Wierda en Partners Vermogensbeheer is actief sinds 2008 en gevestigd in Assen. Focus is een kernwoord binnen de onderneming. Uitgangspunt van het beleggingsbeleid van Wierda en Partners is dat de portefeuilles consistent en gedegen in elkaar zitten. Fundamentele analyse is hierbij de basis.

Wierda en Partners zijn van mening dat voor het behalen van een structureel hoog rendement, het een absolute vereiste is dat de vermogensbeheerder zich fulltime richt op de beleggingsmarkt. In hun ogen kan een (bank)adviseur die bijvoorbeeld hypotheken en spaardeposito's afsluit onmogelijk ook nog optimale toegevoegde waarde leveren als het gaat om het beheer van de beleggingsportefeuille, analyseren en handelen in een groep beursgenoteerde effecten. Vermogensbeheer bij Wierda en Partners is mogelijk met een vermogen vanaf € 100.000,-.

BeoordeeldWierda en Partners is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Wierda
Naam aanbieder
Wierda en Partners
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Wierda en Partners Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Assen, Laren
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Wierda en Partners


Wierda en Partners Vermogensbeheer heeft de volgende 'Investment Beliefs':
- Door het voeren van een actief beleggingsbeleid met de daarbij behorende keuzes voor individuele titels wordt een hoger rendement gehaald dan bij een passief beleggingsbeleid.
- Door actief gebruik (van het schrijven van) opties wordt het rendement van de portefeuilles verhoogd.
- Door het op zoek gaan naar beleggingstitels welke ondergewaardeerd zijn, wordt extra rendement aan de portefeuille toegevoegd. Markten zijn niet altijd efficiënt, daardoor ontstaan onderwaarderingen.

Wierda en Partners Vermogensbeheer heeft de visie dat door een actief beleid extra rendement behaald wordt. Het voeren van een actief beleggingsbeleid leidt tot hogere kosten. Deze hogere kosten moeten minimaal worden terugverdiend. Wierda en Partners Vermogensbeheer is van mening dat zij daartoe in staat zijn, en in staat is geweest. Uiteraard moeten de gemaakte keuzes passen binnen de risico-acceptatie/risicoprofiel van hun klanten.

Binnen Wierda en Partners Vermogensbeheer wordt niet volgens een specifieke beleggingsstijl belegd. Er wordt voornamelijk gekozen voor beleggingen in individuele titels, aandelen en obligaties. Binnen de modelportefeuille wordt op verschillende gronden een portefeuille samengesteld. Deze gronden zijn divers. Enkele voorbeelden zijn:
a. Fundamentele analyse, kwaliteitsbeleggingen met een goed dividend/coupon rendement.
b. Beleggingstitels welke ondergewaardeerd zijn.
c. Marktgevoel.
d. Beleggingstitels waar een specifieke gebeurtenis (mogelijk) te verwachten is, zoals een fusie, overname, of introductie van een nieuwe product/dienstverlening.
e. Actief schrijven van opties ter verkrijging van extra rendement.

Binnen Wierda en Partners Vermogensbeheer wordt voornamelijk direct belegd in individuele titels, aandelen en obligaties. In voorkomende gevallen wordt er belegd in beleggingsfondsen en/of indextrackers. Er wordt een actieve strategie gevolgd ten aanzien (van het schrijven) van opties. Er wordt belegd in drie vermogensklassen, aandelen, obligaties en liquiditeiten. Er kan worden belegd in alle regio's en sectoren, maar hiervoor gelden geen specifieke onder- of bovengrenzen. Uiteraard wordt er volgens Wierda wel een goede spreiding over beleggingstitels in acht genomen

Wierda en Partners Vermogensbeheer heeft een beleggingscomité. Dit beleggingscomité is verantwoordelijk voor het samenstellen van de modelportefeuille. Daarnaast is er dagelijks overleg over de bestaande posities, en/of in te nemen posities. De markt wordt actief gevolgd, en ontwikkelingen worden gemonitord. Wierda en Partners Vermogensbeheer kent verschillende risicoprofielen. Deze risicoprofielen kennen allemaal een eigen Strategische Asset allocatie, met minimum- en maximumwegingen over de vermogensklassen aandelen, obligaties en liquiditeiten. Deze verdeling is statisch. Binnen deze verdeling maakt Wierda en Partners Vermogensbeheer de tactische vermogensverdeling, op basis van haar verwachtingen. Deze verdeling is dynamisch. Er wordt ook belegd in buitenlandse titels. Valuta risico's worden niet afgedekt. Er wordt niet belegd met geleend geld.


Geen
Actief
Maatwerk, Modelportefeuille
Groei
Aandelen, Beleggingsfondsen, Opties / FuturesFocus op individuele effecten en opties. Portefeuilles bestaan vaak ook deels uit beleggingsfondsen.
Nee
InsingerGilissen, Saxo Bank
-
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Wierda en Partners


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeBeheer vergoeding via vaste staffel (incl. btw):
vermogen tot € 300.000,- 2,1 %
vermogen in totaal meer dan € 300.000,- 1,8 %
vermogen in totaal meer dan € 500.000,- 1,6 %
vermogen in totaal meer dan € 1.000.000,- maatwerk
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAfhankelijk van de geselecteerde depotbank. Via depotbank Theodoor Gilissen 80 euro vast plus 0,08% variabel per jaar over het belegd vermogen (BTW-vrijgesteld).

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Wierda en Partners rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Wierda biedt onvoldoende transparantie om de getoonde rendementen te onderbouwen. Het is onbekend op welke portfolio's het rendement is gebaseerd.

ProfielDefensiefGemiddeldOffensief
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
3,5%
10,5%
15%
Inzicht in alle rendementen van Wierda en Partners?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Wierda en Partners


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Edwin Wierda RBA
Dhr Hilco Vedders
Beleggingsadviseur
Dhr Hans Maathuis
Beleggingsadviseur


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement