Alex beleggen

Let op: Alex is in 2018 opgegaan in Binck Zelf Beleggen

Alex is opgericht in 1999 en maakte het als eerste mogelijk om in Nederland via internet particulier te beleggen. Sinds 2007 is Alex onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Binck Bank N.V. Het is ook mogelijk om uw vermogen te laten beheren via Alex vermogensbeheer. Alex zelf beleggen richt zich op (beginnende) beleggers die ondersteuning wensen middels uitgebreide tools & informatievoorziening .

Alex biedt verschillende pakketten aan voor beleggers; namelijk “Alex algemeen” “Alex aandelen” en “Alex derivaten”. De pakketten verschillen in de kosten. Afhankelijk van de keuze van producten, het aantal transacties en het belegde vermogen zal één van de pakketten het voordeligst zijn (dit kunt u berekenen via onze vergelijkingsmodule). Bij Alex zelf beleggen kunt u gebruik maken van o.a. de “Alex Academy”, ondersteuning van DSI gecertificeerde specialisten en andere uitgebreide tools en informatievoorziening. Het handelsplatform is toegankelijk via de website en een mobiele app.

Beoordeling4/5Toelichting
Bankvergunning NL+
AFM vergunning NL+
KIFID registratie+
Klantenservice NL+
Niet uitlenen effecten+Standaard niet. Klant kan ervoor kiezen om effecten uit te laten lenen. Als hiervoor wordt gekozen ontvangt de klant 50% van de opbrengst.
GRATIS realtime koersinformatie+
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividendVanaf 3 euro, maximum 50% van uitkering
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
GEEN inactivity fee+
GRATIS deponeren / overboeken effecten +/- Overboeken van effecten kost 25 euro per regel.
GEEN betaalrekening verplicht+
Geen CFD broker+
Overige kosten +/- 
Overige voorwaarden +/- 
Alex
Naam aanbiederAlexMinimum inlegbedrag€ 1,-
Onderdeel vanBinckbank N.V.Jaar actief1999
Vestiging(en)Amsterdam
Onderscheidingen

De kosten van Alex Algemeen zijn afhankelijk van je handelsgedrag en de producten die je kiest. Gebruik onze vergelijkmodule en bereken direct de kosten voor jouw situatie. Vraag een gratis informatiepakket aan en je ontvangt de rapportage van de broker inclusief alle kosten direct per email.

Met het handelsplatform van Alex kunt u zowel op uw desktop als mobiel beleggen. De software beschikt standaard over een aantal analyse tools zoals technische analyses en fundamentele analyse. Verder heeft u standaard toegang tot realtime nieuws en koersinformatie van Euronext. Handelen kunt u op ongeveer 10 beurzen. Via webinars en interactieve tutorials kunt u meer leren over beleggen en uw kennis en vaardigheden ontwikkelen. Voor actieve beleggers zijn er verschillende betaalde upgrades beschikbaar. Zoals Alex Pro of Plus, met deze pakketten heeft u toegang tot Alex beursvloer. U heeft hier de hele dag live contact met verschillende beurshandelaren. U kunt chatten met medebeleggers en vragen stellen aan de experts van de Beursvloer.

Toelichting
Meest geschikt voor:Beginnende belegger
Specialiteit broker:Let op: deze dienstverlening gaat eind 2018 over naar Binck.