Gemiddeld 12,7% rendement in 2019

Deel dit artikel

In het derde kwartaal van 2019 blijftde groei van de rendementen in alle profielen sterk. Hoewel augustus een kleine min noteerde voor de meeste partijen, was het kwartaal als geheel (sterk) positief. De groei in het derde kwartaal liep op van 1,6% in het zeer defensieve profiel tot 3,3% in het zeer offensieve profiel. Tot nu toe kon u in 2019 rekenen op gemiddeld 12,7% rendement.



Totaal mag 2019 tot en met het derde kwartaal een plus noteren van 6,8% zeer defensief tot 18% zeer offensief. Zowel profielen met overwegend obligaties, als profielen met meer aandelen deden het erg goed.



In dit artikel vindt u een overzicht van de gemiddelde rendementen van vermogensbeheerders volgens de ProNL Index. Dit is een samengestelde index van de rendementen van alle professionele vermogensbeheerders op basis van de data van finner.nl.


 

ProNL- Index: Rendement Vermogensbeheerders t/m Q3 2019















Gemiddeld is er in 2019 tot en met september 12,7% rendement behaald. Belegde u daarentegen zeer defensief, dan had u kunnen rekenen op 6,8%. In het zeer offensieve profiel werden rendementen van ongeveer 18% behaald.



Beleggers die eind vorig jaar gestart zijn met beleggen, en in het begin waarschijnlijk slechte resultaten boekten (Q4 2018), zouden dat met de ontwikkelingen in 2019 in een positief resultaat omgebogen hebben. Hiermee ziet u dat, wat in eerste instantie een ‘slecht’ instapmoment lijkt, zich alsnog gunstig kan ontwikkelen. Dit toont ook het belang aan van een langere beleggingshorizon: hoe langer u belegt, hoe groter de kans op succes!



ProNL- Index: Rendement Vermogensbeheerders Q3 2019



Als we inzoomen op het kwartaal zelf, zien we dezelfde trend als 2019 tot en met het derde kwartaal. Een sterke stijging van de rendementen, toenemend van zeer defensief tot aan zeer offensief.



Rendement actief vs. Passief | Q3 2019


 

Het derde kwartaal valt in het voordeel uit van de passieve beheerders. Zij wisten een rendement te behalen dat hoger was in alle drie de profielen. De voorsprong liep op van 0,1 procentpunt in het defensieve profiel tot 0,7 procentpunt in het offensieve profiel.

 


Rendement versus risico

Het gemiddeld rendement biedt een referentiekader voor het vergelijken van het rendement van uw huidige vermogensbeheerder. Belangrijk om te realiseren is dat elk rendement met een bepaald risico wordt behaald. Dit betekent dat een hoger rendement niet altijd beter hoeft te zijn. Een partij kan juist kiezen om meer of minder risico in de portefeuille te accepteren, afhankelijk van de uitgangspunten van u als klant of van de partij. Blijft het rendement structureel achter, dan is het goed om een goede vergelijking te maken van uw mogelijkheden.

 


Nettorendementen van vermogensbeheerders

Elk kwartaal ontvangen wij de rendementsgegevens van vermogensbeheerders. U kunt de rendementen terugvinden op de pagina’s van de partijen en in de vergelijking van vermogensbeheerders. U kunt de gemiddelde rendementen over langere perioden vergelijken via de ProNL - index.



De getoonde rendementen in dit artikel zijn op basis van de gegevens van ruim 60 partijen in een gemiddeld profiel. Afhankelijk van de partij ontvangen wij bruto- of nettorendementen. In dit artikel zijn we voor de berekening van het gemiddelde nettorendement uitgegaan van de kosten bij 1 miljoen euro belegd vermogen.



Voor een volledige weergave van de rendementen verwijzen we u naar de vergelijking op finner.nl.  Per inlegbedrag worden de correcte gegevens voor uw situatie berekend door onze software. U kunt ook gebruik maken van een advies op maat voor een analyse van uw specifieke situatie.

 

 

Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement