topcapital Vermogensbeheer

Afbeelding-Gestopt

topcapital verder als Bloei Vermogen

iBeleggen en topcapital gaan per februari 2024 verder onder de naam Bloei Vermogen en Bloei Vermogen Plus. Met Bloei Vermogen gaan de twee dienstverleningen verder onder één gezamenlijke naam.

Lees hier meer informatie over Bloei Vermogen

Topcapital is opgericht in 2007 en biedt vermogensbeheer en vermogensadvies aan vanaf €500.000,-. Topcapital is gevestigd in Amsterdam en Huizen en is het moederbedrijf van iBeleggen (een online vermogensbeheerder die klanten bedient vanaf €25.000,-). De oprichters van beide bedrijven zijn Peter van de Slikke en Patrick Bontje. De belangrijkste doelstelling van topcapital is het vermogen van klanten binnen het profiel maximaal te laten groeien tegen aanvaardbare risico’s en zo laag mogelijke kosten.

Topcapital hanteert een passieve beleggingsstrategie met vijf beleggingsprofielen. De portefeuille bestaat voornamelijk uit mandjes van aandelen, obligaties en vastgoed. Desgewenst wordt er ook maatwerk geboden. Topcapital benut het rendement van de markt door deze met discipline en structuur te volgen. De dienstverlening is geschikt voor o.a. vermogende particulieren, ondernemers, verenigingen en stichtingen. In de benadering staat persoonlijk contact centraal.

topcapital
Naam aanbiedertopcapitalType beheerIndividueel beheer
Onderdeel vantopcapital n.v.Minimum inlegbedrag€ 500.000,-
Vestiging(en)Amsterdam, HuizenJaar actief2007
Onderscheidingen
Beleggingsbeleid topcapital

Topcapital belegt uitsluitend in fysieke indextrackers en marktfondsen van aandelen, obligaties en vastgoed. De nadruk ligt op de bewaking van de verdeling tussen deze vermogenscategorieën, die volgens topcapital voor 80% bepalend zijn voor het rendement. Het beleid is gericht op een langetermijnstrategie, gericht op vermogensgroei en risicobeheersing. Dit wordt gerealiseerd door een wereldwijde spreiding over diverse regio’s, sectoren en beleggingsstijlen, passend bij de marktomstandigheden. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan het zo laag mogelijk houden van de beleggingskosten, die behoren tot de laagste in Nederland.

Topcapital hanteert strenge randvoorwaarden waaraan beleggingen moeten voldoen om in de portefeuille opgenomen te kunnen worden. Deze voorwaarden zijn:

– De beleggingen moeten duurzaam gescreend zijn, wat betekent dat deze zijn getoetst op het gebied van milieu, maatschappij, goed bestuur en ethische normen.
– De beleggingen zijn uitsluitend fysieke indextrackers en marktfondsen, waarbij de onderliggende waarde daadwerkelijk in de beleggingen zijn opgenomen.
– De belegging moet te allen tijde, direct en makkelijk verhandelbaar zijn.
– De onderliggende index moet voldoende liquide zijn om in te kunnen handelen.
– De informatie over de beleggingen moeten makkelijk te vinden, transparant en goed leesbaar zijn.
– De kostenstructuur van de belegging moet inzichtelijk zijn.

Op aanvraag is uitgebreide documentatie beschikbaar over het beleggingsbeleid, de missie en de visie van topcapital.

DuurzaamGeen
Actief vs PassiefPassief

Passieve beleggingsstrategie waarbij de nadruk ligt op assetallocatie en wereldwijde spreiding
Portefeuille samenstellingModelportefeuille

Maatwerk is mogelijk, maar wordt niet standaard aangeboden.
Doel beleggingsbeleidGroei

Beleggingen tegen aanvaardbare risico’s maximaal laten renderen binnen het gekozen portefeuilleprofiel, is de doelstelling van het beleggingsbeleid van topcapital. Daarbij wordt er gestreefd naar een optimale balans tussen rendement en duurzaamheid. Er wordt enkel belegd in duurzaam gescreende beleggingen die zijn getoetst op het gebied van milieu, maatschappij, goed bestuur en ethische normen.
ProductenBeleggingsfondsen, Indextrackers

Passief beheerde beleggingsfondsen die niet de markt proberen te verslaan, maar in de gehele markt beleggen. , Indextrackers (ETF’s) in aandelen, obligaties en vastgoed.
Eigen productenNee

Niet toegestaan
Depot bankSaxo Bank
Vermogen partners meebelegdJa

Oprichters zijn zelf klant bij iBeleggen (onderdeel van topcapital).
Kosten topcapital
Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
0,48% tot € 2,5 miljoen
0,36% over het meerdere tot € 5 miljoen
0,24% over het meerdere vanaf € 5 miljoen

De minimumkosten per jaar bedragen €3.630,-
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeEen all-in fee servicefee via Saxobank voor transacties en bewaring van de portefeuille. Het tarief is afhankelijk van uw inleg en is gemiddeld tussen de 0,05%-0,10% per jaar.
Topcapital rendement

en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt, houdt dan ook rekening met het risico.

Alle gerealiseerde rendementen zijn netto. De rendementen die topcapital publiceert zijn gebaseerd op een portefeuillewaarde van circa 1.000.000 euro. De werkelijke rendementen van uw belegde vermogen kunnen afwijken al naar gelang de omvang van de portefeuille en het aantal gedane stortingen of onttrekkingen.

ProfielBlauwGroenGeelOranjeRood
2023Bekijk in uw analyse
2022Bekijk in uw analyse
20214,9%10,6%16,0%23,1%28,4%

Inzicht in alle rendementen van topcapital? Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.