eToro is een online handelsplatform, aanbieder van Social Trading. Dit is een sociaal beleggingsnetwerk waarbij beleggers bij hun beleggingsbeslissingen kunnen profiteren van de wijsheid van anderen. eToro heeft meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd. Het op Cyprus gereguleerde handelsplatform richt zich op laagdrempelig korte termijn handelen en niet zozeer op lange termijn beleggen.


U handelt bij eToro in Contracts for Difference (CFD's), aandelen of ETF’s. Met CFD’s kunt u speculeren op prijsschommelingen van bepaalde financiële producten. Let erop dat CFD’s risicovolle producten zijn met een hefboomwerking. Zij kunnen leiden tot het verlies van de volledige inleg. Volgens de AFM zijn deze producten vanwege hun grote risico’s ongeschikt voor de meeste beleggers.


Let op met het beleggen in CFD’s

CFD’s zijn beleggingsproducten die geschikt voor het speculeren op korte termijn koersbewegingen. Vanwege de hoge risico’s zijn deze producten minder geschikt voor het opbouwen van vermogen op de lange termijn. Zie ook ons artikel over de gevaren van CFD’s .


BeoordeeldeToro is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLGeen bankvergunning
AFM vergunning NLEtoro valt niet onder (direct) toezicht van de AFM. Etoro heeft een AFM registratie in combinatie met een Europees Paspoort. Dit betekent dat de partij onder toezicht van het land van herkomst valt. In dit geval is dat de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) uit Cyprus. Bij een eventueel faillissement geldt niet de Nederlandse wet maar de wetten van het land dat de vergunning verleend heeft. De CySEC vergoedt in dat geval tot een bedrag van 20.000 euro.
KIFID registratie Geen Kifid registratie
Klantenservice NLGeen telefonische klantenservice. Wel een Engelstalige chat.
Niet uitlenen effecten
GRATIS realtime koersinformatie
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
GEEN inactivity feeWanneer een account als inactief wordt beschouwd (gedurende 12 maanden geen aanmelding), wordt een maandelijkse toeslag voor inactiviteit van 10 dollar in rekening gebracht
GRATIS deponeren / overboeken effecten
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD brokerCFD's is het kernassortiment. 67% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. De laatste jaren is de activa-selectie wel uitgebreid met echte aandelen en ETF's. Het is ook mogelijk om een fractie van een aandeel te kopen.
Overige kosten Kosten bij terugboeken geld. Hoge valutaconversiekosten. Extra kosten bij inactiviteit.
Overige voorwaarden Geldopnames kosten 5 dollar. Maar ook geldstortingen zijn voor Nederlandse klanten meestal niet gratis. Geldopnames en stortingen worden namelijk uitgevoerd in dollars. Als u stort in euro’s wordt dit omgezet naar dollars en hiervoor worden kosten gerekend van minimaal 50 Pips. Ook bij geldopnames betaalt u deze kosten. Het is mogelijk om geld te storten via iDEAL.

eToro
Naam aanbieder
eToro
Minimum inlegbedrag
€ 200,-
Onderdeel van
eToro (Europe) Ltd.
Jaar actief
2007
Vestiging(en)
Limassol op Cyprus
Onderscheidingen
-

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement