker voor u?


Lynx biedt een zeer uitgebreid platform. Op analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en extra functionaliteiten scoort Lynx erg goed. Daar staat tegenover dat het platform op gebruiksgemak nog punten laat liggen. Maar met de educatie, hulp en het Basic platform wordt dit grotendeels verholpen. Vrijwel ieder type belegger kan daarom bij Lynx terecht.


Video Lynx


 

 Toelichting
Meest geschikt voor:
Actieve belegger
Specialiteit broker:Allround broker, ervaren belegger, actieve belegger


De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement