eToro is een online handelsplatform dat zich richt op korte termijn beleggers. Via het handelsplatform kunt u beleggen in CFD’s, aandelen en ETF’s. Uniek aan eToro is de mogelijkheid tot Social Trading; een netwerk waarbij beleggers hun strategieën kunnen delen en kopiëren. 


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLGeen bankvergunning
AFM vergunning NLEtoro valt niet onder (direct) toezicht van de AFM. Etoro heeft een AFM registratie in combinatie met een Europees Paspoort. Dit betekent dat de partij onder toezicht van het land van herkomst valt. In dit geval is dat de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) uit Cyprus. Bij een eventueel faillissement geldt niet de Nederlandse wet maar de wetten van het land dat de vergunning verleend heeft. De CySEC vergoedt in dat geval tot een bedrag van 20.000 euro.
KIFID registratie Geen Kifid registratie
Klantenservice NLGeen telefonische klantenservice. Wel een Engelstalige chat.
Niet uitlenen effecten
GRATIS realtime koersinformatie
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
GEEN inactivity feeWanneer een account als inactief wordt beschouwd (gedurende 12 maanden geen aanmelding), wordt een maandelijkse toeslag voor inactiviteit van 10 dollar in rekening gebracht
GRATIS deponeren / overboeken effecten
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD brokerCFD's is het kernassortiment. 67% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. De laatste jaren is de activa-selectie wel uitgebreid met echte aandelen en ETF's. Het is ook mogelijk om een fractie van een aandeel te kopen.
Overige kosten Kosten bij terugboeken geld. Hoge valutaconversiekosten. Extra kosten bij inactiviteit.
Overige voorwaarden Geldopnames kosten 5 dollar. Maar ook geldstortingen zijn voor Nederlandse klanten meestal niet gratis. Geldopnames en stortingen worden namelijk uitgevoerd in dollars. Als u stort in euro’s wordt dit omgezet naar dollars en hiervoor worden kosten gerekend van minimaal 50 Pips. Ook bij geldopnames betaalt u deze kosten. Het is mogelijk om geld te storten via iDEAL.

BeoordeeldeToro is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

                                                                          


eToro Beleggen - Kosten

De tarieven van eToro zijn afhankelijk van uw handelsgedrag en de producten die u kiest. Gebruik onze vergelijkingsmodule en bereken direct de kosten voor uw situatie.


                                                                       


eToro Beleggen - Handelsplatform

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van eToro. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. Deze eToro review is gemaakt in oktober 2021.  

Bijzonderheden:
- eToro richt zich met name op korte termijn beleggers. Dit doet het door het aanbieden van CFD’s, die risicovol en speculatief van aard zijn. Wel is het productaanbod de laatste jaren uitgebreid met aandelen en ETF’s. eToro is niet geschikt voor beginners.
- eToro stelt u in staat om andere (succesvolle) beleggers te kopiëren.
- Er worden geen transactiekosten gerekend, maar het platform is zeker niet gratis.
-eToro heeft geen AFM vergunning of Kifidregistratie en valt onder buitenlands toezicht. Bij problemen kunt u niet terugvallen op de Nederlandse toezichthouder.


Algemeen:
Op het handelsplatform van eToro kunt u handelen in zowel de onderliggende waarde als in CFD’s. Dit aanbod is niet duidelijk gescheiden van elkaar, wat oplettendheid vraagt bij de transacties die gedaan worden. Ook dient de belegger scherp te zijn op de kosten. U betaalt geen directe transactiekosten bij eToro, maar er zijn wel een aantal andere kosten die aan klanten doorberekend worden. eToro verdient namelijk wel aan spreadkosten, inactiviteitskosten, valuta conversiekosten en kosten voor het opnemen van geld. Als u niet in de de onderliggende waarde, maar in een CFD handelt, krijgt u ook te maken met rentekosten. Daarnaast kan eToro uw aandelen uitlenen aan een derde partij.

eToro onderscheidt zich met name door aandacht te besteden aan het sociale aspect van beleggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om strategieën van andere beleggers te volgen en te kopiëren. eToro richt zich hierbij op laagdrempelig korte termijn handelen en niet zozeer op lange termijn beleggen.1. AnalysemogelijkhedenFundamentele analyse:
Er wordt in beperkte mate aandacht besteed aan fundamentele data op het handelsplatform van eToro. Van het afgelopen boekjaar wordt een samenvatting getoond van de winst -en verliesrekening, de balans en het kasstroomoverzicht.Technische analyse:
 eToro biedt ruime mogelijkheden voor technische analyse. In totaal worden er 64 indicatoren aangeboden, met onder andere RSI, MACD en Moving Averages. Ook biedt het handelsplatform de mogelijkheid om trendlijnen te tekenen.


Analistenadviezen: Onder de tab ‘Research’ biedt eToro een overzicht aan van analistenadviezen, koersdoelen en de analistenconsensus. Daarnaast wordt er inzicht gegeven in de insider transacties en de activiteiten van hedge funds in het desbetreffende aandeel.

Aandelenselectietool:
Geen. Er is wel een zoekfunctie beschikbaar waar men kan zoeken op naam of kan filteren op basis van product, industrie of beurs.

Duurzaamheid: Er wordt geen aandacht aan duurzaamheid besteed. 

Fondsenselectietool: Geen


2. Handelsmogelijkheden


Producten:
CFD’s, Aandelen, ETF’s, valuta, (grondstof) futures. De CFD’s vormen het kernassortiment. 67% van de particulier beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij eToro. eToro biedt bij elke transactie de mogelijkheid om een hefboom te gebruiken. Indien u dit dit doet, handelt u niet in het aandeel of ETF zelf, maar in een CFD. Als u bij een kooptransactie geen hefboom gebruikt handelt u wel in de onderliggende waarde. Dit geldt ook voor gedeelten van aandelen. Hierbij is wel enige scherpte vereist. Alle aandelen die aan de beurs van Milaan, Helsinki, Kopenhagen en Oslo genoteerd staan worden standaard uitgevoerd als CFD’s. Grondstoffen, indices en valuta worden alleen aangeboden als CFD’s. Elke CFD transactie is te herkennen aan het label CFD in de transactieregel. Ook wordt getoond of de onderliggende waarde óf een CFD aangekocht wordt in het orderinvoer scherm.

Aantal beurzen: eToro biedt toegang tot de aandelen van 17 beurzen. Onder andere tot de aandelen op de NASDAQ, NYSE, Amsterdam en Hong Kong.

Orderinvoer: In het orderinvoer scherm wordt geen orderboek getoond. Bij een kooptransactie ziet u een laatprijs, bij een verkooptransactie ziet u een biedprijs. In het orderuitvoeringsbeleid van eToro (Best Execution and Order Handling Policy) staat aangegeven dat eToro de order kan doorzetten naar een derde partij, zoals een andere broker of market maker. Bovendien kan eToro klantorders combineren met hun eigen orders of met de orders van andere klanten. Mogelijk krijgt u niet de beste bied-laatprijs.

Koopt u bijvoorbeeld een Nederlands aandeel op eToro? Dan handelt u niet rechtstreeks op Euronext Amsterdam. Finner onderzocht de bied-laatprijzen op eToro d.m.v. een steekproef en vergeleek de prijzen van Nederlandse aandelen met die op Euronext Amsterdam. In veel gevallen waren de bied-laatkoersen op eToro wijder.

Het order invoer scherm van eToro is vrij basic. U kunt de keuze maken uit een limiet of een market order. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om een order in te leggen op basis van een bedrag, of op basis van het aantal aandelen. Het is hierbij ook mogelijk om fracties van aandelen aan te schaffen. Houd er rekening mee dat eToro slechts één basisvaluta kent. Dat betekent dat alle transacties in dollars zijn, ook als u een in euro’s genoteerd aandeel koopt.


Ordertypes: eToro biedt de keuze uit market orders, limiet orders, stoploss orders en trailing stop loss orders.Shortmogelijkheden: In onderliggende waarden is het niet mogelijk om short te gaan, in CFD’s wel.

Handelen met marge: Het is mogelijk om te handelen met marge. Dit is echter alleen mogelijk in CFD’s. In het order invoer scherm kunt u kiezen voor een leverage van 2 of 5. Op dat moment zal het een CFD transactie worden in plaats van een aandelen transactie.

Valutatransacties: Op het handelsplatform van eToro worden transacties in dollars gedaan. eToro kent slechts één basisvaluta. Dat betekent dat alle transacties in dollars zijn, ook als u een in euro’s genoteerd aandeel koopt. Mochten er stortingen in andere valuta’s plaatsvinden, zullen deze geconverteerd worden naar dollars. Hier zijn kosten mee gemoeid. Voor het omzetten van euro’s naar dollars bedragen die kosten 50 pips per storting. Dit is ongeveer 0,45% per storting. Indien u bijvoorbeeld €1000,- stort, betaalt u bijna €5,- aan conversiekosten.


3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
 Het unieke van eToro is het sociale aspect van het platform. eToro heeft hiervoor het Popular Investor programma gecreëerd. Het doel hiervan is om een gemeenschap te creëren waar succesvolle handelaren en beleggers worden aangemoedigd om hun kennis te delen. Dit probeert eToro te stimuleren door de mogelijkheid te bieden om andere beleggers te kopiëren. Op deze manier kan de ene belegger exact de beleggingsstrategie van de andere belegger volgen. De Popular Investors (de beleggers die gekopieerd worden) ontvangen hiervoor een betaling bovenop de winst van hun beleggingen. Dit extra bedrag kan oplopen tot 2% van hun totale assets under management. Het sociale aspect komt ook terug in de nieuws feed die eToro op haar platform heeft. Hier kunt u zelf kiezen welke financiële instrumenten en beleggers u wilt volgen.

Agenda: Geen

Nieuws: Er is ruimte voor nieuws in de nieuws feed. Hier verschijnen ook opinies en ideeën van andere beleggers.

Naast het standaardaccount biedt eToro ook vijf lidmaatschappen aan: Zilver, Gold, Platinum, Platinum+ en Gold. Deze lidmaatschappen zijn gebaseerd op het gerealiseerd vermogen. Dit is het kassaldo op de beleggingsrekening + de oorspronkelijke aankoopwaarde van uw investeringen. Hoe hoger het lidmaatschap hoe ruimer de informatievoorziening. Dit kan oplopen van een dagelijks marktoverzicht tot marktanalyses en een abonnement op de Wall Street Journal of het Financieel Dagblad.

Portefeuille:  In uw portefeuille overzicht beheert u uw portefeuille en houdt u uw resultaten bij. Hier kunt u ook uw orders en transacties zien. Daarnaast kunt u via een cirkeldiagram een overzicht van uw portefeuille allocatie zien.

Favorietenlijst: Ja

Schaduwportefeuille: Nee, wel een (schaduw)portefeuille in het demo account.

Demoaccount:
 Ja

Autotrading: In het geval van copytrading worden de transacties en orders van de gevolgde belegger automatisch uitgevoerd.

Zakelijke rekening: Ja

Handelsplatform: Website, app.

Mobiel beleggen:
Android App, iOS App, mobiele website

Verdienmodel eToro: eToro rekent geen directe transactiekosten, maar heeft een aantal andere verdienmodellen. Wanneer een account als inactief wordt beschouwd (gedurende 12 maanden geen aanmelding) wordt bijvoorbeeld een maandelijkse toeslag van 10 dollar in rekening gebracht door eToro. Daarnaast wordt er 5 dollar gerekend voor het terugboeken van geld en is er sprake van hoge valutaconversiekosten. Uw euro’s zullen bijvoorbeeld omgezet moeten worden naar dollars. In dit geval bedragen conversiekosten 50 pips. Daarnaast worden er spreadkosten gerekend. Ook kan eToro uw aandelen uitlenen aan een derde partij.

Wanneer je bij eToro handelt in CFD’s zijn er nog andere kosten die doorberekend worden. Naast de spreadkosten betaalt u in dat geval nachtpremies. Op CFD-posities die ‘s nachts nog open zijn, wordt een bedrag in rekening gebracht, gebaseerd op de waarde van die positie. 

Ten slotte heeft eToro een ongebruikelijke manier van orderuitvoering. Orders worden niet rechtstreeks uitgevoerd op een reguliere beurs (zoals Euronext), maar kunnen worden doorgezet naar een derde partij. De prijsvorming en liquiditeit is daardoor minder transparant. Bovendien kan eToro klantorders combineren met hun eigen orders of met de orders van andere klanten. Mogelijk krijgt u niet de beste bied-laatprijs.

Overig:
Naast het standaardaccount biedt eToro ook vijf lidmaatschappen aan: Zilver, Gold, Platinum, Platinum+ en Gold. Deze lidmaatschappen zijn gebaseerd op het gerealiseerd vermogen. Dit is uw kassaldo + de totale oorspronkelijke aankoopwaarde van al uw bezittingen. De staffel van lidmaatschappen ziet er als volgt uit:

Silver: $ 5000
Gold: $10.000
Platinum: $25.000
Platinum+: $50.000
Diamond: $ 250.000

De uitgebreidere lidmaatschappen geven toegang tot een ruimere informatievoorziening, de uitsluiting van terugstortingskosten en korting op of uitsluiting van valutakosten (Platinum, Platinum+ en Diamond).


eToro, een geschikte broker voor u?

eToro is ingericht op de behoeften van de actieve belegger of handelaar. De broker is minder geschikt voor lange termijn beleggers of beginners. eToro biedt een handelsplatform waarbij het sociale wordt benadrukt. Als u het interessant vindt om andere beleggers te volgen en te kopiëren kan eToro interessant voor u zijn. Houd daarbij wel in het achterhoofd dat eToro niet onder toezicht van de AFM staat en dat er een ongebruikelijke kostenstructuur en orderuitvoering is.


                                                               

 Toelichting
Meest geschikt voor:
-
Specialiteit broker:CFD platform

 

De beste broker vinden?Vergelijk brokersOver eToro Beleggen

eToro is een online handelsplatform en een aanbieder van Social Trading. Dit is een sociaal beleggingsnetwerk waarbij beleggers hun strategieën kunnen delen en die van andere beleggers kopiëren. eToro richt zich op laagdrempelig korte termijn handelen en niet zozeer op lange termijn beleggen. U handelt bij eToro in Contracts for Difference (CFD's), aandelen of ETF’s. Met CFD’s kunt u speculeren op prijsschommelingen van bepaalde financiële producten. Let erop dat CFD’s risicovolle producten zijn met een hefboomwerking.


eToro is van oorsprong een Israëlisch bedrijf dat is opgericht in 2007. Het op Cyprus gereguleerde handelsplatform heeft meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd. eToro valt niet onder (direct) toezicht van de AFM. eToro heeft een AFM registratie in combinatie met een Europees Paspoort. Dit betekent dat de partij onder toezicht van het land van herkomst valt. In dit geval is dat de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) uit Cyprus. Bij een eventueel faillissement geldt niet de Nederlandse wet maar de wetten van het land dat de vergunning verleend heeft. De CySEC vergoedt in dat geval tot een bedrag van 20.000 euro


U betaalt geen directe transactiekosten bij eToro , maar er zijn wel andere kosten. eToro verdient namelijk wel aan spreadkosten, inactiviteitskosten, valuta conversiekosten en kosten voor het opnemen van geld. Er kan bij Etoro alleen een dollarrekening geopend worden. Als u euro’s stort zullen deze automatisch geconverteerd worden. Als u niet in de de onderliggende waarde, maar in een CFD handelt, krijgt u ook te maken met rentekosten. Daarnaast kan eToro uw aandelen uitlenen aan een derde partij. Orders worden bij eToro niet rechtstreeks uitgevoerd op een reguliere beurs, maar kunnen worden doorgezet naar een derde partij. De prijsvorming en liquiditeit is daardoor minder transparant. Vanwege de ongebruikelijke orderuitvoering en kostenstructuur is eToro niet geschikt voor onervaren beleggers.


Let op met het beleggen in CFD’s

CFD’s zijn beleggingsproducten die geschikt voor het speculeren op korte termijn koersbewegingen. Vanwege de hoge risico’s zijn deze producten minder geschikt voor het opbouwen van vermogen op de lange termijn. Zie ook ons artikel over de gevaren van CFD’s .

                                                                       

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement